Siding Stone House (29 Bilder): Källarmaterial För Tegel Och Sten, Sand Och Röd Version För Hus, Mått Och Specifikationer

Innehållsförteckning:

Siding Stone House (29 Bilder): Källarmaterial För Tegel Och Sten, Sand Och Röd Version För Hus, Mått Och Specifikationer
Siding Stone House (29 Bilder): Källarmaterial För Tegel Och Sten, Sand Och Röd Version För Hus, Mått Och Specifikationer
Anonim

Fasad har blivit det mest populära bland alla material för yttre beklädnad av byggnader och ersätter överallt sina konkurrenter: gips och efterbehandling med naturliga råvaror. Att sätta sig i översättning från engelska betyder yttre beklädnad och utför två huvudfunktioner - att skydda byggnaden från yttre påverkan och dekorera fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidospår

Materialet består av långa smala paneler som vid sammanfogning bildar en kontinuerlig bana av valfri storlek. Användarvänlighet, relativt billigt pris och en mängd olika kompositioner är de främsta fördelarna med denna typ av efterbehandlingsmaterial.

Ursprungligen gjordes sidospår endast av trä ., men med utvecklingen av byggteknik har andra alternativ dykt upp. Så den moderna marknaden erbjuder köpare metall-, vinyl-, keramik- och fibercementfasader.

Vinylbeklädnad är det mest populära byggbeklädnadsmaterialet idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Siding i vinyl

Panelerna är gjorda av polyvinylklorid (PVC) och kännetecknas av hög kvalitet, hållbarhet och ekonomiska materialkostnader. Ytan kan vara slät eller präglad, blank eller matt. Utbudet av färger som presenteras i vinylfasadmodeller är rikt och låter dig välja vilken nyans som passar din landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Siding Stone House

En av de mest populära typerna av PVC -sidospår är paneler av stenhus, imiterande tegel eller natursten. Denna typ av sidospår har vissa egenskaper och funktioner under installationsprocessen. Den kan användas både i byggnadens källare och på hela fasaden.

Huvudfaktorn bakom populariteten hos Stone House -serien är dess förmåga att ge en byggnad ett monumentalt utseende tack vare dess struktur . Att möta hus med naturmaterial kräver otroligt stora finansiella kostnader, och när det gäller arbetskostnader är det långt ifrån lönsamt. Lätt sidospår skapar visuellt effekten av tegelverk, samtidigt som husets väggar skyddas från negativa naturliga påverkan.

Bild
Bild

Samling

Stone House sidoserier presenterar olika modeller i textur och färgpalett. Den strukturerade sorten låter dig välja ett motstående material som imiterar alla murverk: sandsten, sten, tegel, grov sten. Hela sortimentet presenteras i naturliga nyanser, varav de mest populära är rött, grafit, sand, beige och brunt tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av Stone House sidopaneler gör att du kan ge byggnaden ett respektabelt och monumentalt utseende . Med tanke på den billiga kostnaden för materialet och enkel installation, kan denna typ av sidospår jämföras positivt med både sina PVC -motsvarigheter och dyrare material.

Ursprungsland för Stone House -paneler - Vitryssland. Produkterna är certifierade i Ryssland, Ukraina och Kazakstan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Sidopaneler är gjorda av polyvinylklorid, täckta med ett skyddande lager av akryl-polyuretan, vilket maximalt förhindrar blekning i solen. Stone House är en tätare sidospårsmodell än sina motsvarigheter, men har elasticitet. Lämplig för beklädnad av alla delar av byggnaden. Med korrekt installation deformeras den inte under uppvärmningens påverkan i värmen och tål de lägsta temperaturerna vid vinterfrost.

Måtten på en panel är 3 meter lång och 23 cm bred, och vikten är cirka 1,5 kg.

Materialet säljs i standardpaket, 10 paneler i varje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

De främsta fördelarna med Stone House sidospår framför andra material av polyvinylklorid.

Motstånd mot mekaniska skador . Speciella fästelement av typen "lås" gör produkten mer elastisk, vilket gör att den tål stötar och tryck. Efter oavsiktlig skada jämnas panelen utan att lämna ett hål.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Solskyddsskydd , motståndskraft mot atmosfärisk nederbörd. Ytan på Stone House-panelerna är täckt med en akryl-polyuretanförening. Produkterna visade höga resultat i xenotestet för ljus- och väderbeständighet. Förlust av färg enligt dessa tester är 10-20% under 20 år.
  • Original design . Fasadens struktur efterliknar helt tegel eller natursten, den präglade ytan skapar en visuell känsla av tegel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna fördelar med PVC -paneler jämfört med andra beklädnadsmaterial:

  • motståndskraft mot förfall och korrosionsprocesser;
  • brandsäkerhet;
  • miljövänlighet;
  • enkel installation och underhåll.

Nackdelarna med sidospår inkluderar dess relativa bräcklighet jämfört med tegel eller sten. Vid skador på ytan täckt med sidopaneler behöver du dock inte byta hela duken; du kan byta ut en eller flera skadade remsor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Sidosidan av Stone House-serien är monterad som vanliga PVC-paneler i en förinstallerad vertikal aluminiumprofil. Installationsprocessen börjar strikt från byggnadens botten, hörnen monteras sist med sidospår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panelerna är fästa med varandra med lås, som signalerar att delar kopplas ihop med ett karakteristiskt klick. Beklädnad i fönster- och dörröppningar utförs separat - panelerna skärs till öppningens storlek och form. Panelerna i sista raden är dekorerade med en speciell finishlist.

Tips: Den yttre beklädnaden av byggnader kan ändras i atmosfärstemperaturer som ett resultat av vilket materialet kan expandera och dra ihop sig. Därför bör du inte fästa sidospåren för nära varandra.

Rekommenderad: