Självhäftande Remsor För Plastfönster: Installation Mellan Fönstret Och Fönsterbrädan, PVC-band 50 Och 80 Mm, Andra Alternativ. Hur Man Limar?

Innehållsförteckning:

Video: Självhäftande Remsor För Plastfönster: Installation Mellan Fönstret Och Fönsterbrädan, PVC-band 50 Och 80 Mm, Andra Alternativ. Hur Man Limar?

Video: Självhäftande Remsor För Plastfönster: Installation Mellan Fönstret Och Fönsterbrädan, PVC-band 50 Och 80 Mm, Andra Alternativ. Hur Man Limar?
Video: Montering av fast fönster i PVC 2024, April
Självhäftande Remsor För Plastfönster: Installation Mellan Fönstret Och Fönsterbrädan, PVC-band 50 Och 80 Mm, Andra Alternativ. Hur Man Limar?
Självhäftande Remsor För Plastfönster: Installation Mellan Fönstret Och Fönsterbrädan, PVC-band 50 Och 80 Mm, Andra Alternativ. Hur Man Limar?
Anonim

Plastfönster är mycket populära - de är bekväma och praktiska. Förutom ramen och glasenheten finns även tillbehör som ingår i satsen. Täckremsor, annars kända som upprepade remsor, är också en del av uppsättningen. Självhäftande modeller är de enklaste och bekvämaste att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Självhäftande fönsterremsor av plast förenklar utrymmet mellan fönsterbrädan, väggarna och själva karmen. De tillåter dig att inte spendera pengar på kitt. En falsk remsa stänger förbindelsen mellan elementen och skyddar fönsterkarmen från skador . Så materialet påverkas inte av yttre faktorer och väderförhållanden.

Täcklistar förbättrar inte bara värmeisoleringen, utan gör också fönsteröppningen mer estetiskt tilltalande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plankor används både utifrån och inifrån. Täckremsor kan ha ett annat utseende, fås i valfri färg och textur - så att du kan välja rätt alternativ för alla fönsterramar.

Självhäftande remsor är gjorda av PVC . Det är ganska enkelt att använda dem, oavsett typ.

Produkter skyddar fönsterkarmar inte bara från fukt och sol, utan också från bildning av mögel och mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med plankor:

  • installationen är enkel och tar bara ett par minuter; det är lätt att demontera och byta remsor om det behövs;
  • kan användas både utanför och inuti byggnaden;
  • kunna dölja slarviga sömmar;
  • modeller av denna typ kännetecknas av ett överkomligt pris;
  • förbättra fönstrets utseende, passa in i vilken inredning som helst;
  • det finns ett brett sortiment som låter dig välja en bar för alla plastfönster;
  • lång livslängd.

Dörrlistar av PVC har praktiskt taget inga nackdelar. Det är viktigt att välja rätt produkt och installera den.

Bild
Bild

Till en början är det omöjligt att blöta bandet så att fukt inte bryter det självhäftande skiktet. Det är bäst att torka av dessa områden med en fuktig eller torr trasa.

Översikt över sorter

Det finns ett stort antal PVC -modeller med ett självhäftande lager på marknaden. Plastlister kan ha olika bredd och styvhet. Detta alternativ passar bäst för moderna plastfönster. Det är i harmoni i stil och design.

Självhäftande remsor har en speciell beläggning och skyddstejp. Många experter hävdar att detta alternativ är det mest praktiska för att maskera sömmar.

Vanligtvis används modeller med en bredd på 50 eller 80 mm, beroende på fönstrets storlek . Och lamellerna är hårda och mjuka. De senare är lättare att använda, de säljs i en rulle, du behöver bara klippa av den mängd som krävs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Täckremsor måste matcha fönstren. Detta kommer att göra utseendet snyggare och skydda sömmarna från yttre påverkan.

Det bör noteras att självhäftande modeller är ganska enkla att installera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera nyanser som du bör vara uppmärksam på när du väljer

  1. Plankan ska ha samma färg som fönsterkarmen . Så bilden blir harmonisk och attraktiv. Täckremsor ska inte sticka ut, slående.
  2. Strukturen måste också matcha . Det är inte nödvändigt att limma en remsa med träimitation på ett vanligt vitt plastfönster. Det kommer att se löjligt och för märkbart ut även om färgerna är desamma. Det är värt att notera att PVC -paneler sällan används med träramar, men detta är acceptabelt. Men de kommer inte att passa metallfönster alls.
  3. Innan du går till affären måste du mäta bredden på sömmarna mellan fönster och väggar, en fönsterbräda . Plankan ska helt täcka fogen och gå något in i fasaden.
  4. Du bör använda produkter från kända tillverkare som bevisat sig själva . Kostnaden kan vara något högre, men livslängden är mycket längre. Om du sparar på remsan är risken stor att den inte skyddar ramen väl. Som ett resultat kommer fönstret gradvis att försämras.
Bild
Bild

Installation

PVC -remsor kan limmas på plast-, trä- eller metallfönster.

Själva installationsprocessen är så enkel som möjligt på grund av förekomsten av ett självhäftande lager på skenans baksida.

Bild
Bild

Det är värt att notera att fastsättningen av flexibla och styva modeller är något annorlunda. När du installerar är det värt att överväga några funktioner och expertråd.

  1. Du bör först mäta segmentets önskade längd . Plankens ändar skärs i 45 ° vinkel med hjälp av en geringslåda.
  2. Vid en flexibel remsa, avlägsna gradvis skyddsskiktet från den självhäftande baksidan . Först tas spetsen bort, remsan appliceras på fönsterkarmen. Sedan ska du samtidigt limma remsan och ta bort filmen.
  3. Du måste arbeta tydligare med en hård täcklist . All skyddsfilm tas bort omedelbart. Remsan måste limmas på rätt plats samtidigt. Om det behövs kan du förmarkera punkter på ramen som gör att du kan placera produkten jämnt.

När du använder flexibla produkter är det hög risk att de skalas av och viks tillbaka till sin ursprungliga position. Därför är det mycket viktigt att trycka ner dem ordentligt under installationen.

Bild
Bild

I detta fall förenklar användningen av stela modeller installationen. När modellen väl har tagits bort kan den inte återanvändas. Det självhäftande lagret försämras och kommer inte längre att fästa.

Rekommenderad: