Utvändig Dekoration Av Ett Hus Från SIP -paneler (53 Bilder): Alternativ För Fasadens Yttre Design, Hur Man Dekorerar Det Från Utsidan

Innehållsförteckning:

Video: Utvändig Dekoration Av Ett Hus Från SIP -paneler (53 Bilder): Alternativ För Fasadens Yttre Design, Hur Man Dekorerar Det Från Utsidan

Video: Utvändig Dekoration Av Ett Hus Från SIP -paneler (53 Bilder): Alternativ För Fasadens Yttre Design, Hur Man Dekorerar Det Från Utsidan
Video: SiPS Panel House so Far 2024, Maj
Utvändig Dekoration Av Ett Hus Från SIP -paneler (53 Bilder): Alternativ För Fasadens Yttre Design, Hur Man Dekorerar Det Från Utsidan
Utvändig Dekoration Av Ett Hus Från SIP -paneler (53 Bilder): Alternativ För Fasadens Yttre Design, Hur Man Dekorerar Det Från Utsidan
Anonim

Tekniken för beklädnadshus med SIP -paneler (SIP) är särskilt vanlig i USA och norra Europa. De främsta fördelarna med byggnader byggda med detta efterbehandlingsmaterial är ett minimum av underhållskostnader och betydande besparingar på uppvärmning på grund av fasadpanelernas utmärkta värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

SIP-panelen består av två ark, mellan vilka det finns ett värmeisolerande material. Detta material är baserat på en orienterad strängskiva (OSB) på utsidan, som är tillverkad av limmade träflis, samt ett lager isolering inuti. Som regel fungerar expanderad polystyren som sådan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av fördelarna med SIP -paneler noterar vi:

  • styrka;
  • varaktighet;
  • goda värmeisoleringsegenskaper;
  • goda ljudisoleringsegenskaper (de förstärks endast om efterbehandlingsmaterialet fästs på ett kort avstånd från SIP -panelerna och därigenom skapar ett luftgap);
  • enkel installation och minskning av reparationstiden;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • låg vikt på strukturen, vilket inte kräver en stark grund;
  • enkel transport utan användning av specialutrustning;
  • skydd mot utseende av mögel;
  • isoleringen sjunker inte med tiden;
  • plattan i panelernas sammansättning deformeras inte och vrider sig inte med tiden;
  • isoleringen i SIP -paneler är varmare och effektivare än mineralull, för enligt beräkningar från specialister kan ett 150 mm lager av expanderad polystyren enkelt ersätta ett 200 mm lager av mineralull.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdel - materialet är rädd för vatten, det vill säga det kan absorbera fukt , vilket innebär att det är värt att ta hand om ytterligare fuktskydd av sådana paneler inuti och utvändigt. Det är på grund av känsligheten för yttre atmosfäriska påverkan som hus med SIP -paneler nödvändigtvis måste ha ytterligare yttre efterbehandling för att förlänga livets liv. Och även materialet är mycket känsligt för effekterna av solljus, från vilket det mörknar över tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Extern efterbehandling

Den slutliga finishen ger inte bara huset av SIP -paneler ett färdigt utseende, utan skyddar det också på ett tillförlitligt sätt mot all slags nederbörd och andra yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sten

Natur- eller konststen är lämplig för efterbehandling av basen, yttre hörn och skär, eftersom detta efterbehandlingsmaterial är särskilt starkt och hållbart. På grund av de höga stenkostnaderna är det som regel få som vågar dekorera hela huset med det.

Den enda nackdelen med stenen är dess stora vikt, därför skapas en betydande belastning på strukturens grund. I det här fallet måste den färdiga grunden stärkas, och om du bygger ett hus från början, tänk på en särskilt stark ram i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att om du använder kalksten som finish måste den behandlas med speciella fuktsäkra föreningar. Hus med stenfinisher ser monumentala och solida ut, dessutom kommer du under en längre tid inte ens behöva göra en kosmetisk reparation av fasaden - och allt tack vare hållbarheten och slitstyrkan hos detta finishmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blockera hus

Att använda sådant material som ett blockhus är ett bra alternativ för stugor i lantlig stil och vanliga ryska sommarstugor. I utseende liknar ett sådant hus ett timmerhus av rundade stockar. De främsta fördelarna med trä är säkerhet för människors hälsa och miljövänlighet. Eftersom träblock kräver minimal bearbetning, görs efterbehandling så snart som möjligt. Samtidigt behöver du inte ytterligare isolering av en träkonstruktion på grund av träets utmärkta värmebesparande egenskaper.

Spik-spårfästningssystemet kommer att förkorta livslängden på husbeklädnaden ytterligare med detta efterbehandlingsmaterial . Basen är en metallkista, under vilken ett ångspärrmaterial och ett fuktsäkert membran är fixerade. Det sista steget i efterbehandlingen är deras målning och bearbetning med speciella skyddsmedel mot aggressiva yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De klassiska måtten på ett hus som används för att dekorera hus är 200–600 cm (längd), 9–16 cm (bredd) och 2–3,6 cm (tjocklek).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilerad fasad

Den innovativa ventilerade fasadfinishen har en stål- eller aluminiumram som klädmaterialen fästs på. Det finns kapslar inuti sådana paneler, tack vare vilka de tillåter luft att passera genom, och fukt ackumuleras inte inuti. Denna effekt liknar en termos, när det på vintern är varmare i ett rum dekorerat med ventilerade paneler och kallare på sommaren. Dessutom har ett sådant hus ytterligare ljudisolering, och mikroklimatet bibehålls på en idealisk nivå.

De positiva aspekterna av ventilerade fasader inkluderar deras höga installationshastighet ., enkel att byta ut skadade element och ett rikt sortiment av texturer och färger. Det är möjligt att avsluta med sådana paneler utan problem när som helst på året.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plåster

Vid applicering av externt gips behöver du inte jämna ut väggarna som är täckta med SIP -paneler.

Fördelarna med denna finish är uppenbara:

  • överkomlig kostnad;
  • vackra mönster på fasaden;
  • beläggningens hållbarhet, motståndskraftig mot yttre påverkan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den högsta hållfastheten är mineralgips. Det har en låg kostnad och "andas" på grund av ångpermeabilitetseffekten. Av samma anledning går överflödig fukt och kondens naturligt utanför, vilket är mycket viktigt för fuktkänsliga SIP-paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett brett utbud av nyanser av detta efterbehandlingsmaterial är tillgängligt för köpare, vilket är ett stort plus och en fördelaktig skillnad från andra fasadbeläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipstekniken är inte så komplicerad, så även icke-yrkesverksamma kan klara av efterbehandling med lite förberedelse. Dessutom är naturligt gips resistent mot extrema temperaturer och UV -strålar. Och om ekonomiska resurser finns tillgängliga rekommenderar experter att du använder silikatgips, vars rika färger gör att du kan dekorera fasaden i vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidospår

Sidospår kan vara trä, metall eller vinyl. Det utmärks av:

  • brandsäkerhet;
  • motstånd mot negativ yttre påverkan;
  • miljövänlighet;
  • korrosionsskyddande egenskaper;
  • överkomlig kostnad;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • motståndskraft mot solljus;
  • enkel installation och underhåll;
  • ett brett utbud av texturer och färger;
  • möjligheten att utföra arbete under den kalla årstiden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klinker

Klinkerplattor används vanligtvis för att skapa tegelverk. Sådana produkter är frostbeständiga, hållbara och slitstarka. Samtidigt kan strukturen på klinkerytan vara mycket varierande: slät, grov, korrugerad eller glaserad. Installation av detta efterbehandlingsmaterial utförs på speciellt lim och lederna fylls med injekteringsbruk. Den enda nackdelen är den höga kostnaden för kakel och installationsarbete. Men om ditt mål är att göra en exklusiv modern fasad och du inte är begränsad i ekonomi, är klinkerplattor exakt vad du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flexibel sten

En annan innovation inom fasaddekoration är flexibel sten. Detta material är tillverkat av akrylharts och marmorflis, så plattorna har plasticitet, vilket är mycket bekvämt för installation och arbete med olika ytor. Det är inte nödvändigt att gipsa väggarna innan beklädnad med flexibel sten. Fästning av sådant material utförs på ett speciellt lim baserat på cement. Dessutom behöver du inte bearbeta lederna, eftersom plattorna är täckta med en speciell film, och efter installationen avlägsnas helt enkelt skyddsskiktet. Den största fördelen med detta efterbehandlingsmaterial är möjligheten att avsluta hörn och fönsterlutningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smörgås paneler

Du kan också mantla fasaden med sandwichpaneler - det här alternativet är ett av de vanligaste och prisvärda. En sådan "efterbehandlingsmacka" skyddar strukturen och SIP -panelerna från ogynnsamma yttre påverkan. Med denna typ av finish placeras isolering mellan metall- eller fibercementplattorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell rådgivning

För att avsluta fasaden från SIP -paneler kommer du att tjäna dig länge, det är nödvändigt att följa några av rekommendationerna från proffsen.

  • Det rekommenderas att fasaden på byggnaden avslutas med SIP -paneler under de första sex månaderna efter konstruktionen.
  • Gör exakta väggtjockleksberäkningar innan du avslutar. Du kanske inte behöver värmeisolering, och ytterkant eller murverk kan vara tillräckligt.
  • Tänk på ventilation och andra kommunikationssystem i förväg, eftersom deras snabba installation kommer att bevara byggnadens yttre beklädnad.
  • Modern inredning av hus med SIP -paneler innebär också dekorativ design av fönster och dörrar, för vilka tillverkare tillverkar sådana efterbehandlingselement som plastplattor och sluttningar, som utmärks av enkelhet och användarvänlighet utan att behöva passa och docka elementen med varje Övrig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Tack vare modern byggnadsteknik kan fasadens ramstruktur i kombination med beklädnaden med SIP -paneler snabbt bygga hela bostadskvarter. Detta efterbehandlingsmaterial hjälper inte bara husen att se attraktiva ut, utan ger också byggnaden utmärkta värmeisoleringsegenskaper - och allt detta för ganska överkomliga pengar. Det är därför både en vanlig pensionerad sommarboende och ägaren till en lyxig stuga har råd att avsluta med SIP -paneler.

Rekommenderad: