Värmebesparande Film: Värmereflekterande "tredje Glas" För Fönster Och Värmeisolerande Film För Batterier, För Golv Och Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Värmebesparande Film: Värmereflekterande "tredje Glas" För Fönster Och Värmeisolerande Film För Batterier, För Golv Och Väggar

Video: Värmebesparande Film: Värmereflekterande
Video: DÖRRAR OCH FÖNSTER 3 TIPS OCH TRICKS 2 INSYNSSKYDD 2024, Maj
Värmebesparande Film: Värmereflekterande "tredje Glas" För Fönster Och Värmeisolerande Film För Batterier, För Golv Och Väggar
Värmebesparande Film: Värmereflekterande "tredje Glas" För Fönster Och Värmeisolerande Film För Batterier, För Golv Och Väggar
Anonim

Värmehållande film är inte den viktigaste, snarare ett ytterligare sätt att minska värmeförlust i rum och bilinteriör på vintern . Den specifika värmeförlusten reduceras med cirka 15–20%. I denna artikel kommer vi att överväga funktionerna och tillämpningen av värmebesparande film.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Värmebesparande film reflekterar värme tillbaka till hemmet eller byggnaden . Det avbryter strålning i det termiska (infraröda) området, så att synligt ljus kan passera igenom. Mycket av värmen går inte förlorat i utrymmet utanför det slutna rummet, utan återvänder till rummet eller bilens interiör. Tekniken för tillverkning av en värmereflekterande film är baserad på en kombination av ett metallskikt (eller sprutning från det), som leder värme väl, och ett lager med låg värmeledningsförmåga. Den första omfördelar jämnt den mottagna värmen, den andra förhindrar att den försvinner ytterligare, bortom gränserna för den avgränsade zonen.

Den idealiska värmeisolerande "tårtan" är termosens inre vägg, som gränsar till vakuumet och inte till den filmporösa strukturen.

Bild
Bild

Översikt över arter

Arkitektonisk termisk film är transparent, den används på glasfönster i byggnader, strukturer och bilar. En vanlig har inte genomskinlighet, den är placerad under ett sträcktak, väggpaneler, laminat och parkett, dolt under klädseln (klädsel) i bilens interiör. Både det ena och det andra avgränsar ägarna och / eller arbetarna på sommaren från värmen ute och på vintern - behåller det mesta av värmen. I båda fallen sänks kostnaderna för luftkonditionering och uppvärmning avsevärt.

Vanlig (tak och vägg, golv) värmeisoleringsfilm tillverkas på grundval av följande material:

  • skummad polyeten;
  • fibrös polypropen;
  • lavsanfiber eller tyg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt metoden för applicering av värmereflektorn är filmen uppdelad i följande typer:

  • folielager;
  • sputtat kompositskikt.

Folie i fuktiga rum utsätts för snabbare förstörelse. På grund av detta används skummad skum eller fiber inte i bad och bastur, badrum, toaletter och i köket. Sprutningen skyddas av ett tunt, mikroskopiskt lager av plast, dammpartiklar av metall (aluminium) försämras inte. Den uppvärmda sprutningen smälts lätt in i polymerbasen även i produktionssteget. Detta är en teknik som är högre än foliering, som övervakas noggrant i fabriker.

Värmefilm för väggar och golv - stenofon - liknar vanlig penofol . Den har en porös eller bubbelstruktur. Det placeras under den dekorativa beläggningen, varför det inte kommer att vara möjligt att undvika att värma väggpanelen från insidan av rummet, men det är inte lika viktigt som den verkliga flykten av överskottsvärme genom väggen till utsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande

Denna underart liknar filmen som används för skärmen på en smartphone eller surfplatta. För tydlig vidhäftning, utan luftbubblor under fläckar och ludd, rengörs rummet noggrant och alla "dammiga" saker och föremål tas ut. För att skydda den självhäftande sidan från damm och fukt under transporten har tillverkaren lagt ett skyddande lager på den. Självhäftande produktion är en teknik som kräver ultrarene fabriksförhållanden; samma renlighet säkerställs på kundens webbplats.

Det är svårt att hålla fast den här filmen på egen hand - en snedvridning, och det är svårt att ta bort rynkor, eftersom borttagning och återstickning av samma filmfilm dramatiskt kommer att påverka genomskinligheten och attraktiviteten hos fönstret, glaset . Denna film limmas, med början från något av hörnen, och drar gradvis tillbaka det skyddande lagret. Bilfärgning kräver inte mindre omsorg än att limma en film på fönstren i ett hus eller en byggnad.

Filmen "Third Glass", som används för enkammare isolerglasenheter, levereras med dubbelsidig tejp med samma transparens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krympa

Krymp alternativ - en film för fönsterkarmen . Den fixeras med dubbelsidig tejp. Ett luftgap bildas under det, vilket förhindrar att värme snabbt lämnar rummet. Den ursprungligen limmade värmeskyddande filmen liknar skrynklig polyeten. För att räta ut det, rikta varm luft från en hårtork mot det - nu ser det sträckta tyget snyggt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under tvålvatten

Denna beläggning liknar tonat glas och är hållbar. Den andra fördelen är enkel applicering. Alla tvålar utan aromadditiv är lämpliga som lockande lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

För fönsterrutor är endast transparent film lämplig. Det skyddar mot överdriven ultraviolett strålning och behåller upp till 30% av infraröd strålning, men synligt ljus tränger in i rummet nästan helt . Det finns mörka och till och med spekulära alternativ som blockerar en del av det synliga ljuset - liknande autotone. Under dagen kommer ägarna att skyddas från nyfikna ögon utifrån. För sådan sekretess betalar hyresvärden för oförmågan att odla någonting - växterna behöver solljus. Nästan alla filmer som inte lämnar rynkor efter installationen är lämpliga för ramen. Dekorativ - kommer att ändra färgen på ramen från vit till någon av de som var tillgängliga vid köpet i byggnadsmarknadens sortiment. Snåla inte med kvalitet: billiga filmer bleknar snabbt och spricker av ultraviolett strålning och överskottsvärme.

Använd inte filmer för glas som har en tillverkningsfel - tydliga inneslutningar av metall, synliga för blotta ögat … En film som har använts i flera år kan avsevärt förlora sin vidhäftningskraft. Det måste hålla skärvorna av oavsiktligt krossat glas - detta minskar skadan hos människor och gör det svårt för tjuvar att komma åt det låsta rummet. Detsamma gäller för tonning av bilar - i händelse av en olycka kommer föraren inte att täckas med krossat glas. För batterier, särskilt de som ligger i nischen på byggnadens yttervägg, används inte så mycket en tunn film som det vanliga skummade foliet. Det tål uppvärmning upp till +120 grader - batteriet ger sällan ut +90. Filmen kommer att hålla minst flera års konstant värmebelastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Värmereflekterande folie används inte nära en bastuugn eller uppvärmd spis. Billig film stöder förbränning - det är brandfarligt … Du kan inte använda filmen utan att ta bort skiktet som skyddar den självhäftande sidan, klistra fast detta med lim eller tejp och försök spara på själva filmen. Det avtagbara lagret skyddar sidan med limmet, men blir själv grumligt av många "repor", synligheten genom sådant glas reduceras till ett nästan matt tillstånd.

Innan limningen rengörs och tvättas ytan på glaset eller ramen noggrant . Det är omöjligt att fästa filmen av alla typer som inte använder tvålösning på en fuktig, inte noggrant torkad yta - det bildas bubblor som är extremt svåra att ta bort utan att förlora kvaliteten på den nya beläggningen.

Efter att skyddsskiktet tagits bort måste filmen omedelbart limmas: dammpartiklar och skräp förstör det oåterkalleligt om det ligger på en skyddad plats i flera timmar. Vissa lim torkar helt enkelt ut under denna tid, och filmen blir olämplig för högkvalitativ installation.

Rekommenderad: