PVC-remsor: Självhäftande Plastmodeller För Dörrar Och Specialhörn Av Plast För Fönster, Deras Storlek, Styva Remsor Med Clips Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: PVC-remsor: Självhäftande Plastmodeller För Dörrar Och Specialhörn Av Plast För Fönster, Deras Storlek, Styva Remsor Med Clips Och Andra Typer

Video: PVC-remsor: Självhäftande Plastmodeller För Dörrar Och Specialhörn Av Plast För Fönster, Deras Storlek, Styva Remsor Med Clips Och Andra Typer
Video: DÖRRAR OCH FÖNSTER 3 TIPS OCH TRICKS 2 INSYNSSKYDD 2024, Mars
PVC-remsor: Självhäftande Plastmodeller För Dörrar Och Specialhörn Av Plast För Fönster, Deras Storlek, Styva Remsor Med Clips Och Andra Typer
PVC-remsor: Självhäftande Plastmodeller För Dörrar Och Specialhörn Av Plast För Fönster, Deras Storlek, Styva Remsor Med Clips Och Andra Typer
Anonim

Under ganska lång tid har de vanliga träfönstren ersatts av mer pålitliga och hållbara plastfönster. PVC -konstruktioner är mycket populära och efterfrågade. Denna efterfrågan beror främst på deras kvalitet, tillförlitlighet, höga värmeisolering och bullerisolering.

Endast proffs är engagerade i installationen av plastfönster, men de lyckas inte alltid göra jobbet perfekt . Detta beror på byggnadens egenskaper. Det svåraste är att kvalitativt isolera avståndet mellan fönsterkarmen och väggen. Ofta kvarstår ett gap, som bara ökar med tiden, vilket underlättar penetration av fukt och kyla i rummet. För att lösa detta problem utvecklades och skapades speciella omslagsremsor, som kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild

Beskrivning

En remsa är ett skyddande element, med vilket du kan öka tätningen av ett PVC -fönster flera gånger. Med detta element kan du isolera klyftan mellan plastramen och byggnadens vägg med högsta kvalitet och tillförlitlighet. Det är en mångsidig infälld remsa som kan användas för att täta både fönsteröppningar och dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastremsor har ett antal fördelar, bland vilka det bör noteras:

  • förbättra estetiska och prestandaegenskaper hos PVC -strukturer;
  • tillförlitligt skydd av lokaler från fukt, vind och solljus;
  • kvalitet;
  • enkelhet och enkel installation;
  • brett urval och sortiment;
  • möjligheten att installera både utanför och inne i lokalerna;
  • lång livslängd;
  • förlängning av hållbarheten för själva plastpåsen;
  • Kostnad - Priset på denna speciella plasthörna är löjligt, särskilt med tanke på alla dess fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggarna inuti rummet är ojämna, eller om det finns defekter på dem med hjälp av täcklister, kan de helt enkelt maskeras.

Vad är dem?

På den moderna marknaden för PVC -strukturer finns ett mycket brett urval och utbud av täcklistar. Bland alla typer - och de är plast, metall och trä - är det PVC -remsor som är mest efterfrågade bland konsumenten.

Plastremsan kännetecknas av en lång livslängd, motståndskraft mot höga nivåer av luftfuktighet och extrema temperaturer, frånvaro av deformation och förlust av färg under hela livslängden. Trots att plast är ett mjukt material och installationen måste göras mycket noggrant, är själva stången ganska stark och styv, klarar mekanisk påfrestning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färgschemat är det varierat, men oftast är det vitt eller svart. Och även populärt imitationsträ, "mörk ek".

Storlekarna är också olika: 50 mm, 58 mm, 60 mm och så vidare, du kan välja valfri storlek på fönsteröppningen.

Det finns två typer av PVC -skyddslister:

  • självhäftande;
  • på klipp.

Den första typen är ett rullmaterial, på vars ena sida ett speciellt självhäftande lager appliceras. Det är väldigt enkelt att installera, men det finns ett villkor - du måste följa temperaturregimen. Installation kan endast utföras vid en temperatur som inte är lägre än + 5 ° C.

Det andra alternativet är en platt remsa, vars infästning endast är möjlig med hjälp av speciella fästelement - clips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av PVC -skyddslister är ett mycket ansvarsfullt och seriöst steg. Det finns många faktorer och kriterier att tänka på. Vi listar de viktigaste av dem.

  • Tillverkare. Marknaden erbjuder produkter från olika företag, från populära varumärken till okända nya tillverkare. Men du behöver bara välja den i kvaliteten på de produkter som du är säker på.
  • Pris. En pålitlig, högkvalitativ och hållbar produkt kan inte vara billig. Välj material till det mest överkomliga priset för dig, men kom ihåg ordspråket "den billiga skridskan betalar två gånger."
  • Designfunktioner, fysiska och tekniska parametrar.
  • Plankdimensioner.
  • Materialet som byggnadsväggen är gjord av.
  • Färg och design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av ovanstående kriterier är viktig och måste beaktas. Så du kan välja exakt PVC -remsan som maximalt skyddar ditt hus och kommer att se harmoniskt ut på fasaden.

Installationsregler

Till att börja med, för att undvika obehagliga situationer, såsom avsaknad av tätning, bör installationen av blinkande remsor, av vilken typ de än är, endast utföras av proffs. Idag är det inga problem med detta alls, eftersom företag som installerar PVC -fönster också kan fästa remsor.

I det här fallet är det absolut nödvändigt att följa alla installationsregler som tillhandahålls och utvecklas av tillverkaren. Varje typ av PVC -remsa har en annan installationsmetod. Vissa fästs med självgängande skruvar, andra - med hjälp av lim "flytande spikar".

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också självhäftande remsor, vars installationsfunktioner skrevs tidigare.

Här är några grundläggande regler:

  • ha med dig ett tillräckligt antal täckremsor och alla förbrukningsmaterial och verktyg;
  • observera temperaturregimen;
  • ta hänsyn till parametrarna och funktionerna i stapeln.

Men hur som helst är det bäst att överlåta detta arbete till specialister, särskilt om arbetet utförs på en höjd.

Rekommenderad: