Genomskinlig PVC-film: Användning Av En Film "mjukt Glas" För Fönster, Tjocka Och Tjocka, Plastiska Och Styva Filmer För Andra ändamål, Typer Av Produkter Med En Tjocklek

Innehållsförteckning:

Video: Genomskinlig PVC-film: Användning Av En Film "mjukt Glas" För Fönster, Tjocka Och Tjocka, Plastiska Och Styva Filmer För Andra ändamål, Typer Av Produkter Med En Tjocklek

Video: Genomskinlig PVC-film: Användning Av En Film
Video: Install Gila® Privacy Control or Glare Control Window Film 2024, April
Genomskinlig PVC-film: Användning Av En Film "mjukt Glas" För Fönster, Tjocka Och Tjocka, Plastiska Och Styva Filmer För Andra ändamål, Typer Av Produkter Med En Tjocklek
Genomskinlig PVC-film: Användning Av En Film "mjukt Glas" För Fönster, Tjocka Och Tjocka, Plastiska Och Styva Filmer För Andra ändamål, Typer Av Produkter Med En Tjocklek
Anonim

Lusthus, liksom terrasser och verandor anses vara favoritplatser för rekreation för ägare av sommarstugor, lantstugor, liksom deras gäster. Ösregn, vindstötar eller en kraftig förkylning kan dock göra obehagliga justeringar av dina semesterplaner. Det är därför det är önskvärt att ha speciella enheter som gör att du snabbt kan reagera på väderhändelser. Det finns en sådan väg ut - praktiska "mjuka fönster" baserade på ett filmmaterial. De kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild

Särdrag

Mjuka transparenta fönster för verandor och balkonger har tagits i bruk relativt nyligen, men har redan bevisat sin användarvänlighet. De kallas annorlunda - silikonfönster, PVC -gardiner samt transparenta dukar. Materialets relevans förklaras mycket enkelt - när de åker på en semester i naturen tvingas ägarna till lanthus att komma ihåg att vädret när som helst kan försämras.

Bild
Bild

Regn, heta solstrålar, damm, vindbyar och naturligtvis allestädes närvarande insekter kan störa ett bekvämt tidsfördriv . Med höstens början är lusthusen fyllda med fallna löv, stormströmmar med lera tränger in där. På vintern är sådana lokaler ofta täckta med snö. Allt detta har en negativ inverkan på de material från vilka säsongsstrukturer byggs.

Bild
Bild

Om du utför standard hårdglas, blir kostnaden för de inneslutande strukturerna ganska hög, särskilt om du använder klassiska fönster med dubbelglasfönster av plast.

Ett alternativ kan vara en ny teknik för att ordna mjuka fönster, som är billiga, och dessutom kan de enkelt och snabbt demonteras vid behov.

Det bör noteras att vanlig hållbar polyeten i detta fall inte kan användas, eftersom det blir till små estetiska trasor - materialet kan riva från en hård vind och blir grumlig under påverkan av UV -strålar.

Bild
Bild

För att ordna mjuka fönster används vanligtvis tätare och mer hållbara dukar med höga tekniska och operativa egenskaper:

  • serviceperiod - 5-10 år;
  • styrka - tål ett kast av en liten sten eller tegel;
  • ljusöverföring - upp till 85%;
  • arbetstemperaturområde - från -30 till +60 grader.

Denna film är mycket enkel att montera. Allt som behövs från ägaren till det inhägnade området är att fixa fästet, fästa filmen och stänga den.

Bild
Bild

Materialet vid användning vid förhöjda temperaturer avger inga giftiga ämnen . Kombinationen av dessa egenskaper, i kombination med ett demokratiskt pris, leder till att efterfrågan på plastfönster ökar stadigt dessa dagar.

Fördelar och nackdelar

Bland de främsta fördelarna med filmskydd för fönster är:

  • materialet tillåter inte att kall luft passerar igenom, därför kan du behålla en bekväm temperaturregim i rummet;
  • höga parametrar för ljudisolering;
  • effektivt skydd mot regn och snö, vindbyar och damm, samt skadliga insekter;
  • vind- och fuktbeständighet;
  • 100% transparens;
  • krävande vård;
  • enkel installation;
  • lång driftstid.
Bild
Bild

Det bör dock komma ihåg att ju oftare de mjuka fönstren fälls och flyttas, desto mindre kommer de att tjäna.

Det är ingen slump att tillverkare inte rekommenderar att ta bort plastglas, eftersom de under långtidslagring börjar böja och torka. Detta leder till sprickbildning och förlust av prestanda.

Bild
Bild

Tyvärr, på dachas finns det alltid de som vill röra, prova filmglasögon för styrka eller ta bort dem . Detta är typiskt för alla webbplatsägare, deras gäster och grannar, särskilt yngre. Det är därför, som praktiken visar, fönster håller mycket mindre än 10 år.

Olika sorter

För tillverkning av mjuka fönster använder tillverkarna olika polymermaterial. Alla kännetecknas av höga parametrar för transparens, ökat motstånd mot ogynnsamma väderfaktorer samt mekanisk påfrestning. Filmer deformeras inte av fukt, temperaturfluktuationer och UV -strålning.

De mest utbredda på marknaden är filmer gjorda av polyvinylklorid och polyuretan.

Bild
Bild

PVC -dukar . Idag är de den mest efterfrågade versionen av mjuka gardiner. De kännetecknas av en lång driftstid utan att ersätta enskilda fragment. Materialet är elastiskt, men hållbart, motståndskraftigt mot solljus, hög luftfuktighet och temperaturfluktuationer. Polyvinylklorid är absolut brandsäkert, tack vare vilket materialet kan användas för att täcka lusthus med grillar och grillugnar placerade inuti.

Bild
Bild

PVC eliminerar utseende och reproduktion av svampar, mögel och annan patogen mikroflora. PVC -fönster erbjuds i butiker i det bredaste sortimentet, därför kan du välja den optimala modellen för fönsteröppningar i absolut alla storlekar . Det finns en mängd olika nyanser, det vill säga att användaren alltid kan köpa det alternativ som är mest harmoniskt med exteriören och inredningen.

Bild
Bild

Polyvinylkloridfilm kan vara helt eller delvis transparent, så att du kan skugga vissa delar av terrassen . Till skillnad från klassiska glasrutor, de priser för vilka flexibla PVC -fönster är lägre, dessutom kännetecknas de av alla samma egenskaper som vanligt glas. PVC -filmen som säljs produceras vanligtvis i rullar och har en tjocklek på 200, 500, samt 650 och 700 mikron.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju högre denna parameter, desto mer transparent och hållbar blir barriären.

Detta innebär att fönstren vid behov tål även de mest ogynnsamma yttre påverkan och flera demonteringscykler. Gardiner på 200 och 500 mikron är det mest budgetmässiga alternativet, därför används de för att delvis täcka små öppningar . Tjocka dukar på 650 och 700 mikron är optimala för medelstora och stora öppningar, de är mer populära bland ägare av förortsområden.

Bild
Bild

Polyuretan . Det är ett annat populärt material för mjuka fönster. Den har något mindre tjockleksparametrar (1 mm, 2 mm och 3 mm), men när det gäller driftsegenskaper är den inte på något sätt sämre än PVC -modeller, och vad gäller elasticitet överträffar den till och med polyvinylklorid. Polyuretan är ganska svårt att riva och punktera med ett spetsigt föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är frostbeständiga fönster, de kan användas även vid låga temperaturer ner till -80 grader.

I kylan deformeras de inte och förlorar inte sitt ursprungliga utseende. Polyuretan har egenskapen att reflektera ultraviolett ljus, så även under den brännande solen överhettas inte materialet . Samtidigt hindrar strukturen inte ljus från att komma in i det slutna rummet. På grund av detta bibehålls ett svalt mikroklimat på loggiorna och verandorna även på de varmaste dagarna, och tvärtom behålls värmen under de kalla månaderna.

Bild
Bild

Mjuka fönster av polyuretan och PVC kan framgångsrikt kombineras med ogenomskinliga polyesterbrädor med en blandning av lavsan . Detta material kännetecknas av ökad styrka och exceptionell hållbarhet. Det är mycket vanligt att kombinera material när en ogenomskinlig botten kombineras med en transparent topp. Således kan du ge barriären ytterligare styrka och lägga till estetik, eftersom de erbjudna dukarna produceras i en mängd olika nyanser.

Bild
Bild

Var används den?

Transparenta mjuka fönster har en skyddande och isolerande funktion. De är resistenta mot ogynnsamma väderförhållanden, därför används de i stor utsträckning som markiser för lusthus, sommarterrasser.

Bild
Bild

Mjuka fönster kan vara en bra lösning för att täcka balkonger och loggior i stadslägenheter.

De låter ljus passera genom, behåller värme i det slutna utrymmet och är samtidigt mycket billigare än typiska fönsterkonstruktioner. Användningen av filmen gör att du kan utrusta dessa rum med förvaringsplatser för säsongsartiklar.

Bild
Bild

Filmfönster förekommer inte bara i vardagen, utan också i produktionsanläggningar. Hos industrisektorn är PVC och polyuretanfilmer efterfrågade som gardiner på dörrar och grindar . Om det behövs kan de dela in rummet i flera arbetszoner, till exempel separera svetsarens arbetsområde från platsen där målare arbetar, utrustning eller färdiga produkter lagras. Under de senaste åren har filmer för att täcka växthus blivit utbredda. Under ett sådant skyddande lager utvecklas växter i en behaglig temperaturregim, medan de konsumerar naturligt ljus utan hinder.

Rekommenderad: