Taklister För Plastpaneler: Installation Av PVC -golvlister. Hur Fäster Jag Andra Typer I Taket? Storlekar Och Andra Nyanser

Innehållsförteckning:

Video: Taklister För Plastpaneler: Installation Av PVC -golvlister. Hur Fäster Jag Andra Typer I Taket? Storlekar Och Andra Nyanser

Video: Taklister För Plastpaneler: Installation Av PVC -golvlister. Hur Fäster Jag Andra Typer I Taket? Storlekar Och Andra Nyanser
Video: PVC Panels - Types,Corner Mouldings,Uses,Rate 2024, Maj
Taklister För Plastpaneler: Installation Av PVC -golvlister. Hur Fäster Jag Andra Typer I Taket? Storlekar Och Andra Nyanser
Taklister För Plastpaneler: Installation Av PVC -golvlister. Hur Fäster Jag Andra Typer I Taket? Storlekar Och Andra Nyanser
Anonim

Takdekoration med moderna PVC -paneler är en populär och utbredd lösning. Det är lätt att arbeta med detta material, och kostnaden är demokratisk. Det är dock inte tillräckligt att köpa PVC -paneler - ägarna måste köpa lämpliga taksocklar. I den här artikeln kommer vi att lära oss vad de är och hur man monterar dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Om du installerar plastpaneler på en inomhus takbas måste du installera ytterligare golvlister i framtiden. För denna finish är moderna PVC -delar perfekta, som inte bara lyckas stänga alla återstående luckor utan också fungerar som ytterligare fästelement för själva PVC -panelerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det högkvalitativa PVC-golvlister till salu, som installeras inte bara i kombination med plast, utan också MDF-paneler. Köpare kan välja en attraktiv rumsdesign genom att välja vilket material som helst. Många användare är säkra på att de nuvarande golvlistarna för PVC -paneler inte kan jämföras med baguetter och det är bättre att ge företräde åt de andra kopiorna. I själva verket är detta inte fallet. Produkterna i fråga har många fördelar i jämförelse, inte bara med baguetter, utan också med många andra alternativ.

  • Taklister i PVC smälter perfekt ihop med plastpanelernas yta. Resultatet är en harmonisk tandem som ser snygg och städad ut.
  • Golvlister av polyvinylklorid är inte rädda för fukt och tappar inte sina positiva egenskaper när de kommer i kontakt med den.
  • Plastfriser är mycket hållbara, pålitliga och praktiska.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

De nuvarande tillverkarna tillverkar taksocklar för PVC -paneler i olika varianter. För olika situationer väljs olika kopior. Låt oss titta närmare på vad som är huvuddragen i befintliga typer av taksocklar.

Filea . Detta är namnet på den klassiska modellen av golvlisten, som har en karakteristisk triangulär form. Ena sidan av denna del är utrustad med ett monteringsändspår. Det är nödvändigt att sätta in själva plastpanelerna för takdekorationen i den.

Denna design är med rätta erkänd som en av de mest utbredda och populära. I butiker är dessa alternativ mycket vanliga och har en demokratisk prislapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avtagbar filé . Detta är en direkt konkurrent till den typ av golvlister som diskuterats ovan. Den löstagbara delen har en speciell spärr. För att uttrycka det enkelt är detta detsamma som den klassiska filén, men bara här är det först och främst nödvändigt att installera en rak startprofil med krokar. Efter att ha avslutat detta arbetsskede måste du fästa en dekorativ sockel med en triangulär struktur med snäpp på den angivna delen. I drift visar detta element sig vara mer bekvämt och "smidigt", men det kostar också mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baguette . Med takplattor av plast används denna typ av golvlister lite mindre ofta, eftersom det är oftare dyrt, och många användare tycker att samma ytterligare element är bättre kombinerade med ett PVC -tak. Baguetten kan extruderas, lamineras eller formsprutas. I det första fallet utmärks produkterna av snidade urtag, de andra kopiorna kompletteras med en karakteristisk präglad inredning.

I alla fall spelar dessa element främst en dekorativ roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Oftast finns det i järnaffärer taksocklar som har en standard vit färg. Lite mindre ofta stöter du på produkter med diskreta lugna nyanser. De kan vara blanka eller matta.

Dessa typer av material kan användas med paneler i vilken färg som helst, men i många fall försöker köpare köpa förbrukningsmaterial som har ritningar framifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en uppsättning med färdiga produkter från fabriksproduktion ingår vanligtvis specialanordningar, på grund av vilka golvlistarna installeras mycket snabbare och mer tillförlitligt och bildar en snygg struktur. Förbrukningsartiklar består i de flesta fall av följande nödvändiga föremål:

  • yttre hörn - de används för att fixera på de utskjutande hörnen på väggar, balkar;
  • inre hörn - de angivna elementen är nödvändiga för att göra filéns förbindningspunkter längs rummets inre hörn;
  • anslutningselement - speciella sömmar som håller ihop 2 separata taksocklar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett lim?

Låt oss bekanta oss med listan över de bästa lim som är lämpliga för sådana förfaranden

Momentlim . Denna komposition kännetecknas av en mycket snabb inställning, men den "lider" av en viktig nackdel - på framsidan av den eller den produkten kan det framkalla allvarlig deformation.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Titan ". Detta lim är säkert att använda, men tar lite längre tid att härda än konkurrerande produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Flytande naglar ". Produktens sammansättning är baserad på ett speciellt organiskt lösningsmedel som underlättar snabb härdning av limmet. Det är sant att när installationen är klar är det absolut nödvändigt att noggrant ventilera rummet där de ägde rum.

Det största pluset med "flytande naglar" är att detta lim får användas i rum där det är hög luftfuktighet och skarpa temperaturhopp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl "flytande naglar ". En miljövänlig, populär typ av lim som används av många hantverkare. Men det har några allvarliga nackdelar. Akryl "flytande naglar" torkar länge. Lösningen kan inte användas vid temperaturer under noll.

Bild
Bild

Spackel . Denna speciella komposition används oftast vid installation av taklister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av olika golvlister

Det räcker inte att välja den mest lämpliga golvlisten för PVC -finish på taket korrekt - den måste fortfarande fästas ordentligt på basen. Att fästa dessa element kan tyckas mycket svårt bara vid första anblicken. Även en nybörjare som inte känner till sådana frågor kan hantera sådant arbete. Låt oss ta en titt på hur du på ett tillförlitligt sätt kan installera olika typer av golvlister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Overhead typ

Det är ganska enkelt att installera en högkvalitativ overheadgjutning. Detta tar vanligtvis inte mycket fritid. Låt oss i detalj överväga vilka steg installationen av de aktuella delarna består av.

  • Hemhantverkaren kommer att behöva använda en speciell enhet och klippa av kanterna på en sockel av lämplig storlek med den. Skärningar bör göras i en vinkel på 45 grader i förhållande till den främre halvan av delarna.
  • Applicera en pålitlig limlösning på insidan av golvlisterna.
  • Nästa steg är att fästa sockeln på basens yta och trycka fast längs hela längden på delen.
  • Överdriven limklumpar kan bildas som ett resultat av sådana åtgärder. Det är lämpligt att ta bort dem omedelbart med en enkel trasa. Lämna inte överskottet "för senare", eftersom det blir svårare att ta bort dem, och detta kan påverka utseendet på finishen negativt.
  • Applicerade golvlister måste stå kvar tills det applicerade limet är helt torrt. Efter det är det nödvändigt att täta anslutningsområdena och luckorna med silikontätningsmedel. Istället är det tillåtet att sätta ett speciellt hörn för taksockeln.
  • Om du gör hörnen på egen hand måste du agera så noggrant och eftertänksamt som möjligt, så att alla leder är helt tydliga och korrekta.
Bild
Bild
Bild
Bild

PVC

Installation av en taksockel för PVC -paneler innebär installation av en rambas baserad på trälistar eller pålitliga metallprofiler. Alla komponenter i ramen måste fästas och hålla ett avstånd på cirka 1 m från varandra . Om väggarna är tillräckligt jämna och korrekta i rummet är det tillåtet att fästa profilerna med vanliga pluggar. Om väggstrukturerna långt ifrån är idealiska är det bättre att använda självgängande skruvar, vilket gör packningar under ramstrukturen i fördjupningarna.

De yttersta delarna av ramen kommer att spela rollen som baser för att fixera taklisten för plastpaneler vid skarvarna i hörnen . Den övervägande delen av PVC -golvlister kommer att fästas med självgängande skruvar eller speciella konstruktionsfästen - olika hantverkare använder olika fästelement. Det rekommenderas att noggrant dekorera de befintliga skarvarna med speciella skär, tack vare vilket det blir möjligt att snabbt utföra alla nödvändiga installationsarbeten.

Att fästa PVC -takpaneler på huvuddelen av taket blir snabbt och enkelt. Motsvarande spår finns på var och en av golvlisterna, tack vare vilka panelerna inte rör sig åt sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

När självinstallerande golvlister för plastbearbetning installeras i taket är det värt att komma ihåg några användbara tips och tricks

  • Välj lämpligt golvlister noggrant för takmontering. Material ska inte bara ha ett attraktivt utseende utan också ha optimala dimensioner. Endast högkvalitativa produkter kommer att hålla länge och kommer inte att förlora sin visuella attraktion.
  • Den mest populära förbrukningsvaran är det inre hörnet. Oftast är det hon som letar efter försäljning och gör reparationer inomhus. För rum med en icke-standardlayout är det nödvändigt att välja speciella hörn, eftersom standarddelar under sådana förhållanden inte kommer att vara lämpliga för installation.
  • Taklister behöver inte bara installeras i taket. De kan användas för att komplettera väggdekorationsmaterial eller hörn i rummet.
  • Det rekommenderas inte att köpa för billiga kinesiska byggnads- och dekorationsmaterial. De flesta av dem är av dålig kvalitet. Under arbetet avger sådana produkter ofta stark kemisk lukt. Den yttre attraktiviteten hos sådana lister kvarstår under mycket kort tid.
  • Det är fullt möjligt att trimma hörnstycken utan att använda en geringslåda. För att göra detta måste du turas om att fästa remsorna i taket på båda sidor och dra linjer längs dem. Vid deras skärningspunkt kommer det att finnas en markering för skärning av remsorna.
  • När du installerar plastplåtlistar för takbotten är det mycket viktigt att inte av misstag förväxla produktens sidor. En av sidorna är gjord i form av en tunga. Det fungerar som ett område för fastsättning av plastark. Den andra sidan utför funktionen att trycka på det färdiga taket.
  • Var försiktig med dina taklister. Böj dem inte för mycket eller utsätt dem för allvarliga mekaniska påfrestningar. Det är mycket enkelt och enkelt att bryta eller skada sådana delar, och efter det blir det nästan omöjligt att återställa dem till sin tidigare estetik.
  • Applicera tillräckligt med lim på basen eller på delarna du fäster, men du bör inte överdriva det heller. Om det finns för mycket limlösning, kommer det under installationen att bryta igenom och rinna ut överallt, vilket kommer att medföra för många onödiga bekymmer.
  • Det rekommenderas att förbereda alla verktyg och tillbehör för installation av golvlister i förväg och ordna dem på ett ställe så att befälhavaren har allt nära till hands.
  • När du installerar hopfällbar PVC eller någon annan typ av golvlister är det mycket viktigt att agera försiktigt och ta dig tid. Överdriven hast kan leda till många problem och misstag, som fortfarande måste korrigeras senare - och detta är onödigt slöseri och tid.
  • Det är lämpligt att välja golvlister som kommer att kombineras med plastpaneler. Alla detaljer ska vara i harmoni med varandra, överlappa varandra. Annars kan situationen se disharmonisk ut, och inkonsekvens av material kommer omedelbart att fånga ögat.
  • Använd endast högkvalitativt och snabbhärdande lim för installationsarbete. Den populära Moment -lösningen uppfyller dessa krav. Det kan vara dyrare än andra alternativ, men det blir det enklaste att arbeta med. Billigt lim kommer att ta lång tid att torka och stelnar inte lika bra, vilket kommer att leda till många problem.

Rekommenderad: