Foder "Lugn" Från Lärk: Fördelarna Med Borstat Euro -foder, Kvalitet "Extra" Och AB, Bräda 140 Mm Bred

Innehållsförteckning:

Video: Foder "Lugn" Från Lärk: Fördelarna Med Borstat Euro -foder, Kvalitet "Extra" Och AB, Bräda 140 Mm Bred

Video: Foder
Video: Chillhop Radio - jazzy & lofi hip hop beats 🐾 2024, Maj
Foder "Lugn" Från Lärk: Fördelarna Med Borstat Euro -foder, Kvalitet "Extra" Och AB, Bräda 140 Mm Bred
Foder "Lugn" Från Lärk: Fördelarna Med Borstat Euro -foder, Kvalitet "Extra" Och AB, Bräda 140 Mm Bred
Anonim

Foder är en populär beläggning, populär på grund av att den är baserad på naturligt trä. Den fungerar för invändiga och yttre väggbeklädnader, som används vid konstruktion av bad, lusthus, balkonger och verandor. Materialet "Calm", skapat av lärk, har speciella egenskaper: träet av denna art påverkas inte av temperaturförändringar och luftfuktighet, sådana produkter har många uppenbara fördelar, även om de inte är utan nackdelar.

Bild
Bild

Fördelar

Foder "Lugnt" kan tillverkas av trä som al, ek, lind, liksom från barrträd - tall, gran och cederträ. Skillnaden mellan lärktimmer är dess oklanderliga geometri, släta, jämna yta utan lättnad och vackra mönster som bildas av ränder och årsringar.

Produkterna är brädor som har bearbetats enligt den senaste tekniken från alla håll . Detta leder till en dyrare kostnad, vilket fullt ut motiverar sig på grund av den tveklösa kvaliteten och många fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Materialet har en tät, solid struktur, har ökad hållfasthet.
  • Produkter tål lätt atmosfäriska förhållanden och temperaturförändringar.
  • Lärksfoder är resistent mot kemiska föreningar och ultraviolett strålning.
  • Vid montering är fogarna mellan brädorna osynliga, så resultatet blir en monolitisk duk.
  • Beläggningen kan kombineras med andra beklädnadsprodukter.
  • Materialet har låg brandfarlighet;
  • Fodret har hög värmebeständighet - det låter inte hartset gå även vid mycket höga temperaturer, därför används det framgångsrikt för beklädning av bastur och bad.
Bild
Bild

Sådant trä har vackra guldbruna, djupgula, rödaktiga toner, kännetecknas av en mängd olika nyanser, ett specifikt naturmönster.

Shtil lärkmaterial är gjorda med längsgående spår på den inre delen - detta möjliggör naturlig ventilation samt avlägsnande av fukt under avdunstning. Beläggningens sammansättning kännetecknas också av enkelhet, och på grund av avsaknaden av avfasningar längs kanterna på träpanelerna och närvaron av djupa sammanfogningslås ser ytan organisk och hel ut. Dessutom kännetecknas fodret av en lång livslängd.

Av bristerna kan motståndskraft mot olika typer av färgämnen särskiljas, men är det någon mening med att måla en sådan beläggning, eftersom den redan har ett dekorativt utseende i sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av virke

Lärkträprofiler tillverkas med en standardtjocklek på 13-14 mm, även om brädor med dimensioner upp till 20 mm kan göras på individuella beställningar. Bredden på produkterna kan variera från 85 till 140 mm.

Euro lerkfoder skiljer sig från vanligt foder i den höga kvaliteten på träet som används, har en djupare tand-och-spåranslutning och interna val. Av denna anledning ökar livslängden, som redan är avsevärd, betydligt (upp till 100 år).

Shtil -paneler skiljer sig åt i betyg: detta material är "Prima", "Extra", "AB". Betyget beror på antalet fel som finns på panelerna, såsom sprickor, grovhet, ojämnheter, knop och hartshaltigt svavel. Baserat på procentsatsen bestäms produktens klass, och därför dess kostnad. Låt oss titta närmare på var och en av sorterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Extra klass material - felfria produkter av högsta kvalitet, fria från defekter. Följaktligen har den den högsta kostnaden.
  • Klass "A " - med den allmänna höga kvaliteten är närvaro av knutar tillåtna (en per en och en halv meter av brädet), men det är svårt att kalla detta en produktfel, eftersom sådana inneslutningar till och med dekorerar panelerna.
  • Kategori "B " antar närvaron av fyra knop och en plats som skiljer sig i färg - en sådan bräda ser vacker ut, men inte för en klassisk inredning.
  • Klass "C "i själva verket är ett äktenskap, eftersom det har många brister, därför är det inte efterfrågat och anses bara vara ett alternativ för lokaler som en källare eller bruksblock.
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper hos materialet i kategorin "Extra"

Produkter av denna klass tillverkade av lärk är inte på något sätt sämre i sina tekniska och operativa egenskaper, även om de är ek, men deras kostnad är mycket billigare. Dels av denna anledning väljer många det för att dekorera sina hus på landet, och ibland lägenheter. I sådana rum är det lätt att andas, varmt, de ser estetiskt tilltalande ut, beläggningen tål hög luftfuktighet och lämpar sig inte för förfall.

Fodret "Shtil", av trä av märket "Extra", erkänns av de flesta professionella byggare som en av de bästa på grund av dess höga värmeisolering och hållfasthetsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom det ursprungliga och distinkta utseendet har timmer andra användbara egenskaper

  • Det är inte mottagligt för tillväxt av svamp, mögel och andra mikroorganismer.
  • Lärk är ett rent naturmaterial som är säkert i sin sammansättning.
  • Produkter är immuna mot sprickbildning och deformation vid stora kritiska temperaturområden.
  • När det gäller styrka ligger detta virke nära indikatorerna för de hårdaste träslag.
  • Skapar en hälsosam inomhusmiljö tack vare innehållet av växtfytoncider och antioxidanter.
  • Har ljudisolerande egenskaper och hållbarhet.
  • Materialet är fuktbeständigt, så det kan användas för att dekorera rum med hög luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

För olika ändamål väljs en viss tjocklek på brädorna och behandlingsmetoden. Vissa sorter av lärk kan målas, appliceras med oljevax och ges vilken textur som helst.

Det borstade fodret med texturerad prydnad är särskilt uppskattat, så det finns inget behov av ytterligare efterbehandling av materialet med hjälp av impregneringar, lack och färger.

Bild
Bild

Borstad Euro foder

På grund av den stora populariteten av "retro", "country" och vintagestil i heminredningar, blir det allt mer efterfrågat att dekorera för ädla antikviteter. Högkvalitativt borstat eurofoder, som får allt fler positioner på byggmarknaden, åtnjuter särskild kärlek.

Borstning, det vill säga konstgjord lagring av trämaterial kan göra det unikt . Tekniken möjliggör torkning av panelerna, avlägsnande av mjuka träskikt med hjälp av specialutrustning, på grund av vilka vackra nötningar uppträder, vilket ger brädorna ett utsökt och aristokratiskt utseende. Därefter täcks brädorna med ett speciellt vax som innehåller mastik, på detta sätt betonas materialets struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom lövträ ofta utsätts för blekning är borstning lämplig för barrträd, och lärk är ett idealiskt material för detta som inte bleknar och inte heller är rädd för mekanisk skada.

I allmänhet är Shtil -fodret en stark, pålitlig och vacker produkt ., som är motståndskraftig mot ånga och fukt, är brandbeständig, inte mottaglig för solljus och termiska effekter. Det är ett naturligt, naturligt trä som är lätt att installera och reparera, dessutom är det giftfritt och värmebeständigt.

Texturerat foder kan ge rummet en speciell, harmonisk atmosfär, betona den övergripande stilen, lägga till sofistikering.

Rekommenderad: