Vox -sidospår (25 Bilder): Mått Och Egenskaper Hos Skummaterial, Beige Och Andra Färger, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vox -sidospår (25 Bilder): Mått Och Egenskaper Hos Skummaterial, Beige Och Andra Färger, Recensioner

Video: Vox -sidospår (25 Bilder): Mått Och Egenskaper Hos Skummaterial, Beige Och Andra Färger, Recensioner
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Vox -sidospår (25 Bilder): Mått Och Egenskaper Hos Skummaterial, Beige Och Andra Färger, Recensioner
Vox -sidospår (25 Bilder): Mått Och Egenskaper Hos Skummaterial, Beige Och Andra Färger, Recensioner
Anonim

Dagens marknad erbjuder ett brett utbud av material som används för fasaddekoration. Siding fick särskilt erkännande bland dem. Den är mångsidig, praktisk och estetiskt tilltalande. En av de mest kända anses vara sidosidan som produceras av det polska företaget Vox. Bra recensioner om dess användning och drift betonar kvaliteten på materialet i detta märke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är Vox sidospår

För närvarande tillverkas produkter inte bara i Polen utan även i andra länder: Rumänien, Vitryssland och Ryssland. Detta gör att du kan justera materialets kvalitetsegenskaper för specifika klimatförhållanden.

VOX -sidospår är allmänt känt på marknaden . Det kännetecknas av sitt rimliga pris, kvalitet och praktiska. Den används för bearbetning av byggnadsfasader på olika typer av ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vox -sidospår görs på basis av polyvinylklorid. Dessa är monolitiska paneler med en tjocklek på 1-1,5 mm. De är mycket hållbara, de tolererar väderförhållanden och mekaniska påverkan bra.

Produkterna är giftfria och miljövänliga, vilket gör att du säkert kan använda dem i ditt arbete.

Tillverkarens sortiment är tillräckligt stort . Den erbjuder klassisk vinyl-, sockel- och skumfasad. Sidopaneler för väggar är 25 cm breda och 385 cm långa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinylpaneler finns i två färgkollektioner. UNICOLOR -kollektionen är gjord i nyanser och färger som vit, beige, gul, sand, grädde, bärnsten och ljusgrön. NATURE -kollektionen är en träimitation. Den använder termisk utskriftsteknik. Tillverkad i nyanser som naturlig och grå ek och tall.

Källarklädsel skiljer sig från vinylfasad, först och främst i sin storlek . Med en bredd på 46,5 cm har de en längd på 111 cm. I utseende liknar de tegel eller murverk. Skivorna fästs med specialskruvar. Tillverkad i färger som vit, röd och brunbränd, sand och mörk sand, samt bränd mahogny.

Skumfasad är en produkt som skiljer sig åt i vissa egenskaper och egenskaper. Finns i oliv, beige, grädde och vitt, med träkornmönster. Det kännetecknas av god värmebesparing, korrosionsskyddande och svampdödande effekt, motståndskraft mot olika väderförhållanden och temperaturförändringar. Siding tål mekaniska belastningar bra, ger isolering, är absolut miljövänlig. Under installationen används det unika Fastech Lock -installationssystemet, vilket undviker att det uppstår luckor mellan elementen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med Vox -sidospår

Den otvivelaktiga fördelen med Vox -produkter är deras fullständiga miljösäkerhet. Dessutom kan materialen ge ventilation, är motståndskraftiga mot ogynnsamma väderförhållanden, har korrosions- och svampdödande effekter och tolererar fukt väl. Färgschemat på sidopanelerna hos denna tillverkare ger också ett brett urval, varför det inte behövs ytterligare målning.

Det finns inga problem med installationen av sidospår, installationen går snabbt och enkelt . Materialen är starka och hållbara, kännetecknas av en lång livslängd.

Användare märker praktiskt taget inga nackdelar när de använder Vox -sidopaneler, men för att förlänga materialets livslängd är det nödvändigt att följa rätt installationsteknik och också att utesluta för stark mekanisk belastning på materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Vox -sidor presenteras i form av monolitiska paneler. De har en tjocklek på 1 till 1,5 mm och består av tre lager, som alla har sin egen funktion.

Det första lagret är elastiskt, det skyddar materialet från betydande temperaturfluktuationer . Den andra hjälper till att uthärda mekanisk påfrestning. Den tredje skyddar mot exponering för ultravioletta strålar. Så att färgen på panelerna inte ändras under drift, och de själva inte deformeras, finns titandioxid i materialet.

Panelerna är tillräckligt lätta - det är ingen överdriven belastning på byggnadens fasad. Sidokanterna är speciellt utformade för att undvika deformation och skalning på grund av stark vind. Panelerna från denna tillverkare kan monteras på nästan vilken yta som helst. De smälter bra ihop med trä, tegel och sten.

Vox -sidospår tolererar fukt väl, det är brandbeständigt, tolerant mot aggressiva kemiska föreningar. Panelerna är mycket starkare än trä och lättare att installera på grund av speciella monteringshål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Element av sidopaneler kännetecknas av deras styrka och tillförlitlighet. Själva panelerna kan vara enkla eller dubbla.

Paketet innehåller:

  • startprofil;
  • gångjärn, nära fönster och slutremsor;
  • anslutningsremsa;
  • hörn, lågvatten, soffit och plattband.

Den höga kvaliteten på alla element gör att du kan förlänga livslängden för hela strukturen i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av Vox -sidospår

Installationen av sidopaneler från denna tillverkare är inte alltför svår. Först och främst måste du förbereda ytan och rengöra den ordentligt. Det ska inte finnas några utskjutande delar på väggarna; allt måste tas bort: från fönsterbrädorna till antennen. Den gamla beklädnaden - om det inte är planerat att ta bort den - måste vara säkert fixerad och inte störa installationen av panelerna.

Först måste du göra en låda . Det är hon som ytterligare kommer att påverka hur stark och stabil strukturen blir. I detta fall måste väggarnas yta jämnas så mycket som möjligt.

Sidoramen kan vara tillverkad av metall- eller träbjälkar. Cellerna måste motsvara måtten på isoleringsskivorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svarven utförs längs hela byggnadens omkrets. Om väggarna är av trä, är det också lämpligt att använda lameller för trästommen. I det här fallet måste du övervaka materialets fuktinnehåll, dess maximala indikator är 18 procent. Dessutom måste trädet behandlas med ett antiseptiskt medel, vilket hjälper till att undvika uppkomst av mögel och mögel.

När det gäller tegel och sten utökas materialvalet för ramen betydligt. Metall, trä, PVC -remsor kan användas.

Vid montering av sidopaneler måste vissa viktiga villkor vara uppfyllda:

  • självgängande skruvar skruvar inte in för hårt - ett millimetergap bör finnas kvar mellan det och panelen;
  • När du arbetar med vinylfasad måste du komma ihåg att när temperaturen ändras kan den expandera eller dra ihop sig;
  • För att utesluta deformationer bör det finnas mellanrum på 5-7 millimeter mellan sidospåren och dess element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Summering

I allmänhet är Vox sidopaneler av hög kvalitet, överkomligt pris och lång livslängd. Kommer inte att orsaka problem under installationen, lätt att installera på grund av elementens lätthet. Den tål temperaturfall från -50 till +50 grader, spricker inte och lossnar. Det är en utmärkt lösning för att ge en byggnadsfasad ett fräscht och presentabelt utseende.

Rekommenderad: