Akrylfasad: Vilket är Bättre - Metall, Vinyl Eller Akryl, Hur är Det Annorlunda, Skillnaden Och Storleken På Sidospåren

Innehållsförteckning:

Video: Akrylfasad: Vilket är Bättre - Metall, Vinyl Eller Akryl, Hur är Det Annorlunda, Skillnaden Och Storleken På Sidospåren

Video: Akrylfasad: Vilket är Bättre - Metall, Vinyl Eller Akryl, Hur är Det Annorlunda, Skillnaden Och Storleken På Sidospåren
Video: Tips å Trix: Vad är AKVARELL, VATTENFÄRG, GOUACHE, AKRYL? Vad är skillnaden? 2024, Maj
Akrylfasad: Vilket är Bättre - Metall, Vinyl Eller Akryl, Hur är Det Annorlunda, Skillnaden Och Storleken På Sidospåren
Akrylfasad: Vilket är Bättre - Metall, Vinyl Eller Akryl, Hur är Det Annorlunda, Skillnaden Och Storleken På Sidospåren
Anonim

Akrylfasad är ett bekvämt material för fasadbeklädnad. Med dess hjälp kan du lägga till presentabilitet, lyx och modernitet till byggnadens utseende. Detta material fungerar också som ett utmärkt skydd för väggarna av klimatpåverkan, vilket förlänger strukturens livslängd. Pålitlighet, mångfald av färger och enkel installation gör akrylfasad till den mest populära utomhusbeklädnadsmetoden.

Bild
Bild

Utnämning

Sidospår är specialpaneler med hjälp av vilka fasader på byggnader, källare och byggnaders gavlar är färdiga. Installationen utförs på en speciell låda med självgängande skruvar eller fästelement av metallupphängning.

Idag är akrylfasad mycket populär bland privata byggnader . (sommarstugor, bad, stugor etc.). Designad för väggbeklädnad, ger byggnaden en mycket original design. Dessutom fungerar panelerna som ett utmärkt skydd för husets väggar mot miljöpåverkan. Köpare lockas också av att sidospår är mycket lättare och mer budgetmässigt än till exempel tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

De viktigaste egenskaperna hos akrylfasad är panelernas form, nyanser och dimensioner.

Enligt deras yttre egenskaper är panelerna indelade i tre typer:

  • skeppsbalk;
  • vertikal sidospår;
  • blockera hus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material skiljer sig åt i ett brett spektrum av färger, som är djupt mättade, känsliga pasteller eller skapar en imitation av äkta trä. Sidospår, initialer och skarvband är i allmänhet vita. Men på begäran av klienten kan komponenterna tillverkas i valfri färg.

Bild
Bild

Högkvalitativa akrylmaterial är direkt relaterade till personlighet deras beståndsdelar och förädling av behandlingen. Panelerna är baserade på Acrylnitril-Styrol-Acrylester akryl eomento, som är en modern polymer. Detta motstående material har många fördelar jämfört med sina motsvarigheter. Det gör panelerna mycket mer motståndskraftiga mot UV -strålning och höga temperaturer.

En av de betydande fördelarna med akrylfasad är dess höga färghållfasthet, som är tio gånger överlägsen andra beklädnadsmaterial. Vinylbeklädnad kommer att blekna snabbare, det är skillnaden.

Bild
Bild

Dessutom är akryl mycket resistent mot kemikalier, tvättmedel och alla slags atmosfäriska manifestationer. Användningstemperaturen varierar från minus till plus åttio grader. Den största fördelen med akrylfasad är dess högpresterande egenskaper, på grund av vilka fasadens livslängd förlängs flera gånger. Akrylfasadens hållbarhet är direkt relaterad till hur högkvalitativa och pålitliga material användes för att göra dem.

Bild
Bild

Dessutom är sidosidan fylld med speciella kompositkomponenter som uppfyller deras specifika syften:

  • färgämnen - lägg till nyanser;
  • titandioxid - fixar färger;
  • kemiska komponenter - lägg till elasticitet;
  • brandskyddsmedel - fungerar som skydd mot förbränning vid brand;
  • modifierare - öka det mekaniska motståndet;
  • antistatiska medel - garantera fullständig frånvaro av statisk elektricitet i panelerna och säkerhet vid åskväder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Akrylfasad har många positiva egenskaper som gör det till ett utmärkt alternativ för fasader.

  • Dess största skillnad är tillförlitlighet och motståndskraft mot mekaniska skador.
  • Den geometriska formen förblir oförändrad även vid en temperatur på + 80 grader.
  • Innehåller inga skadliga komponenter.
  • Panelerna har en låg grad av brandfarlighet (brandfarlighetsgrupp G2).
  • Färgbeständighet, UV -beständighet.
  • Mycket enkel att montera och lätt att rengöra.
  • Materialets lilla vikt, vilket inte väsentligt ökar konstruktionens totala vikt.
  • Resistent mot syror och alkalier.
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de största nackdelarna med akrylfasad är dess relativt höga kostnad.

De återstående nackdelarna med detta material visas endast om misstag gjordes under tillverkningen .användes gammaldags utrustning, eller så observerades inte rätt förhållande mellan komponenter. Dessa försummelser kan utsätta materialet för sprickor och snabb missfärgning. Om installationen av akrylpaneler gjordes felaktigt kan detta leda till att panelerna efter en tid förlorar sin ursprungliga form. Om produktions- och installationsreglerna följdes korrekt, kommer akrylfasad inte att orsaka några besvär på många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Siding är uppdelad i vertikal och horisontell, vilket direkt beror på typen av infästning. Standardfasad, liksom en skepps balk, har en längd på 366 cm och en bredd på 230 mm. Vertikal sidospår är 310 cm lång och 205 mm bred. Akrylblockhuspaneler är identiska i längd med vertikala, men bredden beror på deras sort: blockhus med en brytning är 200 mm brett och block med två brytningar är 320 mm brett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylfasadpaneler är 1, 1 mm tjocka . Storlekarna kan också variera beroende på linjalerna som producerar dessa material. Till exempel producerar företaget "AltaProfil" paneler av standardstorlek: deras längd är 3660x230 mm och deras tjocklek är 1,1 mm. Quadrohouse -linjen kännetecknas av sin ursprungliga stil och mäter 3100x200 mm. Och varumärket Orto är engagerat i tillverkning av blockhus-typ sidospår. Panelerna är 3100x205 mm stora och tål vindar upp till 250 km / h.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

När det gäller design har akrylfasad ett stort sortiment av färger och nyanser. De mest populära av dem är sandnyanser och färger som imiterar olika trädslag, särskilt färger för naturliga mörka och ljusa träd, samt pistaschnyanser.

Om du gillar naturligt träfasad är sedan fasad i akrylblockhus perfekt för dig . De produceras på grundval av innovativ teknik för färgning av det översta lagret med värmeabsorberingsmetoden. Dessa material imiterar trä på ett mycket naturligt sätt.

Den största efterfrågan är på stockfasad, som kännetecknas av en specifik prägling, som ett riktigt träd.

Akrylfasad, imiterande virke, som i sitt utseende liknar målat eller bearbetat trä, är inte sämre i popularitet.

Bild
Bild

Tillämpningsområde

Mest av allt är akrylfasader efterfrågade i privata bostadsbyggande, men sidospår används ofta vid konstruktion av kommersiella fastigheter.

Akrylfasad är populär för följande typer av fasader:

  • privata byggnader av stockar, balkar och skumblock;
  • snabbt uppförda rambyggnader;
  • affärer, paviljonger, kaféer;
  • administrativa och kontorsanläggningar;
  • garage, bad, verandor, sommarstugor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste anledningen till att människor använder akrylfasad är att det ger utmärkt skydd för att bygga fasader från yttre klimatförhållanden.

Dessutom låter sidospår isolera byggnaden, eftersom den inte tillåter kall luft att passera igenom. Tack vare kombinationen av olika nyanser och sidospår i en beklädnad kan du enkelt förvandla din byggnads utseende och göra den unik.

Bild
Bild

Recensioner

Många köpare noterar att akrylfasad är bättre än många andra material och är ett mycket hållbart och högkvalitativt material för fasadbeklädnader i byggnader. Det finns också recensioner som användare skrev flera år efter beklädnaden av deras struktur. Konsumenter hävdar att akrylfasad ser väldigt snygg och lyxig ut, och även efter fem år har utseendet inte förändrats. Färgen förblir densamma ljus och mättad, beläggningen är mycket motståndskraftig mot mekaniska skador. Akrylfasad gör ett utmärkt jobb med att vara en kall väderbarriär. Dessutom säger vissa att byggnadens tvåfärgade pediment kommer att se väldigt vackert ut. Nackdelarna med akryl är att de drar till sig damm och är ganska dyra.

Bild
Bild

Om du ska köpa akrylfasad kan du hitta och läsa recensioner om en specifik serie av denna produkt som intresserar dig.

Om det inte finns något sådant företag kan du jämföra recensioner av alla märken för tillverkning av sidospår och välja ett av högsta kvalitet, enligt konsumenterna.

Bild
Bild

Vackra exempel på beklädnad

Idag, över hela världen, är fasadbeklädnad med akrylfasad mycket populär. Det är enklare och billigare än tegelläggning. Materialen som används vid tillverkning av sidospår kan vara mycket olika.

Om du väljer sidospår för att dekorera fasaden på en byggnad får du följande egenskaper:

  • tolerans mot temperaturförändringar;
  • motståndskraft mot mekanisk skada;
  • färgbeständighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många variationer i fasaddekoration. Låt oss titta på några exempel på att bygga beklädnad med akrylpaneler.

På det här fotot ser huset riktigt fantastiskt och väldigt vackert ut . Siding gör det lyxigt och vit färg ökar konstruktionsvolymen avsevärt. Denna typ av fasadfinish ger huset både modernitet och effekten av att använda trä. Det ser väldigt trevligt och mysigt ut.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis är det värt att notera att akrylfasad idag är ett mycket populärt material för konsumenter.

Detta efterbehandlingsmaterial tillhör elitklassen. Det är ett av de mest pålitliga, hållbara och vackra materialen. Om du väljer detta material för att bekläda fasaden på din byggnad blir du nöjd. När allt kommer omkring kommer du att få många fördelar, till exempel hållbarhet i användning, hög kvalitet, ljusa färger, motståndskraft mot miljöpåverkan, och också förvandla ditt hem och lägga lyx och stil till sitt utseende. Även om panelerna är av träimitation kommer ditt hem fortfarande att se väldigt modernt och intressant ut.

Rekommenderad: