Tallfoder: Mått Och Bredd, Kvaliteter Och Klassificering, Extra Klass Gran, Vikt Per 1 M2 Skarvade Träfyrprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Tallfoder: Mått Och Bredd, Kvaliteter Och Klassificering, Extra Klass Gran, Vikt Per 1 M2 Skarvade Träfyrprodukter

Video: Tallfoder: Mått Och Bredd, Kvaliteter Och Klassificering, Extra Klass Gran, Vikt Per 1 M2 Skarvade Träfyrprodukter
Video: How to Cut a Straight Edge on Crooked Boards 2024, Maj
Tallfoder: Mått Och Bredd, Kvaliteter Och Klassificering, Extra Klass Gran, Vikt Per 1 M2 Skarvade Träfyrprodukter
Tallfoder: Mått Och Bredd, Kvaliteter Och Klassificering, Extra Klass Gran, Vikt Per 1 M2 Skarvade Träfyrprodukter
Anonim

Tallfoder är ganska populärt idag. Det har fler fördelar än nackdelar. Sådant skarvat foder har en viss kvalitet, där det är nödvändigt att förstå mer i detalj för att bättre kunna bestämma valet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Byggmarknaden är i ett tillstånd av kontinuerlig utveckling, erbjudanden för val av efterbehandlingsmaterial presenteras i det bredaste sortimentet. Kontinuerlig modernisering av produktionstekniken bidrar till att förbättra produktegenskaperna. Två huvudområden kan särskiljas: naturliga och konstgjorda ytor.

Som regel är naturmaterial det föredragna valet. Under många år har en av de ledande positionerna ockuperats av foder. Produkten kom till en bred marknad från järnvägstransportens värld. Det har använts sedan utvecklingen av Sibirien och byggandet av den transsibiriska järnvägen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tunna plankor av samma storlek med fjäderfäste är idealiska för täckning av järnvägsvagnar . Med tiden gjorde deras fantastiska användbarhet dem extremt populära. Fodret är tillverkat av olika träslag (både lövträd och barrträd) och är en miljövänlig produkt, perfekt för inomhus- och utomhusbruk. Skiljer sig i naturskönhet och säljs samtidigt till ett överkomligt pris!

Tallfoder är särskilt populärt: det är extremt praktiskt och visar utmärkta estetiska egenskaper. En naturlig nyans av gul eller gulröd ser väldigt intressant ut. På grund av den naturliga grunden är sådant foder helt säkert. Låt oss lära känna denna fantastiska produkt mer i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träpaneler i tall

Tallfoder är tillverkat av naturligt, miljövänligt material - trä, vars naturliga egenskaper, som du vet, är unika. Fodret skapades av naturen själv som ett mångsidigt efterbehandlingsmaterial för ett brett spektrum av applikationer, vilket är ovanligt starkt och pålitligt, visar oväntad lätthet när det torkas. Torkning, på grund av den låga mättnaden av råmaterial med fukt, är billigare (vilket påverkar det slutliga priset) och tar mindre tid.

Ett stort antal hartser i trä är konserveringsmedel och innebär långvarig användning av produkten . Tallskivor behöver inte ytterligare behandling med antiseptika, lätt vikt underlättar arbetet och materialets naturliga mjukhet bidrar till enkel installation. Användningen av ett sådant element ligger inom makten hos även en nybörjare inom konstruktion. Med rätt användning kan produkten hålla länge. Det överkomliga priset gör materialet extremt populärt. Produkten marknadsförs i ett brett spektrum av priser och i olika konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träets naturliga struktur gör ett oförglömligt intryck, aromen som är speciell för barrträd skapar den absoluta illusionen av en tallskog. Med tiden får träet en ädel rödaktig nyans, vilket ger extra värme och mysighet. Atmosfären i lokalerna, beklädda med tallskivor, har en positiv effekt på det känslomässiga tillståndet och bidrar till aktiv rehabilitering av människor.

Sådana aromaterapisessioner är särskilt användbara för sjukdomar i luftvägarna. Det är av denna anledning som paneler är så populära när det gäller inredning av fritids- och fritidsutrymmen. Materialet visar de antibakteriella egenskaper som finns i barrträ, bidrar till desinfektion av miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Följande huvudfördelar med tallskivor kan särskiljas:

  • skapa en atmosfär av komfort och friskhet;
  • är av utmärkt kvalitet;
  • enkel att bearbeta och enkel att installera;
  • erbjuds på marknaden i ett brett sortiment;
  • har fantastiska egenskaper;
  • stark och mycket lätt;
  • innehåller initialt en liten mängd fukt;
  • kan fungera långsiktigt;
  • ha ett trevligt och minnesvärt naturmönster;
  • behöver inte ytterligare behandling med ett antiseptiskt medel;
  • strukturen är lätt att reparera;
  • skiljer sig åt i ett demokratiskt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska parametrar och klassificering

Produkterna varierar i storlek, fukt, typ och klass, vilket i slutändan påverkar materialkostnaden. För att utföra olika typer av arbete används foder som är mest lämpligt när det gäller dess egenskaper för den aktuella uppgiften.

Bild
Bild

Storleken

Panelerna presenteras på marknaden i ett stort sortiment, skillnaderna varierar i alla avseenden. Tjocklek - i intervallet 12-22 mm presenteras bredden ännu mer fullständigt: 96, 120, 130, 145 eller 195 mm. Det är vettigt att välja lockets storlek för att minimera avfallsnivån. Priset anges vanligtvis för 1 m2. I sällsynta fall kan det finnas ett pris per kubikmeter eller löpmeter. Längd - från 1, 8 m till högst 6 m. Detta är den viktigaste parametern, det är han som bestämmer produktens omfattning. Till en början är ett kort foder på grund av produktionens särdrag inte av material av högsta kvalitet, därför kostar det lite mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftfuktighet

Luftfuktighet är en viktig teknisk parameter. Panelen kan ha naturlig fuktighet (fuktigt foder) eller bearbetas i speciella torkamrar (torrfoder, vatten i den - 10-15%). Träbearbetningsföretag ägnar stor uppmärksamhet åt efterlevnaden av reglerna för värmebehandling: detta påverkar direkt panelernas kvalitet. Trä kan bearbetas i en gasmiljö: det kan vara en blandning av luft med rökgas eller ånga som levereras vid atmosfärstryck.

Tall har initialt en låg naturlig procentandel av fuktinnehåll , vilket gör att du kan påskynda torkningsprocessen och göra det billigare. En torr panel är lättare och ungefär en fjärdedel dyrare på grund av avfuktningsprocessen. Det är mindre mottagligt för deformation och sönderfall.

Bild
Bild

En typ

Det finns många typer av paneler på marknaden, och några av dem är ganska sällsynta: "tungor", dubbelsidiga, "amerikanska", "taiga" och många andra. Men det finns tre huvudtyper av tallfoder i stor efterfrågan.

  • Foder, standard (kvartal) - hyvlad tallskiva. Den är vanligtvis gjord av trä av naturlig fukt (inte torkad), fasningen väljs längs längsgående sidan. Detta är en demokratisk modell för priset och följaktligen den mest utbredda. Enkelt och billigt - detta är anledningen till den höga efterfrågan på denna typ av produkter. Endast lämplig för tekniskt arbete - efterbehandling med detta material utförs inte! Har en tjocklek på 15-25 mm.
  • Euro foder . Tillverkad enligt västerländsk standard DIN 68126 med ett speciellt låssystem. Ett karakteristiskt drag hos designen är en hylla som är utformad för att tömma fukt vid vertikal installation (detta används oftast). Tillåten luftfuktighet - 12-16%, tjocklek - 16 mm.
  • Foder lugn - hyvlad bräda. Den är gjord av en helt torkad bräda (12-15% fuktinnehåll), avfasningar väljs längs längsgående sidan. Hyllan tillhandahålls inte av designen. Den är specialtillverkad 45-55 mm bredare än den vanliga euromodellen (upp till 145 mm, när standard är 90 mm). Används oftast för takdekoration. Genom att öka panelens bredd minskar monteringstiden för locket och installationens komplexitet. Den bästa applikationen är horisontell.
Bild
Bild

Klass

När du väljer ett material måste du bestämma exakt vilka typer av arbeten du planerar att utföra: för olika ändamål används täckningar av olika klasser, vilket i slutändan gör att du inte kan betala för mycket där du kan spara pengar och uppnå önskad nivå av beklädnadskvalitet.

Fodret är indelat i 4 huvudklasser

  1. Extra . Produkten är av högsta kvalitet och motsvarande pris. Ett idealiskt alternativ som inte har några brister i färg och trä: det finns ingen knut eller kärna alls, inga sprickor är tillåtna. För att uppnå det mest konsekventa naturliga träkornet bör paneler tas från samma sats.
  2. Klass A . Lite värre än Extra. Flera knop och (eller) en hartsficka är tillåtna per 2 m.
  3. Klass B . Små sprickor, 2 eller 3 knop och några hartsfickor är tillåtna.
  4. Fjärde klass . Tekniskt trä. Den mest kravlösa klassen. Har hål från knutar och andra typer av mekaniska skador.

För inredning av hög kvalitet är det nödvändigt att använda Extra eller klass A - detta kommer att göra det möjligt att till fullo utnyttja potentialen hos naturliga tallskivor.

Bild
Bild

Omfattningar av tallfoder

Naturliga brädfinisher har alltid varit i stadig efterfrågan. Det spelar ingen roll om du inreder interiören eller gör utomhusarbete, en träpanel kommer alltid att vara till nytta. Tillämpningsområdet för det unika materialet är ovanligt brett: ägarna till förortshushållen använder skivor för att dekorera fasader och lounger i bastur och bad, hantverkare mantelgarage, balkonger och loggior, och hur trähallen i lägenheter lyser av komfort.

Överkomligt pris och utmärkta tekniska egenskaper gör materialet mycket populärt!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tall i badet

Användningen av tallskivor för beklädnad av badens lokaler förekommer då och då, men det kan knappast kallas framgångsrikt för ett antal faktorer.

  • Badrummen har en specifik miljö: den extremt höga temperaturen i själva ångbadet och den mycket höga luftfuktigheten tvingar dig att noggrant välja material.
  • Tallskivor avger aktivt harts under påverkan av temperatur, vilket skapar olägenhet för användarna.
  • Dessutom minskar träets låga fuktbeständighet finishens hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det hittar tallpaneler sin användning i bastur: omklädningsrummet, vilarummet och resten av angränsande lokaler kan mantlas med detta material. Den underbara lukten av tallnålar kommer att skapa en obeskrivlig atmosfär av friskhet och öka välbefinnandet hos de närvarande. Trä har naturliga bakteriedödande egenskaper och har en lugnande effekt på nervsystemet.

Trots kontraindikationerna finns det inget tydligt förbud mot användning av foder i ångrum. Experter säger att om ångbadet i furu är ordentligt uppvärmt (i frånvaro av semesterfirare) och det harts som har kommit ut tas bort, kommer det att vara möjligt att ånga under lång tid utan rädsla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Miljövänligt foder av tallskivor kan tillgodose behoven hos den mest krävande ägaren. Materialets unika kapacitet gör att du kan utföra uppgifter under olika förhållanden: materialet är lämpligt för inomhus- och utomhusarbete, för horisontell och vertikal beklädnad.

Den presenteras i ett brett utbud av klasser och typer av "lås", har tillräcklig styrka och hållbarhet. Valet av tallfoder måste nås med en tydlig beräkning, med hjälp av de tekniska möjligheterna för klasser och storlekar. Detta är ett mycket praktiskt material som säljs till ett mycket överkomligt pris. Välmonterad furumantel kommer att glädja dig och dina gäster i många år.

Rekommenderad: