Remsor För Sandwichpaneler: Standardstorlekar, Hörn Och Bas, Dockning Och Andra Remsor, Deras Installation

Innehållsförteckning:

Video: Remsor För Sandwichpaneler: Standardstorlekar, Hörn Och Bas, Dockning Och Andra Remsor, Deras Installation

Video: Remsor För Sandwichpaneler: Standardstorlekar, Hörn Och Bas, Dockning Och Andra Remsor, Deras Installation
Video: Lindab levererar klimatvägg till kraftverket Storfinnforsen 2024, Maj
Remsor För Sandwichpaneler: Standardstorlekar, Hörn Och Bas, Dockning Och Andra Remsor, Deras Installation
Remsor För Sandwichpaneler: Standardstorlekar, Hörn Och Bas, Dockning Och Andra Remsor, Deras Installation
Anonim

Högpresterande egenskaper, överkomliga kostnader och installationshastighet har gjort byggandet av byggnader från sandwichpaneler mycket populärt i dessa dagar. Samtidigt är fogarna på panelerna nödvändigtvis skyddade med remsor - detta gör att strukturen kan behålla sin täthet och ger dessutom ett färdigt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Att bygga beklädnad med smörgåsskivor är mycket populärt inom byggkonstruktion . Plattor skyddar strukturen från ogynnsamma yttre påverkan och utför även uppgifterna om ytterligare isolering. Oavsett hur högkvalitativ installationen av sandwichpaneler är har ännu inte en enda mästare kunnat undvika defekter och luckor. Det finns särskilt många av dem på platser med dörr- och fönsteröppningar. Spår försämrar inte bara fasadens utseende utan minskar också byggnadens skydd mot vind och fukt.

Bild
Bild

För att göra finishen så tät som möjligt, samt för att maskera alla oestetiska sömmar och luckor, används speciella förlängningar - de så kallade remsorna. De kan vara gjorda av plast eller metall . De kännetecknas av egenskaper med hög hållfasthet, motståndskraft mot mekaniska skador och yttre atmosfäriska påverkan.

De är enkla att installera och kräver inget extra underhåll under användning.

Bild
Bild

Således har remsor omfattar tre huvudfunktioner:

  • ge fasaden och fönsteröppningarna ett arkitektoniskt färdigt utseende;
  • ge effektivt skydd mot fukt;
  • låter dig implementera en mängd olika designlösningar på grund av ett brett spektrum av färger av polymerbeläggning av tillägg.
Bild
Bild

Översikt över arter

För att skydda fogarna på sandwichpanelerna används flera typer av täckremsor

Självhäftande hörn . Denna typ av remsa är gjord av plast, med ett tunt lager av tejp som är mindre än 1 mm tjockt applicerat på ena sidan av förlängningen. Installation av fästelement utförs genom att ta bort denna film och fixera remsan på basen. Den enda nackdelen med att använda sådana blinkande remsor är omöjligheten att installera dem i svalt eller regnigt väder. Om det är nödvändigt att installera en sådan produkt på vintern, måste sandwichpanelens yttre sida först värmas till en viss temperatur. Det är bäst att använda dessa lägenheter på sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Galvaniserat stål … Dessa remsor har en tjocklek på 0,5 till 1,5 mm, medan ju tunnare stål, desto enklare installation och bättre skydd. Sådana tillbyggnader är gjorda i en mängd olika färger, så att varje husägare kan drömma om utformningen av fasaden på hans byggnad.

Bild
Bild

Aluminium … De är också mycket populära. De är gjorda av 12 mm tjockt aluminiumplåt. I jämförelse med andra typer av tillbehör är sådana remsor inte rädda för effekterna av vatten, och detta bestämmer deras otvivelaktiga fördelar jämfört med galvaniserade. Följaktligen är kostnaden för aluminiumremsor högre än alla andra.

Bild
Bild

Så priset på galvaniserade produkter varierar från 50 till 100 rubel. per meter, medan aluminium uppskattas till 150-200 rubel. Vid färgblekning kan aluminiumtillägget alltid målas självständigt.

Beroende på funktion kan täcklisterna vara hörn, sockel eller dockning . Standardmåtten på förlängningarna är 100 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Installation av remsoremsor på en sandwichpanel är inte svårt, det viktigaste är att följa enkla regler

  • För att förbättra vattentätningen och värmeisoleringen hälls alla fogar mellan panelerna med polyuretanskum.
  • Om fixeringen utförs i ett horisontellt läge, bör särskilda förlängningar av den vertikala typen användas. Dessa remsor ger maximal täthet i lederna, minimerar tillgången till snö, vatten och vind. Detta säkerställer den nödvändiga styrkan och tätheten hos anslutningen.
  • Installation av vertikala remsor utförs från botten till toppen. Det är viktigt att, om det behövs, rikta in plankorna vid lederna. Fixering utförs var 30 cm med speciella självgängande skruvar med en gummerad bricka.
  • För det största skyddet hemma kan du dessutom använda ett silikontätningsmedel. I detta fall är alla fogar och leder i plattorna belagda med en speciell förening, och först därefter är de mantlade med remsor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan täckremsor inte kallas huvudelementet i sandwichpanelinstallationen. Ändå tillåter deras applikation dig att bli av med många problem som uppstår under byggnadens drift.

Beroende på designen kan remsorna användas för att stänga fogarna på panelerna på väggen, områden nära fönstret, samt för att fixera fogarna på plattorna på husets tak . Uppenbarligen är det helt enkelt omöjligt att göra utan att använda tillägg.

Rekommenderad: