Polykarbonatfärger (37 Bilder): Brons Och Brun, Grön Och Gul, Ogenomskinlig Vit, Blå Och Röd, Orange Och Grå, Svart Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Polykarbonatfärger (37 Bilder): Brons Och Brun, Grön Och Gul, Ogenomskinlig Vit, Blå Och Röd, Orange Och Grå, Svart Och Andra

Video: Polykarbonatfärger (37 Bilder): Brons Och Brun, Grön Och Gul, Ogenomskinlig Vit, Blå Och Röd, Orange Och Grå, Svart Och Andra
Video: POLYSHINE Polycarbonate Solid Sheet:Combination of color and quality! 2024, April
Polykarbonatfärger (37 Bilder): Brons Och Brun, Grön Och Gul, Ogenomskinlig Vit, Blå Och Röd, Orange Och Grå, Svart Och Andra
Polykarbonatfärger (37 Bilder): Brons Och Brun, Grön Och Gul, Ogenomskinlig Vit, Blå Och Röd, Orange Och Grå, Svart Och Andra
Anonim

Polykarbonat är ett modernt byggmaterial som är resistent mot olika temperaturer, hållfasthet, flexibilitet, ökad värme och bullerisolering. Samtidigt överför polykarbonatark bra ljus och är ganska lätta. Tjockleken och måtten på arken kan variera. Det är värt att notera att den moderna linjen i detta material kännetecknas av en mängd olika färger. Detta gör att den kan användas i stor utsträckning vid konstruktion av olika objekt, såväl som i design.

Bild
Bild

Textur

För närvarande finns det två typer av polykarbonat: cellulärt och monolitiskt

Honeycomb -ark består av två tunna ark, mellan vilka förstyvningar är installerade. Det bör klargöras att enligt antalet kammare kan ark vara två-, tre- och fyrkammare. Det finns också alternativ med förstärkt struktur. Honeycomb -ark med effekten av persienner är ovanliga. Tjockleken på polykarbonatark kan variera mycket. De mest populära dukarna var dock 4-16 millimeter tjocka, samt 20-32 millimeter tjocka. När det gäller arkens storlek är deras bredd i genomsnitt 2,05-2,1 meter och deras längd är från 3 till 12 meter.

Oftast appliceras speciella lager på arks ovansida för att förbättra transmittansen och göra ljusdiffusionen mer enhetlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monolitiskt ark är fast och ser ut som silikatglas. Det är dock mer hållbart och tål bättre mekaniska skador. Polykarbonat av denna typ kan vara slät, texturerad eller profilerad. Smooth har bra ljusgenomsläpplighet, vilket är nästan lika bra som glas. Bland dess fördelar bör det noteras möjligheten till termoformning. Du kan böja en sådan panel både kall och varm.

Alla typer av mönster kan avbildas på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Texturerat eller texturerat polykarbonat är ett ark på vilket olika präglingar appliceras. Oftast kan du se sådana typer av mönster som shagreen, krossad is, prismatisk . Profilerade paneler skiljer sig åt vågor i form av trapets … I sitt utseende liknar de wellpapp av plast och är utmärkta som takmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa nyanser

Bland de olika färgerna på polykarbonatark blev det särskilt igenkännligt transparent … Sådana paneler är helt färglösa och överför ljus bäst av allt. Ljustransmissionen för detta polykarbonat är 86%. Det är därför paneler används där den här egenskapen är viktig.

De är lämpliga för att bygga växthus, växthus och liknande . Cirka 90 procent av det transparenta polykarbonat som säljs används för sådana ändamål. Resterande 10 procent används som glas för baldakiner och andra platser där ömtåligt material behöver bytas ut.

Det färglösa alternativet är perfekt för skiljeväggar på kontoret eller i huset, konventionellt uppdelande zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Paletten av ark med bra ljusgenomsläpplighet kännetecknas av en mängd olika färger. Till exempel, Vit monolitiskt polykarbonat överför också bra solljus (60% ljusöverföring). Ett sådant ark är lämpligt för de platser som måste skyddas från regn och vind. Det bör dock komma ihåg att sådana paneler inte ger tillräckligt skydd mot UV -strålning.

Mjölk har en lägre ljusöverföring (inom 30 procent). Även om denna färg är ljus, är den ogenomskinlig. Därför kan det vara, liksom pärla eller silver -, kan säkert användas för fullfjädrade skjul och till och med lusthus.

Även i detta avseende är en rik grå färg bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor gillar färgat cellulärt polykarbonat, eftersom det skiljer sig åt i olika nyanser . I paletten kan du hitta ark i en mängd olika färger, inklusive både traditionella och mer ädla och intressanta. Till exempel kommer panelerna att se väldigt originella ut. terrakotta skugga.

Dessutom är sådant material lämpligt både för att förbättra utformningen av lokalerna och för konstruktionen av oberoende föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att tekniken för att måla polykarbonatark är densamma för vilken färg som helst. Vissa nyanser kan dock fortfarande ha högre detaljhandelspriser. Ett utmärkt exempel är brons polykarbonat. Kanske beror detta på att dess mjuka och varma nyans skapar trevlig belysning och kommer att vara lämplig på många ställen.

Brons kännetecknas av adel och lugn, därför används denna färg i stor utsträckning för dekoration av kommersiella och olika kontorsföremål. Det används också mycket i heminredning. Bronspolykarbonat finns i olika texturer, vilket gör det möjligt att använda det för fönster, dörrar, skiljeväggar, baldakiner och tak.

Brons nyanser ser bra ut när du dekorerar fasader . De är i perfekt harmoni med landskapet, vilket ger byggnaden ett dyrt och gediget utseende.

Ofta uppförs uthus och garage från ark av denna färg för att ge dem elegans och skydda föremål från överdrivet solljus (utbrändhet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger

De som vill ta med så många ljusa färger som möjligt med polykarbonat bör titta närmare på genomskinliga paneler. Deras genomströmning är 40-45 procent. Den stora fördelen med dessa färger är att de lämnar trevliga nyanser inuti byggnader och inte har en negativ effekt på det mentala tillståndet.

Turkos, gul, grön, orange, röd, blå, blå kommer att se bra ut på byggnader där människor ständigt kommer att vara . Till exempel är turkos perfekt för en inomhuspool. Denna färg ger vattnet en marin nyans och främjar avkoppling.

Det är också bra att använda vattenpolykarbonat för dessa ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blått kan dämpa starkt solljus och skapa vacker belysning . Det används ofta för att dekorera balkonger eller busshållplatser. Nyanser av blått, som lila, har en positiv effekt på fotosyntesen, därför används de ofta för att dekorera vinterträdgårdar och växthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du borde vara lite mer försiktig med röda paneler . Till exempel kan ogenomskinliga ark vara för mättade och orsaka känslor av ångest och ångest. Detta material används bäst för tekniska strukturer. Den genomskinliga versionen av denna färg, liksom orange, används ofta för växthus, eftersom det främjar växttillväxt.

Bild
Bild

Det är värt att notera flerfärgad polykarbonat kan användas genom att blanda ark med olika toner . Till exempel kommer ett lusthus där gröna och gula nyanser kombineras att se väldigt intressant ut. Oavsett hur mycket gröna nyanser tycker om sommarboende, bör du inte använda dem för byggnader där växter kommer att ligga. Detta beror på att denna färg påverkar fotosyntesprocessen negativt. Som ett resultat kommer plantorna att vara mycket svaga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill installera en polykarbonatstruktur på den delen av platsen där det inte finns någon nyans, är det bättre att välja en gul färg . Bärnsten, som guld och silver, har en låg ljusgenomsläpplighet. Dessa nyanser kan användas för lusthus, verkstäder och andra byggnader.

En utmärkt lösning skulle vara ett polykarbonatstaket av alla ljusa färger. Ser bra orange, blått och rött alternativ … Olika nyanser ser också mycket imponerande ut. grön.

Det är värt att notera att om du väljer bikakepaneler kommer de också att absorbera främmande ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka färger

Bruna och svarta färger för polykarbonat började de användas ganska nyligen, men de blev snabbt populära. Så de används i stor utsträckning för att skapa botten på väggarna, liksom stängda verandor och terrasser, lusthus. Element i inredningen ser väldigt originella ut, till exempel belysningsarmaturer, glasmålningar, skärmar, innerdörrar och så vidare. Om du spelar kontrast kan du markera en del av utrymmet eller omvänt välja en nyans så att den ser harmonisk ut med andra element.

Det bör klargöras att mörka färger tillåter endast 25-30 procent av ljuset att passera igenom . Detta gör att den kan användas för byggnader som inte får bli för varma i solen. Det är ingen överraskning att mörka nyanser är populära inom industri, konstruktion och jordbruk. Designers noterar också att ädla färger, till exempel nyanser av choklad, är mycket populära i interiörer. Ofta kan du hitta bland de dekorativa elementen i polykarbonatfat eller granatäpplefärgade vaser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska ofta på gatorna kan du se hållplatser för kollektivtrafik, inglasade övergångsställen, baldakiner vid hållplatser av mörkt polykarbonat . Bladmaterial av sådana färger utmärks av hög hållfasthet, låg värmeledningsförmåga, frostbeständighet, god flexibilitet, deformationsbeständighet, brandsäkerhet.

Mörka paneler är vanligtvis UV-skyddade. Detta gör att de kan användas för sommarbyggnader för att inte få värme eller solstryk.

Detta alternativ är perfekt där du behöver fly från värmen.

Rekommenderad: