PVC-film För Möbelfasader: Matta Och Glansiga Självhäftande Fasadfilmer För Möbler, Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: PVC-film För Möbelfasader: Matta Och Glansiga Självhäftande Fasadfilmer För Möbler, Tips För Att Välja

Video: PVC-film För Möbelfasader: Matta Och Glansiga Självhäftande Fasadfilmer För Möbler, Tips För Att Välja
Video: Erikslunds Möbler AB i Västerås 2024, Maj
PVC-film För Möbelfasader: Matta Och Glansiga Självhäftande Fasadfilmer För Möbler, Tips För Att Välja
PVC-film För Möbelfasader: Matta Och Glansiga Självhäftande Fasadfilmer För Möbler, Tips För Att Välja
Anonim

Konsumenter väljer alltmer syntetmaterial. Naturliga är naturligtvis bättre, men polymerer har motstånd och hållbarhet. Tack vare den senaste tillverkningstekniken är de saker som vi ofta använder, till exempel plastflaskor, plastfolier och mycket mer, helt ofarliga.

PVC -film är en termoplastisk polyvinylklorid, transparent, färglös plast, formel (C? H? Cl) n . Det är tillverkat av fermenterat polymermaterial genom bearbetning på specialutrustning, varefter materialet smälts. Resultatet är en hållbar beläggning.

Därför är det värt att välja PVC -film för möbelfasader, vilket kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Som med alla andra material har PVC -filmer för möbelfasader både för- och nackdelar. Den största fördelen med duken är kombinationen av dekorativa och skyddande funktioner. Efter bearbetning får produkten en intressant design, dessutom deformeras filmen inte, är resistent mot sot och vattentät.

Fördelar:

  • kostnad - priserna på PVC -film för fasader är låga, allt beror på den specifika modellen;
  • enkel applicering - duken är mycket lätt att applicera på möbler;
  • praktiskt - PVC -produkten deformeras inte, är vattentät, bleknar inte;
  • säkerhet - duken är miljövänlig, så du behöver inte vara rädd för din hälsa;
  • ett brett urval - många filmalternativ i olika nyanser och texturer öppna för köparen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • låg hållfasthet - duken kan lätt repas;
  • omöjlighet till restaurering - duken återställs inte vare sig genom polering eller slipning;
  • låg temperatur tröskel - för köket är filmen inte den bästa lösningen, eftersom även en varm mugg kan lämna spår på den.

Duken har fler fördelar än minus. Om filmen kommer i kontakt med tvättmedel förblir den intakt. Det kan användas för att dekorera möbler i rum med varierande luftfuktighet. Beläggningen skyddar träet från att brinna ut och förhindrar att mögel bildas.

Designers älskar att använda PVC -film i sitt arbete, eftersom du kan ge det absolut vilken look som helst: åldrande, skapar effekten av metall, tyg, vilket annat material som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

PVC -dukar skiljer sig från varandra i flexibilitet, tjocklek, färg och elasticitet. Självhäftande fasadfilm är avsedd för präglade och plana ytor. Den används lätt för golvlister, möbler, MDF -bänkskivor. MDF -fasader passar bäst för olika jobb. Plattor kan målas, emaljeras på dem, men det billigaste alternativet är att applicera PVC -film.

Det finns ganska många typer av PVC -filmer, varje användare kommer att kunna välja rätt alternativ

Matt . Denna typ av beläggning har en mycket viktig fördel framför andra - smuts och fläckar syns inte på den matta ytan. Möbelfasaden lyser inte onaturligt och som ett resultat finns det ingen bländning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textural . Denna produkt imiterar naturmaterial. Speciellt efterfrågade bland konsumenterna är texturerade filmer för marmor, trä, samt beläggningar med mönster. Beläggningen ser mycket imponerande ut på köksenheter och bänkskivor i MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glansig . Beläggningen skyddar möbelfasaden från olika negativa påverkan, repor. Vid långvarig användning avlägsnar filmen inte, den är fuktbeständig. Beläggningen på fasaden har en vacker glans. Men alla älskar honom inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande . Självhäftande är perfekt för självtillämpning på möbler, till exempel om du vill uppdatera möblernas utseende. Självhäftande bearbetas med en speciell förening som gör att beläggningen kan fästa säkert på ytan på möbelfasader.

Bild
Bild

I vissa fall är filmen dessutom dekorerad med präglade mönster, en 3D -bild appliceras på den. Beläggningen kommer i de mest oväntade färgerna, vilket gör att du kan skapa intressanta inredningsalternativ.

Tillverkare

En bra film produceras i Tyskland - den har visat sig bra på den ryska marknaden. Tysk omslag av Pongs har länge varit kända och älskade av konsumenterna.

Och filmen av sådana tyska företag som Klöckner Pentaplast och Renolit Prestige klass , är mycket populärt bland fönster-, dörr- och möbelproducenter.

I Prestige -serien du kan hitta mycket extravaganta alternativ. Tillverkare följer nya modetrender och försöker att inte avvika från detta. Den enda nackdelen är att produkterna är av hög kostnad.

Produkter från kinesiska tillverkare är inte mindre efterfrågade - ett brett sortiment låter dig välja det bästa alternativet för att skapa önskad design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativ beläggning produceras också i Indien, men kinesiska produkter tas oftast till Ryssland . Människor har en stereotyp att dåliga saker produceras i Kina, men så är inte fallet. Kinesiska fabriker för tillverkning av PVC -filmer skapar exakt vad konsumenten beställer. Uppfyller alla hans önskemål och uppfyller alla krav, är beläggningen skapad i valfri färg, tjocklek och kvalitet.

Säker, starkare film kostar mer … Om du behöver köpa en billig film blir den något sämre i kvalitet, till exempel tunnare, den kan spricka i kylan.

Därför, innan du väljer, bör du ta hänsyn till alla nyanser och också be säljaren om ett kvalitetscertifikat.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera kriterier att lita på när du väljer en beläggning, och de viktigaste är överensstämmelse med design och minimering av avfall under beskärning. Det första steget är att bestämma vilken typ av film som är lämplig för möbelfasaden . Vanligtvis, för en klassisk inredning, väljs en film som imiterar ett träd. Färgen - ljus eller mörk - väljs beroende på det allmänna konceptet för rummet, golvet och väggdekorationen.

Classic innebär användning av en vit beläggning . Älskare av iögonfallande, ljusa designalternativ kan välja en film i röda, blå eller gula färger. Ofta används beläggningen för köksförklädet - självhäftande är perfekt i det här fallet. När du väljer bör du fokusera på syftet med köpet, eftersom varje material skiljer sig från varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du väljer en film är det lämpligt att bestämma både fasadens utseende och dess form . De flesta kök av MDF är täckta med en film i produktion som inte är rädd för vatten och är resistent mot skador. PVC-folie är inte täckt med plattor, utan färdiga fasader. Det finns många filmdesignalternativ, men det mest populära är träliknande beläggning för MDF.

I detta fall imiteras inte bara skuggan, utan ritningen överförs också . Tillsammans med fräsning ser den fanerade möbelfasaden inte annorlunda ut än den i trä. För kök i klassisk stil skapas villiga åldersfasader: en konstgjord patina appliceras över filmen, vilket visuellt får träet att se gammalt ut.

Matt, liksom kombinerade beläggningar med mönster används endast för släta fasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att ta hand om filmbeläggningar är otroligt enkelt . Både torr och våt rengöring passar dem - det räcker att torka av möblerna med en fuktig trasa. Det är förbjudet att använda rengöringsmedel som innehåller slipande ämnen, liksom borstar och andra anordningar för mekanisk rengöring - de lämnar repor på PVC -filmen. Efter att ha lärt dig vad filmer är, vilka egenskaper de har, kan du göra ett bra köp som kommer att hålla länge.

Rekommenderad: