Siding Under En Sten (42 Bilder): Fasadvinyl- Och Plastfasad För Hus, Exempel På Byggnader Mantlade Med Sidospår, Finesser Av Yttre Dekoration

Innehållsförteckning:

Video: Siding Under En Sten (42 Bilder): Fasadvinyl- Och Plastfasad För Hus, Exempel På Byggnader Mantlade Med Sidospår, Finesser Av Yttre Dekoration

Video: Siding Under En Sten (42 Bilder): Fasadvinyl- Och Plastfasad För Hus, Exempel På Byggnader Mantlade Med Sidospår, Finesser Av Yttre Dekoration
Video: Celuplast Wall Cladding Full Length Final 2024, Maj
Siding Under En Sten (42 Bilder): Fasadvinyl- Och Plastfasad För Hus, Exempel På Byggnader Mantlade Med Sidospår, Finesser Av Yttre Dekoration
Siding Under En Sten (42 Bilder): Fasadvinyl- Och Plastfasad För Hus, Exempel På Byggnader Mantlade Med Sidospår, Finesser Av Yttre Dekoration
Anonim

Den snabba utvecklingen av teknik har en positiv effekt på utseendet på marknaden av högkvalitativa och mer avancerade produkter. Framstegets inverkan gäller även byggmarknaden, särskilt material för utsidan av bostadshus och allmänna byggnader. Idag vinner sidospår särskilt stor popularitet i jämförelse med andra vändprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns många varianter av sådant material, men bland den här sorten sitter den under en sten som med fördel sticker ut. Efterfrågan på detta material motiveras främst av dess låga kostnad i förhållande till naturprodukter för fasad, vilket inte är den enda positiva egenskapen hos produkten.

Dessutom är utomhusdekoration med sådana paneler en mycket aktuell trend ., som har en imponerande praktisk potential. Utbudet av produkter är imponerande, vilket gör det till ett utmärkt tillfälle att återskapa imitationen av nästan vilket naturmaterial som helst. Det är möjligt att bestämma att strukturen är vänd mot paneler, och inte med äkta sten, bara med noggrann undersökning och på ett kort avstånd från fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling är en obligatorisk kostnadspost för hemförbättringar, alternativet att använda sidospår gör det möjligt att minska sådana kostnader. Materialet är faktiskt en beklädnadspanel med en låsprofil på sidokanterna. Produktens huvudfunktion anses säkerställa skyddet av ytor från yttre faktorer, liksom utformningen av ett attraktivt utseende av strukturen.

Det är sidoprodukter som oftast används för att klä en byggnad i en viss riktning, eftersom de låter dig kopiera olika naturmaterial, till exempel trä, granit, tegel, etc.

Huvuddragen i moderna stensidor är det materialet påminner inte bara något om ett enda mineral, utan det upprepar perfekt utseendet på en viss sten - kalksten, marmor, skalsten och många andra. Denna fastighet tillåter köparen att köpa exakt den sten som han anser vara mest attraktiv för sin konstruktion och den övergripande utformningen av webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är endast husets källare mantlad med sådan sidospår, tack vare vilka de nödvändiga accenterna placeras, vilket betonar närvaron av en stenfundament. Men tillsammans med detta finns det strukturer där fasadbeklädnad användes, vilket innebär att hela byggnadens vägg ska färdigställas. Materialets färgalternativ ligger så nära de naturliga nyanserna i ett visst originalprov som möjligt.

För att förbättra effekten kan färgerna vara mer mättade, vilket ger en visuell likhet med natursten på grund av färg accent som läggs på produktens struktur.

Det finns monokromatiska material - vit eller svart sten, vars funktion endast betraktas som den yttre designens estetik. Panelerna upprepar bearbetning och form av naturmaterial - det finns släta prover, vild- och spillsten, småsten och många andra produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Siding har ett antal positiva egenskaper

  • Enkel styling. Även en finisher som inte har mycket praktisk erfarenhet kan klä fasaden. Detta beror på närvaron av de nödvändiga elementen för efterbehandling av hörn, fönster och andra specifika platser.
  • Med sådana element kan du slida en ojämn yta utan problem. Svarven kommer effektivt att dölja alla befintliga brister.
  • Materialet är opretentiöst i underhåll. Det räcker att hälla vatten över fasaden då och då för att tvätta bort den ackumulerade smutsen.
  • Möjligheten att använda i alla väderförhållanden - produkterna har god motståndskraft mot temperaturfluktuationer och hålen på elementen förhindrar ackumulering av överflödig fukt.
  • Lång livslängd, vilket garanteras av en hög styrka och tillgängligheten av fabriksgarantiservice, vilket är cirka 50 år.
  • Prisvärd kostnad.
  • UV-, fukt- och kemikaliebeständig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns flera typer av stensidor.

  • Vinyl - tillverkad av PVC, vilket ger det ett antal fördelar: lätthet, materialet ruttnar inte och korroderar inte, motståndskraft mot olika temperaturindikatorer och mekanisk påfrestning, miljösäkerhet. Nackdelarna med produkterna inkluderar risken för sprickor på enskilda paneler när de utsätts mekaniskt för dem med stor kraft. Plastfasad är det mest lämpliga alternativet för beklädnad av husfasader.
  • Metall material som är tillverkat av galvaniserat stål, på grund av vilket det har en större vikt i jämförelse med andra typer. De positiva egenskaperna hos produkterna inkluderar en hög styrka, motståndskraft mot deformation och brandbeständighet. Denna typ av produkt är dock ganska dyr.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Akryl sidospår har vissa likheter med vinylelement, men skiljer sig åt i produktionsegenskaper. Råvarorna för produktionen är akrylpolymerer med god kemikaliebeständighet.
  • Fibercement produkter är en relativt ny typ av material som används i stor utsträckning i Europa och som dök upp på hemmamarknaden för inte så länge sedan. Elementen kännetecknas av en hög indikator på styrka och motståndskraft mot väderförhållanden, därför representerar de en ganska dyr typ av produkt.

För att göra ett val till förmån för en viss produkttyp måste du ta hänsyn till villkoren för installationen och funktionerna vid fortsatt drift: detta gäller ytan för installation, klimat, närvaro eller frånvaro av en isolerad bas, fasadens belysning, exponeringsnivån för solens strålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom klassificeringen av det material som används för att göra sidospår, det kan delas in i typer enligt färgdesign och texturerad variation av den simulerade ytan:

  • bränd sten;
  • kanjon;
  • spillror;
  • granit;
  • stenig sten och andra.

Det finns många färg- och texturalternativ, eftersom sortimentet ständigt kompletteras med nya moderna modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Alla dimensioner av stenprodukter varierar beroende på tillverkare. Den ungefärliga storleken på panelen är 1x0,5 m. Därför täcker två element 1 m2 av basen.

Den vanligaste serien av sidospår kommer i följande storlekar:

  • "Granit" -serien har en längd på 1134 mm, en bredd på 474 mm och en tjocklek på 23 mm;
  • serien "Canyon" - längd 1158 mm, bredd 447 mm och tjocklek 20 mm;
  • serien "Stein" - längd 1198 mm, bredd 426 mm och tjocklek 25 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Att använda stensidor är ett utmärkt alternativ för en billig yttre efterbehandling av en byggnad. Dessutom fungerar produkterna inte bara som ett dekorativt material, utan också som ett element som ger skydd mot de atmosfäriska fenomenen i husets väggbeklädnad.

De yttre egenskaperna hos produkterna är slående i deras mångfald ., på marknaden eller i tillverkarkatalogen, kan du välja önskad struktur och färg på panelerna. Experter utvecklar designen av element som imiterar sten och implementerar sina mest kreativa idéer, så det är lätt att hitta modeller som upprepar utseendet på en liten eller stor sten, tegel, skiffer, runt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på typ av sidospår kan det också skilja sig i färg, men detta kommer inte att vara ett hinder för valet av produkter som är idealiskt utformade för varje byggnadens yttre och landskapsdesignen på infielden.

Alternativ för fasadbeklädnad måste vara noga genomtänkt i förväg . Det är en bra idé att differentiera byggnadens väggar och källare med olika materialstrukturer och nyanser. Du kan dekorera alla typer av byggnader på platsen i samma stil, till exempel ett lusthus, ett badhus eller ett pensionat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beklädnadens laconism beror i stor utsträckning på det kompetenta urvalet av komponentelement, inklusive: efter- och startremsor, hörn, som används för att avsluta dörr- och fönsteröppningar. Med rätt val av sådana delar kan du installera snabbt och utan onödiga problem. På grund av det stora utbudet av paneler, deras form, lättnad och nyanser är det möjligt att lägga materialet inte bara på husets framsida, utan också inuti lokal.

Väggarna kan klädas helt eller bara på vissa ställen i kombination med andra material för inredning av rum. Slät gips är i perfekt harmoni med materialets steniga relief, och imitation av kullersten på sockeln ser fördelaktigt ut tillsammans med vanliga sidopaneler.

Sidospår som upprepar stenens utseende kan användas i korridoren , i lobbyn eller i köket. Valet av paneler är mycket stort, det viktigaste är att välja rätt lösning i designen med detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Byggnader färdiga med sidospår får ett uttrycksfullt och unikt utseende. Du kan stanna kvar vid möjligheten att stå för tegel eller imitation av nästan vilken natursten som helst. Tack vare det stora antalet tillverkare är det mycket enkelt att hitta det perfekta alternativet när det gäller kostnad, färg och textur.

Flera företag kan särskiljas bland tillverkarna av materialet.

  • " Alta-profil " - ett företag med produktionsanläggningar i Ryssland, produkterna från dessa anläggningar är populära på grund av deras lägre kostnad med materialets egenskaper och egenskaper, som inte är sämre än utländska motsvarigheter.
  • Docke , som är den absoluta ledaren inom detta segment på hemmamarknaden. Hela produktlinjen är prisvärd och av hög kvalitet.
  • Vinylfasader av utmärkt kvalitet produceras av ryska företaget "Aelit " … Produkterna används flitigt för fasadbeklädnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • American Nailite Siding produceras i form av klassiska paneler med imitation av marmor och tegel, produkterna är av hög kostnad i jämförelse med andra tillverkare.
  • Sidotillverkare Novik (Kanada) är populärt för sina produkter, som kännetecknas av en förlängd livslängd. Materialet är också efterfrågat på grund av en mängd olika originalpanelstrukturer.
  • Polskt Vox -material har en låg kostnad, på grund av vilken det är mycket efterfrågat.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Canada Ridge är engagerad i produktionen av moderna paneler som är resistenta mot stora temperaturfluktuationer, som samtidigt inte bleknar från solljus och har stötsäkra egenskaper.
  • Paneler Royal Stone har ett stort urval av texturer och nyanser, produkter tillverkas med kanadensisk teknik med konstant kvalitetskontroll.
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

  • När du köper material för fasadbeklädnad är det nödvändigt att följa allmänna rekommendationer - köp endast i specialiserade stormarknader, föredra populära tillverkare, var noga med att bekanta dig med produktdokumentationen och studera de garantivillkor som gäller för denna produkt.
  • Det kommer att vara viktigt att förstå produkternas kvalitetsegenskaper och genomföra en visuell inspektion av elementen för att bestämma enhetlighetens tjocklek, frånvaron av defekter på panelernas yttre och inre sida, mönstret och andra viktiga nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

För att förvandla fasaden på ett hus finns det inget bättre alternativ än stensidor. De stenpanelväggar garanterar skydd och ett vackert utseende.

Huset kommer att se spektakulärt och estetiskt tilltalande ut, vars bas står inför sidospår under en stor sten med oregelbunden form i kombination med paneler som upprepar skeppet ombord i ett kontrasterande färgschema.

Blockhus och stensidor kommer att skapa en fantastisk design, tack vare denna finish kommer byggnaden att likna ett magiskt torn, som passar perfekt in i platsens design, och han kommer i sin tur att komplettera den övergripande designen med grönska av träd och buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Två- eller trevåningshus, där endast väggfragment (fronten, källaren eller väggarna) är dekorerade med stenpaneler i form av ett visst mönster, kommer att vara original och vackert. Naturliga färger bleknar inte i solen, så byggnaden kommer att ha ett snyggt utseende i många år framöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bostadshuset och angränsande byggnader på platsen, vars fasader är gjorda i en enda designlösning som imiterar natursten, kommer att bli ett mästerverk som betonar statusen för husets ägare, den goda smaken och skönheten i naturmaterial i en modern design, möjlig tack vare material som stensidor.

Rekommenderad: