Väggfiberplatta: Installation Av Paneler På Väggen, Beklädnad Av Kök Och Badrum, Beklädnad Med Lim, Dekorativ Efterbehandling Med Tryckta Ark

Innehållsförteckning:

Video: Väggfiberplatta: Installation Av Paneler På Väggen, Beklädnad Av Kök Och Badrum, Beklädnad Med Lim, Dekorativ Efterbehandling Med Tryckta Ark

Video: Väggfiberplatta: Installation Av Paneler På Väggen, Beklädnad Av Kök Och Badrum, Beklädnad Med Lim, Dekorativ Efterbehandling Med Tryckta Ark
Video: Så undviker du vattenskador i köket - Länsförsäkringar Bergslagen 2024, Maj
Väggfiberplatta: Installation Av Paneler På Väggen, Beklädnad Av Kök Och Badrum, Beklädnad Med Lim, Dekorativ Efterbehandling Med Tryckta Ark
Väggfiberplatta: Installation Av Paneler På Väggen, Beklädnad Av Kök Och Badrum, Beklädnad Med Lim, Dekorativ Efterbehandling Med Tryckta Ark
Anonim

För dekoration av lokaler för olika ändamål används fiberplattor ofta. Detta motstående material har ett antal positiva egenskaper och många fördelar. Tack vare fiberboard kan du vackert dekorera ett rum, skapa en elegant inredning, och dessutom är kostnaden överkomlig för alla. Det finns en teknik för beklädnad med material, som är värt att bekanta sig med om du behöver skapa en inredning. Du kan studera rekommendationer från specialister för att klara arbetet på egen hand.

Bild
Bild

Översikt över typer och storlekar

Marknaden erbjuder ett brett utbud av inredningsprodukter. Fiberboard har fördelar som skiljer materialet från konkurrenter … Med hjälp av paneler kan du få en beläggning med imitation av andra material, välja färger och jämn textur. Fiberboard är en säker typ av beklädnad som inte skadar människors hälsa och miljön. Tillverkare använder ofta den torra metoden för att göra paneler.

Det är omöjligt att inte markera den enkla installationen, eftersom du kan arbeta med materialet självständigt utan hjälp utifrån . Det finns olika installationsalternativ, var och en av dem har sina egna egenskaper. När det gäller kostnad erbjuds panelerna till ett överkomligt pris, detta har påverkat ökad efterfrågan på materialet. Tack vare fiberboard kan du isolera rummet, samt få ljudisolering. Om du väljer rätt träfiberpaneler som uppfyller höga krav och standarder kan deras livslängd nå 10 år, och det är inte en kort period.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att användningen av beklädnaden ska vara möjlig i ett rum med hög luftfuktighet är det nödvändigt att välja en speciell typ, täckt med en skyddande impregnering. Det är också viktigt att följa lagringsförhållandena så att materialet inte deformeras, därför fästs produkter ofta på lådan med självgängande skruvar.

Staplade väggpaneler är en av de mest populära typerna av fiberboard. Med sådant material utförs arbetet mycket snabbt, du kan välja ett inredningsalternativ från ett brett sortiment. Det är viktigt att uppmärksamma måtten på sådana brädor: tjockleken kan vara 6–25 mm och längden når 4 m, breddintervallet är 15–30 cm . Tack vare valet av sådana parametrar är det möjligt att utföra efterbehandling av vilken komplexitet som helst. För fastsättning används en låsanslutning. På marknaden kan du hitta en produkt med dubbelsidig beläggning, så att skyddsfunktionerna säkerställs.

Arkfuktbeständiga paneler presenteras i ett stort format, så att de kan användas i stora rum. Ofta väljs en sådan finish för att dekorera ett förkläde i köket. Detta material är fastsatt med exakt passform på kanterna.

Bild
Bild

Den kaklade sorten av fiberboard är ett efterbehandlingsmaterial med parametrarna 300X300, 150X600 och 980X980 mm . Dockning används för fixering, men paneler med låsanslutning kan hittas. Om du behöver en dekorativ design av ett rum med intressanta kombinationer kan du säkert välja plattor som passar både sovrummet, vardagsrummet och andra delar av huset.

Den laminerade panelen erbjuds i storleken 2850X2070X3.0 mm. Sådana ark har en skyddande film som är skapad av melamin eller akrylharts. Det är denna beläggning som är dekorativ och erbjuds i en mängd olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av inredning

Utbudet av mönster är stort, så alla kan välja något originellt och vackert för att skapa en intressant och snygg inredning . Fiberboard -väggpaneler utmärks av sin förmåga att imitera många material. Om du vill skapa en stenfinish, men du inte har tillräckligt med medel, kan du säkert välja en träplåtbeklädnad, för det här kommer att vara ett utmärkt alternativ. Effekterna av naturmaterial uppnås tack vare modern teknik, så beläggningen kan reproducera rasen av olika stenar, inklusive val av textur.

Tegelfinish är också mycket efterfrågad, dessutom är panelen mycket billigare, och det är mycket lättare att arbeta med den på grund av dess vikt. Installation tar inte mycket tid, och du kan hantera det själv. Den dekorativa effekten kommer att bli fantastisk, och ingen kommer att misstänka att beklädnaden inte är gjord av äkta tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kaklet kommer också att se bra ut i köket, men för att spara pengar kan du välja att imitera det med fiberplattor. Det är värt att notera att denna typ av beklädnad ofta kombineras med andra material, och det ser intressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självklart, naturligt trä är alltid relevant i interiören, men samtidigt är det inte billigt . Det är därför träfiberplattor är mest efterfrågade, eftersom de kan imitera lövträd och barrträd, mönstret upprepar strukturen och passar perfekt in i vilken design som helst. Med en så stor variation du kan förbättra ditt hem med minimala investeringar, uppdatera interiören och få ett vackert rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pläteringsteknik

Det bör noteras att installationen av fiberboard kan utföras med olika metoder, som alla har sina egna egenskaper och fördelar. Du bör utforska alternativen för att hitta den mest lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

På lim

Detta alternativ för att lägga på väggar är endast lämpligt i fall där basen är helt plan, det finns inga defekter, sprickor eller fördjupningar på den. Om vi talar om ett fuktigt rum kan du säkert välja denna installationsmetod. För att uppnå ett utmärkt resultat, följ instruktionerna steg för steg.

  • Först behöver du se till att ytan är jämn , och om det ens finns en liten avvikelse måste du använda ett kitt för att få en perfekt finish.
  • Då behöver du börja fylla , välja en komposition med djup penetration. Experter rekommenderar att du applicerar minst 2 lager.
  • Först när basen är helt torr, du kan börja styla .
Bild
Bild

För att limma panelen, använd en kakelförening med utmärkt vidhäftning … Flytande naglar är det bästa valet, de är lätta att arbeta med och resultatet blir perfekt. Först måste du göra markeringar och justera panelerna till önskade parametrar. För att göra detta behöver du sandpapper, som måste bearbetas på arkens släta sida: så kan du få ett starkt grepp. Det är nödvändigt att täcka hela omkretsen av materialet med en lösning och installera elementet på plats, justering görs i detta skede.

Sedan återstår att trycka på panelen och gå vidare till nästa del tills hela beklädnaden är monterad. Denna metod är lämplig för att klä ett badrum och andra rum i ett trähus.

Bild
Bild

På spikar och skruvar

Denna teknik är efterfrågad på grund av dess tillförlitlighet, därför används den ofta i svåra områden, trots allt är dess främsta fördel styrka och hållbarhet . För att stoppa ett rum med material är det nödvändigt att göra markeringar på väggen och justera elementen till önskade parametrar. Plattorna är förborrade vid förmarkerade punkter. Hål för pluggar måste skapas i en betong- eller tegelvägg. Därefter appliceras det motstående materialet på ytan och fixeras med en borr.

Denna monteringsmetod har dock en nackdel: markeringen kommer att vara tydlig. därför det rekommenderas att placera prickarna på de platser där de kommer att vara minst märkbara, eller de kan döljas genom att dekorera . Välj om möjligt paneler med spårspår och använd klämmor för att säkra dem. För att stänga skarvarna kan du använda tonat kitt eller dekorativa överlägg, som också döljer resterna av installationen.

Bild
Bild

På lådan

Denna design är endast nödvändig i de fall när det gäller att skapa en partition. Arbetsordningen består av följande steg.

  • Det första steget är att rengöra basen , ta bort alla onödiga, försegla sprickor med sprickor och mätt ytan med ett antiseptiskt medel.
  • För att slida ytan det rekommenderas att använda en träbalk , är det viktigt att se till att den är väl torkad och har en skyddande beläggning. Om krökning upptäcks bör utjämning göras med en primer.
  • För ytterligare inriktning av anslutningsremsorna markeringar görs på väggen .

För att fästa ramdelarna korrekt rekommenderas det att börja i hörnen. För detta borras grunden av elementen ut, varefter ett substrat används för nivåfixering.

För att racken ska monteras på samma sätt är det nödvändigt att dra i sladden. Självgängande skruvar används för att fästa fiberplattan, men om det finns en låsanslutning är det värt att fylla på med klämmor. Den stora fördelen med denna installationsmetod är att du tack vare lådan kan installera kommunikation och till och med isolera rummet.

När processen är klar kan golvlisterna installeras. Baserat på sådana instruktioner kan du självständigt klara arbetet och utföra reparationer utan stora investeringar.

Bild
Bild

Rekommendationer

Tack vare ett stort utbud av texturer och imitationer, färger på fiberplattor kan alla välja vad som uppfyller smakpreferenser och krav i interiörfrågor. För att få bästa möjliga resultat bör flera faktorer beaktas:

  • det är viktigt att endast använda testade fiberboardpaneler som har ett säkerhetscertifikat;
  • för att inte möta brist på material måste du beräkna förbrukningen av plattor;
  • ytan måste vara klar för installation av beklädnadsskivor, så se till att basen är torr och fri från defekter, eftersom detta kan leda till allvarliga problem under reparationer.

Rekommenderad: