Askfärg (59 Foton): Färg På Möbler, Laminat Och Dörrar I Ljusa Och Mörka Nyanser, Ankare, Vit Ask Och Grå Aska, Pärla Och Naturliga, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Askfärg (59 Foton): Färg På Möbler, Laminat Och Dörrar I Ljusa Och Mörka Nyanser, Ankare, Vit Ask Och Grå Aska, Pärla Och Naturliga, Andra

Video: Askfärg (59 Foton): Färg På Möbler, Laminat Och Dörrar I Ljusa Och Mörka Nyanser, Ankare, Vit Ask Och Grå Aska, Pärla Och Naturliga, Andra
Video: Building a Mini Longship: part 4 keel riser 2024, April
Askfärg (59 Foton): Färg På Möbler, Laminat Och Dörrar I Ljusa Och Mörka Nyanser, Ankare, Vit Ask Och Grå Aska, Pärla Och Naturliga, Andra
Askfärg (59 Foton): Färg På Möbler, Laminat Och Dörrar I Ljusa Och Mörka Nyanser, Ankare, Vit Ask Och Grå Aska, Pärla Och Naturliga, Andra
Anonim

Möbelartiklar tillverkade av massiv aska har vunnit stor popularitet på grund av deras höga dekorativa egenskaper. Den unika färgen på trä har blivit utbredd inom inredningsområdet. Designers har utvecklat många nyanser av aska, som är perfekta för att skapa en elegant inredning.

Bild
Bild

Särdrag

Ask har länge använts för att göra hållbara och attraktiva möbler. Det har blivit ett bra komplement till de klassiska dekorativa riktningarna, men i moderna stilar fanns det också en plats för det.

Den ursprungliga färgen på träet väckte intresse hos designers, och de började använda det för att skapa golv, innerdörrar och en mängd olika dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Askfärg och dess många nyanser skapar en lugn atmosfär i rummet . Det uttrycksfulla mönstret ger anteckningar av sofistikering och sofistik till inredningen. Vid tillverkning av syntetgolv kopieras matrisens naturliga skönhet genom att kombinera mörka och ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika nyanser låter dig välja det perfekta alternativet för varje inredning. Flera varianter kan kombineras för att skapa en uttrycksfull komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika toner

Den populära färgen finns i en mängd olika nyanser.

Bild
Bild

Ljus

Naturlig . Naturlig ask kombinerar beige och gult. På en ljus bakgrund är brunt eller något annat mörkt mönster särskilt märkbart.

Bild
Bild

Vanilj . En ljus och ljus nyans som kommer att ge friskhet och lätthet till atmosfären. Det optimala valet för rum i olika storlekar.

Bild
Bild

Blekt . En annan variant av ljusaska. Denna nyans är perfekt för små rum. Vit ask ser bra ut i en kontrasterande kombination med mörka färger.

Bild
Bild

Pearlescent eller pärla . Delikat nyans med en subtil glans. Ett behagligt ljusspel fyller rummet med utstrålning. Den silverfärgade färgen ger en sval atmosfär.

Bild
Bild

Krämig eller mjölkaktig . En mjuk färg perfekt för ett sovrum eller vardagsrum.

Bild
Bild

Cappuccino . Ett rikt brunt träd. Skuggan kan vara varm eller kall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asahi . Detta alternativ har snabbt blivit populärt under de senaste åren. Ljust trä med en lätt rosa nyans.

Bild
Bild

Ankare . Tillverkare av möbler, dörrar och efterbehandlingsmaterial erbjuder ett val mellan mörka och ljusa alternativ. Du kan också hitta ett grått ankare med en brun nyans.

Bild
Bild

Guld . Perfekt för klassiska destinationer. Den mörka gyllene nyansen skapar en mysig atmosfär i rummet.

Bild
Bild

Skandinaviska . Ett mångsidigt alternativ som är perfekt för klassiska och moderna interiörer. Designerna har utvecklat en trevlig beige nyans.

Bild
Bild

Mörk

Mörk choklad . En ädel färg som kommer att vara det perfekta komplementet till sofistikerade klassiska trender. Den passar perfekt med mörka och ljusa nyanser.

Bild
Bild

Wenge . Om du letar efter en mörk och rik ton, leta efter askfärgad wenge. Skuggan kan vara mörkbrun eller svart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av den populära shimofärgen

Ash shimo är en populär och vanlig färg, presenterad i ljusa och mörka nyanser. Det första alternativet liknar mycket en kaffedryck med mjölk. Träet sticker ut med ett uttrycksfullt och märkbart mönster.

Trävener ger detta naturmaterial en speciell charm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mörka färgen är också populär och efterfrågad . När det gäller temperatur och mättnad är det väldigt likt mörk choklad. Mörk shimo lockar uppmärksamhet med sin elegans och lyx. Träets struktur är märkbart synlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje nyans ser bra ut både ensam och i kombination med andra färger. Det viktigaste är att korrekt kombinera dem enligt temperatur, mättnad och andra egenskaper. Duetten ser särskilt imponerande ut när man gör möbler.

Färgerna kontrasterar och betonar varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

möbel

Naturliga trämöbler går inte av mode. De är snygga, praktiska och hållbara produkter. Askprodukter har stor efterfrågan från konsumenterna . Möbler från denna typ av trä kan vara en dekoration för alla rum i huset. Med rätt vård kommer matrisen att behålla sitt attraktiva utseende i flera decennier.

Bild
Bild

I ett kök i klassisk stil kommer en uppsättning att se bra ut i alla nyanser. Det viktigaste är att dess färg är i harmoni med golv, väggar och andra föremål i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En rymlig vägg är idealisk för ett rymligt vardagsrum . Den kan tillverkas av trä i olika färger. Denna teknik har länge praktiserats av designers. Du kan också installera ett bord, stolar, garderob och andra möbler i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte ta mycket plats i korridoren räcker det med att installera ett kompakt sängbord . Om platsens storlek tillåter kan du lägga en garderob där ytterkläder.

En mängd olika nyanser och deras många kombinationer gör det möjligt att designa en extraordinär inredning av vanliga möbler.

Bild
Bild

Laminera

Färgen "aska" sparades inte av tillverkarna av golvbeläggningar, i synnerhet - laminat. Detta alternativ för efterbehandlingsmaterial är efterfrågat på grund av dess låga pris och optimala prestanda . Laminerad spånskiva, gjord med askfaner, kommer att dekorera alla rum i huset.

Bild
Bild

För att laminatet ska behålla sina deklarerade egenskaper använder tillverkarna olika impregneringar . De skyddar beläggningen från skadliga yttre påverkan. Förutom den skyddande beläggningen används harts och andra föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som nackdelar med träbaserade paneler noterar köpare möjliga skadliga utsläpp . Hälsofarliga ämnen kan finnas i hartset. Innan du köper laminerade skivor måste du noggrant studera produktens dokumentation och vara uppmärksam på förekomsten av giftiga ämnen. Den optimala indikatorn är E0, 5 och E1.

Bild
Bild

Även efterfrågade är MDF -paneler . Detta material är analogt med laminerad spånskiva, men det finns skillnader i sammansättningen. Mängden skadliga föroreningar är betydligt mindre jämfört med laminatgolv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar

Massiva askdörrar kan installeras i alla delar av huset, inklusive platser med hög luftfuktighet. Duken bearbetas noggrant med speciella föreningar. De gör det naturliga materialet motståndskraftigt mot fukt, och förhindrar också tillväxt av svampar och mögel . Resultatet är praktiska och snygga innerdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Askfärg har funnit sin tillämpning vid tillverkning av tapeter. Tack vare innovativ teknik appliceras ett mönster på det övre papperskiktet som imiterar ytan på ett träd. Med en sådan dekoration kommer en atmosfär av komfort och lugn att regera i rummet.

Bild
Bild

Olika dekorativa element är också gjorda av trä: ramar för fotografier, speglar och målningar; underlägg, lådor och mycket mer

Bild
Bild

Vad kan du kombinera med?

Mörka och ljusa nyanser av aska ser särskilt bra ut när de kombineras med följande färger:

  • blå;
  • turkos;
  • svart;
  • Vit;
  • grön;
  • korall;
  • grå;
  • beige.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar att du använder en ljus nyans för kompakta lägenheter . Mörka färger presenteras oftast som dekorativa inredningsartiklar eller som ett tillägg till ljusa ytor. En kontrasterande kombination kommer också att se snygg och uttrycksfull ut. I det här fallet kommer färgerna att komplettera varandra.

Bild
Bild

Möbler i ljusa färger ser bra ut mot bakgrunden av både rika och bleka väggar . Detta är ett mångsidigt alternativ som perfekt kompletterar den klassiska stilen. För att interiören inte ska vara monoton måste färgschemat kompletteras med ljusa färger eller element i rika och täta nyanser.

Till exempel är ljusa väggar och mörka golv en snygg kombination som kommer att förbli relevant från säsong till säsong. Det stora utbudet av nyanser av ask gör att du kan dekorera rummet utan ytterligare färgalternativ.

Bild
Bild

En nyans av chokladfärg ser perfekt ut med vita eller ljusa beige nyanser . När det gäller att inreda ett rymligt rum kan en mörk färg användas som bas och ljusa nyanser som tillägg.

Bild
Bild

Färga i olika stilar och rum

Provence

Den rustika stilen, som kom till oss från Frankrike, förkroppsligar ömhet och komfort i hemmet. En av deras egenskaper i denna riktning är användningen av naturligt trä. Det är nödvändigt att föredra ljus och blekta alternativ . Dessa färger kommer att se bra ut med natursten eller tegel.

Bild
Bild

En annan egenskap hos Provence är blommönster som inredning . Bilder av knoppar och blad ser bra ut på en träyta. Artificiellt åldrade möbler eller inredning kommer också att se bra ut i interiören.

Bild
Bild

Minimalism

För moderna stilistiska trender är färgen "aska" också bra. Minimalism är en av de vanligaste stilarna som lockar uppmärksamhet med sin enkelhet och korta . Detta är ett bra alternativ för små lägenheter. Egenskaperna för denna riktning anses också vara raka geometriska former, frånvaron av onödig inredning, lugna och neutrala färger.

Ljusa och tjocka färger används endast som ett komplement för att späda interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en trevlig atmosfär i rummet är en ljus nyans av aska shimo bra . Ett rikt utbud av ljusa färger gör att du kan välja det bästa alternativet beroende på allas personliga preferenser.

Bild
Bild

Barock

En lyxig klassisk riktning där mörka färger kommer att se bra ut. Dessa nyanser anses vara en symbol för lyx och elegans . Tonen "mörk choklad" och andra liknande alternativ är perfekta. Kontrasterande ljusa nyanser smälter också in harmoniskt. Interiören kommer att kompletteras med möbler dekorerade med sniderier.

Bild
Bild

Askfärgen och dess många nyanser är också lämpliga för följande stilar:

Land

loft

modern

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa stilar och färgnyanser, som överensstämmer med dem, kan användas i utformningen av alla rum - sovrum, vardagsrum, kök, korridor, arbetsrum, plantskola . Allt beror på personliga preferenser och den harmoniska kombinationen av alla inredningsartiklar som finns i rummet och dekoration.

Rekommenderad: