Skrapa: Bygga Skrapspatel, Måla Med Utbytbara Blad, Metall Och Andra För Rengöring Av Väggar Från Kitt, För Tapeter, Betong Och Andra Områden

Innehållsförteckning:

Video: Skrapa: Bygga Skrapspatel, Måla Med Utbytbara Blad, Metall Och Andra För Rengöring Av Väggar Från Kitt, För Tapeter, Betong Och Andra Områden

Video: Skrapa: Bygga Skrapspatel, Måla Med Utbytbara Blad, Metall Och Andra För Rengöring Av Väggar Från Kitt, För Tapeter, Betong Och Andra Områden
Video: Måla på tapet - Så gör du. Steg för steg. 2024, Maj
Skrapa: Bygga Skrapspatel, Måla Med Utbytbara Blad, Metall Och Andra För Rengöring Av Väggar Från Kitt, För Tapeter, Betong Och Andra Områden
Skrapa: Bygga Skrapspatel, Måla Med Utbytbara Blad, Metall Och Andra För Rengöring Av Väggar Från Kitt, För Tapeter, Betong Och Andra Områden
Anonim

Skrapan är ett mycket användbart och användbart verktyg när det gäller renoveringsarbete. Det finns många sorter av detta lilla verktyg. Vad de är, hur man använder en sådan spatel korrekt, kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild

Vad det är?

Först och främst är det vettigt att förstå vad en skrapa är. Detta är en speciell anordning som används vid puts och efterbehandling. Skrapspateln är ett mycket praktiskt konstruktionsverktyg som används för en mängd olika ändamål.

Det är värt att notera Detta mångsidiga och multifunktionella byggtillbehör har den enklaste enheten, så det är extremt lätt att använda . Även de som vet lite om konstruktion och efterbehandling kan klara av skrapans drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellvyer och översikt

Skrapspateln är annorlunda. Olika typer av detta praktiska verktyg är lämpliga för olika jobb. Fundera på med vilka parametrar ämnet som behandlas är uppdelat.

Det finns främre skrapspån . Denna enhet är speciellt gjord för arbeten relaterade till fasader på byggnader. Sådana exemplar är tänkta att lägga cementbruk, därför är de i de flesta fall ganska tunga, massiva och stora. Men det betyder inte att sådana sorter inte används för inredningsarbete. De bästa skrapbladen är gjorda av metall eller kolstål.

De böjer sig praktiskt taget inte och kompletteras också med hållbara gummerade handtag.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nästan inga reparationer i lägenheter och privata hus klarar sig utan användning av en färgskrapa . Det huvudsakliga tillämpningsområdet för denna sort är spackling, liksom efterbehandlingen av vägg- eller takbaser gjorda av betong och andra material. Målningsverktyget skiljer sig genom att det har en tunnare och mer flexibel arbetsyta, som liksom studsar vid tryck. Det bör noteras att livslängden för målningsspatlarna inte är den längsta, vilket är deras främsta nackdel.

Alltför intensivt arbete leder till det faktum att enheten helt enkelt böjer sig, och då visar det sig vara omöjligt att använda det ytterligare i affärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tänker utföra riktigt intensivt arbete med tunga laster och volymer , då används oftast spatlar, vars bredd är från 40 till 60 cm. Och även ett hjälpverktyg väljs, vars bredd når 6-15 cm. Ideellt sett är det bäst att spendera pengar på en professionell uppsättning består av skrapor och spatlar i olika former / storlekar …

Om du bara behöver välja ett enda verktyg är det vettigt att köpa det mest hållbara och hållbara fasadalternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att applicera limskiktet jämnt, använd en speciell hackad skrapa . Just på grund av förekomsten av tänder är läggningen av olika blandningar optimalt enhetlig. Baserat på typen av specifikt arbete väljs verktyg med olika storlekar av tänder. Till exempel används verktyg med stora tänder för att arbeta med gipsskivor eller porslin. Om du behöver applicera en självhäftande lösning på keramiska plattor, är prover med medelstora tänder lämpliga.

På linoleum eller matta läggs lim med en enhet med små tänder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vinklade skrapan används för att jämna ut ytor i yttre och inre hörnen . Det triangulära verktyget används sällan.

Huvudkravet vid valet av enheten i fråga är den exakta korrespondensen mellan dess vinkel och 90 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du lägger keramiska plattor är det mycket bekvämt att slipa sömmarna med ett gummiverktyg . En sådan skrapa är en massiv bit av gummi, som kan ha olika former. En sådan produkt kan användas inte bara för det avsedda syftet, utan också för att täcka upp olika bucklor eller repor på laminatet. Gummi kommer inte att repa kakel eller andra material.

Dessutom är gummispateln flexibel, så att den enkelt upprepar alla böjningar och skillnader på de bearbetade ytorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast- eller tapetspatlar används oftast för att släta ut tapeter . Med dem kräver efterbehandling mycket mindre tid. Att jämna ut tapeten med en trasa eller händer är mycket längre och inte så bekvämt.

Armaturen i fråga måste vara tillverkad av högkvalitativ plast, som är fri från hack eller grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på egenskaperna hos vissa modeller av skrapor från kända tillverkare.

Sparta 25 mm

Utmärkt sparkelskrapa av utmärkt kvalitet. Verktyget är utrustat med en praktisk handtaghållare som inte glider ur dina händer. Dessutom utmärks detta exemplar av närvaron av en bred platta i botten. Sparta -skrapan är byggd för att vara ganska spänstig, flexibel och hållbar.

Bild
Bild

Arkimedes

Och detta är en mycket praktisk spatelskrapa av vinkel-typ. Verktyget är mångsidigt och av högsta kvalitet. Denna modell är utrustad med ett mycket skarpt blad, vilket ökar effektiviteten i arbetet . Verktyget har ett bekvämt grepp.

Bild
Bild

Sparta 50 mm

Högkvalitativ skrapspackel för små putsförberedelser. Modellen är utrustad med en mycket stark och pålitlig plåt i rostfritt stål. Skraporhandtaget är så hållbart och bekvämt som möjligt . Verktyget har en universell form.

Bild
Bild

Sparta 100 mm

Om du vill köpa den mest bekväma och lätta skrapan med ergonomisk form, kommer detta alternativ att vara en utmärkt lösning. Armaturens blad är tillverkat av hållbar metall och handtaget är tillverkat av högkvalitativ plast. Denna skrapspackel är idealisk för applicering, utjämning och utjämning av spackelskiktet på stora och små ytor.

Bild
Bild

Armero A201 / 050

Utmärkt skrapspackel av praktiskt rostfritt stål. Det finns ett stålhammarhuvud och ett mycket bekvämt och mjukt tvåkomponentshandtag . Verktyget är mycket bekvämt och pålitligt.

Bild
Bild

Armero 75 mm

Högkvalitativ skrapspatel. Materialet i produktens handtag är tvåkomponent och bladets material är hållbart rostfritt stål. Denna modell är utformad för enkel öppning av färgburkar, avlägsnande av färgskikt från olika ytor (inklusive svåråtkomliga) . Verktyget har en hammarspets.

Bild
Bild

Eurokök för rengöring av glaskeramik

En billig men högkvalitativ skrapa, vid tillverkning av vilken en kombination av metall och plast används. Verktyget säljs komplett med utbytbara blad av hög kvalitet . Modellen är gjord i blå och gula färger och är utrustad med ett mycket bekvämt handtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grossmeister 63 mm

Billig men högkvalitativ, högkvalitativ multifunktionell skrapa. Bladet på detta verktyg är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål. Modellen är speciellt utformad för rengöring av sömmar och olika ytor, inklusive rundade.

Bild
Bild

Rexant 140 mm

Detta är en mycket bra konstruktionsskrapa av professionell typ. Modellen har en mycket bekväm struktur. Den är tillverkad av hållbara material av hög kvalitet och är designad för en lång livslängd.

Bild
Bild

Brigadier 61047, 38 mm

Ett praktiskt verktyg utan tänder på bladet. Tillhör proffsklassen. Skrapbladet är tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål och handtaget är tillverkat av en kombination av gummi och plast.

Bild
Bild

Armero 50 mm

Utmärkt sparkelskrapa av praktiskt rostfritt stål. Modellen är så bekväm och enkel som möjligt. Konstruerad speciellt för efterbehandling. Enheten är konstruerad för en lång livslängd, eftersom den använder polerat stål i sin produktion . Skraporhandtaget är tillverkat av tvåkomponentmaterial och är helt halkfritt i handen. Tänderna tillhandahålls inte i det här fallet.

Bild
Bild

Toppverktyg 30 mm

Färgspatel av hög kvalitet till ett mycket lågt pris. Verktygets handtag är av trä och bladet är av metall. Modellen är väldigt lätt och väger bara 0,03 g.

Bild
Bild

Idag är utbudet av kvalitetsskrapor-spatlar riktigt stort . Många modeller för att utföra olika verk presenteras för val av konsumenter. I butiker kan du hitta mycket bekväma verktyg för lång eller kort hantering av plast eller metall.

Bild
Bild

Användningsområde

Skrapspateln är ett användbart och multifunktionellt verktyg. Den har många användningsområden. Tänk på de viktigaste tillämpningsområdena för denna enhet.

  • Skrapor köps ofta för att ta bort och ta bort allt som är överflödigt från olika underlag. Vi pratar om gammal tapet, färg, gammalt kitt eller gips. Det är ett av de mest praktiska verktygen för rengöring av väggar eller tak.
  • Vissa skrapmodeller är konstruerade för att injektera kakelfogar.
  • Ofta övervägda apparater används för högkvalitativ utjämning av limlösningar som appliceras för ytterligare kakelläggning.
  • Många modeller av moderna gummispatlar är utformade för kompetent efterbehandling. Samma exemplar är lämpliga för injektering.
  • Med tapetskrapan kan du snabbt och effektivt släta ut den limmade tapeten. Sådana alternativ används ofta för att limma dukar på både stora och små underlag.
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Skrapspateln, precis som alla andra verktyg, behöver rätt vård. Detta kommer säkert att förlänga dess livslängd och effektivitet. Erfarna mästare rekommenderar att man inte försummar vissa procedurer.

  • Efter allt arbete är det nödvändigt att skölja och torka handtaget på enheten noggrant varje gång efter allt arbete (det spelar ingen roll om det är plast eller trä). Duken måste också tvättas väl.
  • För mycket tunga blandningar avråds starkt på bladet. Detta gäller särskilt de modeller som inte alls är konstruerade för så tunga laster.
  • Det är nödvändigt att inte låta verktyget komma i kontakt med olika slipande ämnen.
  • Skrapan måste förvaras uteslutande i upprätt läge. Det är mest praktiskt att hänga dessa enheter på små krokar.

Om det här praktiska och funktionella verktyget oväntat går sönder, slösa inte tid på att försöka reparera det. Det är lättare att omedelbart köpa en ersättare för honom.

Detta beror på det faktum att spatelskrapan inte kan repareras, och även efter en haveri klarar den inte sina huvuduppgifter.

Rekommenderad: