Dekorera En öppen Spis Med Dekorativ Sten (45 Foton): Vänd Med Konstgjorda Och Naturliga Material, Dekorera Portaler Och Falska Modeller Med Gips, Kamin Och Bänkskiva

Innehållsförteckning:

Video: Dekorera En öppen Spis Med Dekorativ Sten (45 Foton): Vänd Med Konstgjorda Och Naturliga Material, Dekorera Portaler Och Falska Modeller Med Gips, Kamin Och Bänkskiva

Video: Dekorera En öppen Spis Med Dekorativ Sten (45 Foton): Vänd Med Konstgjorda Och Naturliga Material, Dekorera Portaler Och Falska Modeller Med Gips, Kamin Och Bänkskiva
Video: Klimex att sätta dekorativ sten 2024, April
Dekorera En öppen Spis Med Dekorativ Sten (45 Foton): Vänd Med Konstgjorda Och Naturliga Material, Dekorera Portaler Och Falska Modeller Med Gips, Kamin Och Bänkskiva
Dekorera En öppen Spis Med Dekorativ Sten (45 Foton): Vänd Med Konstgjorda Och Naturliga Material, Dekorera Portaler Och Falska Modeller Med Gips, Kamin Och Bänkskiva
Anonim

Eldstaden är husets "hjärta", och denna sanning har inte förändrats under åren. I en tid av avancerad teknik, en komplex livrytm och konstant stress, börjar människor driva mot riktigt hemtrevliga och mysiga saker. Denna regel gäller även interiören, och särskilt eldstaden i modern design.

Beklädnadsfunktioner

Eldstaden passar lätt in i nästan alla interiörer, oavsett stil, färger och olika former och texturer. Det fyller snabbt utrymmet med särskild värme och blir rummets främsta "höjdpunkt". Samtidigt förkroppsligar eldstaden inte bara drömmar om hemkomfort, utan fungerar också som ett värmeelement och en del av uppvärmningen i allmänhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om allt är klart med funktionerna hos denna möbel, väcker utseendet många frågor ., eftersom variationen av former, färger och texturer helt enkelt är fantastisk. Resultatet beror enbart på designerns vision och de material som används för att dekorera eldstaden. De kan vara av både naturligt och artificiellt ursprung. Med sitt utseende är det svårt att avgöra hur materialet producerades och vad det kostar, vilket gör att du kan minska kostnaden för att installera och avsluta eldstaden, och produktens skönhet påverkas inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många fördelar med stenbehandling, men samtidigt finns det vissa nackdelar som kan påverka befälhavarens beslut

  • de höga kostnaderna för själva materialen, särskilt sådana vackra stenar som marmor och granit;
  • problem när det gäller installation, eftersom det är svårt att hitta en specialist som har erfarenhet av detta och är väl förtrogen med stenbeklädnad;
  • marmor och granit är tunga, vilket också försvårar installationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är byggmaterialmarknaden fylld med dekorativ sten, som är en vanlig kakel med en yta som imiterar den naturliga strukturen hos enskilda material. Kostnaden är inte så hög och installationen orsakar inte stora svårigheter, därför väljs sådana material av dem som föredrar ett budgetmässigt, enkelt men inte mindre attraktivt alternativ. Falshkamin har ofta en mängd olika mönster. Sådana portaler kan överlagras med alla typer av material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstadens efterbehandlingsmetoder

Bricka

Keramiska plattor är det mest populära materialet för motsatta eldstäder. Det kännetecknas av sin relativt låga kostnad, hållbarhet, långa livslängd, enkel installation och attraktivt utseende. Speciellt för eldstaden används dessa typer av kakel, vars yta är en imitation av naturmaterial.

Denna lösning låter dig avsevärt minska budgeten och samtidigt skapa en unik öppen spis som kommer att vara relevant i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med att använda keramik för att dekorera en öppen spis är att du kan göra det hemma och med dina egna händer. Plattorna är lätta att montera, så du behöver inte lägga extra pengar på tjänster från specialister inom reparationsområdet.

När du väljer en kakel är det viktigt att tänka på att en ovanlig kakel ska användas ., som läggs på golvet eller väggarna i badrummet, är arter med hög värmeledningsförmåga. Huvudmaterialen för dess tillverkning är keramik, porslinstengods och klinker.

I vissa interiörer kan du hitta eldstäder kaklade med gipsplattor, som imiterar natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta orsakerna till att välja kakel som material för att avsluta en eldstad är:

  • Ett brett utbud när det gäller design, eftersom plattorna är gjorda av olika nyanser, texturer och former, vilket gör det möjligt att välja det mest lämpliga alternativet.
  • Hög värmeledningsförmåga, vilket är huvudkriteriet för att använda materialet vid inredning av en öppen spis.
  • Lätt att underhålla.

Sådana plattor är inte rädda för aggressiva rengöringsmedel, mekaniska skador är extremt sällsynta och rengöring torkar ytan från damm med en torr eller fuktig trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inte bara specialister är bekanta med kakel, utan också många män som åtminstone en gång utförde reparationsarbete med egna händer. Beklädnadsprocessen kräver ingen särskild kunskap, därför sker installationen utan några speciella svårigheter, vilket är viktigt vid reparation med egna händer.
  • Förutom att brickan måste ha särskild värmeledningsförmåga måste värmebeständigt lim användas för murverk. Experter rekommenderar att du väljer små plattor, eftersom detta minskar risken för sprickor och materialet kommer att hålla mycket längre och utseendet kommer alltid att vara attraktivt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om kostnaden för kakel, varierar priset mycket beroende på tillverkare, sammansättning och samlingar, som ständigt uppdateras. Det genomsnittliga priset kommer att vara 700-800 rubel per 1 kvm. m.

Installationen utförs på samma sätt som med konventionella plattor ., men efter arbetets slut är det lämpligt att täcka hela ytan med värmebeständigt lack. Detta kommer att underlätta rengöringsprocessen, bli av med sot och andra obehagliga föroreningar, eftersom det är extremt svårt att ta bort dem senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Inte mindre populärt material för att dekorera en öppen spis är vanligt tegel. Detta är särskilt användbart om eldstaden är helt gjord av tegel, eftersom sådant murverk kan lämnas i sin naturliga form. Du måste bara dekorera ytan lite och städa sömmarna för att få ett färdigt och attraktivt utseende.

Experter rekommenderar efterbehandling i flera steg:

  • Tegelns yta kräver slipning, även om vissa alternativ kan klara sig utan dessa manipulationer.
  • I det andra steget fasas tegelns kanter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tegelverk blir mer attraktivt när det behandlas med sulfat eller saltlösning. Detta gör ytan ljus och vacker, och målning kan vara den sista touchen i kampen för ett attraktivt utseende av eldstaden. Det finns speciella färger för tegel, med hjälp av vilket det lätt tar på sig alla nyanser.
  • Efter målning är det lämpligt att ta hand om sömmarnas utseende. För att göra detta är det nödvändigt att bearbeta alla dessa element med en speciell lösning och dekorativ injekteringsbruk.

Tegel är ofta täckt med kakel, främst klinker, men detta kommer att kräva mycket ansträngning och kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att möta tegel är helt olämpligt för sådant arbete ., eftersom det ger för "skrymmande" utseende, eftersom själva materialet är ganska tungt och tar mycket plats. Detta är särskilt olämpligt i en stadslägenhet, där varje meter räknas. Dessutom är kostnaden för tegelstenar hög, och det är ingen idé att lägga pengar på något som kan överbelasta interiören och därmed förstöra det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ sten

Detta material har länge använts för att dekorera inre ytor, inklusive eldstäder. Den största fördelen med denna lösning är dess attraktiva utseende, eftersom dekorstenen produceras i olika nyanser och texturer. En sådan yta passar in i det övergripande utrymmet och blir en integrerad del av interiören och lockar huvuddelen av uppmärksamheten.

Förutom sitt utseende är dekorativ sten hög hållfasthet och lång livslängd . Natursten är alltid ett hållbart material, och om vi pratar om marmor eller granit, är dess livslängd helt enkelt obegränsad. En hylla av detta material ser väldigt elegant ut mot bakgrunden av en hempis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet är också enkelt att installera, eftersom det inte kräver perfekt planhet när det gäller tyget och sömmarna. Naturligt ursprung ger inga begränsningar när det gäller utseende, eftersom det finns mycket att välja på här också. Det måste förstås att eldstadens livslängd och framtida utseende helt beror på materialet som kommer att användas för dekoration.

Det mest budgetalternativet är skalrock . Samtidigt har den ett attraktivt utseende, säljs i de flesta moderna butiker och är lätt att montera även av icke-proffs. Bland nackdelarna är det möjligt att notera den låga hållfastheten, eftersom den lätt skadas och dess porösa struktur lätt förorenas av sot och smuts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granit överträffar andra typer av natursten i styrka och hållbarhet. Sådant material kommer att pågå mer än ett sekel och kommer att glädja flera generationer av ägare till ett hus eller lägenhet. Färgschemat gör att eldstaden färdig med granit kan harmoniskt passa in i inredningen, medan ytan ser attraktiv ut både i polerad och naturlig form.

Granit är inte rädd för aggressiva tvättmedel , det är motståndskraftigt mot mekaniska skador, och rengöring kräver inte mycket ansträngning, eftersom all smuts lätt kan tvättas bort. Bänkskivan i granit ser väldigt snygg och snygg ut - en sådan spis kommer att hålla i många år.

Den största nackdelen med detta material är dess höga vikt och pris, vilket inte alla kommer att vara nöjda med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att notera sådana naturstenar som sandsten och kalksten, vars kostnad börjar cirka 1700 rubel per 1 kvm. m. Jämfört med andra material är det inte så dyrt. Samtidigt har sandsten och kalksten en bred palett av nyanser, vilket resulterar i att de kan användas i olika interiörer. Precis som skalsten, skiljer sig dessa typer av stenar inte åt i styrka och skapar många problem under rengöring på grund av deras porösa struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stark konkurrent till granit är marmor, vars pris börjar från 3500 rubel per 1 kvm. m. Den största fördelen med marmor är dess unika utseende, breda färger, speciell hållbarhet och enkel underhåll. Om vi pratar om installation av marmor, så kräver det definitivt en professionell hand med stor erfarenhet av detta. Att spara på jobbet är helt klart inte värt det.

Oljeskiffer har en relativt låg kostnad , som i sina naturliga egenskaper mycket liknar skalsten och kalksten. Det är svårt att passa in i interiören, men med rätt designlösning ser det harmoniskt, intressant och ganska ovanligt ut. Det används också för ugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter har kommit med flera alternativ för att lösa problemet med den porösa strukturen hos vissa typer av natursten. En av dessa lösningar är bearbetning av strukturen efter installationen med en speciell transparent beläggning, som förhindrar uppkomsten av komplexa föroreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer kan du avsluta?

Ett annat bra sätt att avsluta ytan på eldstaden är med gips. Det kombinerar enkelhet och budgetpris, varför det är populärt bland hantverkare. Att putsa en yta är en ganska enkel process som alla kan hantera. Samtidigt finns det inget behov av att stärka grunden, eftersom en sådan beklädnad inte tillför strukturen onödig vikt.

En viktig fördel med puts är möjligheten att ändra utseende när som helst genom att måla.

Nackdelen kan kallas skörhet, men detta är inte så kritiskt till en låg kostnad och möjlighet till reparation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

När du dekorerar en hörnkamin måste du vara mycket uppmärksam på portalen och skorstenen. Dessa är huvudkomponenterna i denna design. Vedfacket kan dekoreras i samma stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett dyrt och vackert beklädnadsmaterial är mörk granit. En sådan öppen spis kommer att kombineras med många inredningsstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett modernt hus installeras ofta en falsk öppen spis. Installationsprocessen är mycket enklare och det ser ganska imponerande ut.

Rekommenderad: