Träfärger För Möbler (35 Bilder): En Palett Av Naturliga Träfärger, Valnöt Och Andra Nyanser, Spånskivor

Innehållsförteckning:

Video: Träfärger För Möbler (35 Bilder): En Palett Av Naturliga Träfärger, Valnöt Och Andra Nyanser, Spånskivor

Video: Träfärger För Möbler (35 Bilder): En Palett Av Naturliga Träfärger, Valnöt Och Andra Nyanser, Spånskivor
Video: 10 Favorite Wood Stain Colors 2024, Maj
Träfärger För Möbler (35 Bilder): En Palett Av Naturliga Träfärger, Valnöt Och Andra Nyanser, Spånskivor
Träfärger För Möbler (35 Bilder): En Palett Av Naturliga Träfärger, Valnöt Och Andra Nyanser, Spånskivor
Anonim

Alla kände sig minst sagt obekväma när de valde en träskugga. Det verkar finnas så många av dem, men de flesta är väldigt lika. Men i själva verket är alla naturliga nyanser av trä indelade i tre typer, och det är inte så svårt att känna igen dem om du förbereder dig. Färgen på möblerna bör väljas med hänsyn till den inre paletten, så att hela designen ser harmonisk och attraktiv ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över naturliga träfärger

Så alla nyanser av naturligt trä kan delas in i tre stora grupper: mörkt, ljust och neutralt. Detta gör det lättare att välja och förstå ämnet som helhet.

Mörkt trä är bra för klassiska interiörer. Denna grupp innehåller sådana nyanser.

Nöt . Färg från grågrön till brun med rödaktiga undertoner. Det är det senare som är mycket populärt. Färgen kännetecknas av mättnad och djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wenge . Svart med blå ränder eller mörkbrun nyans. Det ser dyrt och lakoniskt ut, vilket vann sina fans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rött träd . Namnet talar för sig själv. Med polering av hög kvalitet känns det som att ljus hoppar över ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ebenholts . Den afrikanska ebenholten är exakt den här färgen, strukturen är ådrad. Förekomsten av en matt glans är karakteristisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa träfärger används mycket ofta för möbler. Används vanligtvis för skrovkonstruktioner. Nyanser gör att du kan förstora rummet visuellt. Denna teknik används av designers.

Ljusa färger av naturligt trä

Björk . Det finns en lätt gul nyans, och själva strukturen påminner om marmor.

Bild
Bild

Lätt aska . Krämig nyans, påminner lite om kaffe med mycket mjölk.

Bild
Bild

Tall . Färgen är rik, gyllene.

Bild
Bild

Lätt bok . En nyans av beige, utspädd med rosa fläckar.

Bild
Bild

Neutralt trä används om möblerna inte är den viktigaste figuren i inredningen. En bra lösning för att inte överväldiga utrymmet. Sådana insatser på stoppade möbler gör att du inte kan distrahera uppmärksamheten från textilier.

Populära neutrala nyanser av naturligt trä

Körsbär . Den har en rik nyans som kombinerar rött och brunt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Al . Färgen är rödaktig eller röd, konsistensen är mycket svag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ek . Kan ha en gyllene nyans i sitt naturliga tillstånd. Emellertid används blekt ek ibland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva färgpalett

Duken används för olika ändamål och är dekorerade med dekorativa folier. Därför finns det inga begränsningar här, färgen och mönstret kan vara absolut alla. Ganska ofta använder tillverkarna imitation av ytan av naturligt trä . Samtidigt kan färgerna vara ljusa och mörka, varma och kalla.

Bild
Bild

Med en sådan mängd olika färger kan du kombinera spånskiva med naturligt trä . Detta är ganska bekvämt om du behöver spara en del av budgeten. Tallrikar är mycket billigare, men modeller av hög kvalitet är svåra att skilja från naturligt trä. Vanligtvis köps wenge, ek och ljus furu.

Nyanser av val

De lyckliga ägarna till rymliga och ljusa rum kan använda valfri färg från paletten av naturligt trä eller plattor. Om rummet är mindre än 17 m² bör du tänka igenom valet mer noggrant. Här måste du använda fler ljusa nyanser för att utöka utrymmet . I allmänhet rekommenderas små rum att inredas med mjuka pastellfärger. Så mot bakgrund av ljusa väggar kommer ett askskåp att vara nästan osynligt, oavsett storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger är lätta att arbeta med. Rummet kan "återupplivas" med ljusa dekorativa element. Om du använder några andra färger som grund måste du agera med största försiktighet.

Kalla färger används för att skapa en strikt inredning . Men de varma är mer relevanta om lite naturligt ljus kommer in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hela interiören i rummet kan villkorligt delas upp i två delar . Den ena kommer att innehålla golv, tak och väggar - detta är liksom grunden. Men möbler och dekorationer är sekundära element. Bakgrunden och inredningen ska matcha i färg och stil.

Reglerna för balansering av nyanser

Om huvudelementen är inredda på ett neutralt sätt, ska möblerna vara så massiva som möjligt, catchy. Samma regel fungerar i motsatt riktning

Bild
Bild

För att inte överbelasta interiören bör du välja enkla texturer. Komplexa mönster är endast relevanta i stora rum med högt i tak. Om du verkligen vill kan du bara ordna en sak på detta sätt

Bild
Bild

Mörkt trä inomhus ska inte vara mer än 40%. Resten av utrymmet ska lämnas ljust. Annars blir det inre i ett litet rum dystert och för dystert

Bild
Bild

Bok, mjölkek och björk är lika bra på ljus och mörk bakgrund . Lite kaffe, blå eller röda nyanser i denna komposition kommer att lägga till mys. Grå fungerar bra när man ordnar ett kallrum med en strikt design.

Neutrala trätoner fungerar bra med både ljusa och pastellfärgade bakgrunder.

Färgmatchningsrekommendationer:

Vit . Det kombineras med allt, universellt. Vanligtvis bleks ek - ett ganska ädelt trä med en uttalad konsistens.

Bild
Bild

Svart . I den klassiska versionen kombineras den med kontrastvitt. Du kan använda en grå, blå eller beige bakgrund för att skapa en mjukare studs. I vissa fall kombineras svarta väggar och samma möbler. Men du bör definitivt uppdatera interiören med lätta textilier. Kombinera inte svart trä med brokiga mönster på väggar och golv.

Bild
Bild

Wenge . Ädel skugga. Kombineras med turkos, persika, krämig, vanilj- och apelsinbakgrund. Om träet har ett lila överflöde kan det framgångsrikt kombineras med rosa. Sådana möbler ser också bra ut med oliv- eller grön tapet.

Bild
Bild

Nöt . I den klassiska versionen kombineras den med en sand och vit bakgrund. Om möblerna har en varm underton kan du använda brunt, rött, gult och blått, mörkgrönt och vinrött. Kallt trä ser bättre ut i kombination med blått, ljusgrönt.

Bild
Bild

Rött träd . Designers använder ofta sådana möbler för att skapa varma och mysiga interiörer. Vanligtvis kombinerat med pastell och varma färger. Kombinationen med lila och grönt ser original och fet ut. Mahogny ser bra ut på en brun bakgrund, men lite beige bör läggas till för att fräscha upp interiören.

Bild
Bild

Grå . Bakgrunden ska vara gul eller grön, och det är bättre att använda ljusa nyanser. Sådana möbler ser bra ut i kombination med rött, vitt, lila och blått.

Bild
Bild

När du väljer en färg är det också värt att överväga funktionerna i interiören . Så, mörkt trä är relevant för klassiska stilar. I en modern inredning används möbler av ljusa färger oftare.

Neutrala nyanser är relevanta vid inredning i stil med Provence, land och liknande. Det viktigaste är att allt ser harmoniskt ut och utrymmet inte är överbelastat.

Rekommenderad: