Möbler Av Massiv Furu: Möbelfasader Från Bärnsten, åldrade Och Andra, Vitryska Möbler I Trädgården Och Hemmet Och Från Andra Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Möbler Av Massiv Furu: Möbelfasader Från Bärnsten, åldrade Och Andra, Vitryska Möbler I Trädgården Och Hemmet Och Från Andra Tillverkare

Video: Möbler Av Massiv Furu: Möbelfasader Från Bärnsten, åldrade Och Andra, Vitryska Möbler I Trädgården Och Hemmet Och Från Andra Tillverkare
Video: Herdins Träbehandlingsskola Bets 2024, April
Möbler Av Massiv Furu: Möbelfasader Från Bärnsten, åldrade Och Andra, Vitryska Möbler I Trädgården Och Hemmet Och Från Andra Tillverkare
Möbler Av Massiv Furu: Möbelfasader Från Bärnsten, åldrade Och Andra, Vitryska Möbler I Trädgården Och Hemmet Och Från Andra Tillverkare
Anonim

När du skapar interiörer i ekologisk, rustik, lantlig stil kan du inte klara dig utan möbler av naturmaterial. Massiva tallprodukter kommer att vara en utmärkt och ekonomisk lösning. Naturmaterial med en trevlig konsistens kommer organiskt att passa in i sådana designprojekt, där det är nödvändigt att visa harmoni och närhet till naturen, enkelhet och korthet i rumsinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För att kunna utvärdera massiva furumöbler och lyfta fram dess funktioner måste du ta reda på fördelarna och nackdelarna med sådana produkter. Plusserna inkluderar följande punkter:

  • miljövänlighet för materialet och följaktligen minimal avdunstning och utsläpp av skadliga ämnen under drift (med undantag för det övre lagret av skyddsbeläggningen);
  • materialet är mycket praktiskt, tall är trä med hög hartshalt, det är denna naturliga sammansättning som ger materialet motståndskraft mot svampar och mikroorganismer, samt sönderfall; speciella impregneringar förstärker effekten, vilket gör möbelprodukter pålitliga och hållbara;
  • tall - mjukt trä, lämpar sig lätt för alla bearbetningar - slipning, fräsning, vilket gör att du kan skapa olika former av produkter, utöka tillämpningsområdet i olika inredningsstilar;
  • lämplig för ett rum med något ändamål, det estetiska utseendet på tall ser lämpligt ut både i sovrummet och i vardagsrummet.
Bild
Bild

Nackdelarna med furumöbler inkluderar följande nyanser:

  • tall är mjukt, det kan inte bara vara ett plus, utan också ett minus, eftersom en sådan produkt lätt kan utsättas för fysisk stress, det finns repor eller flis på ytan;
  • styrelsens struktur är heterogen, med tiden kan den ändra färg ojämnt, en sådan effekt på en amatör, kanske kommer någon att se en speciell charm i detta.
Bild
Bild

Det finns en uppfattning att furumöbler i huset har en fördelaktig effekt på människors hälsa och på hans kropp som helhet . Tallar i barnkammaren kommer att förhindra utvecklingen av inflammatoriska processer hos barn i samband med förkylning. Ett sovande set hjälper vuxna att skapa sömn, bli av med neuroser.

En behaglig doft kommer att fylla rummet, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på nervsystemet . Allergiker bör dock tänka på konsekvenserna innan de köper furumöbler - hartser och ångor kan förvärra sjukdomen, orsaka rinnande näsa, rodnad och klåda i ögonen, nysningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper bör du också vara uppmärksam på hur träet bearbetades, vilken beläggning som applicerades på ytan . - produktens hållbarhet och bevarandet av det ursprungliga utseendet beror på detta. Den billigaste beläggningen är nitrocellulosalack. När du köper en produkt märkt "NC" bör du förstå att den är minst motståndskraftig mot fukt. Badrummet och köket är inte de mest lämpliga lokalerna för sådana produkter. Men som ett headset i sovrummet kommer möbler med en sådan beläggning att vara till nytta.

Tallmöbelfronter avsedda för rum med hög luftfuktighet är belagda med polyuretanlack . Den behandlade ytan är inte rädd för våtrengöring, möblerna är lämpliga för inredning av köket. Sådana produkter kommer att kosta mer, men har också en längre livslängd. Vattenakryllack sparar från utbrändhet och uttorkning. De har också vattentäta egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla möbler är gjorda av massiv furu. Detta och modulära fabriksprodukter och färdiga headset och enskilda produkter , samt produkter tillverkade på beställning enligt individuella storlekar. Särskilt populärt är trädgårdsmöbler av massiv tall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild behandling med impregnering, vaxning, beläggning med vattenavvisande lack gör den resistent mot tuff miljö - regn, hagel, starkt solljus. Tall har en särskilt stark energi.

Även en tallbänk hjälper dig att slappna av bättre i naturen, få styrka och sinnesro.

Bild
Bild

Designalternativ

Tallbrädan har en behaglig brunaktig, beige-gul färg. Ibland syns ljusrosa fläckar på ytan. Tallmöbler är redo att passa in i alla interiörer, eftersom bearbetning och färgning av trä av hög kvalitet gör det möjligt för tillverkare att göra samlingar för alla smaker.

Bild
Bild

Minimal bearbetning av produkten i form av färglös eller gult lack kan du skapa mönster i följande stilar:

  • rustik;
  • Land;
  • eko.

Du kan hitta antikt dekorerade produkter. Konstgjorda möbler ger interiören ett autentiskt utseende, speciell komfort och värme. Sådana möbler passar perfekt in i ett badhus eller ett hus på landet. För sådana stilistiska beslut är det bättre att välja massiva, solida alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mer sofistikerade alternativ med färgad lackering kommer att vara ett utmärkt stöd för interiörer i en av de klassiska stilarna. På grund av träets mjukhet och breda bearbetningsmöjligheter är furumöbler lämpliga för stilar:

  • barock;
  • empirestil;
  • antik;
  • Viktorianskt.

Tall är ett träd som växer övervägande på norra breddgrader, så det passar perfekt in i minimalistiska skandinaviska interiörer. Att hitta rätt kollektion för denna design är inte svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Nu på marknaden finns det en enorm mängd vitryska, ryska och utländska, främst europeiska, furumöbler. Varje fabrik kännetecknas av sin unika stil, möbeltillverkningsmetoder och val av komponenter.

En av de största ryska möbeltillverkarna som arbetar med råvaror från tallskivor är Ecomebel i S: t Petersburg … Företaget erbjuder ett stort urval av möbler för hem- och sommarstugor. Möblerna är gjorda av massiv karelsk furu, som värderas för sin hållbarhet och utmärkta utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitrysk-tyskt gemensamt samarbete MMZ (Minsk Furniture Center) har funnits på marknaden i över 25 år och exporterar sina produkter till Ryssland, Kazakstan, USA, Kanada och europeiska länder. Varumärket litar på det svenska företaget IKEA som gör beställningar till fabriken för tillverkning av byråer, sängar, garderober, matgrupper och andra skåpmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelföretag "KEDR-M " erbjuder produkter i gammal rysk stil. Massiva, rejäla, avsiktligt åldrade möbler passar inte bara för inredning av ett lanthus, det är också populärt bland ägarna till sina egna restaurangkomplex och vilahem.

En fantastisk atmosfär ges av interiörerna som skapats med hjälp av sådana produkter, de låter dig koppla av din kropp och själ, för att transporteras från en bullrig stad till ett lugnt byhörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av utsökta interiörer och interiörer i klassisk stil, organiserar JSC "Minskproektmebel " erbjuder sina samlingar: högtidlig snövit "Verona" och strikt, gjord i mörk färg "Omega".

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan 2010 har Timberica varit i drift . Det grundades av Klaus Matsen från Danmark och Matt Konti från Finland. Under 2012 öppnade partnerna en filial i Karelen, och varor av europeisk kvalitet kom in på den ryska marknaden. Ett stort antal samlingar skiljer sig åt i design och stilistiska drag. Vissa är täckta med snövit emalj, andra är färgade, vissa modeller har behållit träets naturliga färg. Produkterna tillverkas huvudsakligen i återhållsamma skandinaviska och minimalistiska stilar.

Rekommenderad: