Sonoma Ek (70 Bilder): Färgen På Möblerna är Tryffel Sonoma Ek, Ljusa Och Mörka Nyanser I Interiören. Vad är Färg? Dess Struktur I Spånskivor, Vackra Kombinationer

Innehållsförteckning:

Video: Sonoma Ek (70 Bilder): Färgen På Möblerna är Tryffel Sonoma Ek, Ljusa Och Mörka Nyanser I Interiören. Vad är Färg? Dess Struktur I Spånskivor, Vackra Kombinationer

Video: Sonoma Ek (70 Bilder): Färgen På Möblerna är Tryffel Sonoma Ek, Ljusa Och Mörka Nyanser I Interiören. Vad är Färg? Dess Struktur I Spånskivor, Vackra Kombinationer
Video: Ernst Kirchsteiger målar med "en färg som [han] älskar att jobbar med: Äggoljetempera" 2024, Maj
Sonoma Ek (70 Bilder): Färgen På Möblerna är Tryffel Sonoma Ek, Ljusa Och Mörka Nyanser I Interiören. Vad är Färg? Dess Struktur I Spånskivor, Vackra Kombinationer
Sonoma Ek (70 Bilder): Färgen På Möblerna är Tryffel Sonoma Ek, Ljusa Och Mörka Nyanser I Interiören. Vad är Färg? Dess Struktur I Spånskivor, Vackra Kombinationer
Anonim

Naturligt trä i inredningen ser elegant och attraktivt ut. Ofta ersätts en solid matris med mer prisvärda analoger, samtidigt som dess struktur behålls. Sonoma ekfärg är mycket populär på grund av olika nyanser, som gör att du kan dekorera väggar, golv, möbler. Färgen är mångsidig och passar bra till interiörer i olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är den här färgen?

Det finns ett län på Kaliforniens kust, varefter skuggan fick sitt namn. Sonoma ek har en grå färg med en rosa nyans. Intressant textur inkluderar vitaktiga ränder . Samtidigt finns det flera undertoner, beroende på var och under vilka förhållanden själva trädet växte. Hög luftfuktighet tenderar att mörkna. Färgen är ganska populär på grund av sin attraktivitet. Så här kan laminerad spånskiva och MDF, faner se ut. Det dyraste alternativet är massivt trä.

Sonoma ek kan användas vid tillverkning av möbler och golv, fasader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Högkvalitativa produkter i sonoma ekfärg kombineras med olika möbler och textilier, därför är de mycket efterfrågade. Skuggan är varm och kan göra rummet mer mysigt och bekvämt. Det är anmärkningsvärt att färgen är lämplig för alla rum. De främsta fördelarna med sonoma ek.

  • Det praktiska med skuggan är fantastiskt . Träets struktur är sådan att lätt smuts på ytan är nästan osynlig. Detta är mycket bekvämt för intensiv användning. Därför används materialet ofta för köksfasader.
  • Skuggan är heterogen, ljus och jämn luftig . Interiörartiklar med sådana fasader utökar utrymmet visuellt. Dessutom gör sonoma ekfärgen rummet ljust även i fall där solens strålar praktiskt taget inte tränger in.
  • Om spånskiva används , kommer du fortfarande att få känslan av att naturligt trä ligger framför dina ögon på grund av konsistensen, mönstret, venerna.
  • Mångsidighet är ganska viktigt . Sonoma ekprodukter kan köpas även i en redan formad inredning. De kombineras med ett stort antal nyanser och texturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sonoma ek kan användas både i sovrummet och i köket. Färgen kan dock inte kallas idealisk. Fogar på möbler blir mycket smutsiga mycket snabbt, och detta är särskilt märkbart mot en ljus bakgrund, deras renhet måste övervakas . Du kan inte dekorera golv, väggar och möbler med sonoma ek på en gång, du måste fokusera på en sak. Annars kommer rummet att se onaturligt ut.

Ljusa nyanser gör interiören ljus, lätt och avslappnad . Använd inte sonoma ek när du inreder ditt kontor. Detta rum borde vara mer solidt, och mörka nyanser gör det bättre med den här uppgiften.

Färgens beskaffenhet måste beaktas vid inredning av inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Naturlig ek har många unika egenskaper, bland dem finns inte bara extraordinär styrka, utan också en attraktiv konsistens. Hög dekorativitet gör skuggan så populär. Ytan kan ha en blank eller matt yta. Produkterna ser attraktiva ut i alla fall.

Den exakta nyansen av naturligt trä beror på de klimatförhållanden där det odlades . Dessutom mörknar materialet med åldern. Som ett resultat fick sonoma ek variationer i ljusa och mörka färger. Alla färger dupliceras också vid tillverkning av dekorativa filmer med imitation av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörk

Sonoma ek finns i olika sorter. Den mörka färgen är mindre vanlig men också populär. En bra lösning för att dekorera en presentabel inredning. En mörk nyans kan bildas på olika sätt.

Orsaker till mörkare sonoma ek

  • Plats för tillväxt . Europeiska träd har vanligtvis en konjakfärg. Detta beror på klimatets särdrag, luftfuktigheten.
  • Värmebehandling . Så här erhålls sonoma ek tryffel och liknande nyanser. Denna mörkning görs snabbt. Dessutom påverkar bearbetningen inte kvaliteten på naturligt trä, ändrar inte dess fysiska egenskaper.
  • Färgning . Om träet är i träskvatten under lång tid, blir dess färg nästan svart. Det finns också en konstgjord färgningsteknik som gör att du kan byta färg mycket snabbare. I vatten ska trä ligga i mer än ett dussin år, det erhålls redan bearbetat. Men den konstgjorda tekniken gör att du kan förvandla ett redan avverkat massiv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mörka nyanserna i sonoma ek gör stämningen så bekväm och lugn som möjligt. Färgschemat gör rummet mer bekvämt och varmt. Mörka färger är mycket mer praktiska, eftersom de är helt osynliga för damm och liknande föroreningar. Andra fördelar:

  • kombinerat med många nyanser;
  • lång livslängd;
  • inte rädd för exponering för ultraviolett strålning, direkt solljus;
  • skapar effekten av naturligt trä;
  • paletten med nyanser är varierad, vilket gör att du kan göra det bästa valet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus

Ungt trä är vanligtvis vitt. Dessutom är sortimentet ganska brett, vilket gör att materialet kan användas i olika interiörer . Det finns också blekt ek, som har förts till önskad nyans med hjälp av speciella föreningar. Och detta utökar bara designernas möjligheter i valet av färger.

Vid tillverkning av möbler används lätt sonoma ek särskilt ofta . Nyanser som mjölk, pärla, elfenben, grädde används. Vissa material avger grå, under glansen ser de ut som silver. Sonoma Snow Oak används mer vanligt för små föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kombineras det med?

Sonoma -färgen är i perfekt harmoni med andra nyanser. Det är nästan universellt för alla interiörer. Det är anmärkningsvärt att just sådana möbler kan tas till en redan utrustad lägenhet för att ersätta den gamla. Rummet blir mycket ljusare, bekvämare och mer attraktivt.

När du planerar bör du utvärdera funktionerna i miljön där färgen ska användas. Detta kommer att göra det lättare att hitta rätt kombinationer för att inte möta konflikter och smaklöshet. Kombinationen av färger beror till stor del på vilken nyans av sonoma som används. Det finns ganska många alternativ.

  • Ljus sonoma ek är i harmoni med hela det bruna sortimentet. Dessutom används silver- och guldfärger, turkos, lila, lila, smaragd och blå.
  • Mörk sonoma ek passar bra med mörkgröna och blå toner, vinrött och svart. Oliv- och pistaschfärger är också lämpliga.
  • Beige, rött, grädde och grått anses universellt. Dessa färger är i harmoni med alla nyanser av sonoma.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bra kombination är dock endast möjlig med ett integrerat tillvägagångssätt. Så med de mörka tonerna av sonoma ek bör du vara så försiktig som möjligt . Det finns en risk att rummet blir för dystert, obekvämt. Det är värt att överväga placeringen av fönstret i rummet. Om källan till naturligt ljus är i norr, då är rummet mörkt och fler möbler från ljus sonoma bör installeras. Du kan kombinera olika nyanser av själva träet för att skapa en ovanlig och intressant inredning. Det är sant att det är bättre att späda ut den rika konsistensen med något monokromatiskt.

Ett rum med fönster på södra sidan kan möbleras på alla sätt. Det finns tillräckligt med naturligt ljus i det, vilket innebär att det inte finns något behov av att lysa upp rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användning i interiören

Sonoma -färg kan ha olika "temperaturer", vilket är mycket bekvämt när man inreder ett rum. Konsistensen, där grå flätas ihop med gult, rosa och grädde, bör appliceras med extrem försiktighet i interiören. Färgen används för att dekorera tak, golv, väggar. I det senare fallet kan du förresten välja rätt tapet. Naturligtvis är möbler och dörrar gjorda av sonomafärgat material. Ljusfärgade produkter ser bra ut i barnrummet, och nyansens övervägande beror direkt på barnets kön.

Allmänna tips för användning av sonoma ek i inredningen

  • En uppsättning ljusa färger bör kombineras med ljusare väggar. Detta kommer att få möblerna att se mer ädla och lugna ut.
  • Ett stort antal glasdetaljer passar bra ihop med de ljusa och mörka nyanserna i sonoma ek.
  • Smala och höga skåp ser särskilt bra ut. Men hyllorna i den här färgen är mycket mer attraktiva om ramen är bred och hyllorna är öppna.
  • Speglar betonar inte bara materialets egenskaper utan gör också rummet visuellt större och ljusare. En bra kombination för ett litet utrymme. Du kan använda denna teknik i korridoren.
  • Kontrast kan användas i själva möblerna. Den mörka kanten som ramar in den ljusa dörren tillåter inte att objekt smälter samman till en enda helhet. Du kan också kombinera inredning i olika nyanser av sonoma ek.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Det är oftast ljusa nyanser som används. Så rummet blir ljust och luftigt, det bidrar till kvalitetsvila. Som standard är en säng, sängbord och en garderob gjorda av ett material. I ett stort rum kan du dessutom sätta ett toalettbord, fåtöljer och ett bord . I detta fall bör bakgrundsdesignen göras i en monokromatisk, grå eller pastellskugga. Detta kommer att göra möblerna i sonoma ek till ett nyckelelement i inredningen. Du kan lägga till variation genom att dekorera i en lämplig stil för att få rummet att se mer intressant ut. Sovrummet ska dock inte vara för färgstarkt, det är viktigt att inte överdriva det.

I kombination med sonoma ek ser speglar också bra ut, vilket kan användas vid tillverkning av ett skåp . Mörkare färger är relevanta i ett stort sovrum. Du kan även kombinera sonoma ek i olika nyanser. Gör till exempel golvet ljust - beige eller grått - och välj möbler och dörren från mörka nyanser. Samtidigt är det bättre att göra väggarna neutrala, lugna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

I ett sådant rum placeras vanligtvis en stor modulvägg med öppna och stängda delar. Som ett tillägg görs ett rekreationsområde från en mjuk grupp. Sonoma ek är väl lämpad för att markera möbler eller hela ramar . En kombination av matta och blanka ytor ser bra ut. Vanligtvis, bredvid de stoppade möblerna, sätter de en kantsten på vilken det är bekvämt att lägga några små saker eller lägga en kopp te. Denna kombination ser ganska lätt och diskret ut, oavsett vardagsrumsytan. Om möblerna är gjorda av ljus sonoma ek, är det bättre att göra dörren och väggarna mörka, och vice versa. För en förändring används också små ljusa element, till exempel ottomaner.

Sonomas mörka färg är endast lämplig för en hall med ett stort område . Annars blir rummet för dystert och helt ogästvänligt. Ett glasbord ser bra ut i kombination med möbler i vilken nyans som helst.

Du kan ytterligare ljusa in interiören med transparenta skär på modulväggen. Dörrar av frostat eller målat glas kommer att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Utformningen av ett sådant rum kräver särskild omtanke. I köket utsätts möbler för extrema temperaturer, hög luftfuktighet och frekvent kontaminering med fett och mat. Många försöker att inte använda ljusa nyanser av trä i det här rummet, eftersom de är mycket smutsiga . Sonoma ek är dock lämplig för tillverkning av fasader med intressanta nyanser och komplexa strukturer. Liten smuts är nästan osynlig på den. Det räcker med att torka av ytorna en gång om dagen för att hålla dem i sin ursprungliga form. Detta är ett stort plus, eftersom vita möbler måste tvättas många gånger oftare. Dessutom kommer även ett litet kök med en sådan uppsättning att se rymligt, ljust och attraktivt ut.

Med hjälp av material av denna färg kan du dekorera inte bara arbetsområdet, utan också matgruppen . Sonoma ekbord och stolar eller pallar ser bra ut. Möblerna ser sofistikerade ut och gör att familjen kan äta lugnt. Samtidigt distraherar inte den ljusa färgen på ytan från matintaget, experter försäkrar att detta har en god effekt på aptiten och matsmältningen. Det stora och rymliga köket låter dig experimentera med nyanser av mörk sonoma ek. I detta fall bör golvet, taket och väggarna vara lätta eller neutrala. Annars blir köket dystert och överväldigat. En bra lösning skulle vara en kombination av olika nyanser i ett köksset och en matgrupp. Således kommer det att vara möjligt att till och med markera de olika funktionsområdena något.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

Vissa människor utesluter helt användningen av sådana material i ett sådant rum på grund av den höga luftfuktigheten. Faktum är att du inte ska oroa dig. Badrumsmöbler är ofta inredda i utsökta nyanser av sonoma ek. Ljusalternativ är särskilt relevanta för ett litet badrum - det här låter dig visuellt öka utrymmet.

Färg är relevant när man inreder ett rum i klassisk stil, men det är också mycket användbart i moderna interiörer. När du använder ljusa färger är det värt att använda ett ljusare och mer uttrycksfullt golv eller väggdekor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett stort badrum kan du använda mer intressanta tekniker utan risker . Så, mörka möbler bör placeras i ett rum med en ljus finish. Spelet kommer att se attraktivt ut i kontrast. I ett litet badrum är det bättre att använda smala möbler med öppna fronter. Detta gör att du inte kan dölja det användbara utrymmet.

Sonoma ek ser särskilt attraktiv ut med skär av speglar och glas. Denna teknik kan användas när du inreder ett badrum. Så interiören blir mer intressant på grund av det speciella ljusspelet på trästrukturen.

Rekommenderad: