Linden För Ett Bad: Foder Och Dörrar Från Den Kaukasiska Linden Och Termolips, Fördelar Och Nackdelar Med En Lind Stock. Hur Bearbetar Man Lindhyllor? Lindfönster Och Andra Element

Innehållsförteckning:

Video: Linden För Ett Bad: Foder Och Dörrar Från Den Kaukasiska Linden Och Termolips, Fördelar Och Nackdelar Med En Lind Stock. Hur Bearbetar Man Lindhyllor? Lindfönster Och Andra Element

Video: Linden För Ett Bad: Foder Och Dörrar Från Den Kaukasiska Linden Och Termolips, Fördelar Och Nackdelar Med En Lind Stock. Hur Bearbetar Man Lindhyllor? Lindfönster Och Andra Element
Video: How to Replace A Bathtub (Step By Step) 2024, Mars
Linden För Ett Bad: Foder Och Dörrar Från Den Kaukasiska Linden Och Termolips, Fördelar Och Nackdelar Med En Lind Stock. Hur Bearbetar Man Lindhyllor? Lindfönster Och Andra Element
Linden För Ett Bad: Foder Och Dörrar Från Den Kaukasiska Linden Och Termolips, Fördelar Och Nackdelar Med En Lind Stock. Hur Bearbetar Man Lindhyllor? Lindfönster Och Andra Element
Anonim

Badhuset är en favorit viloplats för många människor. Här kan du verkligen koppla av, njuta av badprocedurer och bara koppla av. Sådana byggnader är gjorda av olika material. Linden är lämplig för konstruktion av ett bad. Vi kommer att prata om det i den här artikeln.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Linden är ett mycket populärt material från vilket bra bad är byggda. Högkvalitativt lindfoder är särskilt efterfrågat idag. Den har utmärkta prestandaegenskaper som lockar många badägare.

Bild
Bild

Låt oss titta närmare på vad som är de främsta fördelarna med lind för ett bad

  • Detta naturmaterial kännetecknas av en låg densitet. Linden ytor överhettas inte, så de är bra för ett bad.
  • Materialet i fråga har ett mycket attraktivt och snyggt utseende. Linden bad ser mycket estetiskt tilltalande ut.
  • Linden sidospår innehåller inga hartser. Detta är mycket bra, för under påverkan av höga temperaturer och hög luftfuktighet börjar hartserna som frigörs av många träslag sticka ut. Samtidigt har de en mycket hög temperatur, och besökare på badet riskerar att röra vid dem.

  • Linden avger en mycket behaglig, avslappnande doft som många gillar. Badbesökare kan njuta av de naturliga, helande dofterna som fyller lokalerna.
  • Den ansedda trädarten skiljer sig genom att den kan "andas". De naturliga egenskaperna hos detta naturmaterial gör det möjligt att använda det för invändig beklädnad av väggbaser, liksom för tillverkning av olika möbelstrukturer.
  • Linden är ett vackert och formbart material som är mycket lätt att arbeta med. Det är trevligt att arbeta med honom, han är inte nyckfull. Även oerfarna hantverkare hittar ett gemensamt språk med detta trä.
  • Linden innehåller speciella eteriska oljor. Under påverkan av höga temperaturer börjar naturmaterialet avge en mycket trevlig doft. Ångrummet, byggt av ett liknande träd, rekommenderas för personer som lider av förkylning. Det finns inga speciella kontraindikationer förknippade med att vara i lindrum. De flesta känner sig bekväma i dem.
  • Temperaturhopp och hög luftfuktighet kan inte ha en allvarlig negativ effekt på det aktuella materialet, så det är idealiskt för att bygga ett bad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således gör lindens naturliga egenskaper det till det optimala materialet för byggandet av ett badhus. Denna träslag har dock också sina nackdelar. Låt oss bekanta oss med dem.

  • Lindplankor är helt instabila att mögla eller mögla. Det här är mycket allvarliga vedförstörare. För att materialet ska hålla så länge som möjligt måste dess ytor regelbundet behandlas med antiseptiska lösningar.
  • Materialet i fråga är ganska dyrt. På grund av detta kan ett falskt badhus kosta en husägare en snygg summa.
  • Om vi pratar om lindfoder, bör man komma ihåg att temperaturfall inte är fruktansvärda för det, men för lång exponering för värme leder till bildning av sprickor i materialet.

När du väljer lind som material för ett bad är det mycket viktigt att ta hänsyn till alla dess fördelar och nackdelar. Väg alla fördelar och nackdelar, gör ett val till förmån för denna träslag, för att inte bli besviken på det senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra raser

Innan du väljer lind för ett bad är det värt att jämföra det med andra liknande material.

Bild
Bild

Mycket ofta används asp för att dekorera badet . Detta material har varit aktuellt länge. Man tror att asp främjar avslappning och hjälper till att hantera stress. Aspen foder har speciella helande egenskaper. Det är lätt att bearbeta och är ett naturligt antiseptiskt medel. Det är inte nödvändigt att impregnera det med speciella lösningar. Aspen är resistent mot svampbildning och är mycket hållbar.

Bild
Bild

Linden liknar i många egenskaper asp . Denna ras har också en fördelaktig effekt på människors hälsa, är hållbar, vacker och överhettas inte. Linden är dock mottagligt för mögel och svampbildning, så det kan inte lämnas utan antiseptika. Aspen i sig är ett antiseptiskt medel, så det lider inte av sådana problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns några parametrar för vilka linden fortfarande är överlägsen asp. I våra butiker säljer de vanligtvis lokal asp, som inte genomgår ytterligare bearbetning. På grund av detta börjar aspens yta efter 6 månader att mörkna och spricka.

Bild
Bild

Linden jämförs ofta med tall . Båda dessa material är miljövänliga och har en läkande effekt. Det är sant att linden är mer slitstark. I en bastu kan tall som utsätts för höga temperaturer och hög luftfuktighet ändra färg. Tyvärr börjar lindet också mörkna, särskilt i ångrummet.

Tall innehåller hartser som inte finns i lind. I ett tallbad kan en person få allvarliga brännskador om de kommer i kontakt med hett harts.

Bild
Bild

Cedertåler mycket höga temperaturer och luftfuktighet. Det är mindre benäget att ruttna. Detta material är mycket lätt, men ändå hållbart och krymper inte. Cederträ är dyrt, som lind, så ett bad av det kan kosta mycket mycket . Många experter anser att cederträ är det bästa materialet för ett bad, men man måste ta hänsyn till de knotiga cederträdplåtarna, som används för konstruktion och efterbehandling. Det doftande hartset ligger i knutområdet, därför utstrålar panelerna av högsta kvalitet inte en naturlig doft. När det gäller ett lind är allt annorlunda - problem med knutar påverkar inte detta material på det sättet. Men lind är mindre slitstark än cederträ och överträffar det när det gäller mjukhet och smidighet i olika jobb.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linden jämförs ofta med andra träslag . Lärk, hemlock eller al används ofta istället. Var och en av materialen har sina egna styrkor och svagheter. De flesta av dem har en hög kostnad gemensamt. Tall eller asp blir billigast.

Bild
Bild

Material som används vid konstruktion

Vid konstruktion och efterbehandling används trä i olika former. Ett timmerhus, en bar, ett foder och till och med en platta eller en obreddad bräda med en bast används ofta. Var och en av alternativen har sina egna distinkta egenskaper. Låt oss överväga mer detaljerat vilka material som oftast används för konstruktion eller dekoration av en badbyggnad.

Bild
Bild

Bjälkar

Ofta används en lind stock eller timmerhus för byggnadsarbeten. Detta material är mycket väl lämpat för denna typ av manipulation. Förman / byggmästaren bör dock alltid vara uppmärksam på lindvirket. Ytan på det naturliga materialet måste vara helt ren, utan sprickor, flis och andra inneslutningar . Skuggan på produkterna ska vara enhetlig, utan fläckar och skarpa färgförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket pålitliga och starka bad är byggda från en bar . Samtidigt läggs byggvirke i lager, i kronor. Färdiga strukturer krymper efter en tid, men om arbetet utförs korrekt kommer detta inte att medföra allvarliga problem.

Bild
Bild

Foder

Foder är ett annat populärt material som används vid konstruktion av ett bad. Oftast används det som ett internt efterbehandlingsmaterial eller utvändig beklädnad av en byggnad. Plankor med olika tjocklek kan fästas.

Så för internt arbete är alternativ med en parameter på 14 mm lämpliga och för externa - minst 25 mm.

Bild
Bild

Linden foder klassificeras i olika klasser. Låt oss överväga var och en av dem.

" Extra ". Detta är det högsta betyget. Fodret "Extra" ska inte ha en enda brist eller brist. Geometrin hos dessa plankor är idealisk, men de är också dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klass A . Sådant virke kan inte ha mer än 1 knop. Dess diameter kan inte vara mer än 3 mm per kvadratmeter. m. 1 spricka är tillåten, en mycket liten och kontrastfri fläck på ett liknande område.

Bild
Bild

Klass B . Detta material kan innehålla en liten mängd knop med en diameter på högst 10 mm. Det kan bli en förändring i färgen på både träet själv och knutarna.

Bild
Bild

Klass C . På ett sådant foder kan det falla av knutar, liksom fläckar på framsidan. Klass C är budgetvänlig, så det ser mindre attraktivt ut.

Bild
Bild

Linden foder är ett idealiskt material för att avsluta baserna i ångrummet . På grund av de läkande egenskaperna under påverkan av höga temperaturer kommer ett sådant mönster att ha en särskilt fördelaktig effekt på hushållens hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lindenmöbler och andra element

Bad är inte bara byggda av lind, men många andra saker görs också. Lindenmöbler och andra strukturer är av utmärkt kvalitet. Låt oss ta reda på vilken typ av strukturer vi pratar om.

Linden gör utmärkta dörrblad och fönster . Så, dörrar är mycket populära idag (med vilka gångjärn levereras omedelbart), gjorda av kaukasiskt trä. De ser rika ut och är hållbara. Många av dem är relativt billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linden används för att producera utmärkta bastumöbler . Det kan vara ett elegant och rejält bord, bänk, stolar / pallar och till och med en mysig hopfällbar solstol.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lindhylla kan installeras i badet . Det kommer att vara mycket bekvämt att sitta på eftersom det inte kommer att överhettas. Ofta är baldakinen för ångrummet gjord av ett material som termolipa. En skena tillverkad av sådana råvaror med lämplig formning kommer att bli en utmärkt grund för en bekväm hylla.

Bild
Bild

Många olika delar och möbeldesigner är gjorda av lind, som kommer att hitta en plats i ett mysigt badhus. Du kan välja rätt produkt för alla byggnader.

Bild
Bild

Hur bearbetas?

Det är lämpligt att skydda naturmaterial från mögel- och mögelbildning. Behandling med användning av speciella lösningar kan hjälpa till med detta. Så, för att skydda väggarna i ångrummet kan de beläggas med den mycket effektiva Supi Saunasuoja -föreningen . Om du planerar att behandla hyllorna är Supi Laudesuoja -impregneringen en utmärkt lösning.

Dessa impregneringsblandningar bildar en speciell tunn film på ytan av substraten, som effektivt skyddar träet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också billigare alternativ för skyddande impregneringar, som också ofta köps för behandling av lind (och inte bara). Till exempel, den populära och billiga kompositionen "Usadba" N-409 visar god effektivitet.

Rekommenderad: