Täcklist (34 Bilder): Självhäftande, För Dörrar Och Foder, Yttre Och Inre Hörn, För Grindar Och På Golvet, Deras Installation, Val

Innehållsförteckning:

Video: Täcklist (34 Bilder): Självhäftande, För Dörrar Och Foder, Yttre Och Inre Hörn, För Grindar Och På Golvet, Deras Installation, Val

Video: Täcklist (34 Bilder): Självhäftande, För Dörrar Och Foder, Yttre Och Inre Hörn, För Grindar Och På Golvet, Deras Installation, Val
Video: Hur gör snickaren - Räcken spjälor 2024, April
Täcklist (34 Bilder): Självhäftande, För Dörrar Och Foder, Yttre Och Inre Hörn, För Grindar Och På Golvet, Deras Installation, Val
Täcklist (34 Bilder): Självhäftande, För Dörrar Och Foder, Yttre Och Inre Hörn, För Grindar Och På Golvet, Deras Installation, Val
Anonim

Under det senaste decenniet har plastfönstersystem vunnit stor popularitet och förekomst bland användare. Samtidigt vet inte alla människor att sådana system inte bara inkluderar själva glasenheten och ramen, utan också ytterligare element - täcklistar. Faktum är att deras installation är valfri, men sådana detaljer ger fönstret ett snyggt och komplett utseende. Idag i vår artikel kommer vi att prata mer detaljerat om vad täckplattorna är, vilka typer av sådana delar som finns, hur man väljer och installerar dem korrekt.

Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det

Generellt sett är täcklistar byggelement som används för att installera och ordna innerdörrar eller portar, foder eller trä (till exempel på en balkong), sträcktak och golv, bad. I allmänhet kan vi prata om en ganska bred tillämpning av materialet . Samtidigt är installationen av en remsa särskilt relevant under installationen av plastfönstersystem.

Bild
Bild

Täckremsor (eller som de också kallas - "låtsasramar") underlättar efterbehandlingen . På grund av det faktum att de används för fönsterets yttre dekoration, är det till exempel inte nödvändigt att justera lederna.

Bild
Bild

Det bör emellertid komma ihåg att den tappade ramen inte bara spelar en dekorativ utan också en funktionell roll - den skyddar fönsterramen från skador som orsakas av den negativa påverkan av miljöfaktorer (till exempel intensivt solljus, fukt, nederbörd, vind) …

Bild
Bild

Även remsan ökar fönsterets värmeisolering . Således kan vi prata om den komplexa och breda funktionaliteten hos låtsningsramen.

Trots att täcklisten ursprungligen var tänkt som ett externt element, kan du idag hitta falska ramar som är lämpliga för inomhusinstallation. De särdrag hos sådana element inkluderar en mängd olika färger, texturer och material . Följaktligen har användaren möjlighet att välja ett element som harmoniskt passar in och väl kompletterar inredningen i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom alla andra byggkomponenter har låtsasramar en uppsättning unika egenskaper. Dessutom är dessa egenskaper både positiva och negativa. Det är viktigt att utvärdera alla fördelar och nackdelar innan du köper och använder en vara.

Fördelarna inkluderar följande indikatorer:

  • mångsidighet;
  • estetiskt tilltalande;
  • utökad funktionalitet (till exempel med hjälp av remsan kan du jämna ut oegentligheter och defekter i sömmarnas leder);
  • skyddande funktioner;
  • motståndskraft mot negativ miljöpåverkan;
  • lång livslängd;
  • stort utbud av;
  • enkel installation;
  • budgetkostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots närvaron av ett så stort antal positiva egenskaper är det värt att komma ihåg de befintliga nackdelarna . Till exempel noterar vissa användare besväret med att installera rull- och plastskenor. Detta gäller dock inte andra typer av lägenheter.

Det är tack vare mångfalden av ett stort antal fördelar och den nästan fullständiga frånvaron av några nackdelar som låtsas att ramar är populära bland ett stort antal konsumenter

Bild
Bild

Översikt av arter

På den moderna marknaden kan du hitta ett stort antal täckband:

  • vinkel;
  • yttre;
  • interiör;
  • på klipp;
  • flexibel;
  • T-formad;
  • dörr;
  • källare;
  • främre;
  • bergsrygg;
  • för deformation av sömmar;
  • för ett bad;
  • för ett professionellt blad;
  • på skjutgrindar;
  • skriv hörn.

Var och en av de listade arterna har en unik uppsättning egenskaper och kvaliteter.

Bild
Bild

I samband med ett så stort sortiment av utgivna ramar kan det vara ganska svårt för användaren att bestämma sig för sitt slutliga val. I detta avseende har flera klassificeringar av byggelementet antagits.

Så, till exempel, beroende på typ av arrangemang, kan täckplattorna vara av följande typer.

Självhäftande och fästande

Självhäftande falska ramar har en speciell skyddande beläggning. Dessutom är deras sammansättning unik, och det finns också en specifik tejp. Man tror att självhäftande remsor är de bekvämaste när det gäller installation - även en person som inte har specialiserade konstruktionskunskaper och förmågor kan hantera sin installation.

I det här fallet bör man komma ihåg att den självhäftande typen har hög densitet, och därför kan den skjuta ut ovanför ramens plan, förstöra dess utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de fästa konstruktionsremsorna kräver installationen av en speciell komposition. Samtidigt kräver arbetet uppmärksamhet och färdigheter - du måste limma låtsningsramen mycket snabbt så att limmet inte sitter ner för att torka ut. Denna typ av remsor är praktiskt taget osynlig på fönsterprofilen.

Förutom ovanstående klassificering finns det också en klassificering av remsor, som delar dem i flera grupper beroende på tillverkningsmaterialet

Bild
Bild

Trä

Trälister för fönstersystem kan ha en mängd olika former - runda, halvcirkelformade, kantiga. De är gjorda av en mängd olika trädslag, oftast barrträd . Dessutom, under tillverkningens gång, lackeras, målas och lamineras trälister nödvändigtvis. Traditionellt används dessa byggnadsdelar på hus som är byggda av träbjälkar. Deras användning är också relevant om du vill dekorera interiören i ditt hus "som trä".

När det gäller de utmärkande egenskaperna hos låtsasramar i trä inkluderar de naturlighet och naturlighet, miljösäkerhet, hållbarhet och estetiskt tilltalande utseende

Bild
Bild

Å andra sidan är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att trälister är mycket dyra, därför är de inte tillgängliga för varje köpare (allt beror på den ekonomiska och sociala statusen i samhället).

Tjockleken på trälisterna kan variera från 1,5 till 3 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Infällda ramar är ofta tillverkade av olika metalliska material - till exempel aluminium, metallplast eller galvaniserat stål. Sådana produkter kännetecknas av en flexibel kant. Förutom, det är viktigt att notera det faktum att de under produktionsprocessen är belagda med en speciell polymerfärgkomposition.

När det gäller de positiva egenskaperna och egenskaperna hos sådana remsor kan vi notera deras långa livslängd, styrka och trevliga yttre design. Metalllameller används traditionellt för att arrangera garage, hangarer och andra massiva strukturer av denna typ. Dimensionerna på dessa byggnadsdelar sträcker sig från 0,5 till 1,3 mm.

Bild
Bild

Aluminiumramar är de mest populära och efterfrågade bland konsumenterna . Detta beror på att de inte lämpar sig för en sådan negativ process som korrosion. Dessutom är de resistenta mot destruktiva väderförhållanden (till exempel ändrar de inte form när de utsätts för extremt låga eller extremt höga temperaturer).

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Den vanligaste typen av täcklist är plast. I utseende kan sådana ramar vara antingen laminerade eller vita. Vanligtvis säljs plastdelar i rullar, vars längd varierar från 30 till 50 meter . Plastramar är mycket praktiska vid användning - detta beror på att en tejp vanligtvis appliceras på insidan av remsan.

Bild
Bild

Man bör komma ihåg att plastramar med självhäftande film inte kan monteras utanför om lufttemperaturen sjunker under -5 grader Celsius.

Populariteten hos sådana mönster bland användare beror på att plastremsor är ganska överkomliga, har en plan yta och är resistenta mot nederbörd. Det bör också noteras att återanvändning av sådana byggnadselement är omöjlig.

Generellt kan vi säga det tack vare de olika låtsningsramarna kommer varje användare att kunna välja en sådan produkt som helt uppfyller hans behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av hemligheter

Processen med att välja och förvärva lägenheter bör behandlas så noggrant och ansvarsfullt som möjligt. Det måste man komma ihåg det slutliga utseendet, liksom funktionen hos fönstersystemet, beror på det beslut du fattar.

Tillverkare

Först och främst måste du vara uppmärksam på företaget som producerade remsan. Företräde bör endast ges till de tillverkare som är allmänt kända bland konsumenterna, som åtnjuter deras respekt och förtroende . Dessutom kommer du i det här fallet att vara säker på att processen med att göra en låtsningsram uppfyller alla internationella standarder och regler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseende

I detta avseende rekommenderas det att fokusera enbart på dina smakpreferenser. Trots allt bara fönstrets allmänna utseende beror på täcklistens färg och design, men inte dess funktionalitet.

Bild
Bild

Storleken

Innan du köper en falsk ram måste du se till att dess storlek matchar storleken på ditt fönster. Respektive, du måste göra alla nödvändiga mätningar och beräkningar i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köpsort

Du bör endast köpa täckremsor i specialaffärer och byggbutiker. Vart i tveka inte att be säljaren att förse dig med kvalitetscertifikat och andra dokument som tyder på att du köper en märkes- och original kvalitetsprodukt, och inte en defekt eller falsk produkt.

Bild
Bild

Recensioner

Innan du köper låtsasramar rekommenderas att du först studerar konsumenternas recensioner och kommentarer om produkten. Således, du kommer att bli övertygad om hur mycket egenskaperna hos remsan, som deklareras av tillverkaren, motsvarar det verkliga läget.

Om du vid valet och köpet tar hänsyn till alla de faktorer som har beskrivits ovan, kommer du att kunna köpa en täcklist av hög kvalitet som kommer att tjäna dig under en lång tid.

Bild
Bild

Monteringsalternativ

Även efter att du har studerat alla funktioner i remsorna och också köpt en produkt som passar dig måste du ta hand om installationen. För det För att utföra installationen så effektivt och korrekt som möjligt måste du förbereda en uppsättning nödvändiga verktyg:

  • mätinstrument (till exempel en linjal eller måttband);
  • geringsbox (eller något annat verktyg som behövs för att fila olika hörn för sammanfogning av remsor);
  • bågfil;
  • målningskniv.
Bild
Bild

När du har valt alla nödvändiga material måste du rengöra ramens yta från damm, smuts och andra ämnen . Således säkerställer du högsta kvalitet och täta förening av täcklisten och fönsterkarmen.

I detta skede är det absolut nödvändigt att torka av ramen med ett speciellt avfettningsmedel.

Bild
Bild

Det är också viktigt att notera det faktum att processen att installera remsan är ganska enkel. Installationen av en falsk ram kan utföras med flytande spikar, skruvar eller till och med självgängande skruvar.

Bild
Bild

Det finns vissa skillnader mellan installationen av metall-, plast- och trälister:

  • När du installerar lameller i plast måste du först mäta snittets längd. Själva snittet ska göras i en vinkel på 45 grader. Installationsprocessen beror på om det finns en limbas eller inte. Om det inte finns där måste du använda flytande naglar.
  • Metallskenor fästs med självgängande skruvar. I det här fallet måste hålen mellan dessa element borras i förväg på ett avstånd av 30 cm. Experter rekommenderar att metall överlappar varandra - detta är nödvändigt för att skenan inte ska av för tidigt och inte förlorar sitt attraktiva utseende.
  • Vid installation av trälister bör man vara noga med att se till att alla kanter är väl anpassade till varandra.

Rekommenderad: