Sträckfilm (26 Bilder): Vit Och Svart, Ogenomskinlig Och Transparent, Pallfilm För Manuell Förpackning, Andra Typer, Produktion Och Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Sträckfilm (26 Bilder): Vit Och Svart, Ogenomskinlig Och Transparent, Pallfilm För Manuell Förpackning, Andra Typer, Produktion Och Tillverkare

Video: Sträckfilm (26 Bilder): Vit Och Svart, Ogenomskinlig Och Transparent, Pallfilm För Manuell Förpackning, Andra Typer, Produktion Och Tillverkare
Video: LLDPE Stretch film manufacturer facotry 2024, Maj
Sträckfilm (26 Bilder): Vit Och Svart, Ogenomskinlig Och Transparent, Pallfilm För Manuell Förpackning, Andra Typer, Produktion Och Tillverkare
Sträckfilm (26 Bilder): Vit Och Svart, Ogenomskinlig Och Transparent, Pallfilm För Manuell Förpackning, Andra Typer, Produktion Och Tillverkare
Anonim

Stretchfilm är ett material som används inom en mängd olika områden av mänsklig aktivitet. Dessutom hanterar vi alla denna typ av film nästan varje dag (till exempel i en livsmedelsbutik, i en järnaffär och till och med hemma). Idag kommer vi att titta närmare på vad en stretchfilm är, vad är dess särdrag och egenskaper.

Bild
Bild

Vad det är?

Som du kanske gissar av namnet är stretchfilm ett material som har förmågan att töjas betydligt (från engelska översätts ordet "stretch" som "stretching"). Enligt GOST ska sådant material kunna töjas minst 4-5 gånger.

Filmens särdrag är:

  • förmågan att återställa sin ursprungliga form efter maximal sträckning;
  • motstånd mot mekanisk skada (till exempel punkteringar);
  • transparent yta (tack vare detta kan användaren tydligt se vad som finns i paketet);
  • höga skyddande och barriäregenskaper (vilket betyder att filmen inte överför (både inifrån och utifrån) fukt, lukt, etc.);
  • motståndskraft mot instabila temperaturer (tack vare detta kan du upprepade gånger frysa och tina mat som finns i förpackningsmaterialet) etc.

Det är också viktigt att notera det faktum att stretchfilm kännetecknas av ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i produktionen

Det finns ett stort antal metoder för att producera sträckfilmer med dedikerade maskiner och utrustning. Låt oss ta en titt på några av de mest populära teknikerna.

Bild
Bild

Blåsformning

Denna skapelsemetod uppträdde på 70 -talet av 1900 -talet. Det anses vara det billigaste, men samtidigt är det ganska effektivt och effektivt. Om blåsgjutningstekniken används under tillverkningen av materialet är det möjligt att erhålla en film bestående av 2-3 lager . Materialet som erhålls som ett resultat av att använda denna metod används aktivt inom jordbruket. Blåst film kallas också höfilm, eftersom den ofta används för att packa hö. I Ryssland används materialet i liten skala (i motsats till andra länder i världen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Platt spaltsträngsprutning

Vid tillämpningen av denna metod (som också kallas gjutmetoden) är det möjligt att erhålla en polymerbana som sätts i drift på cylindriska bussningar. Själva filmen består av minst fem lager (maximalt antal mellanlager är 21). Platt slitsfilm kallas ofta "agriflex ". Det används för att packa skräp.

Således kan vi dra slutsatsen att beroende på metod är det möjligt att skapa ett material som inte bara skiljer sig åt i dess egenskaper, utan också kan användas för olika ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

På grund av det faktum att stretchfilm är ett populärt och efterfrågat material som används på många områden av mänsklig verksamhet kan du hitta olika typer av sådana förpackningar på marknaden. För användarens bekvämlighet klassificeras de och delas in i flera grupper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudgrupper

Beroende på materialets huvudsakliga egenskaper kan stretchfilmer delas in i flera kategorier

  • Färgad och transparent . Först och främst bör det noteras att dessa typer av material skiljer sig åt i sammansättning (färgämnen ingår i den ogenomskinliga filmen). I detta fall kan färgfilmen vara vit, svart, gul, röd och vilken som helst annan. Oftast används färgat material om det finns ett behov av att dölja förpackningens innehåll.
  • Primärt och sekundärt . Dessa typer av stretchfilmer skiljer sig åt beroende på råmaterialet som tillverkas. Förpackningar tillverkade av sekundära råvaror (avfall) kommer att vara betydligt billigare än förpackningar gjorda av jungfruliga material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Beroende på omfattning och användningsområde är filmen uppdelad i flera grupper

  • Förpackning . Sådant material används för att linda in olika föremål och varor: till exempel möbler, resväskor, byggmaterial och mer. etc. Dess huvudsakliga syfte är att säkra och skydda saker mot mekaniska skador (till exempel repor).
  • Teknisk . En sådan film används för högspecialiserade ändamål (till exempel industri- eller byggfilmer). I vissa fall kan materialet innehålla skadliga komponenter som kan ha en negativ inverkan på människors hälsa.
  • Livsmedelskvalitet . Designad för förvaring och transport av mat. Nästan alla hanterar det dagligen (oftast inom ramen för livsmedelsbutiker eller hemma). Materialets sammansättning är helt säker för både barn och vuxna.

Således kan du vara säker på att du idag på marknaden kan hitta en mängd olika typer av stretchfilmer, så att varje person kommer att kunna välja exakt den typ som uppfyller hans individuella behov och önskemål.

Oftast säljs stretchfolie i en rulle.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av stretchmaterial är en viktig och ansvarsfull uppgift som måste bemötas med särskild uppmärksamhet och omsorg. Samtidigt rekommenderar experter att uppmärksamma flera viktiga faktorer:

  • pris;
  • tillverkare;
  • storlekar;
  • utnämning;
  • Recensioner.

Med tanke på dessa egenskaper kan du köpa sådant material som fullt ut kommer att uppfylla dess funktionella uppgifter och som också kommer att tjäna dig under en lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av förpackningar

Förutom andra egenskaper är stretchmaterialet uppdelat beroende på förpackningstyp. Det finns totalt två huvudgrupper.

  • Manuell . Materialet av denna typ är avsett för manuell lindning och används i stor utsträckning i vardagen, liksom i små företag. Oftast säljs sådan film i rullar på en kärna, den totala vikten av en rulle överstiger inte 2500 gram. När det gäller tjockleken på filmen på den manuella förpackningstypen är denna indikator traditionellt på en nivå av 20 mikron.
  • Maskin . Det viktigaste kännetecknet för ett sådant material är att det sträcker sig bra. Jämfört med en rulle manuell förpackningsfilm väger en rulle maskinmaterial mer - cirka 17 kilo. Mycket ofta används sådant material för inslagning av pallar, därför kallas filmen på ett annat sätt "pall". Det är viktigt att notera att detta material har ökade hållfasthetsegenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det viktigaste kännetecknet för ett stretchmaterial är dess tjocklek och storlek. Låt oss överväga mer detaljerat filmtyperna beroende på dess storlek.

  • Kling film Är det material som har minsta tjocklek. Det används oftast för att slå in mat. Det är detta material som används aktivt i vardagen. När det gäller specifika dimensionella indikatorer ligger de på 5-10 mikron.
  • Tätare sorter, som kan vara upp till 30 mikron tjocka , används inom jordbruk och industri. Följaktligen används en sådan sträckfilm för förpackning av livsmedelsprodukter. Materialet är bekvämt att använda vid transport av gods i stor skala.
  • Den tjockaste filmen (över 30 mikron) har förbättrade skydds- och barriäregenskaper. Dess användning är viktig för inslagning av särskilt ömtåliga föremål.

Traditionellt säljs stretchfilmer i rullar, deras bredd varierar vanligtvis från 30 till 50 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

På grund av det faktum att stretchmaterial är populärt och efterfrågat är ett stort antal företag engagerade i sin produktion (både från Ryssland och från utlandet). I processen med att välja och köpa förpackningsmaterial är det mycket viktigt att vara noga med tillverkningsföretaget. Företräde bör endast ges till de företag som har förtjänat respekt i yrkeslivet, eftersom endast de tillverkar sina produkter i enlighet med officiellt fastställda normer och allmänt accepterade standarder. Tänk på flera populära och beprövade inhemska och utländska tillverkare av stretchfilmer.

  • Stretchfilmföretag populär och respekterad av konsumenter (både nybörjare och proffs). Modifierad polyeten används vanligtvis som råvara för förpackning.
  • Roxor Industry Är ett välkänt företag vars sortiment inte bara innehåller film, utan också ett stort antal andra industrimaterial.
  • Kännetecken för produkter från varumärket Vemata är att endast säkra och miljövänliga material används under produktionen. Följaktligen kan filmen användas för alla ändamål (inklusive som en film för inslagning av mat). Materialet skadar varken vuxna eller barn.
  • Till sortimentet av företaget "Expo-market " innehåller en speciell typ av stretchfilm - vakuumfilm.
  • Cyklop International producerar en mängd olika typer och typer av stretchfilmer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Också populära i vårt land är sådana företag som VarioPack, Regent-Stretch, Regent, Lava och Packing and Service

Stretchfilm är ett populärt och efterfrågat material som inte kan undvikas inom många områden av mänsklig aktivitet.

Det är dock mycket viktigt att noggrant närma sig materialvalet.

Rekommenderad: