Tallfoder: Mått På Granfoder Av C -kvalitet, Tjocklek På Tallträprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Tallfoder: Mått På Granfoder Av C -kvalitet, Tjocklek På Tallträprodukter

Video: Tallfoder: Mått På Granfoder Av C -kvalitet, Tjocklek På Tallträprodukter
Video: Best Results for Woodworking with Pine Wood 2024, Maj
Tallfoder: Mått På Granfoder Av C -kvalitet, Tjocklek På Tallträprodukter
Tallfoder: Mått På Granfoder Av C -kvalitet, Tjocklek På Tallträprodukter
Anonim

Bland det stora utbudet av efterbehandlingsmaterial som skiljer sig åt i utseende, hållfasthet och hållbarhet är träfoder (eurofoder) särskilt efterfrågat. Den är gjord av olika träslag. Tillverkningsföretag använder både barrved och lövträ. Köparna uppskattade tallmaterialet på en hög nivå. Detta efterbehandlingsmaterial har ett antal betydande fördelar på grund av vilket det har blivit ledande.

Bild
Bild

Särdrag

Tallfoder är tillverkat av en stor, massiv och tät bräda. Det är tillverkat med fabriksmetoden. I produktkatalogerna hittar du flera sorter som skiljer sig inte bara i storlek utan också i kvalitet och klassificering.

Bild
Bild

Fördelar med barrved

Experter och vanliga användare har sammanställt ett antal funktioner i de råvaror som används för tillverkning av efterbehandlingsmaterial. Det första att notera är den lätta vikten jämfört med andra raser. Dessutom har materialet styrka, densitet och tillförlitlighet mot konstant spänning och mekanisk skada. Råmaterialets finish påverkar inte gallrets struktur negativt och orsakar starkt tryck.

Den naturliga fukten hos tall är låg jämfört med lövträd . Materialet för arbetsstycket virvlar snabbt, vilket minskar bearbetnings- och tillverkningskostnaderna. Resultatet är det bästa priset för många köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat kännetecken är dess långa livslängd. En stor mängd harts är koncentrerad i tall. Dessa komponenter används som konserveringsmedel. Det är de som ger slutmaterialet hållbarhet. Den välkända granen har praktiskt taget samma egenskaper. Men kostnaden för granfoder är lägre än tallprodukter på grund av frigöring av hartser.

Tallar har en attraktiv färg med ett uttrycksfullt gyllene mönster . Ritningen är väldigt original och intressant. Med hjälp av efterbehandlingsmaterial kan du organisera originalinredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Naturlig barrträ har fördelar som du måste bekanta dig med innan du köper en produkt.

Utseende

Naturligt naturmaterial är alltid mycket efterfrågat på grund av sitt utseende. Trä förknippas med hemvärme, mysighet och komfort. Många köpare lockas av den ursprungliga ritningen på brädorna. Sådant material kombinerar uttrycksfullhet, sofistik och en viss enkelhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varaktighet

Fodret kännetecknas av sin praktiska och långa livslängd, även utan att ta hänsyn till ytterligare behandling med skyddande och antiseptiska blandningar. En finish av hög kvalitet kommer att behålla sin skönhet och form i många år efter installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikt

Dess låga vikt gör installationsprocessen enklare, enklare och bekvämare. Detsamma gäller demontering.

Pris och sortiment

Trots att naturligt trä används i produktionen är priset på en sådan finish överkomligt. På grund av dess popularitet hittar du foder i alla järnaffärer. Ett brett urval kommer att tillgodose behoven hos de mest krävande köparna. Sortimentet hjälper till att översätta olika designidéer till verklighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter noterar att det är möjligt att utföra installationsproceduren för brädorna på egen hand på grund av vissa fördelar som anges ovan. Ytterligare dyr utrustning för överföring och transport av fodret under drift krävs inte.

Säkerhet

Materialet är naturligt och miljövänligt. Produkten är helt säker för hälsan, även när det gäller allergiker, barn och djur.

Bild
Bild

Brister

Experter och vanliga köpare har inte funnit betydande nackdelar med detta finishalternativ. Alla nackdelar är enbart relaterade till trädets egenskaper, såsom bränning och behovet av bearbetning från de negativa effekterna av fukt, mögel och mögel.

Vyer

Beroende på kvaliteten skiljer sig 4 typer av foder.

" Extra ". Detta är den högsta klassen av efterbehandlingsmaterial. I enlighet med de fastställda normerna måste alla brädor vara släta och fria från defekter som knutar, sprickor, stötar, spår, flis etc.

Bild
Bild

Klass A . Andra klassificeringen av kvalitet. Förekomst av en kärna är tillåten, liksom små sprickor, hål och några knutar. Hartsfickor är möjliga.

Bild
Bild

Klass B . Den högsta tillåtna knopstorleken är upp till 2 centimeter. Storleken på hartsfickorna är 3x50 millimeter. Sprickor - från 1 till 50 millimeter.

Bild
Bild

Klass C . Brädor av denna typ används sällan för beklädnad av bostäder. I det här fallet finns knutar på brädorna, vars storlek når 2,5 centimeter. Det finns också blindsprickor, vars längd når 5% av banans längd.

Bild
Bild

Första klassen produceras med skarvningsmetoden . Hantverkare tillgriper denna teknik på grund av det faktum att en platt och perfekt platt skena inte kan skäras ur en massiv typ av massivt trä. Brädornas storlek kan variera.

Typer

Det finns många olika konfigurationer, låt oss bo på de mest populära.

Fjärdedel . Denna typ kallas också standard. Detta är det mest populära och prisvärda alternativet. Den enklaste typen är en hyvlad bräda med avfasningar som kan tas bort från längssidan. Materialet är praktiskt och lätt att använda. Otorkat virke används i produktionen. Oftast används materialet för tekniska ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Törn i spåret ". Den andra typen har spik-i-spårfogar. Tallfoder av denna typ har en lätt depression. Detta görs för en speciell effekt - vatten rinner ner när det installeras i en vertikal typ. Materialets fuktinnehåll är 12 till 16%. Den maximala tjockleken på en bräda är 16 millimeter. Produkten bearbetas med en hyvel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyvlat foder . Torrt efterbehandlingsmaterial, fasningar på längsgående sida. Denna sort är bredare än standardmått. Den maximala bredden är upp till 145 millimeter, medan den optimala siffran är 90 millimeter. Det rekommenderas att använda detta foder när du dekorerar taket.

Bild
Bild

Hur man väljer ett foder av önskad kvalitet och storlek för efterbehandling beskrivs i videon.

Rekommenderad: