Hur Produceras Smulgummi? Utrustning För Slipning Av Gummi Med Egna Händer, Bearbetning Av Däck Till Smula Med En Kross

Innehållsförteckning:

Video: Hur Produceras Smulgummi? Utrustning För Slipning Av Gummi Med Egna Händer, Bearbetning Av Däck Till Smula Med En Kross

Video: Hur Produceras Smulgummi? Utrustning För Slipning Av Gummi Med Egna Händer, Bearbetning Av Däck Till Smula Med En Kross
Video: Tire recycling equipment ATR-300 / crumb rubber / Mini tire recycling plant ATR-300 2024, Maj
Hur Produceras Smulgummi? Utrustning För Slipning Av Gummi Med Egna Händer, Bearbetning Av Däck Till Smula Med En Kross
Hur Produceras Smulgummi? Utrustning För Slipning Av Gummi Med Egna Händer, Bearbetning Av Däck Till Smula Med En Kross
Anonim

Bildäckens livslängd är kortlivad-några år efter köpet måste däcken bytas ut, medan antalet begagnade bilar årligen ökar med minst 10-15%. Det är därför miljöaktivister runt om i världen står inför uppgiften att återvinna begagnade däck.

I vår recension kommer vi att berätta mer om bearbetning av detta material och tillverkning av smulgummi

Bild
Bild

Förbrukningsbara material

Mycket har sagts om vägarna i vårt land - ryssarna själva kallar detta problem inget annat än "besvär ". Hundratals kilometer slitna asfaltbeläggningar, gropar, stötar orsakar för tidigt slitage på däck, som samlas i garage, källare och på våra landsmäns loggior. Som de säger, det är synd att slänga det, och det finns ingenstans att sätta det.

Detta problem har dock länge funnit en praktisk lösning. I vissa regioner i vårt land finns specialiserade fabriker för bearbetning av hjul under produktionsförhållanden . Bildäck krossas till smulgummi. Denna produkt fungerar som råvara för tillverkning av utomhus- och golvbeläggningar av hög kvalitet. Materialet kännetecknas av slitstyrka, bra stötdämpning och hållbarhet.

Bild
Bild

Produkter av smulgummi har en ganska hög densitet, samtidigt som de behåller plasticiteten på grund av införandet av polymerbindemedel i råmaterialet . De har en liten lättnad, vilket gör att beläggningen, även efter våt rengöring och regn, förblir grov - detta gör det möjligt att utföra alla aktiva åtgärder utan att riskera att glida och bli skadad. Gummigranuler har samma fördelar som själva gummit.

Enligt tillverkarna är smulan dessutom absolut giftfri, så användningen av sådana material orsakar ingen skada för vare sig människor eller husdjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom golvet och vägytan används smulan också för att göra:

  • fartgupp;
  • flishuggare;
  • trottoarkanter;
  • figurer för dekoration av idrottsplatser;
  • substrat som skyddar varor under transport;
  • vissa typer av ljudisolerade efterbehandlingsmaterial;
  • bitumen-gummimastik;
  • dielektriska produkter för elindustrin.

Granulerna injiceras också i asfalten, vilket resulterar i en tätt och hållbar beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa smulgummi kan du använda inte bara däck, utan också använda halvfabrikat av syntetiskt eller naturgummi, samt gummiskor, stötfångare, transportbälten och andra gummerade produkter.

Det mest populära är dock användningen av ett bildäck, det är ingen slump att denna produkt "flyger iväg som smör" - detta förklaras av de exceptionella prestandaparametrarna för bildäck.

Bild
Bild

Sliputrustning

Låt oss stanna lite mer i detalj om den minsta uppsättning utrustning som krävs för högeffektiv bearbetning av begagnade bildäck till finkorniga smulor.

Maskin för borttagning av bräda

Detta är en av de grundläggande enheter som krävs i den allra första etappen av teknisk bearbetning. Maskinens funktionalitet reduceras till att ta bort pärlringar från däcket . Beroende på utrustningens konstruktionsegenskaper kan sätesringarna tas bort genom stansning, skärning eller utdragning. Alla metoder är likvärdiga, ingen av dem har en uttalad fördel framför alla andra.

Bild
Bild

Efterföljande bearbetning av de avlägsnade ringarna utförs i pressningsinstallationer, där den metalliserade basen helt enkelt pressas ut ur arbetsstycket . Gummit som återstår efter bearbetningen krossas i den återstående massan av råvaror.

Däckförstörare utan pärla

Denna grupp av maskiner inkluderar hydrauliska saxar, alla typer av kvarnar, krossare, tejpskärare samt rullslipningsmekanismer.

Tejpskärare och saxar skär däcket i stora bitar . Vidare kommer råvaran in i strimlaren, där den bearbetas till en grov fraktion. I det sista steget ger valsenheten gummifragmenten till önskad granulatstorlek.

Bild
Bild

Separatorer för att ta bort inneslutningar

Alla hackade metallkabelrester avlägsnas från den resulterande smulan med en magnetisk separator. Denna enhet har en enkel driftsprincip - en högeffektselektromagnet drar helt enkelt ut allt metalliserat avfall från arbetsstycket och överför det till en speciell behållare.

Avlägsnande av textilfragment utförs i en luftavskiljare enligt principen om cykloner när en luftstråle blåser ut allt textilfluff

Bild
Bild

Vibrerande skärmar

Vibrerande skärmar är en del av all produktionsutrustning för bearbetning av däck. De representerar ett bord med många hål beroende på fraktionens storlek, samt en mekanism som ger den nödvändiga vibrationen.

Den kompletta uppsättningen av produktionslinjen bör innehålla minst två enheter: en för grov, den andra för fin rengöring . Den första anordningen separerar stora, ofullständigt bearbetade fragment, den andra separerar konditionerad smula.

Bild
Bild

Vid fabriksbearbetning av hjul används bandtransportörer, de är nödvändiga för att flytta fragment av däck, såväl som den färdiga produkten från platsen för teknisk verksamhet till bearbetningsplatsen. Många tillverkare installerar skruvtransportörer, och automatiska återvinningslinjer för avfall är ofta utrustade med behållare, processkontroller och säkerhetsmoduler.

Bild
Bild

All ovanstående utrustning måste verkligen finnas på alla linjer för bearbetning av begagnade däck till små smulor . I detta fall beror det totala antalet installationer och maskiner direkt på produktionsskalan, liksom på kraven för den slutliga typen av material som erhålls.

Bild
Bild

Tillverkningsteknik

Inom industrin finns det två grundläggande metoder för att producera smulor från gamla hjul: chockvåg och mekanisk. Låt oss bo mer på dem.

Stötvåg

Denna teknik för att krossa bildäck och andra gummiråvaror till ett fint smulutslag har utvecklats relativt nyligen. I detta fall är behandlingen baserad på frysande ämnen vid ultralåga temperaturer med ytterligare krossning av en kraftig chockvåg . Vanligtvis används kryogena kammare för frysning, och en kraftig chockvåg skapas av en speciell elektrisk installation eller en liten del sprängämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna teknik kräver dyr utrustning, så denna produktionsmetod är ekonomiskt fördelaktig endast för de största företagen med stora volymer bearbetning av råvaror.

Bild
Bild

Mekanisk

Denna bearbetningsmetod anses vara standardteknik. Det används överallt, även i de minsta industrier. Kärnan i denna process är en steg-för-steg mekanisk verkan på gummiämnen för att erhålla en viss fraktion av gummerad smula vid utgången.

Det finns flera tekniker som används för mekanisk bearbetning av däck:

  • krossning och kylning av gummiråvaror;
  • vid höga temperaturer;
  • med en normal temperaturbakgrund;
  • med hjälp av "ozonkniven";
  • med trycket från råvaror under en kraftfull press.
Bild
Bild

Den mest utbredda är krossning vid vanliga temperaturer. Denna teknik gör det möjligt att skaffa bilsmulor även i småföretagens förhållanden, och produktionen kan vara absolut vilken som helst - från stora fragment till en dammig substans.

Processen att bearbeta däck mekaniskt kan grovt delas in i flera huvudsteg:

  1. I början av den tekniska processen sorteras däcken efter deras storlek - detta kommer att göra det möjligt att i framtiden justera maskinerna för hjul av vissa dimensioner. Att krossa sig själv börjar med att skära ut pärlringar på specialutrustning.
  2. I det andra steget skärs däcken i medelstora remmar med hydraulisk sax.
  3. Vidare kommer råvaran in i strimlaren, där även de största fragmenten krossas till flisstorlek - 2-10 cm².
  4. De resulterande ämnena genomgår ytterligare bearbetning, under vilken de krossas till en bråkdel av den önskade storleken. I detta skede används en kvarn med vassa fyrkantiga knivar eller andra mekanismer som tål ökade belastningar.
  5. I det sista steget ska smulan separeras direkt från andra biprodukter, det vill säga textilrester och stålkabel.
  6. Materialet är nästan klart för användning, det återstår bara att passera det genom en vibrerande sil - det kommer att dela den resulterande gummimulan i separata fraktioner.

Den resulterande produkten förpackas och levereras till bearbetningsplatsen.

Beroende på utrustningens funktioner kan antalet tekniska steg antingen ökas eller minskas.

Bild
Bild

Ägare av sommarstugor som inte planerar att producera gummimulor i industriell skala, men bara vill göra en billig och praktisk beläggning för trädgårdsvägar med egna händer, kan slipa däcken på egen hand. Upphandling av råvaror kommer sannolikt inte att orsaka några svårigheter - du behöver bara gå runt grannarna . Visst kommer många av dem gärna ta ut däck från ladorna.

Hemma använder de huvudsakligen mekanisk skärning av gamla däck, frysningsalternativet för huset är olönsamt, eftersom du i det här fallet måste köpa en lågtemperaturkammare. I vardagen tillgriper de ofta mekanisk skärning och ytterligare att nå den önskade fraktionen i hushållsslipar och krossar.

Bild
Bild

För att skapa en färgad smula läggs ett laprolbaserat färglim till.

Rekommenderad: