Ensilagefilm: Använd För Täckning Av Silogropar Och Skyttegravar, Populära Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Ensilagefilm: Använd För Täckning Av Silogropar Och Skyttegravar, Populära Tillverkare

Video: Ensilagefilm: Använd För Täckning Av Silogropar Och Skyttegravar, Populära Tillverkare
Video: EASY SILAGE - SEALING SYSTEM FOR TRENCH SILOS 2024, Maj
Ensilagefilm: Använd För Täckning Av Silogropar Och Skyttegravar, Populära Tillverkare
Ensilagefilm: Använd För Täckning Av Silogropar Och Skyttegravar, Populära Tillverkare
Anonim

Beredningen av högkvalitativa saftiga foder i jordbruket är grunden för djurens goda hälsa, garantin för inte bara en fullvärdig produkt, utan också framtida vinster. Efterlevnad av tekniska krav säkerställer korrekt bevarande av grön massa. Täckmaterial av hög kvalitet spelar en viktig roll för att få det slutliga resultatet … Låt oss överväga i denna artikel allt om ensilagefilm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ensilagefolie är ett täckmaterial för hermetisk tätning av grönt foder i silogropar och skyttegravar . Sådant material kan skydda skördat saftigt foder från den yttre miljön.

Vid tillverkning av denna typ av film används tekniken för trippelsträngsprutning med primära råvaror.

Bild
Bild

För att bättre säkerställa jäsning och högkvalitativ jäsning har det utvecklade täckmaterialet moderna tekniska egenskaper

  • Tillverkning från primära råvaror ger speciell styrka hos filmbeläggningen .
  • Tillverkare erbjuder transparent typ av foder med speciella egenskaper : svartvita, vitgröna, svartvittgröna täckfilmer. Det vita lagret har en hög förmåga att reflektera solljus, den svarta duken är helt ogenomskinlig för ultravioletta strålar. Dessa indikatorer ger de bästa parametrarna för att få saftigt foder av hög kvalitet. Filmen är immun mot ultraviolett ljus, men den kan överföra ljus.
  • Tillverkning från en ljusstabiliserad bas gör det möjligt användning under långtidsförvaring (upp till 12 månader) . Den senaste utvecklingen har gjort det möjligt att använda en höghållfast polymer (metallocen) i produktionen, vilket resulterar i ännu tunnare typer. Trots sin tunnhet tål detta material att falla en kilo dart.
  • Unik filmbredd , upp till 18 m, gör att du kan täcka hål och skyttegravar utan onödiga skarvar, vilket undviker risken för luftinträngning.
  • Ensilageskydd skyddar saftigt foder från avdunstning , har låg gaspermeabilitet och tillåter inte att fukt tränger in.
  • Inom tekniken för täckning av silogravar används tre lager - foder- tunn och transparent, 40 mikron tjock, svart-vit eller svart har en tjocklek på upp till 150 mikron, i sidled- 60-160 mikron, de täcker väggarna och botten. Det första tunna lagret passar ytan så tätt att det praktiskt taget fäster, upprepar fullständigt reliefen och 100% avbryter syretillgången, vilket säkerställer att den slutna gropen är tät. Det andra lagret är det huvudsakliga, det slutför tätningen av silogravarna och måste ha en tjocklek på minst 120 mikron. Optimum är 150 mikron. Varje lager har sina egna funktionella egenskaper, så de kan inte ersätta varandra.
  • Fodret är tillverkat av 100% linjär lågdensitetspolyeten - LLDPE . Det är detta som säkerställer hög elasticitet och förmågan att passa tätt på ytan av det skördade ensilagefodret, vilket helt eliminerar bildandet av luftfickor.
  • Täckande ensilagematerial har utmärkta elastiska egenskaper och ökat riv- och punkteringsbeständighet … Betydande minskning av ensilageförluster i vitamin- och mineralsammansättning samt näringsämnen.
  • Under produktionen av flerskiktade ensilagefilmer introduceras tillsatser såsom:

    • ljusstabilisatorer;
    • antistatiska medel, antifogar, infraröda absorberare;
    • tillsatser som förhindrar uppkomsten av skadliga mikroorganismer.

Fördelen med att använda denna typ av täckfilm är dess låga gasutbyte i jämförelse med enkelskiktstypen. Detta gör att du kan uppnå högkvalitativ anaerob jäsning, vilket har en fördelaktig effekt på mjölkproduktionen hos nötkreatur, fjäderfääggsproduktion och ökningen av levande vikt för fjäderfä och djur.

Den ökade elasticiteten säkerställer täthet och inga luftfickor mellan banan och grödans yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområde

Tack vare sina utmärkta egenskaper används ensilagefilmen inte bara inom jordbruket, även om den ursprungligen utvecklades speciellt för denna konsument. Förutom jordbruk, där det används som en hermetisk tätning för ensilagegropar och skyttegravar, denna typ av täckmaterial har funnits tillämpning inom andra områden inom jordbruket.

  • Skydd för växthus- och växthuslokaler … Mulching och sterilisering av jorden. För ensilage, förpackningar för långtidslagring av grödor. För att skapa en geomembran.
  • Filmen används ofta i byggbranschen ., där det täcker byggmaterial, stänger dörr- och fönsteröppningar under konstruktion, rekonstruktion, reparation av lokaler och byggnader.
  • Materialet används vid odling av svamp - ostronsvamp, svamp, honungsagarier och andra typer. I detta fall bör beläggningen vara av låg densitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Tillverkare " Professionell film " erbjuder en högteknologisk flerskiktad ensilagefilm som uppfyller alla jordbrukets behov. Materialet tillverkas i både standard- och icke-standardstorlekar enligt individuella beställningar. Tillverkare LLC "BATS " producerar ensilagefilm Standard trelags typ och dubbel typ " Kombisilo + ".

Ensilagefilm från tillverkaren som uppfyller alla tekniska krav, lämplig för användning inte bara inom jordbruket, utan även i alla andra industrier.

Rekommenderad: