Massiv Ek: Massiva Trägolv, Rustika Och Lantliga Fasader Och Väggpaneler, Textur Och Tillverkare. Vad Det är?

Innehållsförteckning:

Video: Massiv Ek: Massiva Trägolv, Rustika Och Lantliga Fasader Och Väggpaneler, Textur Och Tillverkare. Vad Det är?

Video: Massiv Ek: Massiva Trägolv, Rustika Och Lantliga Fasader Och Väggpaneler, Textur Och Tillverkare. Vad Det är?
Video: Gör det själv – skruva massiva trägolv på reglar eller fast underlag 2024, Maj
Massiv Ek: Massiva Trägolv, Rustika Och Lantliga Fasader Och Väggpaneler, Textur Och Tillverkare. Vad Det är?
Massiv Ek: Massiva Trägolv, Rustika Och Lantliga Fasader Och Väggpaneler, Textur Och Tillverkare. Vad Det är?
Anonim

Möbler av naturlig massiv ek värderas alltid mer än alla dess motsvarigheter. Det är helt miljövänligt och dessutom hållbart . Dörrar, trappor är ofta gjorda av massivt trä, och träpaneler används för efterbehandling. Alla ekmöbler kan hålla i mer än hundra år, vilket är anledningen till att de så ofta köps av dem som vill utrusta ett familjenbo med förväntningar på flera generationer i förväg. Förutom, matrisen anses vara ett mycket prestigefyllt material som inte alla har råd att köpa . I den här artikeln kommer vi att titta närmare på egenskaperna hos massiv ek, dess färger, vårdrekommendationer och naturligtvis överväga vackra exempel i olika inredningsstilar.

Bild
Bild

Särdrag

Massiv ek är ett ganska dyrt material från vilket en mängd olika tillverkare tillverkar möbler, inklusive köksredskap, bord, garderober, sovrum och mycket mer för att ordna hus och lägenheter . De flesta ekprodukterna ser ganska voluminösa och krångliga ut, varför de bör placeras med största försiktighet i små rum.

Massiv ek har en unik och igenkännlig textur och mönster över hela världen, som ofta imiteras på alla typer av ytor.

Massivt trä anses vara mycket praktiskt material, samt hållbart, starkt och slitstarkt.

Med rätt bearbetning är den inte rädd för ens fukt, vilket ofta förstör träet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekmöbelprodukter övervägs miljövänligt och säkert för människor och djur, det orsakar inte allergier och släpper inte ut skadliga ämnen i atmosfären . Även efter flera decennier kan den behålla sitt ursprungliga lyxiga utseende.

Med hjälp av massiva brädor gör de utmärkta golvbeläggningar, som när det gäller deras kapacitet är många gånger bättre än laminatet som är bekant för många. Men priset på matrisen är naturligtvis ganska högt.

Massiva träprodukter kommer alltid att vara på modet, det viktigaste är att ordentligt ta hand om henne, samt skapa optimala förhållanden som gör att hon kan behålla sitt ursprungliga utseende.

Som regel gillar inte ekmöbler särskilt höga temperaturer och hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Idag är naturliga färger mycket populära. Men när du väljer skräddarsydda möbler kan matrisen ges vilken nyans som kunden önskar.

Många köpare "jagar" ofta möbler, dörrar och golv från massivt trä i färg blekt ek … Blekad ek har flera nyanser, varav de mest populära är Atlanta Oak, Arctic Oak och Belfort Oak. Av de ljusa nyanserna är sonoma ek och mjölk ek också populära.

Den nuvarande nyansen som används vid tillverkning av möbler är salisbury ek … Wenge -färg används oftast för tillverkning av golv och dörrar. Ekfärgssortimentet innehåller också gyllene ek, som liknar mycket naturligt, liksom mörkt och svart. Den ursprungliga färgen är Marsala ek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka stilar används de i?

Massiva ekmöbler och efterbehandlingsmaterial kan användas i nästan vilken inredning som helst.

Bild
Bild

De mest populära stilarna är dock:

Land

Bild
Bild

provence

Bild
Bild

klassisk

Bild
Bild

Skandinavisk

Bild
Bild

Medelhavs

Bild
Bild

Engelsk

Bild
Bild

loft

Bild
Bild

rustik

Bild
Bild

För stilar i lantlig stil eller Provence är det viktigt att använda kök och sovrum i massivt trä i ljusa färger. Detsamma gäller den rustika stilen, där hela möbelgrupper från massivt trä ofta installeras.

I klassiska och engelska stilar ser kök av massiv ek i en mängd olika färger samt möbler för kontor särskilt fördelaktiga ut. Vanligtvis har köksfasader sniderier, eller de är gjorda böjda och gitter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För skandinaviska och medelhavsstilar väljer designers ofta fasta sängkläder som inte har överflödiga och färgglada detaljer som distraherar uppmärksamheten.

För loftstil är det viktigt att beställa massivt träkök i naturliga färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Massiv ek används mycket ofta inte bara för tillverkning av möbler, utan också för att skapa olika efterbehandlingsmaterial. Med sin hjälp gör de ofta väggpaneler och skapar trappor för privata gods.

Bild
Bild

möbel

Tabeller i olika storlekar och former, elitkök och sovrumsuppsättningar, liksom olika väggar för vardagsrum och hallar är gjorda av massiv ek; Det är ofta möjligt att beställa en högkvalitativ massiv ekhall i den mest ovanliga designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Många tillverkare erbjuder en solid skiva för att skapa golv. Med dess hjälp kan du skapa ett miljövänligt golv som inte kräver särskild vård . Men det är viktigt att förstå det luftfuktigheten i rummet måste kontrolleras … Mycket ofta, för att skapa golv, väljer designers rustik ek, som har ett ljust mönster.

För att skydda golvet kan speciella oljor, färger eller vaxer användas för att förlänga beläggningens livslängd.

Bild
Bild

Väggbeklädnader

En massiv skiva används ofta som väggbeklädnad. Vanligtvis är väggpaneler belagda med speciella medel som gör dem mer motståndskraftiga mot olika temperaturförändringar.

Väggpaneler kan vara massiva, frästa; eklister är också vanliga, med vilka du kan dekorera väggar eller zonrum. Ekväggspaneler finns i många olika typer. I den färdiga versionen rekommenderar vi att uppmärksamma den bakgrundsbelysta väggpanelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Den moderna marknaden låter dig välja massiv ek från både utländska tillverkare och inhemska

När det gäller kök och sovrum är tillverkare från Europa, särskilt från Italien och Frankrike, mycket populära. Men det bör förstås att priserna på sådana produkter är mycket höga. Dessutom måste utländska möbler vänta i flera månader. De flesta av varorna görs vanligtvis på beställning.

När det gäller inhemsk produktion har många ryska märken de senaste åren erbjudit utmärkta matgrupper av naturlig massiv ek. När det gäller deras egenskaper och utseende kommer de inte att vara sämre än deras utländska motsvarigheter, och priset kommer sannolikt att glädjas. Detsamma gäller tillverkare av ekgolv och väggbeklädnader.

Deras produkter kan säkert köpas för arrangemang av deras hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa är att beställa fönsterbrädor, trappor, foder och golvbeläggningar från massiv ek direkt från tillverkare med egen produktion. Således kommer det att vara möjligt att spara mycket samtidigt som du får produkter av hög kvalitet.

Tillverkningen av möbler utförs av:

  • Gomeldrev (Vitryssland);
  • Vileika möbelfabrik (Vitryssland);
  • Smania (Italien);
  • ORIMEX (Ryssland).
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa tillverkarna av massivt kartong:

  • Amber Wood (Ryssland);
  • Sherwood parkett (Storbritannien);
  • Ashton (Kina och Slovenien).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Regelbunden skötsel av trämöbler gör att du kan behålla sitt lyxiga utseende under lång tid, samt undvika för tidig restaurering.

Du kan rengöra möbler med specialprodukter som säljs i möbelbutiker

  • Möbler täckta med skyddslack , gnugga med en mjuk trasa , om det finns trådar på dörrar eller fronter, kan du använda en mjuk borste.
  • Opolerade möbler bör rengöras med en mjuk trasa .
  • För att ta bort damm det rekommenderas att använda dammsugare med ett speciellt fäste , men missbruk inte det mer än en eller två gånger varannan vecka.
  • Kraftig förorening städat med tvålösning varefter ytan ska torkas torr.
  • Om möbler i massivt trä behandlas med träfläck eller specialvax, då särskild vård krävs ofta inte … Ett undantag är den planerade ytrenoveringen. Som regel gäller detta bänkskivor, vars yta bör förnyas på grund av frekvent användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Köket i Provence -stil av blekt ek i krämskugga ser väldigt vackert ut. Sviten kompletteras med guld VVS och krämfärgade inbyggda apparater. Ett bra alternativ för ett rum med Provence- eller lantlig design.

Bild
Bild

En hel sovgrupp i färgen på gyllene ek, som inkluderar en säng, en garderob med spegel och ett toalettbord, passar mycket bra in i den klassiska inredningen i sovrummet. I detta fall kan golvet vara tillverkat av naturlig ekparkett i färgen på uppsättningen.

Bild
Bild

Ofta tillverkar tillverkare korridorer av massiv ek. De kan ha en mängd olika konfigurationer. Alternativen ser särskilt utsökta ut i kombination med läderklädsel och en slips. En sådan hall passar perfekt in i en engelsk eller klassisk inredning.

Bild
Bild

Det har varit populärt de senaste åren att göra bakgrundsbelysta 3D -väggpaneler. De kan användas för alla utrymmen, men de ser särskilt bra ut i stora vardagsrum och sovrum. Och de kan också hittas i olika anläggningar, till exempel på restauranger och elitkontor.

Bild
Bild

Massiv ek som golvbeläggning kan användas inte bara för klassiska, utan också för moderna interiörer. Massivt parkettgolv i en mörk färg kombineras framgångsrikt med ett svartvitt kök.

Bild
Bild

När det gäller trappan av massiv ek rekommenderar vi att du uppmärksammar alternativen med snidad inredning. Som regel görs trappor av icke-standardstorlekar enligt individuella skisser och mått.

Rekommenderad: