Foder "Lugnt" (24 Bilder): Vad Det är, En Profil För Väggbeklädnad, En Målad Bräda Av Lind Och Ceder 140 Mm Bred, Klass "Extra"

Innehållsförteckning:

Video: Foder "Lugnt" (24 Bilder): Vad Det är, En Profil För Väggbeklädnad, En Målad Bräda Av Lind Och Ceder 140 Mm Bred, Klass "Extra"

Video: Foder
Video: Europe Revised | Irvin S. Cobb | *Non-fiction, Humorous Fiction, Travel & Geography | English | 3/5 2024, Maj
Foder "Lugnt" (24 Bilder): Vad Det är, En Profil För Väggbeklädnad, En Målad Bräda Av Lind Och Ceder 140 Mm Bred, Klass "Extra"
Foder "Lugnt" (24 Bilder): Vad Det är, En Profil För Väggbeklädnad, En Målad Bräda Av Lind Och Ceder 140 Mm Bred, Klass "Extra"
Anonim

Trendiga designalternativ är gjorda av naturmaterial. Trä har ett speciellt värde, eftersom det utmärks av sina unika yttre egenskaper och utmärkta prestanda. Den mest bekväma och vackra inredningen förkroppsligas med hjälp av trä.

Bild
Bild

Vad det är?

Kostnaden för naturmaterial är hög, alla har inte råd att köpa dem. Användningen av Shtil -foder är ett utmärkt val bland alla olika produkter på marknaden. Vad det är och vilka parametrar som kännetecknas av denna metod för efterbehandling kommer vi att överväga.

Fodret ser ut som klassiska brädor som används för beklädnad tillverkad av naturliga råvaror. Tall, ceder, björk, lind och andra träbaser används för tillverkning av Shtil -foder. Denna finish skiljer sig från andra sorter genom att det inte finns spår längs panelens kanter. För att ansluta beklädnadens delar finns det fästdon med "tungor och spår". Tekniken gör det möjligt att förkroppsligar en platt och slät ytdekor med en exakt imitation av massivt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördjupningarna på profilen utför en ventilationsfunktion. Cirkulationen skyddar brädan från mögelangrepp.

Foder "Calm" är ett sågat trä av hög kvalitet . En finishpanel är en ren, torkad bräda med definierade dimensioner. Tekniken för tillverkning av brädan liknar metoderna för tillverkning av Euro -profilen. Fodrets särdrag är en tunnare profil. Och under monteringen är det ingen avskiljning mellan panelerna, eftersom det inte finns några fördjupade spår. Fästning av panelerna är osynlig för ögat. Materialet är tillåtet för användning både inomhus och utomhus.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Lind, alpaneler är lövfällande materialtyper. Lind, björk, asp, ek, al och andra alternativ ser ut som platta träpaneler som är cirka 70 mm breda med rundade kanter och en saknad hylla på spikssidan. Panelerna är efterfrågade på grund av lövträdets unika egenskaper. Detta trä kännetecknas av utmärkt styrka och densitet. Panelerna kommer inte att förlora sitt ursprungliga utseende även under påverkan av olika yttre förhållanden.

Dessa arter ruttnar inte eller möglar . Alla lövträ bör behandlas med ett antiseptiskt medel. Det bearbetade fodret är lämpligt för beklädnad och utsidan av byggnader. Clapboard -fasader ser presentabla och fantastiskt vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barrträd, till exempel tall, cederträ och andra barrträd, kan också tjäna som grund för produktionen av Shtil -foder. "Lugn" från Angarsk tall passar bäst för beklädnadsrum inuti. Denna ras kännetecknas av ett unikt ytmönster. Panelerna är lämpliga för att avsluta inte bara vinden eller verandan, utan också vardagsrummet och andra rum i huset. Du kan diversifiera designvariationerna genom att färga träet, samt genom att välja kombinationer av olika typer.

Foder av furu, björk eller lind är ett billigt efterbehandlingsmaterial . Cederträ är en elitklass som bara kan användas för att dekorera vissa inre delar av lokalerna.

Bild
Bild

Doften av barrträ är unik, har medicinska egenskaper.

Cedarfoder används inte bara för heminredning, utan också för verkställande kontor, mot bankhallar, butiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Dimensionerna på "Calm" -fodret är olika. Materialet hos en inhemsk tillverkare är i allmänhet 9 till 15 cm brett, panelernas längd är upp till sex meter. Variationer i tjockleken på panelerna varierar från 1, 2 till 2, 5 cm. Bredd på det främmande materialet varierar från 8 till 14 cm. Brädorna är tjocka från 1, 25 till 2, 1 cm. Längden på panelerna är desamma som hos den inhemska tillverkaren - upp till sex meter.

Till skillnad från de klassiska variationerna av fodret har "Calm" sorter med andra parametrar . Till exempel kan bredden på ett hushållsmaterial vara från 120 mm till 140 mm, och profilens tjocklek kan vara från 1,5 till 2,5 cm.

Bild
Bild

Fodret "Lugn" för utländsk produktion är identiskt med dimensionerna på andra typer av material. Lugn kännetecknas av skillnader i finishbrädans längd. Till exempel sträcker det sig från 2 meter till 6 meter. Denna sort möjliggör färre rumpfogar på beklädningsytan. Finishen är mjukare och mer solid. De mest utbredda är klasserna "Extra" och "Premium". De tillhör arter av högre kvalitet.

Utseendet på träprodukter varierar beroende på klass . Klasserna är indelade beroende på närvaron av knutar på 1 meter av panelen. Ju färre det är, desto bättre kvalitet anses. Fodrets omfattning är sammankopplad med basen. Till exempel är tall- eller granpaneler lämpliga för att täcka verandor och loggior. Nålarnas struktur kännetecknas av ökat hartsinnehåll, tack vare vilket fodret får bra vattenavvisande egenskaper. Barrträd är inte lämpligt för efterbehandling av ångrum i bastur. Eftersom ett sådant foder på grund av den höga tjärahalten börjar utstråla en skarp och obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lövträpaneler avger inte harts och är därför tillåtna vid dekoration av ångrum. Sådan beklädnad kommer att ha en positiv effekt på människokroppen på grund av dess subtila läkande doft. Dyra träslag, till exempel cederträ, kan endast användas för efterbehandling av små dekorativa element. Panelen med högsta kostnad är ofta tillverkad av sällsynta träslag.

Foderklassen "Extra" kan endast användas för inredning . Materialets kvalitet är mycket hög. Klassen är indelad i sorter: A, B, C. Här är det värt att överväga mer detaljerat nyanser av att välja en viss sort, beroende på sortens kvaliteter. Varianter på försäljning innebär förekomst av sorter med egenskaper: AB, BC.

Bild
Bild

Nyanser av val

Det är klart att kostnaden beror på träets kvalitet. När du väljer ett foder i en butik eller på ett sågverk, sätt ihop ett par lameller av olika typer, utvärdera panelernas struktur. Denna bedömning kallas visuell. Observera att den billigaste panelen är C. Priset på kvaliteten varierar beroende på träslag som används vid tillverkningen.

Det mest acceptabla vid användning och till panelens pris är grad B . De kan användas för beklädnad av tak och väggar. Standardlängden på panelerna är upp till sex meter. Brädor av klass A, klass "Prima" eller "Elite" är mycket dyrt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kännbara fördelar med foder av klass A:

  • bred panel, som gör att du kan mantla lokalerna ganska snabbt, utan mycket fysisk ansträngning;
  • möjligheten att montera både horisontellt och vertikalt;
  • fjädringssystemet säkerställer en mycket enkel installation;
  • det finns lite avfall som är oundvikligt när man arbetar med andra sorter;
  • närvaron av speciella ventilationsöppningar.
Bild
Bild

Skillnader i utseendet på sorterna:

  1. A - sällsynta knutar utan röta och områden med synligt harts är synliga;
  2. B - förekomsten av ett större antal knop, samt områden med synligt harts;
  3. C - blått är tillåtet på platser med synligt harts, knutar faller ut.

I närvaro av ett stort antal avslag är skarvad yta tillåten. När undermåliga sektioner skärs ut, läggs den saknade längden till av andra kvalitetspaneler. Denna metod skapar mycket avfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel på mantel

Att dekorera insidan eller fasaden av byggnader med "lugn" skivbräda är ett av de billiga sätten att omvandla ett hem. Panelerna tillverkas med modern teknik, vilket ökar prestandaegenskaperna. Vissa typer av paneler kräver inget underhåll eller behandling med fungicidmedel. Träpaneler är alltid på modet.

Klassiskt foder av brädor är ett ekologiskt material . Det kommer att passa bra med de flesta trendiga interiörer. Men om detta material används överallt, uppstår en slags dacha -effekt. Därför bör fodret användas selektivt, till exempel för dekoration och skapa fashionabla accenter.

Träpaneler kan förekomma i väggarnas inredning, i taket, i andra inredningsdetaljer

Bild
Bild
  • Möjligheten att måla fodret är en positiv dekorativ fördel med detta material. Till exempel är vitt foder väl lämpad för utförandet av en skandinavisk inredning.
  • Målat foder används ofta för fasadbeklädnader, gatuelement, såsom lusthus. Det målade fodret inuti lusthuset kommer att behålla sina ursprungliga egenskaper länge.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Idag har varutillverkare diversifierat sortimentet av skivbrädor. Förutom klassiska plankbrädor kan du i butiker hitta bra och intressanta material från designerns synvinkel. Till exempel imiterar brädans framsida med en överlappning fodret "amerikanskt".
  • Ett blockhus kan enkelt hantera imitation av en timmerläggning.
  • Välj foderalternativ i enlighet med den tänkta designen. Som du kan se kan standardbrädor kompletteras med andra typer av mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig hur du snabbt fäster fodret i följande video.

Rekommenderad: