Mjuka Fönster För Ett Lusthus (33 Bilder): Transparenta Gardiner För PVC -fönster, Flexibelt Glas Med Egna Händer, Film För Fönsterkonstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Mjuka Fönster För Ett Lusthus (33 Bilder): Transparenta Gardiner För PVC -fönster, Flexibelt Glas Med Egna Händer, Film För Fönsterkonstruktioner

Video: Mjuka Fönster För Ett Lusthus (33 Bilder): Transparenta Gardiner För PVC -fönster, Flexibelt Glas Med Egna Händer, Film För Fönsterkonstruktioner
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Mjuka Fönster För Ett Lusthus (33 Bilder): Transparenta Gardiner För PVC -fönster, Flexibelt Glas Med Egna Händer, Film För Fönsterkonstruktioner
Mjuka Fönster För Ett Lusthus (33 Bilder): Transparenta Gardiner För PVC -fönster, Flexibelt Glas Med Egna Händer, Film För Fönsterkonstruktioner
Anonim

Mjuka fönster för lusthus och öppna terrasser är välförtjänt populära bland ägare av hus och sommarstugor. Produkterna är mjuka transparenta gardiner gjorda av PVC, polyester eller polyuretan, som på ett tillförlitligt sätt skyddar öppna ytor vid dåligt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Flexibla fönster är gjorda av högkvalitativ tät polyetenfilm, vilket är ett utmärkt alternativ till glas. Materialet har goda frostbeständiga egenskaper, vilket gör det möjligt att använda fönster under den kalla årstiden. Ibland används ogenomskinliga tyger förimpregnerade med akrylförening för mjukt glas.

För att öka produkternas attraktivitet är rullgardiner utrustade med kanter i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka fönster installeras på öppningar av alla former och storlekar. Produkterna används för att skydda verandor, öppna terrasser och lusthus från vind och nederbörd, samt som ett material för att bevara lokaler för vintern.

Polyvinylkloridfilmen från vilken de transparenta gardinerna är gjorda är mycket motståndskraftig mot direkt exponering för ultravioletta strålar och extrema temperaturer . Det tappar inte sin elasticitet under hela livslängden, som bestäms av 7-10 år. Detta skiljer positivt PVC -film från andra material som används för att skydda öppna utrymmen från atmosfäriska fenomen och insekter. Transparenta fönster kostar ungefär ett och ett halvt tusen rubel per 1 kvm. m material. Mängden kan variera beroende på tillverkaren, fästelementens kvalitet, samt förekomsten av kant eller fotoutskrift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets tjocklek är 500 och 700 mikron, rullens bredd är 140 cm, kanten är 5 cm. Fönster med en bredd på mer än 140 cm görs genom termisk lödning av standardark, med en formbredd söm lika med 3 cm. 600 , som presenteras i ett stort antal färger, tvättar perfekt och ser estetiskt tilltalande ut. Mjuk inglasning av dörröppningar är utrustad med ett dragkedjelås, vars tjocklek inte överstiger 1 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ogenomskinliga dukar som innehåller lavsanfibrer har större styrka och hållbarhet jämfört med transparenta modeller. Kombinerade alternativ med en transparent topp och en ogenomskinlig botten är mycket populära, oftast används för dörrglas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Den höga konsumenternas efterfrågan på mjuka fönster beror på materialets många obestridliga fördelar:

  • Snabb och enkel installation … Det kommer inte att vara svårt att installera strukturen med egna händer, inte ens för personer som inte har någon installationserfarenhet. Att demontera dukarna kommer inte heller att orsaka svårigheter. Detta är bekvämt för säsongsinstallation och i fallet när sommarstugan lämnas utan uppsikt under vinterperioden och det finns risk för stöld från platserna.
  • Bekväm kostnad … Mjuka fönster är mycket billigare än plastkonstruktioner, vilket är mycket fördelaktigt för inglasning av sommarstugor och verandor. Detta gör att du kan stänga många stora öppningar med minimala ekonomiska förluster.
  • Bra ljusgenomsläpplighet … Utmärkt transparens av materialet i kombination med frånvaron av fönsterramar ger en utmärkt utsikt över gården, tomten och trädgården.

PVC -film överför upp till 90% av solljuset, växer inte grumligt och spricker inte.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Miljösäkerhet . Materialet har alla nödvändiga certifikat för överensstämmelse, vilket garanterar filmens fullständiga ofarlighet för människors hälsa. Vissa modeller är mycket motståndskraftiga mot eld, vilket avsevärt ökar den säkra användningen av rummet.
  • Hygien och enkel skötsel … Skyddsfilmen är lätt att rengöra och är inte benägen att mögel och mögel. Om driftsförhållandena iakttas och fönstren hålls rena kan produkterna hålla i upp till 10-15 år.
  • Motståndskraftig mot aggressiva miljöförhållanden . Mjuka fönster är inte rädda för solljus och atmosfärisk nederbörd, och polyuretan- och PVC -modeller kan användas i temperaturintervallet från -40 till +80 grader. Detta ger gott om möjligheter för deras användning i olika klimatzoner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bra värmebesparande egenskaper material kan du värma lokalerna med elektriska eldstäder och värmare utan risk för värmeförlust. Detta gör det möjligt att använda lokalerna i upp till 8 månader om året.
  • Säker drift . Sådana fönster kan inte brytas, vilket eliminerar risken för personskador vid oavsiktlig skada på glaset. Detta tillåter användning av foliefönster för inglasning av öppna verandor och trädgårdspaviljonger avsedda för lekrum för barn. Ett brett utbud av färger och ett stort sortiment av modeller med tryck gör att du kan dekorera ett rum och ordna ett fönster som matchar alla färger på fasaden och interiören.
  • Material är inte benägna att ackumulera statisk elektricitet, varför inte elektrifierad och lockar inte hår, ludd och damm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Du kan köpa och installera mjuka fönster med företagstjänster eller på egen hand. För att göra detta måste du köpa speciella fästen och rullmaterial. Det finns tre sätt att förstärka fönster i öppningar:

Svängbara fästen . Denna metod är mycket enkel och vanlig. Det används ofta vid installation av fönsterkonstruktioner i sommarstugor.

Kärnan i metoden består i att installera speciella fästen runt den cirkulära omkretsen, utrustade med svängbara element som sätts in i öglorna och roteras, drar och fixerar duken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Remmar . Metoden består i att sätta öglorna på häftklamrarna och fixera duken med hjälp av remmar som sätts in i fästet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande struktur … Detta system ger inte bra täthet, men det är attraktivt i utseende. Frånvaron av remmar och vridbara mekanismer i metall gör att fönstret kan se snyggt och estetiskt tilltalande ut. Denna metod används ofta vid inglasning av öppna ytor på kaféer, restauranger och paviljonger. Duken fästs i metallstyrningar och glider i önskad riktning med hjälp av rullar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen bör börja med att fixera den övre delen av duken till bäraren av spannet. Detta måste göras med en konstruktionshäftapparat. Avståndet mellan fästelementen måste vara 30 cm.

Därefter utförs fästen för fästen för gångjärn eller vridlås på väggens yta. Ett bältesband är fixerat genom varje löpmeter, som håller duken i ett vridet tillstånd. Sidofästen ska vara 40 cm från varandra.

Bild
Bild

När du installerar mjuka fönster på egen hand, måste du komma ihåg att med en skarp kall snäppning ändras dukens storlek, därför att när du utför sommarinstallation bör du inte sträcka filmen för mycket, och vice versa, om installationen utförs på vintern, då bör spänningen vara maximal.

Bild
Bild

Vårdtips

För att hålla mjuka fönster rena är det nödvändigt att regelbundet tvätta filmen med syntetiska tvättmedel och en svamp. För stora ytor av folieglasering rekommenderas att använda en slang med diffusorspray. Kanttejpen ska tvättas med tvålvatten och en medelhård borste. Det är nödvändigt att tvätta fönstren när de blir smutsiga och dammiga, och alltid efter regn. Det rekommenderas inte att använda en borste när du tvättar filmen - det är bättre att använda en mjuk trasa, svamp eller mikrofiber.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka fönster behöver inte demonteras för vintern, men om filmen av någon anledning tas bort, måste duken tvättas noggrant med varmt tvålvatten, sedan sköljas noggrant med rent vatten och torkas torrt. Produkterna ska förvaras vikta utan att böja eller krossa duken.

Det rekommenderas att förvara mjuka gardiner i ett torrt, uppvärmt rum utan plötsliga temperaturförändringar, annars kan metallöglor vid hög luftfuktighet börja rosta och lämna rostiga märken på filmen.

Bild
Bild

Recensioner

Mjuka PVC -fönster är mycket efterfrågade bland ägare av sommarstugor, stugor, hus och restauranger. De skyddar lokalerna perfekt från nederbörd, kyla och vind.

Bild
Bild

Konsumenter noterar att installationen av sådana fönster inte kräver stora kostnader och eliminerar behovet av komplex installation med hjälp av specialister. Uppmärksamhet uppmärksammas på goda ljusöverföringar och blekningsresistens hos tryckta produkter. Fördelarna inkluderar ett brett utbud av färger på produkter, som låter dig välja en modell för en fasad- eller landskapsdesign. Ägarna till öppna sommarcaféer noterar användarvänligheten av hoprullningsfönster, som kan sänkas på några minuter när det börjar regna eller när vinden intensifieras, och kan också snabbt tas bort när vädret är bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med produkterna inkluderar den låga tätheten hos glidande strukturer och risken att skada dukarna med vassa föremål. Detta gäller mer för PVC- och polyesterprodukter, eftersom polyuretandukar på grund av deras höga elasticitet inte är lätta att skada. Förekomsten av vindar av produkter noteras också i vindbyar, men detta är troligtvis resultatet av felaktig installation av fönster och svag spänning i duken.

Rekommenderad: