Gassilikatblock (53 Bilder): Egenskaper Hos Gassilikat, Ett Skjul Med Ett Sluttande Tak Av Block Och Andra Applikationer, Skiljeblock "Zabudova" Och Andra Tillverkare, Re

Innehållsförteckning:

Video: Gassilikatblock (53 Bilder): Egenskaper Hos Gassilikat, Ett Skjul Med Ett Sluttande Tak Av Block Och Andra Applikationer, Skiljeblock "Zabudova" Och Andra Tillverkare, Re

Video: Gassilikatblock (53 Bilder): Egenskaper Hos Gassilikat, Ett Skjul Med Ett Sluttande Tak Av Block Och Andra Applikationer, Skiljeblock
Video: Palmako Förråd Kalle 13,5 m2 2024, Maj
Gassilikatblock (53 Bilder): Egenskaper Hos Gassilikat, Ett Skjul Med Ett Sluttande Tak Av Block Och Andra Applikationer, Skiljeblock "Zabudova" Och Andra Tillverkare, Re
Gassilikatblock (53 Bilder): Egenskaper Hos Gassilikat, Ett Skjul Med Ett Sluttande Tak Av Block Och Andra Applikationer, Skiljeblock "Zabudova" Och Andra Tillverkare, Re
Anonim

Att veta allt om gassilikatblock, egenskaperna hos gassilikat och recensioner om det är mycket viktigt för varje enskild utvecklare. Ett skjul med ett sluttande tak kan skapas av dem, men andra applikationer är också möjliga. För att inte bli besviken bör du välja rätt gasblock från Zabudova och andra tillverkare.

Bild
Bild

Vad det är?

Alla vet att de viktigaste kostnaderna och svårigheterna med att bygga är förknippade med materialen som används för ytterväggarna. Tillverkare förbättrar flitigt sina produkter och erbjuder ett brett utbud av designlösningar. Ett av de moderna populära alternativen är bara gassilikatblock. Alla måste tillverkas i enlighet med GOST 31360, gällande sedan 2007.

Bild
Bild
Bild
Bild

Försäljning av andra strukturer är endast tillåten om de överensstämmer med TU eller utländska standarder, som inte är sämre än den inhemska standarden.

Tekniskt sett är gassilikat en undertyp av luftbetong. Tekniken för dess produktion är ganska enkel, och ibland produceras den till och med under hantverksmässiga förhållanden, direkt på platserna . Det är sant att för konststen tillverkad i fabriker är den övergripande kvaliteten och livslängden märkbart högre. Under industriella förhållanden används speciella autoklaver, där, tillsammans med högt tryck, en anständig temperatur också påverkar råvarorna. Produktens tillverkningsmetod är väl utvecklad och innebär användning av kalk, Portland cement, vatten, aluminiumpulver och speciella komponenter som tvingar härdning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Utan tvekan, även för skeptiker, är fördelen med gassilikat enkelheten hos enkla strukturer. Denna omständighet förenklar i hög grad lastning och lossning, särskilt när den utförs på egen hand. Det är också glädjande att konstruktionen kräver en transport av lägre bärighet - vanligtvis är det möjligt att klara sig utan komplexa lyftmaskiner . Dessutom blir det möjligt att arbeta ensam, vilket är ganska optimalt för enskilda utvecklare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland måste byggstenar bearbetas, men gassilikat är på en höjd här, nästan alla nödvändiga manipulationer görs med en enkel bågfil.

Detta material undertrycker främmande buller väl . Denna effekt uppnås på grund av överflödet av tomrum. En annan fördel är begränsad värmeledningsförmåga. Gassilikathus är ganska energieffektiva även i jämförelse med tegel- och träbyggnader. Ökningen i storlek i jämförelse med tegel gör det möjligt att bygga väggar snabbare, och det kommer att vara möjligt att flytta in i huset om några månader, även om seriös efterbehandling behövs.

Bild
Bild

Eftersom gassilikatstrukturer är lätt brandfarliga kan de användas mycket bredare än samma träd . Och ingen behandling behövs för att uppnå detta resultat. När det gäller komfort och miljövänlighet finns det inga klagomål om detta material.

Bild
Bild

Men man kan inte bortse från nackdelarna med gassilikatblock, som utvecklare också behöver veta om i förväg. Det är oacceptabelt att bygga tre våningar och högre byggnader.

Brott mot denna regel hotar förstörelsen av de underliggande raderna - eftersom det kommer att ske gradvis blir det inte lättare . Intensiv vattenabsorbering kan också vara en allvarlig olägenhet. Och vid en brand är termisk deformation av huset ett hot. Så snart blocket värms upp till 700 grader eller mer börjar dess förstörelse. Då tillåter inte ens en särskild rekonstruktion att bostaden återgår till sitt normala tillstånd.

Bild
Bild

Så snart vatten kommer på strukturen, sipprar nästan allt inuti . Vidare, så snart temperaturen sjunker, rivs materialet i bitar. I detta avseende är tegelstenen mycket mer tillförlitlig och förlorar inte särskilt styrka eller termiska egenskaper när den fuktas. Lösningen på problemet är ett speciellt vattentätt skal. Det är inte nödvändigt att bilda en tung och kostsam grund för gassilikat.

Bild
Bild

Men du måste fylla i stödbandet. Om det inte finns någon önskan att göra detta, måste du förbereda grillen . Även en liten snedvridning framkallar omedelbart bildandet av sprickor och efterföljande förstörelse av väggarna. När det gäller mekanisk hållfasthet förlorar gassilikat för tegelstenar, därför måste det väljas medvetet, med hänsyn tagen till alla styrkor och svagheter i en sådan lösning. Med skicklig användning ger det många fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer de sig från andra block?

Det är nödvändigt att svara på andra frågor, först och främst, vad är skillnaden mellan en silikatprodukt och ett gasblock. Det är inte lätt att svara på det först och främst eftersom båda ljusa representanterna för kategorin luftbetong är svåra att skilja med ögat, även för proffs . Förvirringen förvärras av tillverkarnas marknadsföringspolicy och analfabeter som beskriver namnen godtyckligt. Under installationen hittades inga speciella skillnader, men skillnaden manifesterar sig fortfarande - dock i driftsfasen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gasbetong kan tillverkas med egna händer i tillräckligt hög kvalitet, men man måste förstå att tekniken fortfarande måste följas strikt.

Ur praktisk synpunkt är gassilikat att föredra framför luftat block . Situationen är dock omvänd när man överväger fuktkapacitet. Därför kan silikatblock inte användas om luftfuktigheten överstiger 60%. Men det är också nödvändigt att ta reda på vilket som är bättre - ett skumblock eller fortfarande en gassilikatstruktur. Och återigen kommer jämförelsen att gå med en annan gemensam representant för luftbetong.

Bild
Bild

Förhållandet mellan fastigheter är följande:

  • skumblocket är mer mottagligt för öppen eld;
  • skumbetong är lättare att hantera för hand;
  • gassilikat har ett något högre termiskt skydd;
  • skumbetong förlorar när det gäller perfektion av den geometriska formen;
  • deras kostnad, omfattning och komplexitet i tillämpningen är mer eller mindre identiska;
  • dessa material är knappast urskiljbara när det gäller motståndskraft mot vattenabsorption, för användning i olika klimatzoner;
  • det är lättare att applicera vissa typer av efterbehandlingsmaterial på skumblocket, vilket kräver underlagets grovhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Frimärken

D600

Gassilikat av denna kategori är ganska lämpligt för konstruktion av bärande väggar - i själva verket är det dess huvudsakliga användning. En alternativ lösning är att utrusta en fasad med ventilation inuti . Att fästa de nödvändiga yttre strukturerna på produkter med denna densitet orsakar inga problem. Den mekaniska hållfastheten varierar från 2,5 till 4,5 MPa. Standardkoefficienten för värmeledningsförmåga är 0,14-0,15 W / (m ° C).

Bild
Bild

D500

Sådant material är mycket efterfrågat för lågkonstruktion. Men monolitiska strukturer kan också byggas av det. Styrkan ligger mellan 2 och 3 MPa. Det är uppenbarligen olämpligt för byggandet av fyra våningar . Men ökad isolering garanteras.

Bild
Bild

D400

Egenskaperna hos detta block tillåter ännu mindre värme att passera igenom. Därför är det fullt möjligt att använda det för att bilda isoleringsskikt. Ett liknande märke är också lämpligt för privata byggnader. En utmärkt balans mellan styrka och termisk prestanda uppnås . Ändå är dessa produkter oacceptabla för de mest belastade strukturerna.

Bild
Bild

D300

Denna typ av block har en densitet, som du kanske gissar, 300 kg per 1 kubikmeter. m. Värmeledningsförmåga - 0,072 W / (m ° C). Därför krävs ingen särskild extra isolering. Sammansättningen är densamma som för andra märken av gassilikat. Byggnaderna är relativt ljusa.

Bild
Bild

Typer

Vägg

Under detta namn levererar de byggmaterial som huvudsakligen är avsedda för låga byggnader-högst 14 m. Om du behöver bygga ett höghus, då är silikat med gas inte längre lämpligt, du måste föredra en armerad betongplatta. Storleken på produkterna är väldigt olika, men även de minsta i storlek överstiger väsentligt tegelstenen . Dessutom är de underlägsna honom i täthet. Om elementets tjocklek inte överstiger 40 cm garanteras användning vid temperaturer upp till - 35 grader utan ytterligare termiskt skydd.

Bild
Bild

För efterbehandling gäller:

  • trä;
  • sidospår av olika slag;
  • tegel;
  • spraygips som imiterar utseendet på en sten.
Bild
Bild

Dela

En viktig egenskap är den minskade storleken (jämfört med väggmodeller). Samtidigt har de en ganska acceptabel hållfasthet. Inre bärande väggar är konstruerade av massivt material. Sekundära skiljeväggar kan göras av ihåliga element . De lättaste strukturerna uppförs av 2 ihåliga delar.

Bild
Bild

Spår-åsar

Dessa typer av block behövs för att bygga skiljeväggar och sekundära väggar. En alternativ användning är väggbeklädnad. I geometri liknar de en vanlig parallellpiped. För din information: istället för gassilikat kan du ta gipsstrukturer. Deras praktiska egenskaper är nästan desamma, vissa modeller innehåller speciella tillsatser som ökar motståndskraften mot fukt.

Bild
Bild

Vanliga parametrar:

  • ljudabsorption minst 35 och högst 41 dB;
  • densiteten är vanligtvis 1, 35 ton per 1 cu. m.;
  • vattenabsorption från 5 till 32% (beroende på typ).
Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad

Sådana block används för att ansluta strukturer med ovanlig form och geometri. I grund och botten pratar vi om:

  • fönsteröppningar;
  • dörröppningar;
  • förstärkningsbälten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter kan också användas som bas för fast formning . En annan möjlig tillämpning är för överbryggning. Slutligen kan du betrakta dem som rekvisita för att fixa spärrkomplexen. Om du gör ett snitt visas en brickliknande struktur. Stålstavar placeras i rännanischerna, vilket bidrar till att öka styrkan hos enheterna. Kraftbälten visade sig vara mycket bra med jämn spridning av lasten, och konstruktionernas totala längd är ungefär densamma, oavsett storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Till salu hittar du många gassilikatblock som skiljer sig åt i parametrar. Skillnaden i höjd, längd och bredd avgör hur många bitar som kommer att finnas i förpackningen. Dimensionerna väljs med hänsyn till konstruktionernas avsedda syfte. Storleken påverkar också massan av specifika element. Modeller är utbredda:

  • 600x300x200;
  • 200x300x600;
  • 600x200x300;
  • 400x300x200;
  • 600x400x300;
  • 600x300x300 mm.
Bild
Bild

Ansökningar

Ofta köps olika modifieringar av gassilikatblock för användning i konstruktion:

  • privata hus;
  • separata bärande väggar;
  • värmeisoleringsskikt;
  • värmenät (som isolering).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid användning av sådant material för huvudväggar och under fundamentet måste man vara noga med att skydda mot vatten. Tillämpa för detta ändamål:

  • plåster;
  • fasadfärger;
  • sidospår;
  • kitt (tunt lager);
  • mot tegel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall finns det till och med plats för trasiga block . Naturligtvis inte när man bygger ett hus eller ens ett skjul med ett lutande tak, utan under extra, sekundärt arbete. De används för återfyllning under golv.

Bild
Bild

Observera: det rekommenderas inte att använda detta material i byggnadens gropar. Anledningen är att periodisk frysning och upptining berövar striden dess främsta värdefulla egenskaper.

Men förutom att använda gassilikat för en skiljevägg eller i ett blindt område är många människor intresserade av frågan om det är möjligt att bygga ett bad utifrån det. På det stora hela blir svaret ja. Denna lösning är särskilt bra på platser med stark vind. Isolering och vattentätning måste utföras på högsta nivå.

Bild
Bild

Det är fortfarande lämpligt att endast utrusta torra delar av baden från gassilikat.

Hur räknar man ut?

En ungefärlig beräkning av väggtjockleken kan göras med hjälp av online -räknare. Men när man bygger på svår mark eller med avvikelse från det typiska projektet är det lämpligt att kontakta proffs. I mittfältet kan man utgå från bildandet av enskiktsväggar som är 40 cm tjocka. Var noga med att överväga:

  • hörnfogar av block;
  • storleken på monteringssömmarna;
  • trimning för fönsterbrädor;
  • inramning av dörr- och fönsteröppningar;
  • bärighet hos stiftelsen.
Bild
Bild

Tillverkare

Relativt värdig produktion av block utförs av den vitryska anläggningen "Zabudova ". Företaget tillverkar produkter med densitetsgrad från D350 till D700. Tillverkaren insisterar på att dess produkter har en perfekt justerad geometri. Det finns kompressionsklass B1.5, B2.5 och B3.5. En viktig fördel är dess jämförande låga kostnad.

Bild
Bild

Poritep -block har ett mycket gott rykte för kvalitet i Ryssland . Deras produktion distribueras i regionerna Ryazan och Nizhny Novgorod. Det är värt att notera att detta företag officiellt säljer både huvudsortimentet och defekta produkter (med motsvarande märke). Därför är det nödvändigt att noggrant titta på vad som förvärvas. I allmänhet uppfyller modeller av hög kvalitet konsumenternas behov.

Bild
Bild

Bonolit -produkter är också ganska populära bland kunderna . Strukturerna kännetecknas av sidornas jämnhet och mekaniska hållfasthet. Kostnaden är låg. Men det bör noteras att ibland tjockleken på blocken "går en promenad". Men sprickbildning sker praktiskt taget inte.

Bild
Bild

Granska översikt

Gassilikatblock kräver noggrant urval när det gäller styrka och värmeskydd. Därför måste golvplattor och Mauerlats stödjas av armeringsbälten. På grund av deras låga motståndskraft mot mekanisk påfrestning bearbetas strukturer enkelt med handverktyg, men de går också lätt sönder. Vi måste använda monolitiska plattor för fundament, som kommer att vara stabila även när hörnen sjunker. Andra recensioner påpekar:

  • konstruktionshastighet;
  • möjligheten att använda speciellt lim istället för cement;
  • långsiktig drift utan sprickor;
  • behovet av att göra relativt tjocka väggar eller radikalt isolera byggnader;
  • behovet av att arbeta med gassilikat mycket professionellt och ansvarsfullt;
  • omöjligheten eller extrema svårigheter att ordna källaren (om det är gjort kommer ingen vattentätning att rädda huset från gradvis förstörelse).

Rekommenderad: