Interiör I Ljusa Färger (91 Bilder): Färgen På äggskal Och Andra Nyanser I Det Inre Av Sovrummet Och Andra Rum. Samtida Stilar

Innehållsförteckning:

Video: Interiör I Ljusa Färger (91 Bilder): Färgen På äggskal Och Andra Nyanser I Det Inre Av Sovrummet Och Andra Rum. Samtida Stilar

Video: Interiör I Ljusa Färger (91 Bilder): Färgen På äggskal Och Andra Nyanser I Det Inre Av Sovrummet Och Andra Rum. Samtida Stilar
Video: Inredning - färgpsykologi - så påverkas du av färg | INREDNINGSTIPS | 2024, April
Interiör I Ljusa Färger (91 Bilder): Färgen På äggskal Och Andra Nyanser I Det Inre Av Sovrummet Och Andra Rum. Samtida Stilar
Interiör I Ljusa Färger (91 Bilder): Färgen På äggskal Och Andra Nyanser I Det Inre Av Sovrummet Och Andra Rum. Samtida Stilar
Anonim

Inredning i ljusa nyanser är vad du behöver för ett snyggt hem eller en modern lägenhet. Fina färger är idealiska för alla inredningsriktningar, vilket skapar känslan av ett stort utrymme även i ett rum med små dimensioner.

Bild
Bild

Särdrag

Interiör i ljusa färger är en klassisk version av lägenhetsdesign. Små "Khrushchevs" och små studior är idealiska för att använda en neutral palett. Ljusa dekorativa element kommer att se bra ut på vita, beige och gräddbaser.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Överväga fördelarna med att använda ljusa nyanser i lägenhetsdesign.

  • Utrymmet i ett litet rum expanderar visuellt. Det viktigaste är att inte glömma ljusa accenter.
  • Solens strålar reflekteras av den ljusa ytan, så rum med fönster mot solen kommer inte att bli för varma. Och hela atmosfären blir luftig.
  • Det neutrala sortimentet kan enkelt kombineras med ljusa textilier, paneler, mattor.
  • Det är lätt att fräscha upp den ljusa miljön med gardiner, kuddar, mattor.
  • Ljusa färger kommer alltid att vara relevanta.
  • Damm och andra brister är osynliga i vitt.
Bild
Bild

Men ljusa färger har också nackdelar:

  • obehagligt (du kan känna att du är på sjukhuset);
  • opraktiskhet;
  • ansiktslöshet;
  • emotionella människor upplever känslor av apati, depression och psykologisk press.

Olika nyanser och deras kombination

Ljusa toner innehåller en hel palett av nyanser som kan användas tillsammans med ljusare, mörkare färger. Designers lyfter fram de mest harmoniska kombinationerna.

Bild
Bild

Pärlnyanser

Pärlor är en symbol för lyx, renhet och skönhet. Pärlnyanser, inklusive ljusgrå, ljusrosa, beige och pastellblå, kommer att tillföra elegans och sofistikering till interiören. Pärla (ett annat namn är pärlemor) färgen passar bra med blått, rosa, persika, hallon, lila, grått, silver. Brunt matchar inte den pärlstavsfärg, eftersom det skapar en känsla av dysterhet och tyngd . När du använder en pärlvåg, var uppmärksam på belysningsarrangemanget.

Dämpad belysning är det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

vit färg

Denna färg är älskad av designers eftersom det är en uppfriskande ton. Med dess hjälp kan du lägga till ljus, öka utrymmet, och det mest värdefulla är att det kombinerar underbart med nästan alla färger. Vitt har svala och varma (äggskal) nyanser. I kombination med andra varma färger ger vitt inredning värme, och i kombination med kalla färger ger det fräschör . Rent vitt används sällan i design. Vitt i kombination med grå, blå och turkosa element är en modern användning av denna färg. Beige, grå, ljusblå, ljusgrön ser bra ut mot en vit bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grädde (eller krämig) färg

Intressant nog är en ren gräddfärg svår att föreställa sig. I verkligheten är detta en mycket ljus, gulaktig nyans av vitt. Krämfärgen kompletterar enkelt alla nyanser i färgschemat. Dess användning i interiören ger lätthet, ömhet, värme och lätthet . Den perfekta kombinationen är grädde och choklad.

Krämfärgen kombineras optimalt med grå, lila, varmrosa, fuchsia, blå, gul, sand, pistaschnyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beige färg

Denna ton skapar en avslappnad och avslappnad hemmiljö. Det är mångsidigt, kan enkelt kombineras med både varma och kalla nyanser, kan visuellt utöka utrymmet, kan vara både huvudfärgen och en neutral bakgrund för ljusa element, dominerar inte, utan förstärker eller dämpar en annan nyans. Beige följeslagare är ofta ganska mättade färger (vin, lila, indigo, varmrosa, svart) och naturliga toner (rosa, jordnära, vita, gräsbevuxna) . Champagne, eller champagne, är en trendig version av beige.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sandfärg

Detta är sandens naturliga naturliga färg. Det ger värme och mysighet i rummet, skapar en varm, avkopplande och lugnande hemura. Det är en mångsidig färg . Gyllene och gråaktiga är de viktigaste nyanser av sandfärg. Vitt, grädde, körsbär, beige, rött, blått, brunt kommer helst att komplettera sanden. Det viktigaste är att kombinera rätt nyanser.

Inspiration finns i naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaffe med mjölk

Mjölkkaffe är inte beige. Det är mycket rikare. Denna färg har en fördelaktig effekt på nervsystemet, ger en känsla av avslappning, värme och komfort, ger rummet soliditet. Det anses vara en klassiker inom inredning. Det är älskat av konservativa och människor som inte planerar att ofta ändra utseendet på sitt hus . Färgen på kaffe med mjölk i sig är inte intressant, därför behöver den korrekt valda dekorativa element (gardiner, figurer, lampor). På grund av dess neutralitet kan den kombineras med andra färger. Om du vill markera ett visst område eller något dekorativt element, hjälper kaffemjölksfärgen med detta.

Sådana fashionabla nyanser av mocka med grädde är optimala i korridoren och kontoret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grå färg

I verkligheten har grå inte 50 nyanser, men mycket mer. Det ger en neutral bakgrund som du kan lägga till levande detaljer. Gråaktiga nyanser ger en känsla av komfort och säkerhet (varför introverta älskar det) . Men om du överdriver det med grått (använd inte element eller möbler av annan färg), kan en sådan inredning orsaka depression.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Accent dekorativa element (möbeluppsättningar, små tillbehör, textilier) är en förutsättning för att inreda en lägenhet i ljusa färger.

Annars kommer rummet att verka tråkigt.

Bild
Bild

Det finns vissa regler för val av accenter

  • Det viktigaste är att hålla balansen: 60 procent - huvudbakgrunden, 30 procent - ytterligare färger och bara 10 procent - accent.
  • Använd inte många små delar.
  • Använd framträdande ljusa accenter för huvudpaletten. Med ljusa väggar kan du använda flerfärgade accenter, föremål som ska vara i harmoni med varandra.
  • Öka antalet accenter om det inte finns någon kompletterande färg.
Bild
Bild

Ljusa nyanser är lämpliga för inredning i stilar:

modern

Bild
Bild

klassisk

Bild
Bild

minimalism

Bild
Bild

nyklassicism

Bild
Bild

eko

Bild
Bild

Skandinavisk

Bild
Bild

provence

Bild
Bild

loft

Bild
Bild

Rumsdekorationsalternativ

Rummens design i ljusa färger varierar beroende på rummets syfte.

Hall

Entrén är husets riktiga ansikte, det här är rummet som välkomnar gäster och ger en allmän uppfattning om lägenheten, så det ska vara mysigt och vackert. Det speciella med korridoren är oftast ett litet utrymme och brist på naturligt ljus. Ljusa nyanser i utformningen av entréområdet har sina egna fördelar:

  • mysighet;
  • förmågan att expandera rymden;
  • kan göra rummet ljusare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det antas att på grund av nedsmutsningen är ljusa nyanser inte lämpliga för korridoren. Men om du väljer tvättbara vinyltapeter eller fototapeter kommer problemet att lösas. Du kan också välja för väggarna:

  • målning;
  • dekorativt gips;
  • dekorativ sten;
  • väggpaneler (för klassisk inredning).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramiska plattor, linoleum, porslin stengods används för golvet. Ibland kombinerar de keramik och laminat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller belysning:

  • liten entré - en lampa direkt bredvid ytterdörren;
  • en stor entré eller en lång och smal korridor - flera lampor som ligger runt omkretsen; ljuskronor och flera lampor; flera inbyggda lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild

För korridoren kan du använda följande stilar:

  • barock;
  • provence;
  • modern;
  • loft;
  • eko;
  • minimalism;
  • klassisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Det ljusa köket är en klassiker någonsin. Hon ser alltid elegant och dyr ut, det här är platsen där hela familjen älskar att samlas.

För köksdesign, välj beige, vit, ljusgrå, ljusgul, ljusrosa eller ljusgrön.

Bild
Bild

Låt oss analysera vad du behöver för att utrusta ett kök i ljusa färger

Lätt köksset . Färgerna kan vara följande: beige, himmelblå, ljusbrun, ljusgrå, ljusgrön. Kökssetet i massivt trä ser lyxigt ut. Endast väggarna ska vara ljusare med en eller två toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt förkläde , tillverkad av keramiska plattor, härdat glas eller mosaik. Det kommer visuellt att expandera ett litet rum. För ljusa eller mörka bänkskivor är detta förkläde perfekt.

Bild
Bild

Ljusfärgad bordsskiva .

Bild
Bild

Lätta väggar … För att upprätthålla renheten är det bättre att använda en fuktresistent tapet som kan tvättas eller en specialfärg.

Bild
Bild

Golv … När du använder "ljus botten" använder du mörka väggar och tak (det här alternativet är endast för rum med högt i tak). Laminat, porslin stengods, kakel är väl lämpade för detta. Om alternativet "ljus topp" används används ett mörkt golv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika stilar kan användas för köksdesign i ljusa nyanser

  • Klassisk.
  • Högteknologisk. Modernt och stilrent. Färger: vit, ljusblå, limegrön, gul, ljusgrå, samt silver- och metalliska nyanser.
  • Minimalism.
  • Blandad.
  • Provence.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Tack vare ljusa nyanser verkar rummet större och ljusare, det är trevligt att koppla av här efter en hård dags arbete. Det finns tre vardagsrumsdesignalternativ:

  • neutral basfärg och ljusa dekorativa element;
  • kombination av kontrasterande färger (50/50);
  • en färg med olika ljusstyrka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra toner för vardagsrummet - sand, mjölkigt, gyllene, ljusrosa, kaffe med mjölk, ljusblått, ljusgrönt.

För lägenheter i söder är kalla toner lämpliga, för norra - varma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvet är bakgrunden. För det använder de parkettbräda, linoleum, porslinstengods eller självutjämnande golv . Färgen på golvlisten kan accentueras, matchas till golvet eller kombineras med något dekorativt element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett glansigt sträcktak (mjölkigt, pärla, ljusgrått eller grädde) är lämpligt för ett ljust vardagsrum.

Bild
Bild

För väggar skulle ett bra val vara enfärgad tapet av vanilj, beige, grädde, champagne, pärlfärg.

Bild
Bild

Både ljusa och mörka möbler passar lika perfekt in i vardagsrummets design, inredda i ljusa färger. En hörnsoffa och fåtöljer i läder är lämpliga för interiören i hallen . Var noga med att lägga till ett ljust överkast eller dekorativa kuddar på en soffa med vanliga klädsel.

Bild
Bild

Ljusstakar, målningar, vaser, fotografier, keramik används som dekoration.

Vardagsrumsdesignstilar - modern, klassisk, country, eco, provence, minimalism

Sovrum

Både små och rymliga sovrum kan inredas i pastellfärger. Gardiner, överkast, accentvägg blir en spektakulär dekoration. För att göra det mysigt måste du använda olika ljuskällor.

Möbler kan väljas i valfri färg.

Bild
Bild

Vitt, grädde, grått, beige, rosa, blått papper eller fiberduk tapeter används för väggarna. Det bästa golvet i sovrummet är laminat, kork, parkett (svart, vit, mörkbrun, grädde).

Takets färg måste matchas med golv och väggar. Det kan sträckas, målas, putsas eller gipsskivor.

Stilar som passar sovrummet - Provence, Country, Modern, Classic, Scandinavian.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Den ljusa miljön är perfekt för barn upp till tre år. Äldre barn måste lägga till ljusa detaljer i en neutral förskola. För detta är det bättre att använda flerfärgade leksaker . Det är lämpligt att dekorera området där barnets säng är i en neutral färg så att det inte stör att somna.

Bild
Bild

Skåp

Klassiker används för att utrusta kontoret hemma. Bokhyllor och hyllor ser inte skrymmande ut mot en ljus bakgrund. Och en lätt atmosfär ger dig ett arbetshumör.

Bild
Bild

Badrum

Kombinationen av beige och vita plattor är en klassisk badrumsdesign. En sådan tandem kommer att utöka utrymmet och lägga till ljus. Om du har lågt i tak, använd en mörk golvfärg . Den olika färgen på plattorna på väggen hjälper till att slå frånvaron av en vägg i det kombinerade badrummet. Varma nyanser skapar en avkopplande atmosfär, medan kalla nyanser ger en känsla av friskhet.

Varje färgschema är lämpligt för en toalett som är separat från badrummet.

Bild
Bild

Vackra exempel

Vi erbjuder en mängd olika alternativ för alla rum och ett inspirerande urval av foton

Vardagsrummet i kombination med köket i vita nyanser ser inte alls ut som ett sterilt sjukhus. Ganska mild och luftig

Bild
Bild

Köket-matrummet i ljusa nyanser ser alltid attraktivt, fräscht och rent ut. Var försiktig de som följer figuren - i köket i ljusa nyanser verkar all mat nyttig och hälsosam

Bild
Bild

I en ljus inredning är separata ljusa färgfläckar ganska lämpliga. Det kan vara accenter i form av blommor (som på bilden), kuddfodral, statyetter

Bild
Bild

Vitt har en mängd pulverformiga nyanser, vars kombination ger en utmärkt visuell volym. Ovanliga texturer i dekoration hjälper också till att späda designens enhetlighet

Bild
Bild

Vitt med ljusgrå och elfenbensfärger gör en lyckad och konsekvent harmonisk kombination

Bild
Bild

Ljusa accenter ger rummets neutrala design i ljusa färger ett speciellt sinne och friskhet

Bild
Bild

Ljusa färger hjälper till att visuellt utöka utrymmet i ett litet rum på bästa sätt

Bild
Bild

Välj lugna och ädla nyanser av guld, beige och vitt för en verkligt lyxig rumsdesign

Rekommenderad: