Coswick Konstruktionsplanka: Amerikansk Valnöt Och Ek, Golvbrädor Från Andra Träslag. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Coswick Konstruktionsplanka: Amerikansk Valnöt Och Ek, Golvbrädor Från Andra Träslag. Hur Väljer Man?

Video: Coswick Konstruktionsplanka: Amerikansk Valnöt Och Ek, Golvbrädor Från Andra Träslag. Hur Väljer Man?
Video: Herdins Träbehandlingsskola – Så väljer du bets 2024, Maj
Coswick Konstruktionsplanka: Amerikansk Valnöt Och Ek, Golvbrädor Från Andra Träslag. Hur Väljer Man?
Coswick Konstruktionsplanka: Amerikansk Valnöt Och Ek, Golvbrädor Från Andra Träslag. Hur Väljer Man?
Anonim

Numera använder många människor en specialkonstruerad skiva för att skapa golv. Detta material kommer att se så vackert och snyggt ut som möjligt i nästan alla interiörer. Idag kommer vi att prata om huvuddragen i ett sådant golvbeläggning som tillverkas av tillverkaren Coswick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Konstruerade golv är ett laminerat trämaterial som har en bas av plywood (spånskiva används ibland). I detta fall är framsidan gjord av faner. Det översta lagret av ett sådant efterbehandlingsmaterial är som regel skapat av olika värdefulla träslag . Dess tjocklek måste vara minst tre millimeter. Alla lager av skivor är tätt bundna och limmade ihop, i slutet komprimeras allt detta.

Tekniska golvbeläggningar kommer inte att förlora sitt ursprungliga utseende och struktur även vid intensiv användning. För tillverkning av ett sådant efterbehandlingsmaterial används en trelags- eller tvåskiktsbas.

Bild
Bild

Samlingar och produktöversikt

Tillverkningsföretaget Coswick producerar för närvarande olika linjer av konstruerade golvbrädor. Låt oss överväga de mest populära samlingarna bland köpare.

" Århundradets traditioner ". Modeller från denna kollektion är gjorda av hållbar och pålitlig ek. De kan färgas elfenben, vintage brun, kashmirgrå. Dessa produkter har en matt finish. De är gjorda med en speciell beläggning av sidenolja.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Borstad ". Prover från denna samling är gjorda av ask eller ek. Deras yta är belagd med en speciell sidenolja, och ibland används ultramatta applikationer. Tre-lager aska golvbrädor har en vacker silkeslen matt finish. Askmodeller har en ovanlig färgning i grå, gråbruna toner. Produkter gjorda av ekbas har en rikare färgpalett (olika nyanser av brunt, gråvitt, vitt grädde).

Bild
Bild
Bild
Bild

" Klassisk ". Denna samling innehåller modeller gjorda av en speciell typ av amerikansk valnötsträ. Detta material har en ovanlig och vacker struktur. Golvbrädan från den kan ha olika färger (grå, gråvit, brun, choklad, grädde). Ytan på produkterna ovanpå kan beläggas med en speciell Silk Oil eller CosNanoTech + lack. Dessa modeller kan vara antingen två eller tre lager. Några av de utvalda arterna i denna linje är gjorda av aska.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Konst och hantverk ". Tre-lager modeller från en sådan kollektion är gjorda av en ekbas, som har en vacker och snygg struktur. De flesta av dem är ljusa (vita, gråvita, mjölkiga, beige, ljusbruna), men det finns också några mörkare exemplar. Ytan på denna golvbräda är belagd ovanpå med hårdvaxolja.

Bild
Bild

Några av de mest populära modellerna av Coswick engineering board bör också noteras separat. Modell "Snowdrop" från kollektionen "Country ". Provet har en neutral vitgrå färg. Den är gjord av naturlig ek. Typ av anslutning för den är törnspår. Produkten är belagd med ultramatt sidenolja under produktionsprocessen. Detta alternativ kan passa in i nästan alla rum.

Du kan också separat markera modellen på tavlan "Ash Grey", som, liksom den tidigare versionen, ingår i "country" -raden . Produkten är skapad av naturlig ek. Den är ljusgrå i färgen. Provet har en neutral ljus konsistens utan framträdande mönster. Detta alternativ är mer neutralt och passar nästan alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen "Grape grain" från raden "Century Traditions" har en intressant färg i gråbruna nyanser med ett ljusare naturmönster . Finlacken är belagd med en ultramatt olja. Teknisk ekskiva "Terra" har en vacker silkeslen finish. Den har en svartbrun färg med ett naturligt mönster. Dess konstruktion är av en trelagerstyp. Den övre delen av modellen är täckt med sidenolja.

Variation "Foggy Fjords" från en ekbas har en ljusgrå färg med ett mörkare naturmönster. Produkten är en del av serien "Arts and Crafts ". Denna modell av en trelagerskiva har en originalstruktur. Detta prov kan vara det bästa alternativet för att dekorera rum i moderna stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Konstruerad golvbräda har många viktiga fördelar

  • Hög motståndskraft mot yttre påverkan . Ett sådant bräde torkar praktiskt taget inte ut under drift; repor, flisar, luckor bildas nästan inte på dess yta.
  • Enkel installation . Oftast fästs sådana material med speciella törnspår, en sådan läggning kan göras självständigt utan hjälp av proffs. Dessutom kan materialet till och med läggas på en betongyta, utan att behöva förlägga plywood.
  • Varaktighet . En konstruerad styrelse kan tjäna länge. I detta fall kan den slipas flera gånger. Men efter varje sådan procedur måste ytan täckas med ett skyddande lack.
  • Olika designalternativ . Vid tillverkning av sådana golvbeläggningar kan deras yta bearbetas ytterligare, detta skapar en toningseffekt, vissa modeller är borstade.

Bland de främsta nackdelarna med en konstruerad bräda är den höga kostnaden för materialet. Men samtidigt noterar många att det höga priset helt motsvarar kvaliteten och hållbarheten.

Dessutom är den komplicerade tekniken att reparera enskilda element också en nackdel. Brädan kan inte repareras.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper ett lämpligt alternativ för en konstruerad bräda, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt några av nyanserna. kom ihåg det golvbeläggningen ska passa bra in i rummets övergripande design . Dess färgschema ska vara i harmoni med färgerna som råder i designen. Kom också ihåg att vara uppmärksam på materialets finish. Oftast bearbetas toppskiktet med en speciell lackkomposition, vilket avsevärt ökar kvaliteten och hållbarheten hos produkterna, det gör materialet ännu mer slitstarkt och motståndskraftigt mot mekaniska skador.

Vissa sorter av naturlig ek är belagda med ett speciellt hårt vax . I vilket fall som helst bör toppapplikationen vara jämn och av högsta kvalitet. Tänk också på att topplacken kan vara matt, halvmatt eller ultramatt, vilket påverkar ytskivornas utseende. På ytan av en sådan golvbräda ska det inte finnas spån, repor, sprickor och andra oegentligheter, även små defekter kan förstöra den övergripande designen.

Var noga med att titta på brädans tjocklek. För högkvalitativa modeller bör den inte vara mindre än tre millimeter. Ett sådant lager kan mycket väl räcka med hänsyn till malningsförfarandet.

Rekommenderad: