Plastnät: Grönt Med PVC-täckning För Staketet Och Vitt Plastnät, Andra Alternativ, Lameller Och Hörn För Nätnät

Innehållsförteckning:

Video: Plastnät: Grönt Med PVC-täckning För Staketet Och Vitt Plastnät, Andra Alternativ, Lameller Och Hörn För Nätnät

Video: Plastnät: Grönt Med PVC-täckning För Staketet Och Vitt Plastnät, Andra Alternativ, Lameller Och Hörn För Nätnät
Video: HOW TO INSTALL VINYL HORSE FENCE (Part 1) 2024, Maj
Plastnät: Grönt Med PVC-täckning För Staketet Och Vitt Plastnät, Andra Alternativ, Lameller Och Hörn För Nätnät
Plastnät: Grönt Med PVC-täckning För Staketet Och Vitt Plastnät, Andra Alternativ, Lameller Och Hörn För Nätnät
Anonim

Plastnätet är mycket populärt bland ägarna av sommarstugor och bakgårdar. Med detta i åtanke erbjuder tillverkarna en mängd olika färger, storlekar och mönster av detta material. Det är värt att prata mer detaljerat om vilka lameller och hörn som är lämpliga för att fästa nätnätet, vad är skillnaden mellan den gröna versionen med PVC-beläggning för staketet och den vita plasten, vilka andra alternativ finns det?

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Plastnät är ett relativt nytt material på byggmarknaden. Det används för att organisera ett staket löpande, liksom för att zonera en plats. Ett trädgårdsstaket av denna typ jämför sig positivt med analoger av metallmaterial, trä. Användningen av plastnät för staket undviker deras förstörelse under påverkan av atmosfäriska faktorer.

Bild
Bild

Tänk på de viktigaste operativa egenskaperna och egenskaperna hos materialet

  1. Lättviktig . En löpmeter av nät har en vikt på upp till 200 g, hela rullen - upp till 8 kg.
  2. Olika cellform . Den kan vara diamantformad, rundad, i form av bikakor, rutor, rektanglar.
  3. Färgspektrum . De mest populära är gröna, vita, blå, röda, gråa nät, samt mer komplexa kamouflagefärger.
  4. Livstid . Han når 40 år.
  5. Brist på komplicerad vård . Det räcker att skölja materialet med vatten från en slang för att få ordning på det.
  6. Värmebeständighet . Plastnätet tål drift vid temperaturer ner till -50 grader och uppvärmning upp till +80. Och materialet bleknar inte, behåller sin ursprungliga temperatur i solen.
  7. Enkel installation . Tack vare de tillverkade beslagen kan du enkelt göra installationen själv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom sin design är plastnätet uppdelat i helt polymer och metall med en PVC -beläggning - den så kallade mjukgjorda . När det gäller dess parametrar liknar det helt galvaniserat stål, men det är bättre skyddat från påverkan av atmosfäriska faktorer. PVC -flätan kan ha olika färger, den är monterad på samma sätt som de klassiska alternativen, den ser presentabel ut.

Med ett sådant staket är platsen väl skyddad från inträngning av främlingar, det här alternativet kan användas för zonindelning av territoriet, som grund för vertikal trädgårdsskötsel.

Bild
Bild

Helt plastnät är också ganska efterfrågat av sommarboende och ägare av trädgårdstomter . De är gjorda av extruderade polymermaterial som först sträcks till fibrer och sedan vävs in i det önskade området maskor. Färgning görs i bulk, vilket undviker färg ojämnheter. Nätet produceras i rullar upp till 100 m långa, bredd varierar i intervallet 1-2,5 m.

Bild
Bild

Det finns flera sorter av polymerbaserade produkter samtidigt

Trädgårdsnät . Detta är ett universellt alternativ för zonindelning av en trädgårdstomt. Det kännetecknas av en ökad styvhet, har celler med en sektion på 20x20 eller 10x10 mm. Materialet används som ett galler för klättring och klättring av växter, som ett staket för gräsmattor och rabatter.

Bild
Bild

Dekorativt stängsel . Dessa typer av plastnät kännetecknas av en mängd olika cellformer, oftast finns det rundade, rektangulära varianter och "honungskakor". Ibland kombineras celler. Den största skillnaden från andra typer av detta staket kan kallas materialets präglade yta, kombinerat med en förbättrad förmåga att motstå aggressiv UV -strålning.

Bild
Bild

Rabitz . Helplastkonstruktionen är gjord av PVC med eller utan förstärkning, väven ser ut som metall. Staket gjorda av ett sådant nät har en genomsnittlig styvhetsgrad och tål bra arbetsbelastning. Storleken på cellerna kan vara från 55 till 18 mm, de är alltid diamantformade. När det gäller yttre egenskaper är denna typ av nät den enklaste, utan krusiduller.

Bild
Bild

Nödnät . Denna typ av produkt kännetecknas av egenskaper med hög hållfasthet och tål betydande chockbelastningar. Färgschemat för sådana maskor är det mest varierande - de är ofta målade i ljusa, väl synliga nyanser. Sådana strukturer installeras som stängsel på byggnads- och idrottsplatsernas territorium, separerar sektorer under konsert- och underhållnings- och andra offentliga evenemang.

Bild
Bild

För skuggning . Denna version av nätet kan fungera som ett oberoende staket eller ett hjälpelement som en del av andra typer av staketstrukturer. Dess särdrag är dess förmåga att skugga utrymme. Denna indikator varierar i intervallet från 35 till 100%, men själva strukturen har inte förstyvningsribbor, dess styrka är minimal.

Bild
Bild

Plastnät har den bredaste applikationen . De används för fäktning av sport- och byggarbetsplatser, lekplatser för barn. I dachasektorn eller på en personlig tomt installeras de som en del av stationära och tillfälliga staketstrukturer.

Du kan använda sådana staket i gräsmattor eller korraler för små husdjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Ett galvaniserat nätnät i en PVC-mantel eller ett klassiskt plastgitter är en utmärkt lösning för att skapa tillfälliga och permanenta staket. Vitt, grönt, rött - det produceras av dussintals tillverkare i Ryssland och utomlands . Det är värt att lära sig mer i detalj om vilka företag som producerar material med och utan flätning för att undvika eventuella misstag.

Bild
Bild

Flera varumärken kan särskiljas bland de ledande företagen på plaststängselnätmarknaden

  1. " LEPSE ". Ryskt företag som specialiserat sig på produktion av kedjelänk av olika slag. Förutom metallalternativ har anläggningen också en rad polymernät. Företaget säljer även tillbehör för installation.
  2. Conwed Plastics . Försäljningsledare bland utländska företag. Varumärket tillverkar produkter på sina egna fabriker i USA och Belgien. Näten uppfyller kraven i europeiska standardiseringssystem, polymerväven är flexibel, elastisk och tål betydande belastningar. Märkets produkter utmärker sig genom sin estetik.
  3. TPK Polystren LLC . Nätet har tillverkats under varumärket Stren sedan 2006. Företaget anses vara en erkänd marknadsledare, samarbetar med många stora byggföretag och jordbruksproducenter.
  4. Tenax . Den italienska tillverkaren tillverkar biaxiellt orienterat nät av högkvalitativa polymermaterial. Alla produkter överensstämmer med europeiska standarder, serien innehåller ett brett utbud av storlekar och många färgalternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra välkända företag inkluderar Tenser från USA, Russian SpiderNet, Slavros, SlavPlast . De tre senaste märkena erbjuder originella dekorativa vävningsalternativ och produkter med icke-standarddesign.

Bild
Bild

Urvalstips

Utbudet av plastnät på marknaden gör det lite svårt att välja rätt alternativ. För att underlätta beslutsfattandet är det värt att fastställa de grundläggande kraven för staketet redan från början. Kommer det att vara helt eller delvis, dekorativt eller funktionellt, är det bara ägaren som bestämmer. Förutom, budgeten för köpet är av stor vikt: priserna varierar från 60-70 rubel. / m2 upp till 140 rubel. / m2, utländska tillverkade produkter är dyrare.

Bild
Bild

Här är de grundläggande riktlinjerna för att välja

  1. Utnämning . Om det finns djur på plats som kan fly, små barn som kan luta sig mot staketet med hela sin vikt, är det bättre att omedelbart välja nödalternativet. Den tål maximal belastning utan deformation. För installation mellan grannplatser är en vanlig kedjelänk lämplig; för fasaden är det bättre att välja ett galler som lätt blir till en häck.
  2. Cellstorlek . Det är också direkt relaterat till syftet med staketet. För att skydda territoriet från obehöriga intrång är ett finmaskigt nät lämpligt. För dekorativt staket är alternativ med parametrar 10x10 eller 20x20 mm mer lämpliga för varje vävning. Denna parameter påverkar också ljusöverföringen - ju mindre celler, desto fler skuggor blir.
  3. Utseende . Mesh med original design är väl lämpade för att skapa fasadstängsel. Här ser cellernas ovanliga form eller deras variabla tvärsnitt original och fängslande ut. För att stänga av territoriet från den närliggande platsen kan du välja en enkel kedjelänk eller ett nödalternativ. Om du vill kombinera nätet med en häck är det bättre att göra ett sektionsstängsel som tål sådana belastningar.
  4. Material . Ett stycke plastnät har betydligt lägre bärighet än metallnät med polymerflätning. Om du har ett val bör du föredra miljövänlig och hållbar PVC.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är de viktigaste urvalskriterierna. Förutom, det är värt att uppmärksamma egenskaper som nätets höjd och tjocklek . Idag är staket på 2-2,5 m med ganska starka och tjocka celler populära. För att göra staketet svårt att klippa eller bryta kan du välja det metallförstärkta alternativet.

Bild
Bild

Hur fixar man nätet?

Installation av plaststaket kräver att vissa regler följs under installationen. Speciella lameller, hörn, remsor hjälper till att fixa strukturen. I detta fall väljs pelarna också ofta från polymera material, eftersom belastningen på ytan inte är för hög. Förfarandet innehåller ett antal steg.

  1. Territorimärkning . Det är nödvändigt att bestämma omkretsen av det framtida staketet, markera pelarnas plats. Det är värt att överväga längden på rullen. Om det är 15-18 m placeras stöden var 3: e m. I andra fall var 2-2,5 m.
  2. Installation av pelare . För en kapitalstruktur är det bättre att ta metall, med en diameter på 50-100 mm, hål för dem grävs 80 cm djupt. Först monteras hörnstolpar, jämnas från marken, sedan dras kontrollmärken längs dem och de återstående punkterna är markerade med en lod. De installerade stöden backas upp med sten eller brutet tegel, betong.
  3. Hänger nätet . Den dras från hörnet, säkrad med polymerklämmor. Efter att ha hängt den extrema sektionen kan du gå vidare till nästa stöd och försöka sträcka duken så mycket som möjligt. Du kan klippa ut materialet, trimma kanten med en vanlig beskärare eller sax. Om flera rullar används, vid korsningen för 1 stolpe kommer 2 delar av duken att hållas på en gång.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det är planerat att göra ett sektionsstängsel, kommer det under arbetets gång att vara nödvändigt att göra en ram från en stång . Installationen utförs från insidan, på konsoler. Nätet är också fixerat från den sömlösa sidan med små spikar eller speciella remsor i hörnen. Särskilda fästelement görs under sektionerna på pelarna, beroende på massan, hängs de på självgängande skruvar eller bultar. Ramen kan vara ganska lätt eftersom belastningarna från nätet är låga.

Bild
Bild

Med tanke på dessa rekommendationer kan du enkelt hantera självinstallation av ett staket av en plastkedjelänk . Med ett minimum av verktyg och en liten investering av tid kommer det skapade staketet att lyckas behålla ett attraktivt utseende i många år.

Rekommenderad: