Profiler För PVC-paneler: Startande Plastelement, Hur Man Fixar Styrningarna, Anslutning Och Sammanfogning Av Material, F-formade Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Profiler För PVC-paneler: Startande Plastelement, Hur Man Fixar Styrningarna, Anslutning Och Sammanfogning Av Material, F-formade Alternativ

Video: Profiler För PVC-paneler: Startande Plastelement, Hur Man Fixar Styrningarna, Anslutning Och Sammanfogning Av Material, F-formade Alternativ
Video: How to Install Parkland Plastics NRP Panels 2024, Maj
Profiler För PVC-paneler: Startande Plastelement, Hur Man Fixar Styrningarna, Anslutning Och Sammanfogning Av Material, F-formade Alternativ
Profiler För PVC-paneler: Startande Plastelement, Hur Man Fixar Styrningarna, Anslutning Och Sammanfogning Av Material, F-formade Alternativ
Anonim

Väggdekoration är ett obligatoriskt steg i alla konstruktioner. Huvudkraven för efterbehandlingsmaterialet är hållbarhet och praktiska egenskaper. Det är de egenskaperna som PVC -paneler har.

Dessa produkter kan användas både utanför och inuti byggnader . Men för att de ska kunna tjäna länge och pålitligt bör de vara korrekt monterade. Därför används en speciell hjälpprofil för sådana ändamål. Det låter dig säkert fixa dukarna, oavsett deras riktning och plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Att dekorera väggar med PVC -paneler praktiseras ganska ofta idag. Detta beror på att materialet är väl bearbetat och inte är rädd för fukt. Fästning av sådana produkter utförs på en tidigare förberedd ram. Denna design kompletteras med en speciell monteringsprofil. Utåt ser dessa produkter annorlunda ut, beroende på syftet med strukturen.

Med hjälp av en sådan profil löses flera grundläggande uppgifter samtidigt

  • Att ge strukturen ytterligare styrka. Detta är viktigt om systemen installeras utanför hemmet. Korrekt stängda luckor förhindrar att stora mängder fukt tränger in och minimerar också risken för vindexponering för själva panelerna.
  • Skapande av en dekorativ effekt. Det är omöjligt att slipa panelskarvarna perfekt jämnt, vilket leder till bildandet av luckor. Därför hjälper profilen att dölja dessa brister, vilket skapar en unik extern arkitektur för strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Profilen för PVC -paneler är gjord av olika material

  • Plast . Denna typ av produkt är ganska vanlig. Skiljer sig i hållbarhet och enkel installation. Det bör också belysa de låga kostnaderna för produkter, vilket ledde till en så stor distribution. Denna profil används nästan alltid för inredningsarbeten. Plast är lätt att måla, vilket gör att du kan ge det olika nyanser. Men den vanligaste färgen är vit.
  • Metall . Metallprofilen är mycket mindre vanlig. Materialet är hållbart och unikt i designen. Aluminium eller stålkonstruktioner är lätt motståndskraftiga mot yttre klimatpåverkan. Men med plastpaneler används den bara för att skapa hållbara eller formgivna ytor.

Vissa tillverkare kan färga profilerna enligt kundens order. Således kan dessa byggnadsstrukturer enkelt kompletteras med den grundläggande utformningen av ett rum eller fasad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Profilen är ett av huvudelementen för installation av plastpaneler. Dess applikation låter dig snabbt och effektivt justera alla element i planet du behöver. Men ytan på väggarna eller taket är inte alltid helt plan.

Därför används flera typer av profiler för att organisera sådana system idag

  • U-formad . Dessa konstruktioner kallas också startkonstruktioner. De installeras innan installationen påbörjas på varje vägg. Produkterna är avsedda för täckning av panelernas ändar. De är ofta fästa runt omkretsen av dörröppningar eller fönsterkarmar. Storleken på dessa produkter kan variera inom ett brett intervall (10 mm, 12 mm, etc.).
  • F-formad . Tekniskt sett installeras dessa element på samma platser som i den tidigare versionen. Men här kan en sådan profil mer kallas efterbehandling, eftersom dess användning ger strukturerna en dekorativ finish efter installationen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • H-formad . En profil av denna typ kännetecknas av närvaron av två inre spår på motsatta sidor. Det är en anslutningsdel och används när det är nödvändigt att komplettera en lamell med en annan. Detta inträffar när panelen inte är tillräckligt lång för att helt täcka husets vägg. Dockningsprofiler är de mest mångsidiga och ofta efterfrågade.
  • Hörn . Dessa element är installerade vid skarvarna på två paneler. Dockningshörn finns av flera typer: yttre, interna, dekorativa och universella. Formen på denna profil är helt annorlunda. Vissa produkter är utrustade med flera spår, vilket gör att de kan användas i olika typer av hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnstorlekar kan variera från 10x10 mm till 50x50 mm. Särskild uppmärksamhet bör ägnas universella produkter. För att använda dem i ett visst plan behöver du bara böja strukturen i den riktning du vill ha. Men samtidigt är det omöjligt att använda dem upprepade gånger för att lösa olika problem.

Alla hörn är också utrustade med speciella spår där panelerna kan placeras på ett visst djup. Med hjälp av sådana strukturer kan du få en perfekt plan vertikal yta utan snedvridningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Golvlister . De är inte klassiska profiler. De används för att stänga skarvarna mellan panelerna nära golvet. Detta gör att du kan skapa en smidig övergång medan du dekorerar ytan. De är i de flesta fall tillverkade av plast. Det finns många modifieringar på marknaden som skiljer sig åt i design och praktik.
  • Reiki . Strukturer används för att skapa stödelement. De kan kompletteras med olika fästsystem. De används inte så ofta som de inte är nödvändiga element.

Alla typer av profiler kan vara plast eller metall. I de flesta fall används aluminium, men det finns andra typer av produkter. Detta gör att du kan matcha objekt som passar din design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Profilen för PVC -paneler används ganska ofta. Det finns många modifieringar av sådana produkter på marknaden idag, men alla är avsedda att lösa ett enda problem.

Det finns flera faktorer att tänka på när du köper denna produkt

  • Profilvy . Här är det viktigt att bara överväga platsen där denna produkt kommer att användas. Om du bara behöver fanera en del av ytan utan hörn och öppningar behöver du bara startelementen som kommer att placeras runt omkretsen. Ibland behöver du dekorativa överlägg.
  • Design . Var särskilt uppmärksam på materialets färg. Idag producerar många företag vita profiler som passar olika inredningsstilar. Men om du behöver färgade föremål kan de hittas i olika specialaffärer eller köpas på beställning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Material . Tillverkare erbjuder inte mycket val här. I de flesta fall måste du välja mellan metall eller plast. Det är viktigt att bara analysera kvaliteten på själva produkten. Om du planerar att använda en plastprofil på gatan måste du föredra en som tål frost utan att förlora sina styrkaegenskaper.
  • Tekniska specifikationer . Särskild uppmärksamhet ägnas endast åt bredden på spåret där plastpanelen kommer in. Använd inte en profil som är för smal, eftersom den kan bli oanvändbar med tiden. Spårbredden är nästan alltid standard, eftersom alla paneler tillverkas under samma standardstorlek.

Om du har köpt icke-standardiserade trimändringar måste du definitivt kontrollera om profilen är lämplig för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Installation av en profil för PVC -paneler är inte en svår uppgift. Nästan vem som helst klarar det. Innan du sätter fast guiderna bör du utföra flera förberedande steg.

  • Utjämning av ytan . Ursprungligen analyseras väggar eller tak för skador. Om ytorna har stora sprickor eller droppar är det lämpligt att eliminera dem med hjälp av speciella blandningar. Detta är viktigt om panelerna i framtiden planeras att fixeras direkt ovanpå väggen utan ytterligare ramar.
  • Konstruktion av svarven . Även en träram är lämplig för plastpaneler, som enkelt kan bära vikten av dessa produkter. Men du kan också konstruera det från speciella metallkonstruktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Profilfixeringsalgoritmen består av flera sekventiella steg

  • Installation av startelement . De är belägna längs ytan av ytbehandlingen (tak, vägg). Det är här viktigt att placera motsatta strukturer i en sådan position att de är i samma plan. Om detta inte görs kan en snedvridning inträffa, vilket påverkar själva panelerna och deras dekorativa utseende. Fästning av startprofiler utförs med konsoler eller speciella självgängande skruvar. Det är viktigt här att rikta in dem horisontellt och vertikalt. Installation av paneler i framtiden beror på detta.
  • Installation av hörnelement . I detta fall används både interna och externa element. I de flesta fall kan de fungera som utgångspunkter. Du kan fixa dem enligt samma princip som den tidigare typen.
  • Fästning av interna mellanprofiler . System av denna typ installeras på för långa väggar, där det är omöjligt att hitta rätt panelstorlek.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastpaneler kan expandera eller dra ihop sig med temperaturförändringar. Därför är det nödvändigt att när det installeras i en profil, kvarstår ett litet gap mellan väggen och materialet. Det är lämpligt att ta hänsyn till det när du utformar hela systemet. Innan du fixar alla profiler är det lämpligt att välja riktning för att lägga arken.

Under installationsarbetet måste du noggrant mäta för att inte få fel . Detta är särskilt viktigt för guiden och mellanprofilen. Om du behöver montera flera referenslinjer med sådana strukturer längs väggen är det bättre att göra det sekventiellt. Inte alla erfarna specialister kan göra detta direkt.

Observera att du kan fästa profilen inte bara med häftklamrar utan även limma den på basen. Detta praktiseras särskilt ofta med plastelement som enkelt fixeras med olika polymerföreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När ramen från profilen är formad kan du börja installera och fixa panelerna. Installationstekniken väljs individuellt och beror endast på yttre förhållanden. I de flesta fall behöver du bara sätta in produktänden i profilspåret. Panelen är sedan jämn och spikad eller limmad på ramen.

Profil för PVC -paneler är mångsidiga produkter som inte bara möjliggör snabbare installation utan också förlänger livslängden för hela systemet. Det är mycket viktigt att välja dem för en specifik struktur monterad på taket eller väggarna. För att få en hållbar och hållbar yta är det dessutom lämpligt att lita på allt installationsarbete till erfarna och beprövade specialister.

Rekommenderad: