Stenfaner (21 Bilder): Kompositmarmorfaner I Interiören Och Från Andra Stenar. Vad Det är? Textur Och Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Stenfaner (21 Bilder): Kompositmarmorfaner I Interiören Och Från Andra Stenar. Vad Det är? Textur Och Tillverkare

Video: Stenfaner (21 Bilder): Kompositmarmorfaner I Interiören Och Från Andra Stenar. Vad Det är? Textur Och Tillverkare
Video: Montering av bänkskiva i sten 2024, Maj
Stenfaner (21 Bilder): Kompositmarmorfaner I Interiören Och Från Andra Stenar. Vad Det är? Textur Och Tillverkare
Stenfaner (21 Bilder): Kompositmarmorfaner I Interiören Och Från Andra Stenar. Vad Det är? Textur Och Tillverkare
Anonim

När de inreder interiören, ägare av lokaler och designers ger ofta företräde åt stenar av naturligt och artificiellt ursprung. På senare tid är konsumenterna alltmer intresserade av stenfaner, som skapades med hjälp av ny teknik och har förmågan att delaminera.

Bild
Bild

Vad det är?

Stenfaner är ett material med unika egenskaper som är tillverkat på basis av naturlig kvartsskiffer . Indien och Brasilien kallas det sistnämnda hemlandet. Den skiffer som bryts i stenbrottet har en unik och varierad konsistens. Stenfaner kan kallas ett värdigt alternativ till tung natursten.

Materialets produktionsteknik innebär användning av hartser och glasfiber . På grund av deras inflytande finns det tillförlitlig vidhäftning av varje lager av produkten . Elastisk faner har funnits använd på alla slags underlag, särskilt där natursten inte kan användas.

Förekomsten av rika naturliga färger bidrar till förverkligandet av olika designidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

När det gäller rätt teknik för efterbehandling med stenfaner blir det ganska svårt för konsumenten att skilja den från naturskiffer. Det bör dock noteras att faner kännetecknas av större rörlighet, smidighet och är lättare än sten . Närvaron av en glasfiberbas och hartser i materialets sammansättning gör det smidigt och lätt att böja. Av denna anledning är det praktiskt taget oumbärligt för ytbehandlingar med en komplex eller krökt struktur.

Stenfaner kan användas för att dekorera insidan av badrummet och matsalen . Tack vare ett brett utbud av paneler kan alla välja perfekt för din inredning.

Naturfaner ser bra ut med grannar som trä, läder, tapeter, betong, keramik och metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialfördelar:

  • miljösäkerhet;
  • slitstyrka och vattenbeständighet;
  • förmågan att använda på svåråtkomliga platser;
  • lätt och liten skikttjocklek, högst 2 mm;
  • brännbarhet;
  • enkel installation.

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med stenfaner.

Konsumenterna noterar dock den höga kostnaden för materialet, men detta minus kan också kompenseras av produktens höga driftskapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter och storlekar

Det finns för närvarande flera varianter av stenfaner på marknaden

  1. Slate Lite . Detta material, som är tillverkat av sten, har hög hållfasthet och stor tjocklek på det inre lagret. Den innehåller skiffer, glasfiber och baksida. Denna typ av faner används för fasadbeklädnad, interiör och exteriör. Arkets sömlösa struktur gör att det kan läggas på metall-, betong-, tegel- och träytor.
  2. Eco Stone Är en naturstenfaner med ett naturligt bomullsunderlag. Väggar, möbler och föremål i inredningen är klädda med flexibelt och tunt material.
  3. Genomskinlig Är en transparent stenfaner som används för bakgrundsbelyst inredning. Det kännetecknas av ljusstyrka och lyster, varför det ofta väljs av konsumenterna.

Med hjälp av kompositmarmorfaner kan du göra ditt liv mer originellt. Material som imiterar marmor, vitt, onyx, granit, svart, ljusgrått och andra är helt enkelt oersättliga för att dekorera pelare, väggar, skiljeväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

Sten har länge varit en prioritet vid inredning av väggar, liksom en möbelfasad för ett kök. Med förbehåll för rätt texturval kan befälhavaren uppnå en unik designlösning i sitt rum.

Stenfaner har hittat sin tillämpning i följande fall:

  • beklädnad av väggar och inre skiljeväggar;
  • efterbehandling av olika nischer;
  • möbelbeklädnad;
  • täckning av pelare och andra strukturer med halvcirkelformad form;
  • basen för väggpanelen.

Tunt och lätt fanerark ser bra ut både på en offentlig plats och i ett mysigt hemrum . För att dekorera rummet är det inte nödvändigt att täcka alla väggar med detta material; du kan ordna bildramar med det. En sådan inredning kännetecknas av sofistikering och fullständighet. Många hantverkare rekommenderar att inkludera naturligt faner i utformningen av en inre eller ytterdörr.

Det här materialet ser också vackert ut på en köksbänkplatta, öppen spis, på golvet och bänkskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Stenfaner anses vara en innovation inom modern arkitektur och renovering och föredras ofta av konsumenterna. Den produceras i Europa och OSS. Följande märken - distributörer av detta material har bevisat sig väl:

  • Platt sten;
  • Kryddhantverk;
  • Pan Fasad;
  • Arcobaleno färg och många andra.

Det är värt att köpa varor endast från en pålitlig leverantör som har kvalitetscertifikat för stenfaner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och installation

För att naturligt faner inte ska förlora sina egenskaper i förtid måste det vikas och lagras ordentligt. Platsen för detta bör väljas så platt som möjligt, medan panelerna ska läggas med framsidan uppåt. Oavsett interiör kommer stenfaner att se så attraktivt ut som möjligt i den. Huvudvillkoret för ett lyckat resultat är korrekt installation.

  • Till att börja med är det värt att förbereda ytan korrekt . I detta fall kan gips, gips, spånskiva, fiberboard och MDF fungera som grund. Det viktigaste är att ytan är plan och slät.
  • Naturliga fanerplåtar ska limmas med en dispersionslimblandning med en lackbas . Alternativt kan du använda ett vattentätt polyuretan eller etylen-venylacetatlim.
  • Det är bättre att använda en diamantsåg för att skära produkten . Kanterna ska slipas för att säkerställa god passform och passform.
  • Limmet måste rullas på baksidan av faner och lämnas att torka . Ett lim smetas också på basen.
  • Fanerarket måste pressas tätt mot huvudytan … I vissa fall är installationen omöjlig utan press.

Om det är nödvändigt att utforma en krökt sektion eller en båge, värms arbetsstycket i förväg. Tyvärr räcker det inte alltid med ett fanerark för väggbeklädnad, så befälhavaren har en ny uppgift, nämligen att täta sömmarna. För att lösa problemet rekommenderar experter att använda en fuktbeständig epoximassa. Eftersom detta ämne säljs i olika färger kan konsumenten enkelt välja det alternativ som passar stenfaneren bäst.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Människor som vill göra sin inredning original bör definitivt uppmärksamma stenfaner . Genom att dekorera något av rummen i lägenheten med det kan du uppnå effekten av höga kostnader och stilistik. Detta material anses vara den bästa lösningen för att skapa en loftstil, skandinavisk och minimalism. Faners unika egenskaper gör att den kan användas i badrummet och dekorera den med ett tropiskt tema.

Bild
Bild

Genomskinlig faner kombinerar bra med bakgrundsbelysning . På så sätt kan du elegant dekorera dörrar, skiljeväggar, tak, bardiskar. En sådan inredning kommer inte att lämna någon likgiltig och kommer att ge rummet en avslappnad atmosfär. Detta material kan överföra ljus, så det kan användas för att skapa ett separat, mysigt föremål i rummet.

Rekommenderad: