Värmekablar I Kolfiber: Vad är Kolfiberuppvärmningskablar? Varför Behövs Värmeelement?

Innehållsförteckning:

Video: Värmekablar I Kolfiber: Vad är Kolfiberuppvärmningskablar? Varför Behövs Värmeelement?

Video: Värmekablar I Kolfiber: Vad är Kolfiberuppvärmningskablar? Varför Behövs Värmeelement?
Video: Hur man byter termostat och ventil på ett element 2024, Maj
Värmekablar I Kolfiber: Vad är Kolfiberuppvärmningskablar? Varför Behövs Värmeelement?
Värmekablar I Kolfiber: Vad är Kolfiberuppvärmningskablar? Varför Behövs Värmeelement?
Anonim

Att veta allt om kolfibervärmekablar är avgörande för alla nitiska ägare. Med en klar förståelse för vad kolfiberuppvärmningstrådar är och varför denna typ av värmeelement behövs, kommer det att vara möjligt att göra rätt val. Uppmärksamhet bör också ägnas åt tillverkarna av sådan utrustning.

Bild
Bild

Särdrag

Kolfibervärmekabeln är en av de karakteristiska komponenterna i golvvärme. Funktionsprincipen är mycket enkel. Så snart den elektriska strömmen slås på och den börjar strömma till tråden, leder motståndet hos detta element till att det uppstår en stor mängd värme . Men enligt fysikens lagar kan värme inte förbli i en sluten volym - den börjar sprida sig. Värmeflödet överförs med en kontaktmetod till golvytan, sedan kommer värmen in i luften i rummet.

Problemet är dock det det är nästan omöjligt att påverka motståndet . Det går inte att justera längden på motståndsnivån. Tvåstegsöverföringen av termisk energi ökar avsevärt strömförbrukningen. Dessutom måste du vänta länge innan luften i rummet värms upp från grunden.

Du kan kompensera för den första nackdelen genom att lägga upp värmekabeln i form av slingor med exakt samma intervall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör förstås att detta tillvägagångssätt inte är helt bekvämt. Det låter dig bara få block av exakt samma storlek. Dockning kan vara svårt på grund av omöjligheten att helt passa ett helt antal paneler i en given volym . Om du använder kolfiber istället för traditionell elektrisk tråd, löses båda problemen effektivt. Kolstänger har ett mycket högt motstånd, när strömmen passerar genereras strålning från 5 till 20 mikron.

Som ett resultat kommer energin inte att överföras till själva luften, utan till människor och olika föremål . Att lägga till grafit- och silverelement i designen hjälper till att öka effektiviteten. Du kan justera temperaturen med hjälp av polymerinsatser. Så snart luften värms upp till 18-22 grader ökar motståndet. Strömmen kommer att minska, och staven blir därför kallare.

Bild
Bild

Var används den?

Användning av kolkabel för uppvärmning är allmänt praktiserad. Denna lösning är lämplig för bostäder och lokaler. Vanliga exempel är:

  • uppfödare;
  • inkubatorer;
  • akvarier;
  • insektdjur;
  • terrarier;
  • andra föremål för ekonomisk profil och gårdsprofil.

Oavsett kabeltyp och märkesmärke gäller strikta säkerhetsstandarder. Detta gäller dock även för infraröda filmer och stavanordningar. Uppmärksamhet bör ägnas åt överensstämmelse med elektriska skyddsnormer. Helst bör värmetråden vara utrustad med ett speciellt nät, som också måste jordas.

För utomhusbruk är endast de exemplar lämpliga som tolererar ultraviolett strålning väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga andra särskilda krav. Det viktigaste är att välja rätt effekt för en viss produkt. För att utrusta inkubatorer är en sådan egenskap hos kolfiber som förmågan att ge enhetlig uppvärmning, att utesluta ryck och droppar, viktig. Den har ingen termisk tröghet. Därför sker uppvärmningen snabbt, men det finns ingen fara för att skada fågeln.

Det är också värt att notera:

  • kompatibilitet med alla termostater;
  • förmågan att erhålla godtycklig kraft genom att variera längden och antalet sektioner;
  • enkel installation;
  • knäckmotstånd;
  • kompatibilitet med alla strömkällor (spänning 12 eller 220 V - spelar ingen roll).
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar:

  • gör anslutningar endast med högkvalitativa klämmor;
  • undvik överbelastning av värmekabeln (max 15 W per 1 m);
  • utföra den första uppstarten under kontroll, övervaka flätans tillstånd;
  • vägra att linda sladden på oisolerade stålföremål.

Så länge dessa riktlinjer följs kan kolfiberkabel placeras under valfritt material i alla rum. Det är tillåtet att installera det inuti väggen. Livslängden för en sådan lösning är mycket längre än för metallkonstruktioner. Snarare kommer termoregulatorn eller temperaturgivaren att misslyckas.

Systemet orsakar inga speciella klagomål.

Bild
Bild

Tillverkare

Bra produkter levereras av företag:

  • "Elemag";
  • Stjälmenergi;
  • "M-Carbo".

Rekommenderad: