Massivt Skohållare: Alternativ För Ett Skoskåp Av Trä. Från Tall, Ek Och Andra Träslag, Hur Man Väljer

Innehållsförteckning:

Video: Massivt Skohållare: Alternativ För Ett Skoskåp Av Trä. Från Tall, Ek Och Andra Träslag, Hur Man Väljer

Video: Massivt Skohållare: Alternativ För Ett Skoskåp Av Trä. Från Tall, Ek Och Andra Träslag, Hur Man Väljer
Video: 10 REASONS YOUR HOME LOOKS CHEAP | INTERIOR DESIGN MISTAKES 2024, April
Massivt Skohållare: Alternativ För Ett Skoskåp Av Trä. Från Tall, Ek Och Andra Träslag, Hur Man Väljer
Massivt Skohållare: Alternativ För Ett Skoskåp Av Trä. Från Tall, Ek Och Andra Träslag, Hur Man Väljer
Anonim

En besökare får det första intrycket av huset i korridoren, så man bör ägna särskild uppmärksamhet åt dess inredning. En skohållare verkar bara vid första anblicken vara en obetydlig möbel, men på skalan i ett litet rum påverkar dess utseende avsevärt inredningen. Ett skostativ är en nödvändig del av vår vardag. Det ska vara bekvämt, funktionellt och estetiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Skohållare hjälper till att organisera ordningen i korridoren och har en positiv effekt på säkerheten för skor . En korrekt utvald design kan bli en harmonisk del av designkonceptet i korridoren.

Skor förvaras i speciella skåp, skåp, på kompakta stativ, ställningar . Små öppna hyllor används till vardags. De installeras nära dörren för att inte transportera smuts från gatan runt rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skor utanför säsongen tvättas, rengörs, torkas och läggs sedan i garderober och garderober . De har genomtänkt ventilation i form av gallerdörrar eller specialorganiserade spår i skåpets övre och nedre delar, så att skorna inte försämras och lukten inte ackumuleras i ett slutet utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett skoställ i det inre av korridoren bör du vara uppmärksam på de modeller som matchar rummets stil . För klassiska, historiska, rustika, etniska designalternativ är produkter av massivt trä lämpliga. De ser dyra, vackra och ädla ut.

Trä kan användas i vilken inredning som helst, det är universellt, men i moderna projekt föredras det att ersätta det med billigare träbaserade material.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa materialen

Låt oss se vad en array är. Möbler är sällan tillverkade av en enda träbit; det är svårt att hitta ett sådant material utan knutar, sprickor och spår av barkbaggar. Skoställ i massivt trä är exklusiva, dyra skräddarsydda möbler.

I fabriker används en limmad matris, formad till speciella möbelskivor . Sorterade högkvalitativa träbitar av olika storlekar används för tillverkningen. Fragmenten limmas ihop i lager, med alternerande längsgående och tvärgående fibrer, vilket ger produkten enastående styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den slutliga kostnaden för möbler påverkas inte bara av att de är gjorda av massivt trä, utan också av den specifika rasen. Ju tätare trästrukturen är, desto dyrare blir produkten. Bland den inhemska floran är de särskilt hållbara ek, bok, valnöt, alm, lärk … De starkaste växterna på planeten växer i tropikerna - wenge, iroko, merbau, en hel klass järnträd.

Skorack tillverkat av massivt mjukt trä, till exempel tall, gran, lind, al , kommer att kosta betydligt mindre. Sådant material kan repas eller skadas på grund av vårdslös användning. Men det lämpar sig bra för bearbetning, vackra snidade, figurerade och svarvade produkter erhålls från det.

Olika sorter

Möbeltillverkare tillverkar ett stort antal skoställ, som skiljer sig åt efter olika kriterier

  • Enligt överenskommelse . För säsongsbruk, långtidsförvaring. Och också beroende på typ av skor (för skor, stövlar).
  • Efter storlek . Stora och medelstora garderober, hyllenheter, skåp och öppna hyllor. De kan harmoniskt passa in i det inre av korridorer i alla storlekar.
  • Efter stil - klassisk, country, skandinavisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom designfunktioner kan vi särskilja sådana modifieringar som Bona garderob, delat, roterande ställ, skohållare, modeller i kombination med en galge, samt med hyllor, lådor, bord och en spegel. Fler typer av skoprodukter presenteras i vår recension.

Antikt skoskåp med lådor . Gitterdörrar främjar god luftcirkulation.

Bild
Bild
  • En elegant figurerad bit av massivt trä

Bild
Bild

En slags bänk med en låda och hyllor för skor.

Bild
Bild

Alternativ för öppen sko med flytande former och fristående sittplatser.

Bild
Bild

Hård soffa för en stor hall med sektioner för skor . Lämplig för historiska och klassiska stilar.

Bild
Bild

Spektakulära skomöbler med smala extra funktionella sektioner.

Bild
Bild

Hörn och raka skohållare komplett med hängare och hylla . Läderdekoration med vagnskruv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fortsätter temat att dekorera massivt trä med en vagnskopplare, föreslår vi att du gör dig bekant med den extravaganta kantstenen täckt med grönt läder , samt en minisoffa med ett bord ovanför skosektionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det svängbara stället är bekvämt i svåråtkomliga områden . Nackdelarna inkluderar samma typ av hyllor, vilket tvingar dig att förvara skor av samma höjd.

Bild
Bild

Urvalstips

Om utrymme i korridoren tillåter är det bättre att skaffa flera skoställ: små hyllor vid ytterdörren för daglig användning och en rymlig garderob för förvaring av resten av skorna.

Små korridorer kan dekorera smala skåp med ett smalt system, där förvaringsplatser är placerade i en vinkel. Bredden på ett sådant skåp är 14-25 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum är det praktiskt att köpa kombinerade skohållare med spegel, hängare, lådor, hyllor eller bord. Detta hjälper till att samla all funktionalitet på ett ställe.

Produkter utrustade med mjuka säten är mycket bekväma . Du kan bekvämt ta bort skor med snören eller komplexa fästelement. Förutom kapacitet och bekvämlighet, bör du vara uppmärksam på kompatibilitet med resten av möblerna i korridoren: färgen på matrisen och modellens stil måste matcha den.

Rekommenderad: