Slutprofil: Hur Man Borrar En Profil För Cellulärt Polykarbonat? Mått Och Installationsmetoder

Innehållsförteckning:

Video: Slutprofil: Hur Man Borrar En Profil För Cellulärt Polykarbonat? Mått Och Installationsmetoder

Video: Slutprofil: Hur Man Borrar En Profil För Cellulärt Polykarbonat? Mått Och Installationsmetoder
Video: How to install Supa-IBR roof covering 2024, Maj
Slutprofil: Hur Man Borrar En Profil För Cellulärt Polykarbonat? Mått Och Installationsmetoder
Slutprofil: Hur Man Borrar En Profil För Cellulärt Polykarbonat? Mått Och Installationsmetoder
Anonim

Slutprofilen används ganska ofta. Kunder behöver definitivt veta hur man borrar en profil för cellulärt polykarbonat. Det är också viktigt att studera informationen om dess dimensioner och grundläggande installationsmetoder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Slutprofilen används om det är nödvändigt för att förhindra påverkan av negativa naturliga faktorer på strukturens kanter. En annan funktion hos ett sådant element är att öka enhetens totala styvhet. Skydd behövs endast för cellulärt polykarbonat. När du använder monolitiska polykarbonatskivor är det valfritt. Om det inte finns något sådant skydd kan den negativa påverkan utövas av:

  • smälta vatten;
  • regnavrinning;
  • damm;
  • annat skräp än damm.
Bild
Bild

Honeycomb -hålrum, som är oskyddade, kan också locka olika insekter. De bosätter sig där och kan förstöra materialet. Och utseendet kommer att lida. Snart försämras polykarbonat, och därför får kunderna bara ett kraftigt ogynnsamt intryck.

Du måste sätta på ändprofilen exakt på kanten av ytan . En sådan täckning bör helt täcka bikakan. För att säkerställa ökad tätning används dessutom speciella flexibla band.

Du kan köpa sådana enheter på samma ställe som själva profilen. En perforerad tejp är också monterad på undersidan av arken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och storlekar

Ändprofilen för cellulärt polykarbonat kan vara tillverkad av plast eller aluminium. Detta är en stapel som böjer sig som bokstaven P. Den ena kanten på en sådan produkt är längre än den andra. Till salu kan du hitta profilstrukturer upp till 2, 1 m långa. Den vanliga sektionen är från 1, 5 till 3 mm.

Till förmån för plastlösningar säger de:

  • lätthet;
  • flexibilitet;
  • jämförande mekanisk hållfasthet;
  • optimal driftsäkerhet;
  • bekvämlighet och enkel installation.
Bild
Bild
Bild
Bild

En aluminiumprofil är betydligt dyrare än en plast. Men den fungerar relativt länge - minst 10 år under normala förhållanden. I grund och botten används aluminiumprofil för att skydda tjockt polykarbonat. Men du kan enkelt använda denna produkt för att arbeta med ett relativt tunt ark. Typiskt, som i föregående fall, bokstaven P.

I vissa fall används inte aluminium eller en standardpolymer, utan transparent plast, som ser mycket mer estetiskt tilltalande ut än den vanliga versionen. Du kan enkelt välja alternativ med andra färger. En mycket viktig egenskap är profilens linjära dimensioner. Dess tjocklek matchar exakt måtten på de vanligaste polykarbonatkvaliteterna, vilket utgör:

  • 4 mm;
  • 6 mm;
  • 8 mm;
  • 10 mm;
  • 16 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Tänk inte att ändplattan bara behövs för polykarbonat. Denna produkt är också användbar för att arbeta med andra material. Huvudmålet är att skydda utrymmet under taket från inträngande av främmande föremål och skräp . I detta fall kan ändprofilen användas för både metallplattor och wellpapp. Sådana strukturer är tillverkade av hållbara stålkvaliteter.

Precis som för polykarbonat måste expansionselementens tjocklek motsvara tjockleken på basmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsmetoder

Ofta kan man i olika källor läsa att slutprofilen bärs sist. För detta används luckor före vänster. Det antas att en sådan installation, på grund av en smal kant med en spetsig vinkel mot själva profilplanet, garanterar det mest fasta trycket på arket . Det är bäst att rikta en sådan kant utåt. Den vidgade kanten passar under arket exakt i intervallet från polykarbonat till beklädnad.

Nästa steg är att applicera en spatel . Ett av hörnen förs försiktigt in och bänd försiktigt på den fortfarande fria delen av den smala kanten. Den är något vikt bakåt. Därefter måste du trycka på polykarbonatarket. Detta arbete utförs på flera områden i följd.

Bild
Bild

När du använder en icke-separerbar dockningsprofil måste du komma ihåg att dessa är två slutenheter anslutna till varandra. Att arbeta med det är detsamma som beskrivits ovan. Spateln hjälper igen att förenkla installationen. Det finns också avtagbara anslutningselement. De är dubbelt så dyra, men förenklar installationen flera gånger.

I vissa fall måste polykarbonat borras för installation av profilen . Sådant arbete utförs framgångsrikt med de enklaste elektriska borrarna eller skruvmejslarna. Själva borrningen utförs med standardborrar för metall. Det är nödvändigt att sticka igenom arken strikt mellan förstyvningarna utan att falla på dem för att undvika problem.

Avståndet från arkets kant bör vara minst 40 mm, borrens ingångsvinkel - från 90 till 118 grader; arbetshastighet - högst 40 varv per borr per minut, så att polykarbonatet inte smälter.

Rekommenderad: