Rött Tegel (25 Bilder): Vikt Och Längd På Ett Och Ett Halvt Tegel För Huset

Innehållsförteckning:

Video: Rött Tegel (25 Bilder): Vikt Och Längd På Ett Och Ett Halvt Tegel För Huset

Video: Rött Tegel (25 Bilder): Vikt Och Längd På Ett Och Ett Halvt Tegel För Huset
Video: Omvandla skala till lämplig enhet 2024, Maj
Rött Tegel (25 Bilder): Vikt Och Längd På Ett Och Ett Halvt Tegel För Huset
Rött Tegel (25 Bilder): Vikt Och Längd På Ett Och Ett Halvt Tegel För Huset
Anonim

Röd tegelsten har ett attraktivt utseende, vilket gör den annorlunda än vanlig sten, som används för murverk av bärande väggar. Men den kan användas inte bara för att avsluta grunden, utan också för att bygga staket eller inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Detta material är vanligt och används för ansikts murverk. Han kan göra byggnaden snygg och unik. Materialets fasta färg skapar ett festligt och samlat utseende av byggnaden. Mot tegel kan tillverkas av flera typer av lera och med hjälp av olika tekniker, vilket påverkar dess färg och egenskaper. Huvudskillnaden mellan denna tegelsten och den vanliga är att den har två arbetssidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättning och tillverkning

Bland de mest populära materialen för byggande av byggnader kan noteras keramiska tegelstenar, som är gjorda av speciella typer av lera. Under produktionen passerar blandningen genom fyllmedel, vilket gör det möjligt att organisera ett kontinuerligt flöde av råvaror, som sedan kommer in i formarna. Trimningen görs till höjden, vilket ger standardmåtten för detta material.

Bild
Bild

Därefter går arbetsstyckena in i ugnen, där de påverkas av en temperatur på 1400 grader.

Tack vare denna bearbetningsmetod ligger tegelstenen i dess sammansättning och egenskaper nära natursten

  • Vattentät.
  • Fast.
  • Stark.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att minska vikten av ett tegel för ett hus görs hålrum inuti det, och denna struktur hjälper också till att förbättra materialets värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna inkluderar:

  • frostbeständighet;
  • vattentålighet;
  • låg värmeledningsförmåga;
  • varaktighet;
  • miljövänlighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Han har också nackdelar

  • installationsarbetet bör utföras av erfarna murare;
  • materialet kan skadas under lossning eller transport;
  • läggning utförs med en flytande komposition, och därför bestäms arbetstiden beroende på vädret;
  • efter läggning kan salt dyka upp på tegelns yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att dessa fördelar och nackdelar är typiska för de flesta typer av tegel, och därför måste man ta hänsyn till detta när man väljer.

Typer av tegel för dekoration

Det finns flera typer av röda tegelstenar.

  1. Klinker . Detta är samma tegel som ett vanligt tegel, men det bränns vid en temperatur på +1600, och kompositionen är nära smältstadiet. Resultatet är ett hållbart och fuktbeständigt material som tål låga temperaturer, fäster bra på murbruk och håller länge.
  2. Keramisk . Vanligt tegel, som är tillverkat av lera och därefter bränt.
  3. Hyperpressad . Tillverkad av cement med tillsats av kalksten. I detta fall avfyras inte kompositionen utan pressas under tryck. Som ett resultat är materialet inte ihåligt, vilket ökar dess vikt. Denna tegel kännetecknas av sin höga kostnad, men den har en jämn geometri och kan ibland imitera formen av en natursten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett typerna motsvarar tegelns dimensioner GOST:

  • dubbel (250x120x138 mm);
  • enkel (250x85x65 mm);
  • en och en halv (250x120x88 mm).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kan längden och andra parametrar variera beroende på vilket tegel som kommer att köpas, eftersom de vanligaste storlekarna anges ovan. Det är viktigt att tänka på dessa punkter när du behöver kombinera olika typer av material.

Tänkte keramik

Eftersom denna tegel huvudsakligen är avsedd för dekorativ efterbehandling av byggnader och strukturer, kan den inte göras i den vanliga rektangulära geometrin, utan ha original och exklusiva parametrar. En sådan tegelsten kallas figured och olika mönster kan läggas ut ur den. Till exempel kommer det att hjälpa dig att vackert dekorera utrymmet nära dörren eller fönstren, bearbeta hörn, gesimser eller kolumner. Den skiljer sig från en standardprodukt genom att framsidan och sidorna har snitt i en viss vinkel.

Bild
Bild

Om vi pratar om Europas länder, då produceras den röda tegelstenen i flera andra storlekar och skiljer sig från den standard som produceras i vårt land. Även bland amerikanerna skiljer sig dessa produkter åt i deras dimensioner. Därför måste dessa parametrar beaktas när du köper och beställer sådant material från utlandet. Om produkten produceras och köps av oss, har den vanligtvis en längd på 25 cm och en bredd och höjd på 12 och 6,5 cm i standardversionen.

Bild
Bild

Användningsområde

Hålröd tegel är avsedd för konstruktion av konstruktioner och kan användas för bärande väggar eller skiljeväggar. Och även i vissa fall används den för beklädnad. Det är värt att notera att priset på detta material är ganska högt, och därför används det sällan som huvudbyggnadsmaterial, oftare som dekorativt.

Bild
Bild

Dessutom kan den användas för konstruktion av staket, lusthus och andra strukturer där det krävs skapande av en dekorativ del. Huvudsyftet med denna tegel är att skapa ett attraktivt utseende av huset. För att ytterligare markera strukturen från massan kan du använda en mortel vid läggning, som skiljer sig i färg från teglet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Facing stone är ett traditionellt material för yttre dekoration av olika byggnader. Dess naturliga färg tillhandahålls av tillverkningsmaterialet. Det kan ge ditt hem ett elegant utseende. När du använder detta byggmaterial behöver byggnadens ägare inte ta hand om fasaden, eftersom tegelstenen inte kräver särskild omsorg, målning eller applicering av ytterligare skyddande föreningar. Valet av sådant material gör det möjligt att ge en hållbar och högkvalitativ finish.

Rekommenderad: