Stukgjutning I Interiören (56 Foton): Vacker Stuckaturdekoration Av Renoveringar I Modern Stil Och Loftstil, Exempel På Stuckatur I Sovrum Och Andra Rum

Innehållsförteckning:

Video: Stukgjutning I Interiören (56 Foton): Vacker Stuckaturdekoration Av Renoveringar I Modern Stil Och Loftstil, Exempel På Stuckatur I Sovrum Och Andra Rum

Video: Stukgjutning I Interiören (56 Foton): Vacker Stuckaturdekoration Av Renoveringar I Modern Stil Och Loftstil, Exempel På Stuckatur I Sovrum Och Andra Rum
Video: Unser WOHN-ESS-ZIMMER I Einrichtung, Deko, Inspiration I Interiordesign by Nela Lee 2024, Mars
Stukgjutning I Interiören (56 Foton): Vacker Stuckaturdekoration Av Renoveringar I Modern Stil Och Loftstil, Exempel På Stuckatur I Sovrum Och Andra Rum
Stukgjutning I Interiören (56 Foton): Vacker Stuckaturdekoration Av Renoveringar I Modern Stil Och Loftstil, Exempel På Stuckatur I Sovrum Och Andra Rum
Anonim

Människor har dekorerat sina hem sedan antiken. Stuckformning som ett dekorativt element dök upp för länge sedan. För närvarande används istället för skrymmande strukturer gjorda av gips, cement och gips lättare av olika blandningar. Färdiga modeller är också populära. Inuti används vanligtvis lister i vissa stilar. Denna inredning ger en speciell lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I antiken skapades stuckaturgjutning genom att göra murbruk av cement, kalk och gips. Sådana produkter hade en imponerande vikt, och arbetet med dem var ganska mödosamt. Nu är själva arbetet redan kräver inte mycket ansträngning . En speciell blandning av gips används för att skapa originella smycken. Dessutom har färdiga dekorativa föremål av polyuretan eller skum blivit populära. Sådana färdiga modeller limmas på vilken yta som helst och målas vid behov i den valda färgen. I modern modellering använder de:

  • polyuretan;
  • polystyren;
  • gips och cement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa polyuretansmycken har en trevlig konsistens. Utåt påminner produkterna mycket om äkta modellering. Fördelen med detta alternativ är det sådana produkter tolererar extrema temperaturer, hög luftfuktighet och mindre mekaniska skador väl . Om det behövs används sådana modeller på böjda ytor, så när du väljer produkter måste du se till att det finns en anteckning från tillverkaren om den nödvändiga flexibiliteten för materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorartiklar av polyuretan är mycket motståndskraftiga mot UV -strålar, de spricker inte och ändrar inte färg efter ett tag . Sådana modeller är vanligtvis inte tunga, så flytande spikar eller monteringslim används för att fästa dem på ytan. Efter installationen grundas och målas polyuretanprodukter. Vilken färg som helst kan appliceras på en sådan yta. Förgyllning eller åldrat brons förvandlar omedelbart inredningen och ger rummet ett respektabelt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste och billigaste är inredningen i skum. Styrofoam -golvlister är praktiska och hållbara . Men detta material har en nackdel: när det trycks kan det hända att det finns bucklor på det. Det är därför skumdelar rekommenderas att användas på otillgängliga platser, till exempel i taket. Polystyrenprodukter är inte tillräckligt flexibla. Om ytan är något böjd eller pressad kan de gå sönder.

Det är svårt att måla polystyrenprodukter, eftersom detta material har en porös yta. För fullständig färgning, applicera 2-3 lager färg.

Bild
Bild

Gipsgjutning ser väldigt estetiskt tilltalande ut . Nackdelarna med detta material kan bara tillskrivas svårigheten att arbeta med det, eftersom de nödvändiga färdigheterna krävs. Till salu finns det inte bara färdiga element, utan också speciella blandningar för basreliefer eller skapa lockar och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av stuckaturer

  • Golvlister . Detta är namnet på lamellerna som tjänar till att dölja sömmarna på den plats där golvet ansluter till väggen. De är gjorda av trä eller plast. Det är vanligtvis vanligt att välja dem för att matcha beläggningen.
  • Taklist . Detta element är en stång för att täcka hörnen mellan lederna.
  • Lister är remsor med mönster. De använder gjutning för att dölja lederna i olika material, för att dekorera bågen, gesimsen, ramen.
  • Basreliefer är skulpturella kompositioner som sticker ut över planet.
  • Uttag används för att rama fästpunkter för belysningsarmaturer. De presenteras i form av formade produkter i olika former.
  • Fästen fungera som ett stödelement för den utskjutande delen. De kan dekoreras med alla slags lockar.
  • Kolumn . Ett sådant designelement består av 3 delar i form av ett stöd, själva pelaren och den övre delen.
  • Nischer . Använd nischer för teckensnitt, statyer eller andra dekorativa föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stucko -dekorationer måste vara av hög kvalitet. Det är viktigt att lederna mellan delarna är osynliga .… Vid inredning av lokaler är det nödvändigt att produkterna är placerade med bevarandet av proportioner och funktionalitet, samtidigt som de följer designreglerna. När du utformar ett rum är det viktigt att tänka på några faktorer:

  • storleken som krävs för kompositionen;
  • förhållandet mellan stuckaturens storlek och ledigt utrymme i rummet;
  • materialet som valts för att skapa strukturen.
Bild
Bild

De mest populära bilderna är:

  • blommor och växtmotiv;
  • modeller gjorda i form av figurer;
  • animalistiska ritningar;
  • figurer gjorda i antik stil.
Bild
Bild
Bild
Bild

När man inreder lokaler eller reparerar en lägenhet eller ett hus bör man komma ihåg det stuckgjutning är kanske inte alltid lämpligt . Så i ett litet vardagsrum rekommenderas det inte att hänga massiva produkter eller placera nischer. Förekomsten av en tak gesims och en sockel skulle vara mer lämplig här. För ett stort rum är massiv modellering med fantasifulla element mer lämplig. Stuckformning bör betona fördelarna och dölja bristerna. Sådana dekorationer kompletterar interiören, men du måste kunna använda dem på lämpligt sätt. Om det finns stuckaturdekorationer i ett av rummen är det lämpligt så att det också fanns i de intilliggande rummen . I små rum med lågt överhängande tak kommer en sådan design att verka krånglig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Listerna kan användas i olika utföranden, de kompletterar dekorationen av lokalerna och betonar positivt det som hör till den valda stilen . För stora rum och hallar är produkter i Empire, barock eller rokokostil mer lämpliga. I ett rum inrett i Provence, Art Deco eller Art Nouveau -stil är modellering också lämpligt. Med tanke på att sådana stilar inte kräver speciell prakt, är detta val mer lämpligt för ett sovrum, barnkammare eller matsal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Empire stil

Den här stilen personifierar högtidlighet, chic, pompa och briljans . Det uppstod i slutet av 1700 -talet. Vanligtvis valdes det för att dekorera palats, liksom stora hallar och herrgårdar. Empire -stilen behåller elementens svårighetsgrad och ordning, reliefritningen. Dess främsta egenskap är förgylld stuckatur. Utformningen av en sådan interiör betonas av massiva möbler av mahogny.

Till prydnaden används bilder av kvinnofigurer eller djur, krigiska symboler, lagerkransar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Loftstil innebär användning endast naturmaterial . Som finish för loftstilen väljs vanligtvis kakel för sten, gips för betong eller trä. Experter rekommenderar inte användning av gjutgips, om det inte är den ursprungliga delen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Det finns en viss pomp i den klassiska designen, men designen ser väldigt snygg ut. Denna stil kännetecknas av närvaron av rätlinjiga former . Inredningselement har tydliga linjer, blommiga ornament och olika mönster kan spåras. Ofta består reliefen av parade element i form av figurer av fåglar, lejon eller sfinxer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Art Deco -namnet från franska översätts som " Dekorativ konst " … Denna stil är en förenklad version av jugendstilen . Art Deco -stuckaturelement innebär att det finns jämna smycken eller tydliga former. Förutom stuckaturelement kompletteras dekorationen av rummet med djurskinn som måste hängas, samt lyxiga dyra material som indikerar rikedomen i en sådan inredning. Det är önskvärt att interiören inte är överbelastad med dekorativa element.

Ibland kompletteras interiören med kompositioner i form av skulpturer; moderna mosaiker är välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barock

Denna stil uppstod i slutet av 1600 -talet. Barockstilen är avsedd att indikera dess invånares rikedom, husets ägare . Förutom stuckaturer finns det naturmaterial. Barocken präglas av pompa. Stilen utmärks av ett överflöd av skulpturer, pelare, ett stort antal speglar, mattor, gobelänger. Stuckgjutningen presenteras i form av tunga blommor och fruktkransar, diamantformade nät med rosetter och invecklad ornamentik.

För att bibehålla stilen används element av fauna och flora. Dessa kan vara bär och blommor, löv och druvklasar, liksom grenar och fåglar. Typiskt är sådana kompositioner anordnade asymmetriskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Art nouveau -stilen dök upp i början av förra seklet. Det skiljer sig från de tidigare alternativen i den mindre förekomsten av stuckaturer och annan inredning .… I interiörer är asymmetri vanligtvis närvarande, samma sak gäller dekorativa element. Böjda linjer, kvinnors ansikten med vågiga långa trådar, vattenströmmar, liksom växter, svamp och blötdjur används för smycken. Ofta, i en duett med stuckaturgjutning, upprepar smidda genombrutna galler dekormönstret. Denna stil uppmuntrar till släta linjer utan att använda skarpa hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Numera har modern inredning blivit mycket enklare. Stuckgjutningen ger möblerna ett graciöst utseende. Valet av sådana dekorationer låter dig skapa effekten av oändliga ytor.

Det är svårt att skapa en lyxig inredning utan användning av snygga stuckaturdekorationer. Belysningsenheter hjälper till att slå den resulterande effekten. Användningen av mönstrade remsor hjälper till att stänga lederna, rätta till fel. Det finns många vackra exempel.

Det är lämpligt att placera dold färgad belysning bakom en stuckatur med sockel med förgyllning

Bild
Bild

Dekoration av rum i barockstil

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rumsdesign i klassisk stil

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna interiören kombinerar harmoniskt gesimser och andra typer av stuckaturer

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Parisisk stil i inredningen

Bild
Bild
Bild
Bild

Stuckformning gjord av polyuretan. Rik, effektiv, prisvärd

Bild
Bild
Bild
Bild

Gips stuckatur dekoration av lägenheten

Rekommenderad: