Svart Silikon Tätningsmedel: Vattentät Och Hög Temperatur Svart Förening, Sikasil SG 20 I 315 Ml Förpackning För Fogar

Innehållsförteckning:

Video: Svart Silikon Tätningsmedel: Vattentät Och Hög Temperatur Svart Förening, Sikasil SG 20 I 315 Ml Förpackning För Fogar

Video: Svart Silikon Tätningsmedel: Vattentät Och Hög Temperatur Svart Förening, Sikasil SG 20 I 315 Ml Förpackning För Fogar
Video: How to Apply Silicone or Caulk like a Pro 2024, April
Svart Silikon Tätningsmedel: Vattentät Och Hög Temperatur Svart Förening, Sikasil SG 20 I 315 Ml Förpackning För Fogar
Svart Silikon Tätningsmedel: Vattentät Och Hög Temperatur Svart Förening, Sikasil SG 20 I 315 Ml Förpackning För Fogar
Anonim

Ett tätningsmedel är ett material som används för att fylla sprickor och täta dem. För ett korrekt val av en hermetisk komposition är det nödvändigt att ta reda på exakt var den ska appliceras.

I allmänhet kan tätningsmedel delas in i silikon, akryl och polyuretan . Vilken typ som ska användas i varje enskilt fall beror på ett antal faktorer, såsom temperaturfluktuationer, yttre påverkan, kompatibilitet med ytmaterialet och andra. Vi ska titta på silikontätningsmedel.

Bild
Bild

Visningar

På grund av sin elasticitet kan silikon inte beläggas med färg och lack, men detta kompenseras av ett ganska brett spektrum av färger. Det finns transparenta, svarta och färgade silikontätningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel kan delas in i två grupper

Enkomponentformuleringar kräver inga ytterligare åtgärder. De är helt färdiga att använda, så de används flitigt i vardagen.

Bild
Bild

Tvåkomponent tätningsmedel består av en bas och en härdare som finns i olika kärl. De ger en reaktion endast genom blandning. De används främst inom industrin.

Bild
Bild

En av enkomponentens tätningsmedel är silikon. Det kan vara acetat eller neutralt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det första fallet innehåller materialet ättiksyra och i det andra alkohol . På grund av detta bör acetattätningsmedel inte användas med metall, sten och betong, eftersom syra kan ha en negativ effekt på dem. Ett neutralt tätningsmedel hanterar dessa problem enkelt.

Viktigaste egenskaperna

På grund av sin kemiska inertitet kan det neutrala silikontätningsmedlet användas i en mängd olika applikationer. Den samverkar bra med metallytor och glas, används vid skarvarna i betong- och cementkonstruktioner och används inom skeppsbyggnad och luftfart.

Bild
Bild

Svart silikon tätningsmedel är ett oumbärligt verktyg för tekniskt arbete med bilar. Omfattningen av dess tillämpning i denna riktning är tillräckligt stor.

Bild
Bild

Kompositionen är vattentät, tål bra olika bilvätskor.

Det enda undantaget är bensin, dess kontakt med den behandlade ytan kan negativt påverka materialets egenskaper.

Denna typ av tätningsmedel tål kortvarig exponering för höga temperaturer, som kan nå 300 grader. När den appliceras flyter den inte, den kännetecknas av tillförlitlighet och hållbarhet under drift.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Experter säger att kvaliteten på tätningsmedlet direkt beror på mängden silikon i dess sammansättning. Hundra procent silikonsammansättning anses vara den bästa. Den krymper inte, har lång livslängd och tål perfekt mekanisk påfrestning. Nackdelen med detta material är dess ganska höga pris.

Bild
Bild

Införandet av tillsatser i kompositionen av silikontätningsmedel kan minska dess hermetiska egenskaper .därför är det värt att välja en komposition med ett minimum av ytterligare komponenter. Du kan bestämma mängden tillsatser utifrån produktens vikt. En ren silikonförpackning på 85 g bör inte väga mer än 95 g. Om vikten är mer betyder det att det finns fyllmedel.

Det kommer inte heller att vara överflödigt att avgöra om ett lösningsmedel har tillsatts till kompositionen. Detta avslöjas genom applicering av silikon på polyeten. Om kompositionen är ren kommer ytan under den inte att skrynkla och blåsa upp.

Funktioner i arbetet

Att arbeta med svarta silikontätningsmedel medför inga speciella problem:

för bekväm applicering av tätningsmedlet, bör du använda en speciell pistol

Bild
Bild
  • efter att förpackningen öppnats sätts en dispenser på pipens fjärrspets, som måste skäras av, beroende på produktens erforderliga volym;
  • smuts och damm måste avlägsnas från ytan, behandlas med ett tätningsmedel och torkas noggrant;
  • överskott av silikon bör avlägsnas från beläggningen innan den härdar, varefter det bara är möjligt att rengöra den mekaniskt.

Funktioner och översikt

En av de mest populära silikontätningarna är Sikasil SG-20. Den används för reparation och tätning under byggnadsarbeten.

Bild
Bild

Sikasil SG-20 tätningsmedel används för att fästa fasadelement, fylla fogar och sprickor. Det har visat sig vara en utmärkt komposition för fönsterkonstruktioner och konstruktionsglas.

Materialet förpackas i 310 och 600 ml behållare, samt 20 och 200 liter. Den är klar att använda, innehåller inga lösningsmedel och krymper praktiskt taget inte. Temperaturregimen under arbetet bör vara från 5 till 40 grader över noll.

Sikasil SG-20-lim interagerar perfekt med nästan alla typer av ytor kännetecknas av fuktbeständighet och tål ogynnsamma väderförhållanden. Under appliceringen sjunker inte tätningsmedlet, det är hållbart, det tål ultravioletta strålar väl och har en korrosionsskyddande effekt.

Bild
Bild

Ett annat populärt märke är Abro Black Silicone Tätningsmedel konstruerad för reparation av packningar i bilmotorer. Det tolererar väl effekterna av specifika bilvätskor, förutom bensin. Den kan användas för att arbeta på vattenpumpen, ventilkåpan och växellådan.

Högtemperaturtätningsmedlet tål temperaturer upp till +340 grader, har en korrosionshämmande effekt och är praktiskt taget luktfri.

Bild
Bild

Permatex Black Silicone Adhesive Tätningsmedel innehåller syntetiskt gummi som hjälper till att motstå temperaturfall från –60 till +260 grader, torkar inte ut eller spricker vid användning. Den behandlade ytan är elastisk, men samtidigt är den tät.

Bild
Bild

Detta material kan appliceras på både vertikala och horisontella ytor . Det är vattentåligt och giftfritt. Det självhäftande tätningsmedlet fäster bra på en mängd olika underlag som glas, trä, keramik och metallytor, plaster och andra. Fullständig stelning utförs på en dag. Tätningsmedlet tål kontakt med bilvätskor.

Rekommenderad: