Tegelbeklädnad (46 Bilder): Vinylfasad För Utomhusdekoration, Hus Mantlade Med Dolomitsidning

Innehållsförteckning:

Video: Tegelbeklädnad (46 Bilder): Vinylfasad För Utomhusdekoration, Hus Mantlade Med Dolomitsidning

Video: Tegelbeklädnad (46 Bilder): Vinylfasad För Utomhusdekoration, Hus Mantlade Med Dolomitsidning
Video: Swedish hus makeover 2024, Maj
Tegelbeklädnad (46 Bilder): Vinylfasad För Utomhusdekoration, Hus Mantlade Med Dolomitsidning
Tegelbeklädnad (46 Bilder): Vinylfasad För Utomhusdekoration, Hus Mantlade Med Dolomitsidning
Anonim

Tegelhus betraktas alltid som en symbol för tillförlitlighet och välstånd i ett och ett halvt sekel, varför andelen landsbostäder som är gjorda av detta material är så stor. Byggandet av sådana bostäder kräver dock allvarliga ekonomiska investeringar och är tidskrävande. För dem som vill dekorera sitt hem med sådant murverk och inte lämnas kvar, erbjuder tillverkare tegelbeklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Djupt rotad i konstruktionens ordförråd är sidospår till stor del processen med att klä en byggnads fasad. En annan mening med termen är ett ganska nytt material (även för 20 år sedan visste man ingenting om det i vårt land), med vilket byggnader är mantlade. Efter att ha dykt upp på 50 -talet av nittonhundratalet i Amerika och Kanada har sidosidor nyligen dykt upp i de inhemska öppna utrymmena. Den finns i vinyl, metall och trä.

Ett viktigt faktum - inte bara nya byggnader trimmas med sidospår, utan också gamla byggnader restaureras . Panelerna ger inte bara ett estetiskt utseende, utan skyddar också huvudväggarna från förstörelse.

Bild
Bild

Direkt tegelbeklädnad är tillverkad av vinyl, metall, källare. Vinyl är tillverkad av billigare polyvinylklorid. Den mest populära är källaren, som är tillverkad av polypropen, har hög hållfasthet och är så naturlig att den nästan inte går att skilja från tegel.

Tegelbeklädnad har sina fördelar och nackdelar, precis som alla byggmaterial.

Bland fördelarna är följande:

Varje väggyta kan mötas av sidospår - från ett skumblock till ett virke är det bara viktigt att väggarnas krympning är klar och alla defekter rengörs och korrigeras

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För väggmontering är ett speciellt stödgaller fäst, på vilket dekorativa paneler kommer att läggas. Som ett resultat kvarstår ett litet gap mellan huvudväggen och den dekorativa beläggningen, som utför ventilationsfunktioner. Således kommer tegelverket att tjäna som ytterligare skydd mot yttre påverkan av miljön och samtidigt inte skapa en växthuseffekt.
  • Varje lager av värmeisolering kan läggas under beklädnaden, medan utseendet inte påverkas: med korrekt installation kan du förstå att huset inte är kantat med tegel, du kan bara komma nära väggarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varaktighet. Förutsatt att du köpte en high -end finish, kommer sidospåren att hålla i cirka 50 år - samma mängd rött tegel kommer att stå utan efterbehandling. Det är emellertid fortfarande problematiskt att säkerställa detta, eftersom sidoslutning i öppna hushåll har utförts i mindre än 30 år.
  • UV -resistent - panelerna bleknar inte i solen och förblir ljusa i många år.
  • Styrka - skador på konstruktionen är endast möjliga med stark mekanisk påfrestning.
  • Enkel installation - panelerna sammanfogas enligt konstruktörsprincipen.
  • Praktik präglas av en minimal mängd avfall vid fasadbeklädnad.
  • En skadad panel kan enkelt bytas ut.
  • Miljövänlighet.
  • Kräver inte mycket arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på nackdelarna med denna finish när du väljer tegelbeklädnad:

  • Att inreda ett hus med brandfarligt material är ett ganska riskabelt företag.
  • Skillnaden mellan verkligt och konstgjort murverk är märkbart, om än på nära håll.
  • Begränsat färgområde.
  • Installationen kan utföras av proffs med specialutrustning och färdigheter: det är viktigt att strikt följa tekniken och säkerhetsåtgärderna inför arbetet.
  • Panelernas stora totala vikt kräver att en extra ram skapas, vilket stärker grunden, vilket påverkar ekonomin.
  • Ett ganska högt pris för källarsidor jämfört med plastpaneler.
Bild
Bild

Trots de ganska allvarliga nackdelarna är det fortfarande billigare att göra tegelbeklädnad än att köra hela huset ur sten. Dessutom är underhållet av panelerna ganska enkelt - det räcker att skölja det ackumulerade dammet med vatten, och många tillverkare har tagit hand om ytterligare skydd mot förbränning och ulmning med hjälp av brandresistenta föreningar och underlag.

Vyer

Tillverkare erbjuder ett ganska brett spektrum av färger för tegelbeklädnad. När du väljer dekorativa sidopaneler måste du vara uppmärksam på materialet från vilka de är gjorda.

Plastfasader är mest populära bland köpare . Till försäljning representeras den av vinyl- och källarprodukter. Vinyl är gjord av polyvinylklorid (PVC), källaren är gjuten av dyrare polypropen. Båda materialen återger exakt tegelns struktur, alla porer och sprickor.

Bild
Bild

Skillnaden mellan de två plasttyperna ligger i plattans tjocklek: basen är tätare, tål bättre repor och vinyl är tunnare och lättare, men har samtidigt en mer hållbar färg.

Vinylbeklädnad används främst för fasadbeklädnad , dess ljusa färger förblir så efter tio års drift. PVC -paneler har en cellstruktur, så de håller värmen väl. Nyligen har isolerade sandwichpaneler av plast med ökad tjocklek dykt upp på marknaden. De kräver inte ytterligare efterbehandling med isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polypropylenpaneler fick sitt namn på grund av att de huvudsakligen används för att avsluta källaren. Slitstark och flexibel polypropen tål kraftig mekanisk påfrestning. Färgschemat för källarpaneler är ganska varierat: mörka nyanser av bränt tegel, glans av klinker, gyllene och ockre är lika väl imiterade. En annan viktig detalj är placeringen av metallsvarven vid installation av källarsidan under tegelstenen. Under hårda klimatförhållanden höjs den 10 cm från marken, vilket fryser på vintern. Och om klimatet är milt kan du placera ramen nära marken.

Kanske ser plastsidorna inte lika naturliga ut som bitumenfasadmaterial med sin naturliga basaltbeläggning, men alla tekniska egenskaper är inte på något sätt sämre och prispolitiken är mer demokratisk. PVC -paneler används lika bra för att täcka trä-, block- eller tegelkonstruktioner.

Bild
Bild

Metallbeklädnadsmaterialet är tillverkat av aluminium, galvaniserat tunt stål. Det mest populära är aluminiumfasader på grund av dess pris och lätthet att måla. Samtidigt utsätts aluminium för deformation och det är orealistiskt att återställa panelens ursprungliga utseende. Metallen är också känslig för korrosion vid lederna, och det galvaniserade materialet tenderar att skala av polymerskiktet. Järnbeklädnad kan inte skryta med en mängd färger.

Denna typ av finish har sina egna betydande fördelar:

  • styrka;
  • varaktighet;
  • motståndskraft mot temperatursteg;
  • inte utsatt för ruttning och mögeltillväxt;
  • bleknar inte i solen;
  • inte rädd för fukt;
  • installationen kan göras i alla väderförhållanden;
  • låg vikt på panelerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fibercement tegelbeklädnad tillhör premiumklassen bland fasadmaterial.

En blandning av cement med sand och armeringsfibrer skapar en hållbar dekorativ beläggning med obestridliga fördelar:

  • varaktighet;
  • det säkraste materialet bland tegelbeklädnad;
  • brandmotstånd - brandfarlighetsnivå G0 och G1 - om panelerna är täckta med färg från framsidan;
  • fuktmotstånd;
  • frostbeständighet;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hög böjhållfasthet;
  • inte utsatt för korrosion;
  • inte rädd för yttre påverkan - temperaturfall, UV -strålning;
  • bleknar inte i solen;
  • installationen kan göras när som helst på året och under alla väderförhållanden - till skillnad från till exempel klinkerstenar;
  • huset, färdigt med fibercementpaneler, ser extremt respektabelt ut.

Det tillgängliga sortimentet av tegelbeklädnad kan tillgodose nästan alla konsumenternas efterfrågan i alla klimatförhållanden.

Bild
Bild

Design

Fasadbeklädnad med imiterad tegel har länge blivit en klassiker, lämplig för alla arkitektoniska former och lösningar. Äkta tegel är faktiskt bara rött och gult, och modern produktionsteknik låter dig väsentligt utöka färgutbudet på tegelpaneler. Kunderna erbjuds följande nyanser: bränd tegel, vit, beige, gyllene, sand, brun, körsbär, brons, bärnsten, mjölkaktig och till och med ull. I de exklusiva samlingarna av vissa tillverkare kan du hitta nyanser av malakit, granit, agat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Formatet på mönstren som läggs ut i tegel på panelerna kan också variera. Dessa kan vara klassiska klinkerprodukter med samma form och konsistens. Det kan vara en kombination av ytor av typen "Antik", olika i bredd och jämnhet.

Tillverkare

Det finns ett ganska stort antal företag som tillverkar olika typer av tegelbeklädnad.

Fast Typ av fasad som tillverkas Egenskaper hos företaget
Mitten (Kanada) Vinyl Populär i lågkonstruktion, har många fördelar och har visat sig bra under hårda väderförhållanden.
Tecos (Belgien-Ryssland) Vinyl Internationellt vinylsockelföretag
AltaProfil (Ryssland) Vinyl, sockel Företagets produkter är inte sämre i kvalitet än världens analoger. Originalutveckling av material som är resistent mot det hårda klimatet i Ryssland
Doecke-R (Ryssland-Tyskland) Vinyl, sockel 2 fabriker i Ryssland producerar högkvalitativa produkter med tysk teknik och överkomliga priser
Grand Line (Ryssland) Vinyl, metall Har goda egenskaper (icke-brandfarligt, bleknar inte i solen, är inte rädd för temperaturförändringar) och ett överkomligt pris
Vissa Teed (USA) Vinyl En populär tillverkare, vars produkter täcks av cirka 80% av husen i USA och Kanada
T-Siding (Ryssland) Källare Företagets innovation ligger i tillverkningen av sömlösa paneler
Holzplast (Ryssland) Källare Produktionen utförs enligt europeisk teknik på tysk utrustning. Resultatet är en produkt av hög kvalitet anpassad till förhållandena i det ryska klimatet.
Royal Stone (Ryssland) Källare Panelerna tillverkas med kanadensisk teknik. Kvaliteten på produkterna genomgår allvarlig kontroll.
Nailite (USA) Källare Fasaden är av hög kvalitet. Kostnad - en storleksordning högre än konkurrenternas
Dolomit (Ryssland) Källare Företagets namn kommer från naturstenens dolomit. Hela tillverkarens sortiment imiterar färgerna och strukturen i denna sten. Råvarorna levereras av ledande europeiska företag.
Novik (Kanada) Sockel, metall Företagets ledande positioner beror på de tillverkade produkternas hållbarhet, liksom unika texturer.
Vox (Polen) Källare Mycket populär på grund av sin låga kostnad. Kvaliteten matchar dock priset
Kmew (Japan) Fibercement Panelerna är gjorda av en blandning av kvalitetscement och kvartsfyllmedel. Tre unika typer av beläggning (akryl, hydrofil, fotokeramik) ger panelerna en ljus nyans som garanterat håller i årtionden.
Bild
Bild

tips och tricks

Att välja tegelbeklädnad för utomhusdekoration, Dra nytta av några tips från ledande designers och inredare:

  • En kombination av en träfasad (gjord av naturmaterial eller dekorativ plast) med tegelbeklädnad anses vara dåligt sätt.
  • För fasadbeklädnad är både monokrom och en kombination av två nyanser acceptabla. Mörkare tegel ser ut i kontrast till ljusa väggar i källaren eller husets hörn.
  • Dessutom kan du revet fönsteröppningar med mörka sidor - för att matcha källaren.
  • När du köper något efterbehandlingsmaterial är det värt att komma ihåg regeln: om du vill ha en enda nyans, ta produkter från en sats.
  • Det är inte svårt att ta hand om sidospåren: det räcker att skölja med rent vatten under tryck från en slang.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varje typ av sidospår väljs beroende på struktur och typ av byggnad. Till exempel är hårdfibercementplattor malplacerade i ett affärscentrum med flera våningar.
  • Innan du köper materialet för sockelbeklädnaden är det nödvändigt att göra rätt mått - detta gör att du kan köpa rätt antal paneler. Panelstorlekar varierar från tillverkare till tillverkare. Till exempel erbjuder Dolomit 3-meters fasad för sockelbeklädnad, och det är också möjligt att göra ännu längre paneler på begäran. Novik -företaget producerar standardstorlekar på paneler 1150x520 mm och Vox - 1110x460x2,5 mm, för Alta Profile varierar längden från 1130 till 1168 mm.
  • Kundrecensioner av olika typer av sidospår är överväldigande positiva. De noterar enkel installation även med egna händer, det estetiska utseendet och stabiliteten hos materialet under hårda vintrar. Åsikterna är blandade om metallfasader. Kunder noterar prisets överkomlighet, men aluminiumpanelerna böjdes under transporten. Dessutom gör metallhöljet mycket ljud i regn och vind.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Hus klädda med tegelbeklädnad ser mycket respektabla ut och lämnar få människor likgiltiga. Den rika färgpaletten gör det möjligt att vackert kombinera en vacker tegelkällare med vanliga väggar eller en helt tegelyta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

En intressant lösning för att dekorera den övre delen av fasaden under taket med sidospår. De ursprungliga arkitektoniska formerna kan särskiljas med kontrasterande färgpaneler. Sidospår kan betona byggnadens pelare och hörn.

Och här är kombinationen av tegelverk med trä, som designers anser vara dåligt sätt. Det ser väldigt organiskt ut i den här ursprungliga byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat efterbehandlingsalternativ, i motsats till designerns råd, är en ljus bas och en mörk fasad. Ser ut ur lådan och är ganska kapabel att hitta fans av denna design.

En vacker kombination av mjölk och tegelrött är färgschemat från T-siding som heter London Brick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hus klädda med tegelbeklädnad kommer alltid att se moderna ut och inte tråkiga. Ett elegant hus eller en favorit sommarstuga kommer alltid att se bra ut med ett sådant "ansikte". Du vill återvända till ett sådant hus om och om igen, och ytterligare värmeisolering och skydd mot yttre påverkan av naturen kommer att bevara värme och komfort.

I den här videon hittar du processen med att vända mot huset med tegelpaneler.

Rekommenderad: