Hur Limar Man En Mosaik? Hur Man Limar Alternativ På Gallret, Hur Man Korrekt Limer Mosaikplattor På Väggen I Köket

Innehållsförteckning:

Video: Hur Limar Man En Mosaik? Hur Man Limar Alternativ På Gallret, Hur Man Korrekt Limer Mosaikplattor På Väggen I Köket

Video: Hur Limar Man En Mosaik? Hur Man Limar Alternativ På Gallret, Hur Man Korrekt Limer Mosaikplattor På Väggen I Köket
Video: Tommy sätter mosaik i kök 2024, April
Hur Limar Man En Mosaik? Hur Man Limar Alternativ På Gallret, Hur Man Korrekt Limer Mosaikplattor På Väggen I Köket
Hur Limar Man En Mosaik? Hur Man Limar Alternativ På Gallret, Hur Man Korrekt Limer Mosaikplattor På Väggen I Köket
Anonim

Avslutningsarbeten är den sista etappen av renovering och estetisk renovering av lokalerna. Tillverkare av byggmaterial erbjuder ett stort utbud av sina produkter och nya lösningar för inredning av alla utrymmen. Ett av rumsinredningsalternativen är mosaik. Mosaikkompositionen är en levande konstnärlig tomt, utlagd från ett stort antal små detaljer. De olika material som används i denna typ av arbete kommer att överraska de mest krävande köparna och göra det möjligt att genomföra alla planerade projekt.

Bild
Bild

Särdrag

Mosaic är en keramikplatta i miniatyr, bestående av individuella element som mäter 1 x 1 cm.

Lika avståndet mellan detaljerna kommer att skapa en illusion av bildens integritet och otroligt vackra färgscheman.

Skapandet av en yta med ökad styrka, tillförlitlighet, högpresterande egenskaper gjorde att mosaiker kunde ta en ledande position i rankningen av försäljning av efterbehandlingsmaterial och bli ett oumbärligt material för inredning av badrum, simbassänger och kök. Ett brett utbud av färger med fläckar och fläckar, förmågan att skapa präglade ytor och åldrande effekter, den kombinerade användningen av material av olika typer och texturer - allt detta gör mosaik till ett unikt och oersättligt verktyg i händerna på professionella designers och nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarna presenterade hantverkarna med moderna mosaiker på ett polymernät eller silikon . Anslutningen av små rektangulära segment till ett lager av önskad storlek gjorde det möjligt att skapa mosaikväggar utan noggrant arbete med varje fragment av mönstret.

Att arbeta med mosaik på ett rutnät ökade inte bara efterbehandlingshastigheten utan ökade också brickans bindning till arbetsytan.

Bild
Bild

Med tanke på särdragen hos denna typ av efterbehandlingsmaterial, du kan bara börja arbeta om vissa villkor är uppfyllda:

  • plan arbetsyta - gnugga med gips eller installera en gipsskiva kommer att undvika ojämnheter och nivåskillnader i mosaikbeläggningen;
  • frånvaro av damm och annan kontaminering på väggfoten;
  • ytbehandling med primrar med höga penetrationsegenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaiktyg har flera skillnader från keramiska plattor:

  • enkel skärning av mosaikkompositioner gör att den kan användas i områden med komplex lättnad;
  • möjligheten att skapa unika dekorativa element på speglar och ramar;
  • regelbunden rengöring från smuts kommer att behålla sitt ursprungliga utseende och öka livslängden på kakelytan;
  • möjligheten att beställa en nätmosaik av önskad storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik typer

Modern teknik gör det möjligt att använda element i olika former, storlekar, färger och material i ett lager.

Tillverkare producerar flera typer av mosaik:

  • bakgrund - det finns ingen teckning eller mönster (olika former, storlekar och färger på element förbättrar effekten av visuell distansering av ytan vid efterbehandling av små ytor);
  • i form av en panel - en bild av färgritningar med element av samma form och storlek;
  • blandningar - en godtycklig kombination av flerfärgade plattor till en enda designlösning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaperna, utseendet och egenskaperna hos mosaikkompositioner beror på vilket material som används och kan klassificeras.

De är av flera typer:

  • Glas . Ett mångsidigt material för både bakgrund och kompositioner i form av paneler. Glasmassa kännetecknas av hållbarhet, fuktbeständighet, värmebeständighet och hög hållfasthet. Ett brett spektrum av färger, förmågan att använda pigment och färger, ljusspelet på glasytan gör materialet estetiskt och attraktivt när man inreder badrum, pool och fasad.
  • Smalt . De är skapade på basis av glas med tillsats av kaliumsalter, har en ogenomskinlig mättad struktur, behåller alla glasmosaikers egenskaper. Motståndskraft mot slitage och förstörelse av ytan gör det möjligt att använda dem på offentliga platser, korridorer och på trappor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Speglad . En ovanlig version av glasmosaik, bestående av jämna element i olika färger och former, som kan reflektera ljus och föremål. Kompositioner av detta material kan bara vara bakgrund, ha en ömtålig struktur, i rum med hög luftfuktighet får de en grumlig nyans och ett oestetiskt utseende.
  • Keramisk . De har kakelegenskaper och egenskaper, men skiljer sig åt i elementens lilla storlek. Ett brett utbud av färger, mönster, reliefer och fläckar på ytan, olika former och produktionsmetoder, hög hållfasthet och slitstyrka gör det möjligt att använda kompositionerna för beklädnadskök, simbassänger, byggnader och eldstäder.
  • Metallisk . Moderna och snygga beklädnadselement till ett högt pris. De gummibaserade mosaikmodulerna består av 5 mm tjocka spån av rostfritt stål och aluminium. De har en matt eller polerad yta på segmenten med förstoftning av mässing, brons, guld och silver, de används för beklädnad av speglar, möbler, fotoramar och köksförkläden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trä . Spektakulära och originella inredningselement i rustik stil. Att göra flis av lövträ ökar produktens hållfasthet och hållbarhet.
  • Sten . Ett intressant alternativ för att skapa dekorativa paneler och exklusiva mönster. Med hjälp av moduler av olika former och stenar av olika raser har designers möjlighet att få ett brett utbud av färger och ett brett spektrum av nyanser för att möta alla kundkrav.
  • Stengods i porslin . Billig ersättning för natursten. Starkt, pålitligt och hållbart material med en ogenomskinlig eller blank yta i olika former och färger används för inomhus- och utomhusbruk. Miljösäkerhet, motståndskraft mot aggressiva miljöer, extrema temperaturer och fukt, lågt pris är materialets obestridliga fördelar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Marmor . En blandning av marmorflis och betong. Den används för utomhusbeklädnad i hårda klimat.
  • Guld . Exklusiv platina, silver och guldpläterad finish. Det höga priset och tekniken för handgjorda efterbehandlingsmaterial är ett tecken på lyx och unika dekorativa element.

På hyllorna i järnaffärer kan du hitta andra typer av mosaik, vars användning är mindre vanligt vid inredning av ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Limval

Ett viktigt steg i mosaikläggningsprocessen är valet av limlösningen. Det är på limmets kvalitet, egenskaper och egenskaper som tillförlitligheten och hållbarheten för att fästa element på arbetsytan beror på. De viktigaste parametrarna vid val är elasticitet och vätbarhet. Färgen på kompositionen spelar egentligen ingen roll om plattorna är matta eller ogenomskinliga; annars rekommenderas vit kakellim.

Bild
Bild

Huvudkriterierna för val av lim är typen av material och driftsförhållanden för mosaikkompositioner.

Experter och tillverkare rekommenderar flera typer av lim:

  • Cement (hemlagad) . Den innehåller vit eller grå cement, vatten, fin sand, modifierande tillsatser. Det finns flera typer av sådant lim: hårt, elastiskt och mycket elastiskt.
  • Spridande . Färdigt lim för små volymer arbete, behåller sina egenskaper efter att behållaren öppnats.
  • Reaktiv . Består av epoxi och polyuretanbas och härdare. Innan limet används måste komponenterna blandas för att få en kemisk reaktion. Den har ett högt pris och kort användningstid före härdning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsteknik

De höga kostnaderna för att avsluta arbetet med detta material kan vara en obehaglig överraskning vid beräkning av den beräknade kostnaden. Om du har grundläggande verktyg kan du göra klädseln själv.

För att slutföra dem behöver du:

  • byggnadsnivå;
  • roulett;
  • mjuk materia;
  • gummihammare;
  • dubbelsidig spatel;
  • pensel;
  • konstruktionskniv.
Bild
Bild

För en snabb och högkvalitativ arbetsprestanda är det nödvändigt att observera den tekniska processen och erfarenheter från specialister:

  • på en jämn och grundad arbetsyta är det nödvändigt att korrekt tillämpa den planerade layouten av kompositionen;
  • fördela limmet jämnt på väggfoten;
  • lima arken smorda med lim på baksidan enligt de markerade konturerna (avståndet mellan arken ska motsvara mellanrummen mellan små plattor, ytan ska smetas mycket försiktigt, försök att inte smeta framsidan av plattan);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • tryck på den lagda strukturen med en gummirulle;
  • ta bort överflödigt lim med en mjuk svamp och låt torka i 2 dagar;
  • det sista steget är injektering med en lämplig injekteringsförening (kompositioner baserade på vattenglas, epoxiharts och latex används);
  • efter 20 minuter, torka av ytan i en cirkelrörelse, ta bort all överflödig sammansättning och smuts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du påbörjar arbetet med att dekorera en fönsterbräda eller golv med en mosaik är det absolut nödvändigt att fästa ark av plywood, spånskiva eller gips på arbetsytan, vilket kommer att säkerställa värmeisolering av ytan.

Primerblandningar minskar inte bara konsumtionen av limmet utan skyddar också ytan mot fukt och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Högkvalitativt arbete med att lägga mosaikskyddet är en garanti för mys och komfort i huset. För att bevara det ursprungliga utseendet, egenskaper, estetiska egenskaper och säker fixering av kakelbeläggningen du behöver veta alla krångligheterna med att ta hand om mosaikkompositioner:

  • använd endast tvättmedel utan slipande komponenter för rengöring;
  • för att ta bort smuts, använd bara mjuka svampar och varmt vatten, torka av ytan torr;
  • använd inte oljiga ämnen, vax och sura produkter;
  • ett högkvalitativt ventilationssystem undviker uppkomsten av mögel, mögel och grumling av plattorna;
  • applicera svampdödande medel på sömmarna.

Rekommenderad: