Laminerad Fuktbeständig Plywood: Mått På Vattentät Halkskyddad Plywood, GOST Och Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Laminerad Fuktbeständig Plywood: Mått På Vattentät Halkskyddad Plywood, GOST Och Egenskaper

Video: Laminerad Fuktbeständig Plywood: Mått På Vattentät Halkskyddad Plywood, GOST Och Egenskaper
Video: How to paste laminate on plywood step by step 2018 2024, Maj
Laminerad Fuktbeständig Plywood: Mått På Vattentät Halkskyddad Plywood, GOST Och Egenskaper
Laminerad Fuktbeständig Plywood: Mått På Vattentät Halkskyddad Plywood, GOST Och Egenskaper
Anonim

Filmbelagd plywood är ett av de mest populära materialen på marknaden idag. Ett särdrag hos en sådan produkt är närvaron av en speciell film som är täckt ovanpå. Det är hon som bidrar till förbättringen av materialets tekniska egenskaper. Det bör noteras att detta material kan ha olika alternativ för foder, vilket bestämmer de vattenavvisande egenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns många alternativ för ett sådant material, de skiljer sig alla i bredd, beläggning och tillverkningsegenskaper . För att välja den optimala produkten måste du vara noga med att studera egenskaperna. Plywood är ett enkelt ark som är skapat med trä. I sin tur går den igenom flera skeden av bearbetning, vilket ger produkten dess unika egenskaper.

Limmningen av skikten beror på användningen av speciella föreningar, som vanligtvis erhålls på basis av hartser. Resultatet är ett lätt material som också kan skryta med dess motståndskraft mot extrema temperaturer.

Dessutom kännetecknas filmbelagd plywood av sin miljösäkerhet, liksom utmärkt värmeledningsförmåga.

Bild
Bild

Bland de främsta fördelarna med en sådan produkt är följande

  • Resistent mot fukt , tack vare vilket materialet kan användas även för efterbehandling av badrummet. Detta uppnås på grund av att plywoodskivorna vid kontakt med vatten inte delaminerar och inte förlorar sin form.
  • Enkel bearbetning och installation … Detta material är känt för sin hållbarhet, så du kan använda alla verktyg för bearbetning utan rädsla. Plywood kan enkelt skäras, sågas eller borras, vilket utmärker det från bakgrunden av andra material.
  • Möjligheten att kombinera med andra material … Det bör noteras att filmpläterad plywood mycket ofta används som ett extra material, därför är det perfekt för efterbehandling av tak, golv eller tak. De flesta experter använder denna plywood i kombination med naturligt trä.
  • Stort tillämpningsområde . Filmbelagd plywood kan skryta med sina unika prestandaegenskaper, vilket gör det möjligt att använda det i processen för efterbehandling, vid tillverkning av möbler och dekorationer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos fuktresistent filmbelagd plywood är att det tar mycket längre tid att bearbeta under tillverkningsprocessen, och är också täckt med tjockare papper . Detta papper är impregnerat med en speciell komposition, vilket gör den färdiga produkten hållbar och gör att den inte kan förlora sina egenskaper under lång tid. Dessutom ger den vattenbeständighet.

Filmbelagd plywood skiljer sig från andra material genom att den nästan inte är känslig för temperaturförändringar, därför kan den användas även i ett bad. Det speciella lagret skyddar också mot effekterna av rengöringsmedel, inklusive aggressiva slipmedel. En annan egenskap hos sådan plywood är att den innehåller en minsta mängd fenol .… Som ett resultat erhålls ett mer elastiskt och hållbart material, som också har ett lackerat skyddande polymerskikt.

En sådan produkt är mer plastisk och har också utmärkta vattenavvisande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

På den moderna marknaden finns det ett stort antal alternativ för filmbelagd plywood, som skiljer sig åt i deras prestandaegenskaper. Tack vare detta kan varje person välja plywood som är mest lämplig för att lösa ett specifikt problem.

Bland de mest populära typerna är följande

Mesh, vars särdrag är närvaron av en komplex lättnad, vilket minskar glidningen till noll … Sådant material används extremt sällan och kunde bara bevisa dess effektivitet vid dekoration av fordon. Produkten kan ha en annan konsistens, och huvudkravet är en hållbar beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Resistent mot fukt . Detta inkluderar plattor som kännetecknas av plastbeklädnad. Produkten kommer att vara en utmärkt lösning för olika lokaler inne i huset, liksom för att avsluta byggnadernas utsida. En sådan beläggning är känd för sin hållbarhet, liksom förmågan att inte försämras under påverkan av yttre faktorer.

Bild
Bild

Färgad … Idag finns det 8 nyanser på marknaden, som är indelade i ett stort antal toner. Om du behöver välja det bästa alternativet för en viss interiör, kommer sådan plywood att vara mycket användbar. Tack vare ett så brett spektrum av färger används materialet aktivt vid dekoration av fasader och skapande av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Formning . Huvuddragen i ett sådant material är att det klarar även stora kemiska eller fysiska påverkan. Dessutom kan panelerna användas flera gånger, beroende på strukturens hållbarhet.

Bild
Bild

Möbel - en av de högsta kvalitetsvarianterna av filmbelagd plywood.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Filmbelagd plywood har flera kvaliteter som bestämmer graden av motståndskraft mot fukt.

Märket beror på kvaliteten på faner, liksom på limet

  1. FC - erhålls genom limning av komponenterna med urea-formaldehydharts. Ett särdrag hos denna komposition är dess miljösäkerhet, så den kan användas inomhus.
  2. FSF - erhålls om fenol-formaldehydharts används som bindemedel. Denna plywood är ett utmärkt val för utomhusapplikationer.
  3. FBS - bakelitfilm med plywood, vid tillverkning av vilken bakelitlim användes. Denna plywood anses vara den mest vattentäta, därför kan den användas aktivt i processen att skapa fartyg och flygplan.
Bild
Bild

Filmbelagd plywood är också indelad i typer beroende på ursprungsland. Hon kan vara så.

  • Finsk plywood , som anses vara ledande inom styrka. På grund av dess unika egenskaper kan materialet klara kolossala belastningar, men samtidigt utmärks det av sin höga kostnad. När du köper, var noga med att titta på intyget om överensstämmelse för att inte stöta på en falsk.
  • Kinesiska lakan , för produktion av vilken faner av olika träd används. Dessa dukar kan inte skryta med god styrka och innehåller också en stor mängd formaldehyd. Kostnaden är ganska överkomlig.
  • Ryska - Den är vanligtvis gjord av björk i enlighet med strikt GOST. Materialet används ofta som formning och klarar 60 betonggjutningscykler.
Bild
Bild

Dimensioner

Det finns standardstorlekar av fuktresistent filmpläterad plywood på marknaden idag, som de flesta tillverkare vanligtvis följer. När du väljer sådana produkter måste du ta hänsyn till måtten för att köpa den erforderliga mängden material. De mest populära idag är ark med en bredd på 1200 och 1500 mm.

När det gäller längden blir det dubbelt bredden. Tjockleken på arken är också viktig och kan variera från 4 till 30 mm . Det är tjockleken som är avgörande för att bestämma det område där en viss typ av filmbelagd plywood kommer att användas.

Om tjockleken är 6 mm kan du mantla olika skåpbilar eller kylskåp, men för hushållsändamål räcker det med 4 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tunna material anses vara de mest ekonomiska och kan användas nästan var som helst . Samtidigt bör det förstås att sådana produkter inte klarar tung belastning. Plywood anses också vara tunn om dess tjocklek är 9 mm. Det används aktivt i golvprocessen i rum där det inte finns tunga möbler. Dessutom anses materialet vara optimalt när man skapar skåpbasen.

12 mm filmbelagd plywood har utmärkta hållfasthetsegenskaper . Denna produkt klarar tunga laster och är idealisk för golv lastade med tunga möbler. Dessutom är materialet extremt relevant för arrangemanget av bilens underrede.

Om plåtens tjocklek är 15 mm kan den läggas på golvet där många möbler är installerade. Men för industribyggnader är ett sådant material inte lämpligt, eftersom dess hållfasthetsegenskaper fortfarande kommer att vara små. Olika skåp kan också tillverkas av sådant material. När du väljer en storlek, var noga med att överväga - ju större tjocklek, desto högre blir kostnaden för själva plywood.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

På grund av dess unika tekniska egenskaper, filmpläterad plywood kan användas nästan var som helst … De bruna varianterna har fungerat bra inom tillverkningssektorn. I konstruktionen är sådana produkter populära på grund av sin styrka, slitstyrka och förmåga att motstå fukt. Det är det sista kriteriet som gör att materialet kan användas under alla förhållanden.

Fuktbeständighet och bra finish gör filmbelagd plywood till ett utmärkt val inom maskinteknik och sjöfart. Dessutom kännetecknas detta material av sin minimala känslighet för temperaturförändringar, liksom dess halkfria yta, därför kan det användas vid inredning av ett ångrum.

Således är filmbelagd plywood ett avancerat material med unika egenskaper och egenskaper. Det är tack vare dem som produkten kan användas i nästan alla branscher.

Rekommenderad: