Spånskivor Och Spånskivor (48 Bilder): Typer. Hur Man Gör Och Monterar En Modell Med Hyllor För Huset Med Egna Händer? Ritningar

Innehållsförteckning:

Video: Spånskivor Och Spånskivor (48 Bilder): Typer. Hur Man Gör Och Monterar En Modell Med Hyllor För Huset Med Egna Händer? Ritningar

Video: Spånskivor Och Spånskivor (48 Bilder): Typer. Hur Man Gör Och Monterar En Modell Med Hyllor För Huset Med Egna Händer? Ritningar
Video: Enkla eljobb 2024, Maj
Spånskivor Och Spånskivor (48 Bilder): Typer. Hur Man Gör Och Monterar En Modell Med Hyllor För Huset Med Egna Händer? Ritningar
Spånskivor Och Spånskivor (48 Bilder): Typer. Hur Man Gör Och Monterar En Modell Med Hyllor För Huset Med Egna Händer? Ritningar
Anonim

Ofta används i hus, garage, verkstäder olika typer av hyllor. Sådana lagringssystem kan avsevärt spara utrymme. De kan köpas färdiga eller gjorda på egen hand hemma från improviserade medel. De är gjorda av olika material, det mest praktiska alternativet är spånskivkonstruktioner. Idag kommer vi att prata om vilka funktioner de har, samt vilka typer de kan vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Spånskiva anses vara ett pålitligt material som kan hålla i många år. Den har en bra styrkaindikator och tillhör samtidigt budgetkategorin.

Strukturer gjorda av spånskiva passar perfekt in i nästan alla interiörer . Detta material är relativt lätt och därför lätt att arbeta med. Om det behövs kan sådana ställningar enkelt flyttas till en annan plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa förvaringsutrymmen är perfekta för förvaring av ett stort antal böcker, barnleksaker, konstruktionsverktyg. De kan också placeras i växthus under behållare med unga plantor.

Ibland används tillverkning av sådana möbler, istället för en enkel spånskiva, spånskiva

Det andra alternativet är mer hållbart, dess övre lager tål plötsliga temperaturförändringar, liksom överdrivna fuktnivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Hyllor gjorda av spånskiva kan vara olika beroende på de viktigaste designfunktionerna. Tänk på de mest populära alternativen för sådana möbler.

Öppen . Sådana lagringssystem är de vanligaste. De är gjorda utan dörrar, ibland saknas även bakväggen. I det här fallet kan placeringen av hyllor vara både symmetrisk och kaotisk. Sådana mönster kommer inte att se skrymmande ut i interiören. De kommer att kunna passa nästan alla rum. Men det här alternativet bör inte placeras i ett hus där allergiker bor, eftersom det samlas en stor mängd damm på dem. I det här fallet kan stället glasas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd . Sådana mönster anses vara det bästa alternativet för att lagra ett stort antal böcker i huset. De är helt skyddade från de negativa effekterna av fukt, ansamlat damm och solljus. Men sådana lagringssystem är bättre placerade i rymliga rum, eftersom de kommer att se mer massiva ut än den tidigare versionen och kan överbelasta den övergripande designen av rummet. Om du ändå bestämmer dig för att köpa sådana möbler för små utrymmen, bör företräde ges till modeller inredda i ljusa nyanser och med speglade ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad . Dessa förvaringsstrukturer kombinerar öppna hyllor, glasfack, lådor, öppna hyllor och andra element. De anses vara ett praktiskt och mångsidigt alternativ för hemmet. Normalt används dessa modeller för att rymma olika objekt. I det här fallet kommer det att vara möjligt att lagra böcker i öppna sektioner, ofta är de reserverade för dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan rack gjorda av spånskiva eller spånskiva skilja sig från varandra i form

Direktmodeller . Det är dessa alternativ som anses vara de vanligaste. Dessutom kan de ha olika dimensioner och olika antal hyllor. Alla moduler är monterade på samma nivå. Sådana mönster kan vara lämpliga för rymligare rum. De kan också passa in i en nisch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnstrukturer . Sådana modeller gör det möjligt att effektivt använda hörnet i rummet, som vanligtvis är tomt. Dessutom kommer det att avsevärt spara det lediga utrymmet i rummet. Dessa produkter kan vara stängda, öppna eller kombinerade. De har ofta flera lagringsavsnitt samtidigt.

Dessa modeller är särskilt kompakta.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Gorki ". Sådana lagringssystem inkluderar flera asymmetriska partitioner. De kan vara en intressant accent i det inre av ett rum. Modulerna har vanligtvis olika höjder och installeras så att de är i stigande sekvens; i sin yttre design liknar dessa strukturer trappor. Sådana exemplar kräver de starkaste och mest pålitliga stöden. Sådana modeller av öppen typ är de mest populära bland konsumenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Spånskivor kan enkelt göras med egna händer hemma

Till att börja med ritas en ritning av den framtida produkten . Den ska visa utseendet på den framtida strukturen och ange alla dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När schemat är upprättat måste du köpa allt material som är nödvändigt för tillverkning . Totalt behöver du 6 ark spånskiva eller spånskivor, deras storlekar ska vara desamma. Det är värt att avgöra måtten direkt, de kommer att bero på vilken typ av föremål möblerna ska användas till i framtiden och var de ska placeras

Bild
Bild

Du måste också först förbereda delarna som kommer att placeras i vertikalt läge under installationen . Totalt kommer 15 sådana produkter att behövas. Oftast är deras dimensioner mycket mindre i jämförelse med dimensionerna på de horisontella komponenterna.

Bild
Bild

Förutom material bör du också köpa nödvändiga enheter i förväg, inklusive fästelement . Konfirmanter fungerar ofta som dem. Det rekommenderas också att omedelbart köpa en speciell melaminkant impregnerad med lim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu kan du starta själva tillverkningsprocessen

Till att börja med limmas kanten försiktigt på de tillverkade träämnena . Detta kan göras med ett vanligt förvärmt järn. Kanten appliceras på konstruktionens ände och kläms fast med enheten. Efter det är det nödvändigt att torka av ytan ordentligt med en mjuk trasa flera gånger. Detta görs för att säkerställa att materialet fästs så tätt som möjligt på arbetsstycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det utskjutande överskottet trimmas noggrant så att de inte förstör utseendet . Sedan bearbetas allt med finkornigt sandpapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutskedet kan du börja montera stället . Genomgående hål bildas i träplan, deras diameter bör vara 8 mm. Hål görs också i ändpartierna, men deras diameter bör vara upp till 5 mm.

De kommer att fungera som sittplatser för bekräftelserna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill att resultatet av ditt arbete ska bli ett ovanligt och snyggt rack, bör de vertikala planen kopplas samman på ett kaotiskt sätt. Men samtidigt måste du se till att hålen för fästelementen matchar. Det är också värt att övervaka att strukturen är tillräckligt stabil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

När du gör sådana lagringssystem med egna händer måste du komma ihåg några viktiga rekommendationer

Om strukturen kommer att ha en imponerande höjd bör man vara noga med att skapa en mer pålitlig och stark bas. I början av arbetet ska markeringar appliceras på väggen. Det är bäst att använda enkla träbjälkar som bärande bärande konstruktioner, varifrån en tillräckligt stark bas kan monteras. Om strukturen i slutändan har en höjd till taket, kommer det att vara nödvändigt att fixera basen omedelbart till både golvet och taket

Bild
Bild
Bild
Bild

För maximal strukturell stabilitet kan basen också fästas på väggbeklädnaden. I detta fall kommer det att vara nödvändigt att se till att lagerstöden placeras i ett vertikalt läge. De tvärgående sidostagen hjälper till att säkerställa tillförlitligheten hos den färdiga strukturen, vilket gör den till den mest styva

Bild
Bild
Bild
Bild

För basen kan du använda nästan alla slags balkar. Produkter med en rektangulär, fyrkantig sektion är perfekta

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramdelen kan fixeras med bekräftelser, självgängande skruvar, men det är bäst att förstärka hörndelarna med hjälp av speciella remsor

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas kan den färdiga strukturen beläggas med färg. För dessa ändamål är det att föredra att använda akrylföreningar som torkar snabbt. För bättre bevarande efter torkning täcks racket dessutom med akrylskyddslack. Du kan också dekorera ytan med en intressant decoupage eller "åldra" beläggningen med hjälp av craquelure -effekten

Rekommenderad: