Smulgummiplattor: Utrustning För Tillverkning Av Stenläggande Trädgårdsplattor, Tillverkning Av Plattor 500x500x16 Mm, 500x500x40 Mm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Smulgummiplattor: Utrustning För Tillverkning Av Stenläggande Trädgårdsplattor, Tillverkning Av Plattor 500x500x16 Mm, 500x500x40 Mm Och Andra Storlekar

Video: Smulgummiplattor: Utrustning För Tillverkning Av Stenläggande Trädgårdsplattor, Tillverkning Av Plattor 500x500x16 Mm, 500x500x40 Mm Och Andra Storlekar
Video: Lägga marksten , tips och inspiration 2024, Maj
Smulgummiplattor: Utrustning För Tillverkning Av Stenläggande Trädgårdsplattor, Tillverkning Av Plattor 500x500x16 Mm, 500x500x40 Mm Och Andra Storlekar
Smulgummiplattor: Utrustning För Tillverkning Av Stenläggande Trädgårdsplattor, Tillverkning Av Plattor 500x500x16 Mm, 500x500x40 Mm Och Andra Storlekar
Anonim

Finslipade gummiplattor har unika egenskaper. När det gäller komfort, användarsäkerhet och estetiskt utseende har den helt enkelt inga konkurrenter bland material för att täcka angränsande territorier, idrottsplatser och mycket mer.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den utbredda användningen av smulgummiplattor indikerar att den har ett stort antal fördelar och utmärkta prestandaegenskaper. Liksom allt material har det sina för- och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på det positiva

  • Ett varierat sortiment av färger, som låter dig dekorera webbplatsen i vilken stil som helst.
  • Panelerna finns i olika versioner - vattentäta och vattentäta. Detta gör det möjligt att lägga den både inomhus och användas för utomhusbeläggningar.
  • Den höga hållbarheten hos gummismulsprodukter gör att de kan användas intensivt i minst 5 år och under normala förhållanden - minst 15.
  • Säkerhet och minskad skada inom sport. Gummipaneler är fjädrande, och om du faller är risken för skador mycket mindre än på andra typer av ytor. Tack vare den här egenskapen är de huvudmaterialet för arrangemang av lekplatser och idrottsplatser.
  • Miljösäkerhet för smulgummipaneler. Material som är ofarliga för människor används i produktionen, så de kan användas för nästan alla behov.
  • Gummiluckan har en halkskyddande effekt, vilket avsevärt minskar risken för skador vid is, snö eller regn.
  • Montering och demontering av kakel är inte svårt att genomföra. Det kan enkelt tas bort och stuvas på en annan önskad plats utan att förlora formen och tillförlitligheten hos produkterna.
  • En sådan kakel hanterar väl ogynnsamma väderförhållanden i form av frost, nederbörd, plötsliga temperaturförändringar och andra, samtidigt som den behåller sin styrka och estetiska utseende.
  • Ingen särskild ansträngning krävs för att lämna. Du behöver bara tvätta det med vilket tvättmedel som helst och det kommer igen att se ut som om det bara är från affären.
  • Det finns inga särskilda krav för transport.
  • Eftersom gummibeläggningen är mycket motståndskraftig mot UV -strålar kommer den att se ut som ny under mycket lång tid.
  • Produktionen använder gamla gummidäck, vilket gör att de kan kastas i stora mängder samtidigt som miljön rengörs. Detta är ett stort steg mot att skydda naturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu gå vidare till de negativa punkterna. Liksom alla gummibaserade produkter brinner dessa paneler bra . Men eftersom de i de flesta fall används för utomhusbeläggningar, är denna faktor inte så kritisk att vägra att använda dem.

Nästa nackdel är den ganska höga kostnaden . Priset beror på många nyanser som tjocklek, färg, komponenter och andra faktorer.

Om vi jämför listan med fördelar och nackdelar, så är den andra mycket mindre. Detta gör smulgummiplattor mycket populära och i vissa områden helt enkelt obestridda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktionsmetoder

För att göra kakel av smulgummi behöver du specialutrustning och lokaler. Den senare bör ha en yta på minst 100 m2, dessutom uppvärmd - under den kalla perioden bör temperaturen i den inte falla under +5 grader Celsius.

Huvudfokus ligger på sätten att tillverka gummipaneler . Det initiala beloppet som krävs för att starta beror på deras kvalitet och kraft. Du kan köpa allt separat, men det är bättre att köpa hela serien som en enhet. Detta kommer att underlätta och förena processen.

Bild
Bild

Nu för detta erbjuds olika kit, men åtminstone behöver du:

  • mixer - för blandning av olika komponenter;
  • ugnar - för torkning av produkter;
  • hydraulisk press - för att bilda produkter;
  • former;
  • ledare - för stansning av hål för anslutningselement;
  • formningsbord och fästställ.

Detta är den mest nödvändiga utrustningen för distribution av produktion. Med sin hjälp är det redan möjligt att börja producera beläggningar baserade på smulgummi av olika tjocklekar och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande tillverkas plattor på tre olika sätt.

Kall

Denna metod anses klassisk, den utvecklades av den allra första och anses redan vara föråldrad.

Processen består av 2 steg . Blandas noggrant i en mixer och hälls i utvalda former på ett speciellt bord. Sedan pressas det under högt tryck (ca 5 ton) och överförs till en torkugn, där produkterna vid en temperatur av 55-60 ° C torkas i minst 6 timmar. Sedan demonteras formarna - och produkten är klar att användas.

Denna metod har följande fördelar: utrustningen är utbredd och tillgänglig, och kakel kan tillverkas i liten skala

Nackdelarna inkluderar behovet av att ständigt övervaka processen, en ganska stor andel defekter och ett högt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varm

Hetpressningsmetoden anses vara den mest progressiva. Det första steget sammanfaller med den tidigare metoden, och skillnaden är att pressa panelerna . Den beredda kompositionen placeras i metallformar, värms till en temperatur av + 120 … 220 ° C och pressas samtidigt.

Baserat på produktens parametrar tar processen från 3 till 20 minuter . Under denna tid sprider sig limmet jämnt över blandningen, vilket skapar en mer tillförlitlig bindning mellan gummimulorna. Denna teknik gör det möjligt att få kakel med bättre egenskaper än med den kalla metoden.

Fördelar: ett brett produktsortiment, låg kostnad, utmärkt panelkvalitet och en liten andel produktionsfel.

Det finns också nackdelar: utrustningen är ganska dyr och arbetarna måste ha lämpliga kvalifikationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Termokemisk

Detta är den nyaste metoden som gör att du kan få produkter som uppfyller alla krav, även de strängaste. Skillnaden från de två första teknikerna är att det vid behov är möjligt att ställa in de nödvändiga parametrarna. Med andra ord kan produkter från samma material ha olika indikatorer på densitet, hårdhet, elasticitet och andra parametrar.

Processen går så här:

  • krossat gummi blandas med lim;
  • beroende på kraven läggs de nödvändiga komponenterna till panelerna;
  • placering i formar, uppvärmning och pressning sker (det kan ta från 2 till 10 minuter).

När vi är klara får vi produkter av högsta kvalitet, klara för användning.

Fördelarna är desamma som med den heta metoden, plus möjligheten att tillverka specialiserade typer av beläggningar. Nackdelarna sammanfaller också, och dessutom måste du ständigt övervaka produktionsprocessen med särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer?

Smulgummiplattor varierar i tjocklek, storlek och form. Den mest populära rektangulära eller fyrkantiga, men också tillgänglig i form av "gatstenar". Ibland kan du hitta exotiska typer av gummipaneler i form av "pussel", utrustade med speciella fästelement runt omkretsen.

Formen påverkar inte parametrarna för gummiplattor, och det är värt att välja det baserat på det framtida syftet

Ytan på panelerna kan vara slät eller räfflad, med olika mönster, som, förutom halkskyddseffekten, låter dig ge gångvägen eller trottoaren ett ovanligt utseende.

Det finns många färglösningar, och de mest populära färgerna är brun, svart, terrakotta, röd, gul, grön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och vikt

Alla smulgummiplattor tillverkas i enlighet med TU 2533-001-0171450779-2012, som innehåller alla krav på produkter. Panelernas dimensioner kan varieras, de finns från 200x100 mm till 1000x1000 mm, av olika tjocklekar och vikter.

De mest efterfrågade plattorna är 500x500 mm. Beroende på tjockleken placeras de antingen på en hård yta (10-30 mm) eller på en lös bas (40-45 mm) utanför.

Mått, mm Vikt (kg
500x500x10 2, 25
500x500x16 3, 5
500x500x20 4, 25
500x500x30 6, 4
500x500x40 7, 4
500x500x45
Bild
Bild

Alla gummiplattor kan användas både som trottoar och trädgårdsvägar, och de visade sig också vara utmärkta som en gatubeklädnad på gårdar.

Läggteknik

Sådant material läggs på flera sätt.

Plattor med en tjocklek på 40 och 45 mm monteras på en sockel av bulkmaterial . Processen liknar mycket att lägga konventionell betong. För att göra detta, förbered en sand- och gruskudde på 10 cm, tampa den mycket bra. Spårets eller områdets omkrets är markerad med en kant av både gummi och betong. Efter detta läggs plattorna. Panelerna fästs med speciella lås på varandra.

Montering på en solid bas lämplig för paneler med en tjocklek på 6-45 mm med polyuretanlim . Underlaget rengörs från damm. Innan limningen på ytan grundas grunden. Lim appliceras med en spatel, sedan limmas plattor från mitten.

Efter installationen måste du vänta cirka 48 timmar - för närvarande är det oönskat att gå på panelerna . Och du måste också se till att luft inte kommer under brickorna under installationen. Om han plötsligt kom dit kan du ta bort den genom att trycka hårt på produkten från mitten till kanten.

När du installerar på en solid bas måste du tänka på sluttningen så att vatten inte dröjer kvar på ytan.

När du lägger på marken krävs ingen lutning - vattnet kommer naturligt att lämna genom plattorna och sedan genom dräneringen i jorden.

Rekommenderad: