Självgängande Skruvar För Sandwichpaneler (23 Bilder): Självgängande Harpun För Fastsättning Av Sandwichpaneler, Ett Bord Med Storlekar På Takskruvar Och För Betong

Innehållsförteckning:

Video: Självgängande Skruvar För Sandwichpaneler (23 Bilder): Självgängande Harpun För Fastsättning Av Sandwichpaneler, Ett Bord Med Storlekar På Takskruvar Och För Betong

Video: Självgängande Skruvar För Sandwichpaneler (23 Bilder): Självgängande Harpun För Fastsättning Av Sandwichpaneler, Ett Bord Med Storlekar På Takskruvar Och För Betong
Video: Top 30 Amazing Workers That Are On Another Level, Creative Tools Work, Fastest Construction Worker 2024, Maj
Självgängande Skruvar För Sandwichpaneler (23 Bilder): Självgängande Harpun För Fastsättning Av Sandwichpaneler, Ett Bord Med Storlekar På Takskruvar Och För Betong
Självgängande Skruvar För Sandwichpaneler (23 Bilder): Självgängande Harpun För Fastsättning Av Sandwichpaneler, Ett Bord Med Storlekar På Takskruvar Och För Betong
Anonim

Självgängande skruvar för sandwichpaneler är en viktig komponent för korrekt fastsättning av färdiga byggmoduler. Hex-head hårdvara för betong och metall är lätt att plocka upp med hjälp av storleksbordet, de håller säkert panelerna och är ganska enkla att installera. En detaljerad översikt över alla egenskaper och produktkrav hjälper dig att lära dig att välja en självgängande harpun och andra alternativ som passar för att fästa smörgåsplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självgängande egenskaper

Självgängande skruvar för sandwichpaneler är en speciell typ av flerkomponentfästen som säkert kan fästas i material med olika densiteter. Själva klädmodulerna består av ett isolerande lager och yttre stödväggar . Deras installation utförs på en prefabricerad ram gjord av metallprofiler, träläkter, samt direkt på en slät betongbas.

Bild
Bild

Flera grundläggande egenskaper kan särskiljas: vilka självgängande skruvar som fäster sandwichpanelerna måste ha

  1. Fixeringssäkerhet . Oavsett basens material måste infästningen vara stark.
  2. Säkerhet för det dekorativa lagret . Hårdvaran ska inte skada panelen vid skruvning.
  3. Anslutningens täthet . Skydd mot att vatten tränger in i de borrade hålen. För detta installeras en speciell gummibricka i strukturen. Det finns ett speciellt spår under huvudet för det.
  4. Klimat- och väderbeständighet . Metallen måste skyddas mot korrosion, ändra inte geometri när temperaturen sjunker eller stiger.
  5. Pålitlig fixering i skruvmejseln . Detta gör installationen snabb och enkel. Uppnås genom att öka huvudhöjden upp till 5 mm.
  6. Förekomsten av en dubbel tråd . Den kan ha en variabel eller konstant diameter; den skiljer sig vid basen och i slutet.
  7. Möjlighet till färgning . Antingen med en tvättmaskin eller pulvermetod.
  8. Livslängd upp till 30 år . Dessa indikatorer uppnås på grund av högsta möjliga väderbeständighet.
Bild
Bild

Alla självgängande skruvar för sandwichpaneler har en stång, en spetsig eller borrformad spets, ett sexkantigt huvud på utsidan och en gänga applicerad på basen och i slutet av produkten. Mitten förblir slät, under skruvningsprocessen, med rätt val av standardstorlek, är den helt dold inuti sandwichpanelen.

Varianter och storlekar

För sandwichpaneler används självgängande skruvar av typen "harpun" med en skarp gängad spets, en slät mitt på stången och en förstorad gängad del vid basen. De är vanligtvis indelade i grupper efter syfte eller typ av täckning. Varje självgängande skruv som används under installationen måste motsvara sin klass.

Bild
Bild

Deras huvudsakliga sorter kan särskiljas

På betong . De kännetecknas av en variabel tråd i den nedre delen, liksom en felaktig matchning i dess tonhöjd.

Bild
Bild

Takläggning . Självgängande skruvar av rostfritt stål eller kolstål med syntetisk gummitätning är lämpliga. Undertråden har en grundare stigning och en borr. De kommer också att vara optimala för att fästa sandwichpaneler på metallkonstruktioner.

Bild
Bild

Trä . De kan vara tillverkade av obestruket eller galvaniserad järnmetall. De kännetecknas av en ökad trådhöjd.

Bild
Bild

Galvaniserad . Självgängande skruvar med ett skyddande lager applicerat genom galvanisering. Inte den mest hållbara, men bra på att skydda järnmetall från korrosion.

Bild
Bild

Nickelpläterad . En sådan beläggning är mycket dekorativ och ger full fuktbeständighet mot metallen. Nickel är mycket slitstarkt och är nästan omöjligt att skada.

Bild
Bild

Kopparpläterad . Sällsynta alternativ. Sådana självgängande skruvar behåller sina egenskaper även efter upprepad användning, de är inte rädda för korrosion

Bild
Bild

Kadmiumförkromad . Liknar galvaniserad, men belagd med ett annat kemiskt element. Korrosion och väderbeständighet är hög.

Bild
Bild

Belagd med tenn . Det bästa alternativet för att få bra vidhäftning till ytan på sandwichpanelen. För tenn är denna förmåga mycket högre än för andra metaller.

Bild
Bild

Ett speciellt bord hjälper dig att förstå exakt vilken storlek på en självgängande skruv som behövs för en 150 mm tjock panel.

Bild
Bild

GOST -standarder

För fastsättning av sandwichpaneler används självgängande skruvar i storleksintervallet från 80 mm till 350 mm. Beräkningen av ett lämpligt alternativ bestäms helt enkelt: tjockleken på panelen och ramen summeras och sedan görs en ökning med 5 mm. Bidraget ger ett säkert grepp under termisk expansion av material . Vanligtvis överstiger produktens längd 100 mm.

Bild
Bild

Produktens vikt kan variera. För den mest populära diametern (tjocklek) 6,3 / 5,5 mm är vikten vid en längd av 130 mm 22 g. Sektionen anges för stångens bas och ände.

Den tillåtna tjockleken varierar från 2,5 till 8 mm.

Bild
Bild

Krav på självgängande skruvar för sandwichpaneler är standardiserade i enlighet med GOST 11652-80 . Produkterna levereras med en tätningsbricka - metall upptill och gummi vid kontaktpunkten med materialet. Enligt standarden är det tillåtet att tillverka självgängande skruvar av plast, ett hål för dem borras.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Vid val av självgängande skruvar för sandwichpaneler bör flera viktiga parametrar beaktas

  1. Utnämning . Förutom separering med basen (det kan vara metall eller betong) kan självgängande skruvar vara vägg och tak, samt avsedda för ytterligare element.
  2. Plast . Det påverkar bibehållandet av skruvanslutningens täthet under påverkan av termisk expansion. Denna fastighet ägs av hårdvara gjord med hjälp av härdningsteknik. Det tillhandahålls av GOST -kraven, men glöms ofta av kinesiska och andra asiatiska tillverkare.
  3. Trådens plats . Specialiserade självgängande skruvar för sandwichpaneler inkluderar endast de fästelement som har en tråd med ökad diameter precis under huvudet. Det är hon som håller panelens yttre hud och förhindrar att den skrynklas. Den optimala trådstorleken anses vara från 7,4 mm upptill, annars blir passformens täthet för låg.
  4. Bricka diameter . Speciella självgängande skruvar för sandwichpaneler levereras med brickor från 16 mm i diameter med en tätningsring av syntetiskt gummi. Denna kombination ger en tillförlitlig tätning av fogen. Det är optimalt om tätningen har en tjocklek på 3 mm och själva brickan är tillverkad av aluminium - den är mer seg än stål.
  5. Typ av skyddande beläggning . Den mest populära lösningen anses vara produkter som bearbetas med metoden för elektrolytisk galvanisering. Men om du behöver välja ett riktigt hållbart alternativ bör du leta efter produkter med Durocoat, Xulan, Ruspert -beläggning. Alla är mycket bättre på att klara sina uppgifter.
  6. Tillverkare . Alla märken på marknaden tillverkar inte samma kvalitetsprodukter. Bland de anmärkningsvärda tillverkarna finns Scorpio, Harpoon, SFS intec. Säljaren måste ha ett certifikat för alla produkter, liksom andra nödvändiga dokument. Det är värt att uppmärksamma behållaren - vanligtvis är det en kartong, som också innehåller tillverkarens initiala data.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningen av förbrukningen av självgängande skruvar är inte mindre viktig än studiet av urvalskriterier . Oavsett om det är fixerat på metall eller betong beräknas antalet element i förväg baserat på sandwichpanelens storlek, frekvensen av svarven.

Vanligtvis behövs 4 självgängande skruvar för en modul upp till 4 m lång. Vid varje ökning av längdintervallet med 2 m läggs 2 fästelement till.

Rekommenderad: