Metallbeklädnad (84 Bilder): Beklädnad Av Ett Blockhus För Tegel Och Sten, Aluminium Eurobeam

Innehållsförteckning:

Video: Metallbeklädnad (84 Bilder): Beklädnad Av Ett Blockhus För Tegel Och Sten, Aluminium Eurobeam

Video: Metallbeklädnad (84 Bilder): Beklädnad Av Ett Blockhus För Tegel Och Sten, Aluminium Eurobeam
Video: Björn bygger bo, Avsnitt 2 - Murning 2024, Maj
Metallbeklädnad (84 Bilder): Beklädnad Av Ett Blockhus För Tegel Och Sten, Aluminium Eurobeam
Metallbeklädnad (84 Bilder): Beklädnad Av Ett Blockhus För Tegel Och Sten, Aluminium Eurobeam
Anonim

För beklädnad av fasader på privata hus och industrianläggningar produceras speciella material som utmärks av slitstyrka och hållbarhet. En av de mest efterfrågade och populära beläggningarna är metallbeklädnad. Idag kommer vi att titta närmare på detta material samt analysera i detalj vad som är för- och nackdelar med det.

Särdrag

För närvarande är marknaden för efterbehandlingsmaterial så rik att du lätt kan gå vilse i den. Varje konsument letar efter den mest pålitliga och hållbara beklädnaden som kommer att hålla i många år utan att orsaka problem. Moderna metallfasader uppfyller dessa krav.

Detta material är en galvaniserad plåt med en polymerbeläggning . Metallbeklädnad kan målas i en mängd olika färger. Oftast används det i privat konstruktion, men det är också lämpligt för beklädnad av industribyggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du i butiker inte bara hitta enkla vanliga plåtar av metall, utan också mer attraktiva exemplar som imiterar olika ytor. För närvarande erkänns träimitationsmaterial med rätta som det mest populära. Byggnader som är färdiga med sådana beläggningar ser väldigt vackra och naturliga ut. På avstånd är det svårt att förstå att huset är klätt med metallbeklädnad och inte trä.

Metallbeklädnad är ett ganska formbart material. Dess installation kan enkelt hanteras på egen hand, utan inblandning av specialister. För att göra detta behöver du inte fylla på dyra verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta efterbehandlingsmaterial är perfekt för yttre dekoration av byggnader ., eftersom han inte är rädd för temperaturfall och nederbörd. På grund av dess slitstyrka har metallbeklädnad en lång livslängd.

Idag producerar många stora företag sådana beläggningsmaterial. Varje konsument kan välja rätt alternativ för den färg de gillar. Metallbeklädnad är det bästa alternativet när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett sådant populärt fasadmaterial som metallfasad har sina fördelar och nackdelar.

Till att börja med är det värt att överväga vilka fördelar det har

  • Först och främst är det värt att lyfta fram temperaturbeständigheten hos metallfasader. Han är inte rädd för temperaturfall. Även under svåra frostförhållanden deformeras inte sådant material och förlorar inte sin form.
  • Metallbeklädnad har goda hållfasthetsegenskaper. Detta beklädnadsmaterial är ganska svårt att skada. Vissa tillverkare ger sina produkter en garanti på upp till 50 år.
  • Sådana material installeras snabbt och enkelt. Installation är fullt möjligt att göra med dina egna händer, vilket sparar pengar på ett team av efterbehandlare.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metallbeklädnad är ett hållbart material. Han är inte rädd för regn, snö, frost och mekaniska yttre påverkan.
  • Detta material behöver inte ständigt omhändertas och spenderar mycket pengar på speciella rengöringsprodukter. Eventuell förorening kan lätt avlägsnas från metallsidans yta.
  • Sådan beklädnad kan enkelt repareras om det behövs.
  • Installation av metallfasad kan utföras i alla klimatzoner i vårt land.
  • Metallbeklädnad är inte mottaglig för bildning av mossa, mögel eller mögel.
  • Metallfasader är brandsäkra. Detta material är icke-brandfarligt och icke-brandfarligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metallbeklädnad korroderar inte. Dessutom kvarstår färgmättnaden som regel i många år och förlorar inte sin ursprungliga ljusstyrka. Dessa egenskaper beror på sådana materials flerskiktskaraktär.
  • Metallbeklädnad är mångsidig i storlek. Det finns också en individuell produktion av sådana beläggningar, som är inriktade på specifika parametrar.
  • Sortimentet av flerfärgade sidospjäll är mycket varierande.
  • Sådana beläggningsmaterial är miljövänliga. De innehåller inte skadliga och farliga föreningar som påverkar människors hälsa negativt.
  • Metallbeklädnad avger ingen obehaglig lukt vare sig under installationen eller efter den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna metallfasader har många fördelar. Detta material har emellertid också vissa nackdelar.

Låt oss överväga dem mer detaljerat

  • Metallbeklädnad kan inte skryta med hög mekanisk hållfasthet. Med ett kraftigt slag kommer det säkert att skrynklas och deformeras.
  • Om detta material har fått mekanisk skada är det osannolikt att det är möjligt att reparera det och återgå till sitt tidigare utseende.
  • Metallbeklädnad kännetecknas av en låg värmeisoleringskoefficient.
  • Många konsumenter tillskriver dess imponerande vikt till nackdelarna med metallfasad. Enligt hantverkarnas uttalanden kan det på grund av detta vara ganska svårt att arbeta med sådant material.
  • Galvaniserade stålmaterial är inte billiga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se finns det färre nackdelar med metallfasad än fördelar. Det viktigaste är att välja material av hög kvalitet som inte kommer att orsaka besvär under installation och drift.

Specifikationer

Inhemska och utländska tillverkare tillverkar flera typer av metallfasader. Idag bygger produktionen av dessa fasadmaterial inte bara på användning av högkvalitativa och säkra råvaror, utan också på användning av högteknologisk utrustning.

De tekniska egenskaperna hos metallbeklädnad beror till stor del på de råvaror som det är tillverkat av

  • Minsta längd på en plåt för att avsluta fasaden på en byggnad bör inte vara mindre än 50 cm.
  • Den maximala längden på detta efterbehandlingsmaterial kan nå 6 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bredden på panelen eller arket beror på tillverkaren som utfärdade materialet. Fabriksbredden är som regel cirka 22,5 cm. Monteringsbredden överstiger inte 22,8 cm.
  • Oftast är höjden på en metallprofil cirka 1, 4 cm. Det finns plåtar med en höjd av 4 till 26 mm.
  • Tjockleken på sådana fasadpaneler varierar. Oftast används metall i produktionen med en tjocklek av högst 0,5 mm. För tjocka råvaror gör detta material tyngre, men påverkar inte på något sätt dess kvalitetsegenskaper.
  • Vikten av metallfasad beror direkt på dess dimensioner. Materialets genomsnittliga storlek antar att vikten på en panel är cirka 5 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbeklädnad är ett hållbart material. Dess livslängd kan variera från 25 till 50 år. Den behåller färgmättnad i 15-25 år.

Vyer

Moderna tillverkare tillverkar flera varianter av metallfasad. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Perforerad

Denna metallbeklädnad är mycket populär bland moderna köpare. Den är tillverkad av vinyl.

Det kännetecknas av:

  • varaktighet;
  • ökad styrka;
  • förmågan att klara plötsliga temperaturhopp;
  • enkel installation och drift.
Bild
Bild
Bild
Bild

Källare

Sådana material är rektangulära paneler som dockar ihop under installationen. Det mest populära är mörkt tegel eller sten källarsidor. Den största fördelen med detta motstående material är dess ökade motståndskraft mot fukt och fukt.

Bild
Bild

Fasad

Fasad metallfasad används för ytbehandlingar som ligger utanför byggnaden. Dessa material finns i en mängd olika färger. Idag är beläggningar som imiterar virke mycket populära.

Installation av fasadbeklädnad måste utföras i enlighet med instruktionerna så att materialet hålls säkert på underlaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Tak Denna metallbeklädnad används för takdekoration. Dessutom kan den placeras i både öppna och slutna strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikal

Denna typ av metallfasad är monterad så att perforeringarna på dess yta riktas uppifrån och ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Isolerad

Isolerad metallbeklädnad tillverkas i form av en kassett, där de inre och yttre skikten har metallbaser med isolering mellan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stål

Metallbeklädnad skiljer sig också åt i vilken typ av material det är tillverkat av. Till exempel är stålbeläggningar avundsvärda efterfrågan eftersom de är ganska billiga, särskilt jämfört med sina aluminiummotstycken. Det bör dock noteras att valet av färger för sådana beläggningar inte är stort, eftersom de kompletteras med polymerbeläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pulversprutning är mycket mindre vanligt vid tillverkning av ståldelar. Tack vare sådan bearbetning kan sidospår imitera olika ytor, till exempel trä eller sten.

Stålbeläggningar korroderar inte , eftersom de genomgår en särskild skyddande behandling i produktionsskedet. Sådana material kan kallas hållbara och pålitliga - det är ganska svårt att skada dem. Det bör noteras att installationen av stålkonstruktioner är extremt enkel.

Bild
Bild

Aluminium

Denna beklädnad är mycket efterfrågad bland ägare till privata hus. Materialet har utmärkta prestandaegenskaper. Det korroderar inte och oxiderar, så det kan anses vara universellt.

Bild
Bild

Aluminiumskivor tål lätt även de tuffaste klimatförhållandena. De är inte rädda för temperaturfall och nederbörd. Men de har också sina nackdelar. Sådant sidospår är inte riktigt elastiskt - det återställer sin ursprungliga form under lång tid efter mekaniska yttre påverkan.

Eurobrus

Sidospår varierar också i design och utseende. Till exempel är metallpaneler för eurobeams mycket efterfrågade, eftersom de ser presentabla och dyra ut. De mest populära är ek och gyllene ek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis tillverkas dessa stålpaneler med en tjocklek på 0,4-0,7 mm genom stansning . De är galvaniserade, vilket gör dem mer slitstarka och inte korroderar. Olika polymerbeläggningar som polyuretan, pural eller polyester används för att ge detta material utseende av naturligt trä.

Experter rekommenderar att du väljer sådant material komplett med sluttningar, soffits och andra ytterligare detaljer. Så du kan undvika en lång sökning efter element som är lämpliga för efterbehandling.

Med imiterade stockar

Metallbeklädnad som imiterar en stock är lika populär. Det ser väldigt naturligt och naturligt ut, så många konsumenter väljer det. Oftast används detta material i privat konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blockhus

Block House är inte bara vackra järnplåtar, liknande träpaneler. Sådana material är också gjorda av galvaniserat stål, på vilket lämpligt mönster och textur appliceras ovanpå med fotoutskrift. Som ett resultat erhålls högkvalitativa ytbeläggningar som utåt är svåra att skilja från naturligt foder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Imiterad sten

Detta är en annan populär typ av metallfasad. Natursten är ett dyrt och tungt material, vars installation inte kan kallas enkel, så de flesta konsumenter föredrar billigare imitationer av sådana beläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära är ark som upprepar strukturen av marmor, granit och klinkersten.

Dimensioner

Som regel tillverkas metallfasader i form av långa paneler med olika dimensioner. Längden på sådana element kan vara 3, 4, 5 m. Lämplig parameter bör väljas i enlighet med storleken på huset som du planerar att dekorera. Dessutom måste ett sådant efterbehandlingsmaterial matcha byggnadens geometri. Experter rekommenderar att man köper paneler med marginal för att undvika ett stort antal fula skarvar.

Bredden på stålfasad varierar också . Indikatorer på 120, 300, 550 mm är standard.

Bild
Bild

Numera erbjuder många tillverkare en skräddarsydd metallfasningstjänst. Tack vare detta kommer du att kunna köpa det material som är perfekt för ditt hem. Då behöver inte beklädnaden justeras till de nödvändiga parametrarna. Dessutom gör många företag inte bara sidospår efter kundens storlek, utan gör också alla mätningar av baserna för att beräkna den erforderliga volymen material per m2.

Design

Metallbeklädnad är utmärkt för exteriör heminredning. Byggnader som möts på detta sätt ser väldigt estetiskt tilltalande och snygga ut.

De mest populära är beläggningar som imiterar:

  • tegel;
  • en sten;
  • timmer, stock och träskiva.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För husbeklädnad används både horisontella och vertikala paneler. Båda finisherna är attraktiva. I vissa fall kombineras liknande material på samma plan. Således kan du ordna inte bara ett privat hus, utan också ett garage och andra uthus.

Bild
Bild

Metallbeklädnad kan inte bara ha en yta som imiterar olika material, utan kan också målas i olika färger.

De vanligaste panelerna finns i följande färger:

  • gul;
  • grädde;
  • beige;
  • vinrött;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • vit;
  • grön;
  • grå;
  • kola;
  • brun.
Bild
Bild

Dessa färger väljs oftast eftersom de är neutrala och lugna. Svart, mörkgrå, marinblå, mörkgrön och mörk chokladfasad används lite mindre ofta, eftersom många konsumenter tycker att sådana material är för dystra. Faktum är att hus som är inredda på detta sätt ser väldigt attraktiva och presentabla ut. Det viktigaste är att använda ljusa fönsterkarmar och ett tak i en annan nyans - mörka färger ska spädas med kontrasterande detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Husen är ofta färdiga med metallfasader i olika färger. Till exempel i en byggnad kan alla väggar vara klädda i vitt och hörn med mörkbruna eller vinröda paneler.

Designen av ett privat hus kan göras mer intressant om alla ytterväggar är mantlade med sidor av samma färg , och fönsteröppningarna bör kompletteras med kanter av andra material i kontrasterande toner.

Sidospår, imiterar trä, ser organiskt ut med taket i nästan vilken färg som helst. Dessutom, tillsammans med en sådan beklädnad, överlappar skär och olika detaljer i kontrasterande nyanser harmoniskt. Det kan till exempel vara vinröda bågar eller mörkbruna ytterramar och ytterdörr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasader färdiga med sidospår i kombination med tegel eller murverk (konstgjorda eller naturliga) ser vackra ut. Oftast läggs stenen i den nedre halvan av byggnaden, och resten av vertikalen trimmas med metallpaneler i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Metallfasader av hög kvalitet produceras av många tillverkare. Låt oss titta närmare på de mest populära av dem.

Grand Line

Det är ett av få företag på den ryska och europeiska marknaden som tillverkar paneler baserade på metallprofiler samt PVC -finishmaterial. Produkterna från detta kända märke är mycket populära. Metallbeklädnad Grand Line är av högsta kvalitet, eftersom den använder miljövänliga råvaror. Under tillverkningsprocessen är metallbeklädnad föremål för ständiga kontroller, så risken för att förvärva defekta delar reduceras till noll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metal kit

Metallokomplekt-fabriken producerar högkvalitativ metallplåt. Den kan användas för efterbehandling av takfoten, lantliga tak, lusthus, verandor och andra under tak. Sortimentet hos denna stora tillverkare inkluderar släta och perforerade sidosorter.

Bild
Bild

Alla produkter som tillverkas av Metallokomplekt -fabriken uppfyller kvalitetsstandarder och nödvändiga GOSTs.

INSI

Detta är en annan stor rysk tillverkare som erbjuder konsumenter högkvalitativa metallfasader i olika färger. Generellt sett representeras INSI -sortimentet av ett stort antal olika typer av tak- och fasadmaterial.

Bild
Bild

Företaget "INSI" erbjuder konsumenterna inte bara hållbara och slitstarka metallfasader, utan också alla nödvändiga tillbehör - plattor, sluttande element, hörn, dekorativa element, dräneringsdelar och initialband.

Tekhpromstroy

En stor tillverkare av metallprofilprodukter i Ufa.

De viktigaste riktningarna för detta företag är:

  • tillverkning av beläggningar för efterbehandling av fasader och tak;
  • utveckling och skapande av metallprofileringsutrustning;
  • skapande av högteknologiska linjer för applicering av polymerbaserade pulverlackeringar.
Bild
Bild

Dessutom utför Tekhpromstroy konstruktions- och installationsarbeten och tillhandahåller en tjänst för laserskärning av metall.

Sortimentet hos denna tillverkare inkluderar:

  • Fasadkassetter;
  • linjära paneler;
  • fasadsystem;
  • ytterligare element avsedda för fasadmaterial;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • dräneringsstrukturer;
  • takdetaljer;
  • skorstenar och lock;
  • taksäkerhetsstrukturer;
  • metalldörrar;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ventilationssystem;
  • ventilationsgaller;
  • skjutportar;
  • wellpapp;
  • metallbeklädnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se är denna tillverkare specialiserad på tillverkning av många material och strukturer som krävs för dekoration av fasader och tak på byggnader. Tekhpromstroy tillverkar metallfasader med en bredd av 240-270 mm, en längd på upp till 6000 mm och en tjocklek på 0,45-0,55 mm.

Krona

Krona -företaget är specialiserat på tillverkning av fasad- och takmaterial av hög kvalitet. Sortimentet hos denna tillverkare innehåller mer än 3000 artiklar. Dessutom uppdateras listan över Kronas produkter ständigt med nya produkter.

Metallfasadpaneler från denna tillverkare har följande fördelar:

de skyddar perfekt isoleringen och husets väggar från nederbörd och andra ogynnsamma yttre faktorer

Bild
Bild
  • tack vare dessa efterbehandlingsmaterial förblir de bärande väggarna alltid torra, eftersom de bidrar till en optimal kvarhållning av daggpunkten i det isolerande skiktet;
  • i metallfasad "Krona" finns ett ventilationsgap, på grund av vilket fukt inte kommer att ackumuleras i isoleringen;
  • med ett sådant motstående material kommer du att ge strukturen ytterligare ljudisolering;
  • metallbeklädnad "Krona" är brandsäker och hållbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Idag är metallbeklädnad med rätta erkänd som ett av de mest populära fasadmaterialen, eftersom det har en lång livslängd, anspråkslöshet och en enkel installationsmetod.

Lejonparten av ägare till privata hus konstaterar att ett sådant material för fasaddekoration verkar mer praktiskt än äkta träbeläggningar. Det behöver inte regelbundet vårdas och behandlas med antiseptiska föreningar. Detsamma kan inte sägas om väggar av trä eller stockar - de måste periodiskt beläggas med speciella föreningar, utan vilka de kommer att börja spricka, blekna och ruttna.

Bild
Bild

Metallbeklädnad är dock sämre än naturligt trä när det gäller dess hållfasthetsegenskaper. Till exempel noterar många köpare att bucklor lätt lämnas på materialet från Grand Line -företaget. Vissa användare har dessutom oförskämt smeknamnet "plåtburk". Naturligtvis, om du skyddar metallföretaget på detta företag mot mekaniska skador, kommer det att fungera under mycket lång tid. Den enda defekten som den kommer att utsättas för är färgblekning.

Konsumenter lämnar goda recensioner om produkterna från CJSC "Metallkomplekt ". Metallbeklädnaden hos denna tillverkare håller inte bara länge, utan är också ganska tät och pålitlig. Många konsumenter har valt Metallokomplekt -produkter, eftersom de representeras av ett rikt sortiment. Du kan välja rätt sidospår för varje smak och budget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumenterna lämnar inte de bästa recensionerna om INSI -företagets produkter. Sortimentet är ganska rikt, men många människor har stött på företagets defekta metallfasader, som dessutom inte levererades inom den tid som anges i kontraktet.

Konsumenter lämnar bra recensioner om produkterna från Tekhpromstroy- och Krona -företagen. Dessa tillverkare kan skryta med ett stort sortiment av produkter som uppfyller alla befintliga standarder och GOST.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

När du väljer högkvalitativa och vackra metallfasader bör du följa rekommendationer från specialister.

  • Om du letar efter ett mångsidigt och diskret alternativ, bör du välja ett material som imiterar en stock. Sådana material är inte rädda för extrema temperaturer, och deras yttre beläggningar är mindre benägna att blekna.
  • Om du självständigt utför installationen av metallfasader bör du bara använda en typ av fästelement - vertikal eller horisontell.
  • Metallbeklädnad måste ha certifikat: hygienisk och brandsäker. Var noga med att begära dessa dokument innan du köper beklädnadsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Var uppmärksam på villkoren i garantiservicen för metallbeklädnad. Både enkla och dubbla delar har i allmänhet samma garanti.
  • Experter rekommenderar inte att man köper för billiga metallpaneler. När du installerar dem kan du betala för mycket för komponentmaterial. För att inte möta ett sådant problem är det värt att ta reda på priset på inte bara själva sidosidan, utan också alla nödvändiga komponenter.
  • Innan du köper metallfasader bör du göra en korrekt beräkning av mängden material (per kvadratmeter) som du behöver för att dekorera ditt hus. Vissa företag erbjuder en liknande tjänst.
  • Metallbeklädnad kan endast monteras på en pålitlig metallkista. En sådan design kommer att förhindra deformation och nedböjning av beklädnaden, därför kan dess installation inte försummas.
  • Vertikal metallbeklädnad bör endast installeras uppifrån och ner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Utsidan av privata hus klädda i metall är mycket attraktiv. Till exempel kan byggnader kantade med stockpaneler göras mer harmoniska genom att installera mörkt brunt tak på dem och sätta in fönsteröppningar med ramar av samma färg. Hus som dessa ser oansenliga, men organiska ut. Framför dem kan du sätta ett staket i brunt, vinrött eller rött.

Bild
Bild

Husen, mantlade med snövit eller krämig metallbeklädnad, kompletterad med tegelverk i den nedre delen, rödbruna kakel, samt fönster och en ingångsdörr i samma färg, ser väldigt vackra ut. Kontrastspelet ser i det här fallet ekologiskt och fräscht ut.

Blå och mörkblå metallbeklädnad ser imponerande ut i kombination med mörkgrått tak och vita fönster / dörrar / grindar. För att göra husets design mer intressant kan metallbeklädnaden kompletteras med tegel i botten.

Rekommenderad: